Hvordan lage et nettsted for e-handel butikk med WordPress

E-handel er rødglødende fordi det gjør det utrolig enkelt å tjene 6 tall i måneden uten å sette opp en mursteins- og mørtelvirksomhet med sinnsykt høye overheadkostnader.


Men problemet for mange er de dyre månedlige avgiftene til de fleste e-handelsplattformer som Shopify. Hvis du bare er i gang, vil du ha en rimeligere løsning, slik at du kan bruke mer på ting som markedsføring og reklame.

Den gode nyheten er at du ikke trenger å betale høye månedlige avgifter med Shopify for å kunne selge produkter på nettet. Hvis du er ute etter et Shopify-alternativ eller et eBay-alternativ, vil denne trinnvise opplæringen gi deg en fantastisk nettbutikk gratis.

Alt du trenger er en webhotellkonto og litt krefter, og du kan lage et nettsted for e-handel på kort tid.


La oss komme i gang!

Ting du trenger:

 • hosting. Jeg anbefaler SiteGround.
 • EN domenenavn.
 • WordPress Theme. For denne opplæringen bruker vi gratis Astra Theme.
 • WordPress Page Builder. For dette bruker vi den gratis Elementor-sidebyggeren.
 • WooCommerce, den beste e-handel WordPress-plugin.

Trinn 1. Kjøp et webhotell og domenenavn.

Hvis du er ukjent med hele denne nettverksbyggende virksomheten, la meg først avklare hva et webhotell og domenenavn er, og hvorfor du trenger dem.

Hva er et verts- og domenenavn?

En webhotell er et sted på internett der nettstedet ditt vil bo. Det er som et fysisk hus der tingene dine kan bli funnet. Domenenavnet er derimot adressen til nettstedet ditt. Det er som adressen din som du oppgir til folk, slik at de kan komme til å besøke deg hjemme. “Facebook.com”, “Google.com” og “WordPress.com” er alle eksempler på domenenavn.

Du kan kjøpe et domenenavn på omtrent alle nettsteder som selger domenenavn. Du må bare se etter den beste prisen. Men når det gjelder hosting av nettsteder, er det absolutt viktig å bare få hosting fra et pålitelig selskap. Fordi hvis hosting er treg eller upålitelig, vil nettstedets hastighet og oppetid lide, og det vil til slutt skade e-handelsvirksomheten.

Siteground, My Preferred Web Hosting Service

Du kan bruke hvilken som helst webhotell av høy kvalitet til å opprette et nettsted for e-handel, men i denne opplæringen skal vi bruke Siteground.

SiteGround er et sterkt anbefalt webhotell på nettet fordi de har hatt tilgang til WordPress-brukere og likevel har rimelige priser. De er mest kjent for sin raske ytelse og like raske støtte.

Her er de viktigste funksjonene til SiteGround:

 • Gratis SSL-sertifikat
 • RASKT kunnskapsstøtte
 • WordPress iscenesettelsesmiljø
 • Gratis nettsted migrering
 • 30 dager med sikkerhetskopier

SiteGround er et solid valg for dine webhotellbehov. De imøtekommer WordPress nettsteder og tilbyr færre ressurser enn konkurrentene, men høyere pålitelighet.

Jeg har gjort en fantastisk avtale med dem for å gi 70% rabatt til alle som melder seg på denne lenken. Så hvis du vil spare penger på hosting, Klikk på denne lenken og kjøp hosting nå.

Når du har kommet på hjemmesiden deres, vil du se fire forskjellige typer hosting:

Velg en siteground-plan

Velg WordPress hosting og klikk Kom i gang. Deretter ser du tre prisplaner:

siteground wordpress hosting priser

Velg en i henhold til dine behov og budsjett. Du kan også sjekke ut deres sammenligning av hver hostingplan for å få et bedre inntrykk av hvilken plan som passer best for dine behov.

Når du har bestemt deg for en plan, klikker du Få plan. Deretter blir du ført til en side der du må velge et domene. Hvis du allerede har kjøpt et domenenavn, velger du “Jeg har allerede et domene”. Men hvis du ikke har et, velger du “Registrer et nytt domene” for å kjøpe et domene rett innenfor Siteground.

Velg et domene

Når du har et domenenavn du liker og er tilgjengelig, klikker du Fortsette. Neste trinn er å gi dine personlige og faktureringsdetaljer for å fullføre kjøpet. Oppgi detaljene dine nøyaktig og klikk Betal nå. Du har nå et pålitelig webhotell og domenenavn.

Trinn to. Installer WordPress.

WordPress er et åpen kildekode, gratis verktøy som lar deg bygge nettsteder selv om du ikke har peiling på koding. Det er det enkleste og kraftigste nettstedinnholdsstyringssystemet til dags dato. Det er mange ting jeg elsker med WordPress, og hvis du leser mer av veiledningene mine eller ser på videoene mine, vil du finne ut mer om hvorfor jeg synes WordPress er det beste verktøyet for å lage nettsteder for ikke-teknologier.

Siteground kommer faktisk med en ett-klikk WordPress-installasjon som gjør alt det harde arbeidet med å installere og sette opp WordPress for deg.

Når du har fullført hostingkjøpet, ser du en skjerm med en lenke som sier “Fortsett til kundeområdet”. Klikk på det, så blir du ført til en side der du kan konfigurere den nye hostingkontoen. Under Konfigurer nettstedet ditt, å velge Start en ny webside.

Du vil da se en liste over programvare som du kan installere. Å velge WordPress.

installer wordpress

Du må deretter oppgi administratorpåloggingsdetaljer for det nye nettstedet ditt, som e-postadresse, brukernavn og passord. Husk å sikre deg disse detaljene fordi du bruker disse til å logge inn på nettstedet ditt.

Når det er gjort, klikker du Bekrefte > Fullstendig oppsett. Og du har nå et live, selvhost WordPress-nettsted.

For å begynne å tilpasse nettstedet ditt, må du logge deg på WordPress-backend. For å gjøre det, gå til Siteground-dashbordet og bytt til Mine kontoer fane. Klikk på Installasjon fanen, og her vil du se domenenavnet du registrerte. Over det er en grønn Gå til Admin Portal knapp. Klikk på denne knappen for å gå til innloggingssiden for WordPress.

gå til wordpress admin dashbord

WordPress påloggingssider har vanligvis disse formatene: yourdomain.com/wp-admin og yourdomain.com/wp-login. Husk nettadressen til påloggingssiden slik at du neste gang kan få tilgang til den ved å skrive URL-en direkte inn i adressefeltet og uten å måtte logge på Siteground lenger.

WordPress-påloggingssiden ser slik ut:

wordpress innloggingsside

Skriv inn brukernavn og passord her for å logge inn på nettstedet ditt for første gang.

Trinn 3. Installer Astra Theme og Astra Sites.

Astra Theme er temaet vi bruker for å få e-handelsnettstedet vårt til å se bra og profesjonelt ut så raskt som mulig. Du kan bruke andre temaer hvis du foretrekker det, men for denne opplæringen følger vi Astra Theme.

Astra er et gratis WordPress-tema som har utmerket hastighet og enkelhet. Bruk den sammen med Astra Sites (gratis plugin), og alle kan ha et vakkert nettsted med noen få museklikk. Det er også en Pro-versjon tilgjengelig som gjør Astra til det perfekte temaet.

Her er funksjonene jeg elsker mest med Astra:

 • Et av de raskeste temaene som er tilgjengelige
 • Over 100 startsider (de fleste er 100% gratis)
 • Fleksibel Mega-menyfunksjon
 • Kraftig tilleggspakke
 • Omfattende WooCommerce-støtte

Astra Theme er et utmerket valg for ethvert WordPress webdesignprosjekt. Faktisk er det temaet jeg bruker på dette nettstedet og alle nettstedprosjektene mine.

Jeg har full tillit til utvikleren og har blitt veldig imponert over hvor godt kodet temaet er.

Men mer enn det er temaet så enkelt å bruke på grunn av all omsorg og tanke som har gått inn på det. I de fleste situasjoner konfigurerer den seg selv basert på verktøyene du bruker.

Gå til for å installere Astra Utseende > Tema > Legg til ny. Søk etter Astra, klikk Installere, og Aktiver.

installere astra-tema

En annen ting jeg elsker Astra er det faktum at den har en plugin som heter Astra Starter Nettsteder med et bibliotek med forhåndsbygde gratis og premium maler. Du kan bruke disse malene for ditt eget nettsted med bare noen få klikk. Vi bruker en Astra Site-mal for å redusere opprettingstiden for nettstedet til halvparten.

Etter at du har installert Astra, ser du denne meldingen på dashbordet:

Astra-nettsteder kommer i gang

Klikk Kom i gang. Dette vil installere Astra Starter Sites for deg.

Velge din sidebygger

Du blir deretter spurt om hvilken sidebygger du foretrekker, og i denne opplæringen skal jeg bruke Elementor. Elementor er en WordPress-sidebygger som har tatt WordPress-webdesign med storm. Den hadde det dypeste funksjonssettet, men er likevel veldig enkelt å bruke og mestre. Elementor er den mest fullverdige gratis sidebyggeren. Det er også et Pro-tillegg for å legge til flere utviklerfunksjoner.

Viktige elementorfunksjoner:

 • Live Front End Page Editor
 • Funksjoner for tilpasning av nettsteder
 • Mal og blokker bibliotek
 • Omfattende mobile responsive alternativer
 • Mektigste Popup Builder
 • PRO: Lag tilpassede topptekst / bunntekst
 • PRO: Lag oppsett av oppleggstype

Elementor er den sterkeste sidebyggeren som er tilgjengelig for øyeblikket. De gir stadig nye funksjoner som er i tråd med dagens designtrender. Dette betyr at du vil kunne holde nettstedet ditt relevant. Hvis du underveis vil ha tilgang til avanserte funksjoner, kan du oppgradere til Elementor Pro, som jeg synes er en utrolig verdi med tanke på alle tilleggsmoduler og strømfunksjoner som den inkluderer.

Velge ditt tema på Astra-siden

Når du har valgt sidebyggeren, blir du tatt med til biblioteket med Astra Sites-maler. Det er mange vakre maler du kan bruke. Ta deg tid til å velge malen du ønsker. Og merk at disse malene er fullstendig redigerbare med sidebyggeren som du valgte, noe som betyr at du vil være i stand til å tilpasse alle deler og elementer på nettstedet som overskriften, bilder, farger, logo osv..

For denne opplæringen skal jeg bruke tilpasset utskriftsmal fordi den ser fantastisk ut og veldig e-handelsorientert.

For å installere et tema, må du bare klikke på det for å bli ført til forhåndsvisningen. Hvis du liker det du ser, klikker du på Importtema -knappen og sørg for at alle boksene er merket av.

Hvis du vil merke det, er det en boks som sier “Installer nødvendige plugins”. Hvis du krysser av i denne ruten, installeres alle nødvendige plugins for at temaet skal se nøyaktig ut som det er. For tilpasset utskrift-tema vil det installere Elementor, WooCommerce og WPForms. Dette sparer meg så mye tid fordi jeg ikke trenger å installere disse programtilleggene en etter en lenger. Alt er gjort for meg.

importerer astra site tema

Det kan ta en stund å importere temaet. Ikke lukk nettleseren eller trykk på oppdater. Vent på det, og når det er gjort, ser du en blå Vis nettsted knapp. Klikk på den knappen for å bli sendt til nettstedet ditt som nå har temaet du nettopp importerte.

Trinn 4. Tilpass nettstedet ditt.

Nettstedet ditt ser nå fantastisk ut, men du vil gjøre det til ditt eget. Det første du vil gjøre er å velge fargepaletten. Hvis du allerede har merkefargen din, vil dette bli enklere.

Velge en fargepalett

Et nettsted har normalt et sett med tre farger: primær-, aksent- og popfargen. Primærfargen er den dominerende fargen på nettstedet ditt og mest sannsynlig merkevarefargen din. Aksentfargen brukes normalt på overskrifter eller posttittler hvis du vil at de skal se litt annerledes ut og trekke øynene mot dem. Til slutt bør popfargen kontrastere resten av fargene for å gjøre viktige elementer på nettstedets fremtredende for eksempel oppfordring til handling-knapper.

For å velge en fargepalett på nettstedet bruker jeg to verktøy. Den første er Coolors.co der du kan bla gjennom forskjellige fargepaletter og velge hva du vil bruke på nettstedet ditt.

coolors hjemmeside

Hvis du ser en palett du liker, svever du musen over den, klikker du Utsikt, og du blir ført til et nytt vindu der du ser heksekodene for hver farge.

fargepalett med sekskantkode

Disse Hex-kodene er det du trenger for å bruke disse fargene på nettstedet ditt. Senere skal jeg vise deg hvordan du bruker disse Hex-kodene på WordPress-backend.

Et annet kult verktøy er Colorzilla, en Google Chrome-utvidelse som lar deg få Hex-koden for hvilken som helst farge du ser på hvilken som helst webside, slik at du kan bruke den på egen hånd. Hvis du vil få Colorzilla-utvidelsen, Klikk her. Klikk deretter Legg til Chrome.

ColorZilla

Det kan ta litt tid, men når det er gjort, ser du dette ikonet på verktøylinjen:

colorzilla ikon

Så nå, hvis du ser en farge på et nettsted som du vil prøve og bruke på din egen webside, må du bare klikke på dette ikonet og klikke på fargen du vil kopiere. Hex-koden blir deretter automatisk kopiert som du kan lime inn på baksiden av nettstedet ditt. Det er så enkelt. Dette er et praktisk verktøy som lar deg bruke flotte farger med ett klikk.

Tilpasse typografi

Du vil også bruke din egen typografi for å få nettstedet til å skille seg ut. Nettsteder har normalt 2-3 skrifter. Du har en font for overskrifter eller meny, en font for kroppen og en ekstra “pop-font”. Som farger kan du ikke bruke noen font. Du må sørge for at de ser bra sammen og sender ut riktig melding om merkevaren din.

Jeg liker å bruke Fontpair.co som er et nettsted som viser hvordan to forskjellige skrifter ser ut sammen.

bruker fontpairs.co

Hvis du ser noe du liker, er det bare å merke seg hva det heter, slik at du kan gå til WordPress og legge det direkte der.

Jeg liker også å bruke WhatFont, en Google Chrome-utvidelse som forteller deg hvilken font som brukes på ethvert nettsted. Å installere WhatFont, Klikk her klikk deretter Legg til Chrome. Da vil du se dette ikonet på verktøylinjen din:

whatfont ikon

Hvis du vil vite navnet på en font, klikker du bare på dette ikonet og holder musen over teksten. WhatFont vil fortelle deg navnet på denne skriften, og hvis du klikker på den, vil du også se skriftstørrelse, farge, familie, stil, vekt og mer.

bruker whatfont

Du trenger også en merkevarelogo for å skille ut nettstedet ditt og etablere merkeidentiteten din. Det er flere måter å gå på for å få en logo. Du kan prøve og gjøre det selv ved hjelp av et fantastisk designverktøy kalt Lerret. Det er ganske populært ettersom det gjør design veldig enkelt selv for nybegynnere.

Canva kommer med mange logomaler som du kan endre for å lage dine egne. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du vil eksportere logoen med transparent bakgrunn, må du oppgradere til Pro (som har en prøveperiode på en måned). Du kan alltid gå i Photoshop eller Photopea for å fjerne bakgrunnen, men det legger bare et ekstra trinn til prosessen.

canva logoer

Hvis du vil spare tid, kan du bare ansette en freelance-logo-designer for å gjøre det for deg. Du kan prøve nettsteder som Fiverr.com eller 99design, men du må være forsiktig med å velge en artist basert på deres stil, merittliste, anmeldelser, rangeringer og mer.

Tilpasse nettstedet ditt

Nå er det på tide å bruke disse fargene, skriftene og logoene på nettstedet ditt. Hvis du er i WordPress backend-dashbordet, gå til Utseende > Tilpass for å åpne tematilpasseren.

tilpasse tema

Hvis du er på forsiden av nettstedet ditt og det er en svart bjelke øverst, kan du klikke Tilpass for å åpne tilpasseren.

tilpasse tema

Slik ser tematilpasseren ut:

tema tilpasning

Her kan du laste opp logoen din, endre nettstedfarger og typografi, tilpasse knapper og mange flere. Endringene du gjør her vises i sanntid på nettstedet ditt, slik at du umiddelbart kan se hvordan det ser ut. Hvert tema har også forskjellige tilpasningsalternativer, så hvis du bruker et annet tema enn Astra, kan du se forskjellige alternativer her.

Gå til for å endre nettstedfargene Farger og bakgrunn. Du har muligheten til å endre grunnfarger, brødsmuler, topptekst og bunntekstfarger.

farge bakgrunnsredaktør

Grunnfargene er temaet, koblingen, teksten og koblingspekeren på nettstedet ditt. Hvis du vil endre for eksempel temafarge, klikker du på Velg Farge. Du ser to måter å velge farge på. Først kan du lime inn en Hex-kode i en boks. Så hvis du fant en farge på Coolors.co eller andre steder, kan du lime inn Hex-koden her. Du kan også velge en farge i et innebygd markeringsverktøy.

grunnfarge redaktør

Hvis du vil endre nettstedstypografien din, går du tilbake til hovedmenyen for tilpasningen og klikker på typografi. Du vil kunne endre base, brødsmuler, innhold og bloggtypografi.

typografi tilpasning

Neste er å legge til logoen din. Gå til for å laste opp logoen din Oppsett > Overskrift > Nettstedsidentitet. Under logo-delen klikker du på Endre logo knappen og last opp logoen din.

laste opp logo

Astra lar deg også justere logobredden din slik at du kan endre hvor stor eller liten du vil at den skal vises. Hvis du blar nedover, vil du også kunne endre nettstedstittelen, legge til en nettstedslinje og et nettstedikon eller favoritt.

Du kan gjøre mye mer i tilpasningsområdet til Astra som å endre nettstedets innholdsbredde, endre blogginnleggstrukturen, tilpasse bunntekst og topptekst og mer. Utforsk alternativene dine her for å se hva du liker best for nettstedet ditt.

Når du er ferdig med å tilpasse, ikke glem å klikke publisere for å gjøre endringene dine live på nettstedet ditt.

Trinn 5. Tilpasse nettstedet ditt med Elementor.

På dette tidspunktet har du fått grunnleggende om tilpasning som å endre nettstedets farge, typografi, legge til en logo og alt det der. Nå er det på tide å komme seg ned på de snikete-gryne detaljene og begynne å bruke Elementor (eller hvilken som helst sidebygger du foretrekker) for å endre utseendet på nettstedet ditt.

Som jeg nevnte før, skal jeg bruke Elementor i denne opplæringen fordi jeg ganske enkelt synes det er det beste, men du kan bruke hvilken som helst sidebygger som du er komfortabel med.

Inne i Elementor kan du gjøre stort sett hva som helst med nettstedet ditt uten å kode eller ansette en nettutvikler. Å legge til elementer er en enkel dra og slipp-prosess.

Det er to måter å redigere en side med Elementor på. For det første, hvis du er i WordPress-backend, klikker du på sider og du bør se en liste over alle sidene på nettstedet ditt, inkludert de som automatisk ble opprettet med Astra Site-malen. Sider som ble laget med en spesifikk sidebygger (f.eks. Elementor) vil bli merket som sådan:

sider

Hvis du vil redigere en side med sidebyggeren, holder du musa over den og klikker Rediger med (sidebygger). I mitt tilfelle blir det det Rediger med Elementor.

rediger med elementor

Når du klikker på det, blir du tatt med i Elementor.

En annen måte er hvis du er på forsiden av nettstedet ditt, kan du gå til siden du vil redigere og klikke på Rediger med elementor på den svarte stangen øverst:

rediger med elementor

En av disse vil komme deg inn i Elementor. Når du er inne i Elementor, kan du bruke forskjellige bilder til overskriften, endre tekster, endre ikoner og mer. Du kan starte med å endre tekstene og bildet i overskriften for å passe til bedriften din. Her er noen få ting du kan gjøre med tekster i Elementor:

redigering av tekster i elementor

Som du kan se, kan du endre teksten rett i redigeringsområdet, endre størrelse, vekt, farge og typografifamilie. Du kan også legge til animasjoner som enkle blekner, zooming og mer. Det er mange ting du kan gjøre her for å legge til krydder på nettstedet ditt.

Du ønsker også å endre nettstedets bilder slik at de samsvarer med virksomhetens art. Det er veldig enkelt å endre bilder på Elementor. Du må bare klikke på bildet, og alternativene vises på venstre sidefelt. Du kan laste opp et nytt bilde, endre størrelse, legge til en kant eller skygge, legge til en animasjon og mer.

redigere bilder i elementor

Inne i Elementor kan du også endre knappetekster, tilpasse attesteringsområdet, legge til flere elementer / blokker som tekster, bilder, knapper, videoer og mer.

Elementor Pro kommer med en hel del flere funksjoner som muligheten til å legge til skjemaer (som vanligvis krever en tredjeparts plugin), muligheten til å laste opp dine egne skrifter, legge til glidebrytere, legge til pristabeller og prislister, tilpasse topptekstene og bunntekstene ( som er utenfor grensen for de fleste sidebyggere), og så mye mer.

Hvis du vil kjøpe Elementor Pro og samtidig få gratis tilgang til mine Elementor Pro-kurs, klikker du på denne lenken her.

Trinn 5. Konfigurer WooCommerce.

Det er nå på tide å sette opp WooCommerce, som er WordPress-plugin som gjør ethvert nettsted til en nettbutikk. Den lar deg legge til produkter, godta online betalinger, opprette kuponger, angi frakt og beskatning og mye mer.

WooCommerce var allerede installert for meg av Custom Print Astra Site-temaet, så nå må jeg gå inn og sette det opp. Hvis du ikke har installert WooCommerce ennå, bare gå til plugins > Legg til ny og søk etter WooCommerce.

Det første vi må gjøre er å gå til WooCommerce > innstillinger. Du vil se 7 faner: Generelt, produkter, forsendelse, betalinger, kontoer og personvern, e-post og avansert.

La oss først se på Generell fane. I denne fanen vil du kunne angi butikkadressen din, i hvilke land du skal selge og sende, og aktivere avgiftssatser.

generelle innstillinger for woocommerce

Hvis du blar nedover, vil du også se alternativer for å aktivere kuponger og tilpasse hvordan prisene vises på nettstedet ditt inkludert valutaen, hvor den vil vises osv..

Neste er Produkter fane der du kan angi produktrelaterte alternativer. Du kan angi hvilken side som skal være butikksiden din, hva som skjer når besøkende legger til et produkt i handlekurven, angir produktdimensjoner, aktiverer og konfigurerer kundevurderinger og aktiverer stjernevurderinger.

produktinnstillinger for woocommerce

Øverst i denne delen har du også alternativer for Inventar og Nedlastbare produkter. Hvis du merker av i ruten ved siden av varelageret Aktiver aksjestyring, ser du en liste over alternativer som hjelper deg med å administrere varelageret ditt. Du kan for eksempel angi den lave lagerterskelen, slik at når lageret ditt når dette tallet, får du en varsling. Du kan også velge å skjule lagervarer på nettstedet ditt.

lagerinnstillinger woocommerce

Når det gjelder Nedlastbare produkter delen, er dette bare relevant hvis du selger nedlastbart innhold på nettstedet ditt, så hvis du selger rent fysiske produkter, kan du hoppe over dette. Du har muligheten til å kreve at kjøpere skal logge seg på før de kan laste ned produktene dine. Du kan også gi tilgang til nedlastinger etter betaling.

nedlastbare produktalternativer

Neste fane er Shipping. Dette er bare relevant hvis du selger fysiske produkter som vil bli sendt ut til kjøpere. Inne i denne fanen er tre underseksjoner: Fraktsoner, Leveringsalternativer og Fraktklasser.

I forsendelsessoner må du legge til forsendelsessoner og tilordne tilgjengelige forsendelsesmetoder til disse sonene. Dette vil ta en stund hvis du sender til flere land.

frakt soner

Hvis du trenger mer hjelp med forsendelsessoner, kan du sjekke ut WooCommerce sin forsendelsessone dokumentasjon.

Neste er Fraktalternativer seksjon. I denne delen kan du kontrollere hvordan fraktpriser vises på nettstedet ditt og angi en standard eller ønsket leveringsdestinasjon.

fraktalternativer

Den siste delen i frakt er Fraktklasser. Med fraktklasser kan du tildele forskjellige fraktpriser til en gruppe produkter, for eksempel tyngre produkter som trenger mer porto.

fraktklasser

Gå til for å angi fraktpriser Fraktsoner og opprette eller redigere en eksisterende forsendelsesmetode som “Flat Rate”.

legg til en fraktkostnad

Når du klikker Redigere, et popup-vindu vises. Her vil du kunne legge til flat forsendelsesgrad og merkostnad for fraktklassen du nettopp opprettet.

fraktkostnader for en fraktklasse

Hvis du trenger mer hjelp med å konfigurere leveringsinnstillingene dine, kan du sjekke ut WooCommerce dokumentasjon for frakt.

La oss nå gå videre til betalinger. I denne fanen vil du kunne aktivere eller deaktivere betalingsportaler som PayPal, direkte bankoverføring, kontanter ved levering og mer. Når du har aktivert en metode, klikker du på Sett opp for å koble kontoene dine og begynne å godta betalinger.

betalingsmetoder

Hvis du vil kunne akseptere Stripe-betalinger, kan du installere en plugin som heter WooCommerce Stripe Payment Gateway. Bare gå til plugins > Legg til ny og søk etter plugin-modulen. Installering og aktivering av denne plugin vil aktivere Stripe-betalingsmetode i WooCommerce, men du må gå inn på WooCommerce > innstillinger > betalinger å sette den opp.

I Kontoer og personvern -fanen, vil du kunne konfigurere innstillinger relatert til opprettelse av kontoer og brukernes personvern. Du kan velge å tillate gjester å kjøpe uten å opprette en konto, angi personvernssiden og policy-sidene og velge hvor lenge brukerdata skal beholdes.

kontoer og personvern

Neste er e-post -fanen hvor du vil se en liste over e-postmeldinger som WooCommerce automatisk sender basert på visse betingelser. For eksempel kan en e-post sendes til en e-postadresse du ønsker når du bestiller en ny ordre. Du kan også se e-postmeldinger med oppdateringer om kundenes bestillinger, for eksempel tilbakebetalte eller fullførte ordrer.

E-postvarsler

Endelig Avansert -fanen, som erstattet API-fanen, lar deg konfigurere flere tekniske detaljer som sideoppsett der du kan fortelle WooCommerce hvilken side som skal fungere som handlekurvesiden eller kassesiden.

sideoppsett woocommerce

Hvis du blar nedover, vil du kunne endre det WooCommerce kaller som sluttpunkter som er vedlegg til URL-en som lar dem vise annet innhold uten behov for en ny side.

Trinn 6. Legg til produkter.

Når du er ferdig med de grunnleggende WooCommerce-innstillingene, er det nå på tide å legge til produkter. Astra Site-temaet som vi brukte i denne opplæringen kommer allerede med eksempelprodukter, og det er slik en produktside ser ut på fronten:

produktside

La oss nå se på hvordan vi kan endre dette og legge til egne produkter på backend.

For å legge til et nytt produkt eller redigere et eksisterende produkt, klikker du bare på menyalternativet Produkter på venstre sidefelt i WordPress-oversikten. Deretter ser du en liste over alle produktene du har. Alternativt, hvis du er på forsiden av en produktside, kan du klikke Rediger produkt på den svarte linjen øverst på siden. Dette tar deg direkte i produktredigereren.

produktredaktør

Det er her du kan endre produkttittelen og produktbeskrivelsen. Hvis du blar nedover, vil du se et avsnitt som heter Produktdata. Det er her du vil tilbringe mesteparten av tiden din. Her kan du velge type produkt, og derfra kan du konfigurere andre produktinnstillinger.

WooCommerce lar deg legge til disse typer produkter:

 • Fysisk, nedlastbart, virtuelt. Et virtuelt produkt trenger ikke nødvendigvis lastes ned. Et eksempel er en avtale eller en-til-en coachingøkt.
 • Enkelt produkt. Dette er ett produkt.
 • Gruppert produkt. Dette er en bunt med forskjellige produkter.
 • Eksternt produkt. Produkter som er kjøpt utenfor nettstedet ditt, som en tilknyttet kobling.
 • Variabelt produkt. Et variabelt produkt har variasjoner som farger og størrelser.
produkttyper

Hver gang du oppretter et nytt produkt, er det første trinnet å velge type. Hver type har et annet sett med alternativer. For eksempel vil et nedlastbart produkt ha disse alternativene:

nedlastbare produktalternativer

På venstre side av dette avsnittet ser du flere alternativer for varebeholdning, frakt, koblede produkter og mer.

I Inventar, vil du kunne legge til SKU, oppgi et spesifikt antall aksjer for dette bestemte produktet, angi aksjestatus og mer.

I Shipping, Du kan spesifisere vekt og dimensjoner på produktet, samt tilordne en fraktklasse som vi opprettet i forrige trinn.

frakt i produktdata

I Koblede produkter, kan du tilordne en vare og salgssalg til et produkt. En oppsalg er et produkt som du anbefaler i stedet for det gjeldende produktet fordi det har en høyere pris. Kryssalg er produkter du vil anbefale i handlekurven basert på gjeldende produkt. Hvis du vil legge til et salg eller kryssalg, skriver du inn navnet på produktet i de tilsvarende boksene.

koblede produkter

Du kan også legge til attributter til produktene dine i Egenskaper seksjon. Det kan være størrelse, farge, vekt osv. Hvis du oppretter et variabelt produkt, må du først legge til et attributt her. Hvis du vil lære mer om hvordan du oppretter et variabelt produkt, sjekk ut WooCommerce’s guide her.

Hvis du blar nedover Produktdata , ser du et område der du kan legge til en kort produktbeskrivelse. Denne beskrivelsen kommer til å vises ved siden av produktet ditt og i nærheten av prisen. Hold det kort og søtt. Du kan legge til et produktbilde på høyre side. Hvis du har flere produktbilder, kan du legge dem til i Produktgalleri seksjon.

kort beskrivelse og produktbilde

Det er også viktig å stille inn katalogsynligheten som du finner øverst på siden under publisere. I noen tilfeller kan det være lurt å skjule visse produkter fordi du kanskje tilbyr det som kryssalg til en eksklusiv rabattert pris. Det er her du kan gjøre det.

katalogsynlighet

Når du er ferdig med alt her, klikker du på Oppdater for å lagre alle endringene dine.

Hvis du vil lære mer om de forskjellige produkttypene og hvordan du kan opprette dem på riktig måte, gjør dette WooCommerce guide er et flott sted å starte. Fortsett å legge til flere produkter til nettstedet ditt med nøyaktig de samme trinnene som jeg viste deg her til du bygger opp produktlistene dine.

Trinn 7. Tilpass kassene dine.

WooCommerce er et flott plugin som du har sett så langt, men en vanlig klage mot det er mangelen på betalingsalternativer. Du vil ikke kunne endre hvordan kassesidene ser ut, og du kan ikke lage en salgstrakt med den. En salgstrakt er en fin måte å øke en kundes kjøpsverdi, så hvis du ikke har den på nettstedet ditt, legger du virkelig igjen penger på bordet.

Hvis du vil lage en salgstrakt for nettstedet ditt for e-handel, er CartFlows den beste plugin som kan hjelpe. Det er en WordPress-plugin for trakterbyggere som lar deg lage vakre og svært effektive trakter rett innenfor WordPress.

cartflows

Hvis du vil lære mer om hvordan du oppretter en salgstrakt med CartFlows, kan du sjekke ut denne opplæringen som jeg laget.

Trinn 8. Hold deg oppå vognoppgivelsen.

Før jeg avslutter denne opplæringen, la meg bare legge til en ting til vognoppgivelse. Det er et faktum innen netthandel at mange kunder kommer til å forlate handlekurvene sine uten å fullføre kjøpet.

Dette kan være på grunn av mange grunner. De kan ha blitt distrahert, strømmen eller forbindelsen gikk ut, noe presserende kom opp. Uansett hva det er, er mange av disse forlatte vognene tapt salg hvis du ikke gjør noe med det.

Heldigvis heter det en plugin WooCommerce-gjenoppretting av handlekurv plugin som holder rede på og automatisk sender oppfølgings-e-post til kunder med forlatte vogner – alt GRATIS!

Hvis du brukte Astra Site-temaet jeg brukte her, ville denne pluginen allerede blitt installert for deg. Men hvis ikke, kan du installere det ved å gå til plugins > Legg til ny og søk etter plugin-modulen.

Det vil opprette et nytt alternativ under WooCommerce som heter Forlatelse av handlevogn. Hvis du klikker på dette, vil du kunne se en oversikt over hvor mange forlatte vogner du har, hvor mange som er blitt funnet og hvor mange som er tapt.

tilbakebetalt ordrer vogn oppgivelse

Du vil også kunne tilpasse oppfølgingsemailene som WooCommerce sender ut ved å bytte til Oppfølgings-e-poster -fanen, hold musen over e-postmeldingen du vil redigere, og klikk Redigere.

e-post med oppfølging

Du blir deretter ført til e-postredigereren:

tilpasse oppfølgings-e-postmeldinger

Pakk inn

Å lage et e-handels WordPress nettsted kan virke komplisert og overveldende, men jeg håper jeg kaster lys over det og viste hvordan du kan gjøre alt selv med litt hjelp. Jeg er spent på å høre om suksesshistoriene dine, og hvis du trenger hjelp, kan du kontakte meg i kommentarfeltet nedenfor.

Siteground

SiteGround er et sterkt anbefalt webhotell på nettet fordi de har hatt tilgang til WordPress-brukere og likevel har rimelige priser. De er mest kjent for sin raske ytelse og like raske støtte.

Viktige SiteGround-funksjoner:

 • Gratis SSL-sertifikat
 • RASKT kunnskapsstøtte
 • WordPress Staging Enviroment
 • Gratis nettsted migrering
 • Daglige sikkerhetskopier

SiteGround er et solid valg for dine webhotellbehov. De imøtekommes til WordPress-nettsteder og tilbyr færre ressurser enn konkurrentene, men høyere pålitelighet.

Sjekk ut SiteGround

Astra Theme

Astra er et gratis WordPress-tema som er fokusert på hastighet. Eventuelt kan du kjøpe Pro-versjonen for $ 59 som legger til noen ekstra innstillinger og alternativer.

Viktige Astra-temafunksjoner:

 • Ikke The Fastes-tema, men det er ingen slouch
 • Mange gratis demosider
 • Fleksibel Mega-menyfunksjon
 • Alternativer for tilpassede oppsett
 • WooCommerce-støtte
 • LearnDash-støtte

Astra Theme er et rimelig valg for ethvert WordPress webdesignprosjekt. Jeg antar at det største spørsmålet er om du til og med trenger å kjøpe et tema i disse dager ettersom sidebyggerne gjør alle de samme tingene du trenger et tema for. Elementor har for eksempel gratis Hello-tema som lar sidebyggeren gjøre alt arbeidet.

Det er fremdeles noen gode grunner til å kjøpe et proff-tema, men for de fleste vil det sannsynligvis være bra med et gratis tema.

For meg tror jeg Astra Theme ikke har holdt tritt med dagens trender, og jeg anbefaler ikke lenger det.

Det er mye bedre moderne temaer som tilbyr innebygde topptekst- og bunntekstbyggere vs å være begrenset til 3 oppsett, pluss mer fleksible side- og innleggsoppsett.

Sjekk ut Astra Theme

Elementor

Elementor er en WordPress-sidebygger som har tatt WordPress-webdesign med storm. Den har det dypeste funksjonssettet, men er likevel veldig enkelt å bruke og mestre. Elementor er den mest fullverdige gratis sidebyggeren. Det er også et Pro-tillegg for å legge til flere utviklerfunksjoner.

Viktige elementorfunksjoner:

 • Live Front End Page Editor
 • Funksjoner for tilpasning av nettsteder
 • Mal og blokker bibliotek
 • Omfattende mobile responsive alternativer
 • Mektigste Popup Builder
 • PRO Lag tilpassede topptekst / bunntekst
 • PRO Lag oppleggstypeoppsett

Elementor er den sterkeste sidebyggeren som er tilgjengelig for øyeblikket. De gir stadig nye funksjoner som er i tråd med dagens designtrender. Dette betyr at du vil kunne holde nettstedet ditt relevant.

Elementor Pro er en utrolig verdi med tanke på alle tilleggsmoduler og strømfunksjoner som den inkluderer.

Hvis jeg skulle starte et nytt nettstedsprosjekt i dag, ville Elementor være sidebyggeren som jeg ville valgt. Jeg anser det som en må ha WordPress-sidebygger som er en glede å bruke.

Sjekk ut Elementor

CartFlows

CartFlows er en salgstraktbygger for WordPress. Det lar deg raskt og enkelt bygge salgstrakter ved å bruke den valgte sidebyggeren.

Key CartFlows Funksjoner:

 • Profesjonelt utformede maler
 • 5 Plassering Ordre støt
 • One Click Upsells
 • Bruk den foretrukne sidebyggeren
 • Utvidbar i motsetning til klikketragter
 • Nedtellingstimere og delt testing

Hvis du vil ha en salgstraktbygger for WordPress og har det bra med å være vertskap for deg selv, eller bruke administrert WordPress-hosting, så vil CartFlows om det er et flott alternativ fordi det er superenkelt å bruke, men likevel veldig kraftig.

Sjekk ut handlekurven

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map