Hvordan lage et bedriftsnettsted ved hjelp av WordPress & Elementor

Lær hvordan du lager et nettsted for bedriften din ved hjelp av WordPress, Elementor og Astra. Dette er alle 100% gratis verktøy som jeg personlig bruker.


I hvordan du lager en webside for 2019-tutorial, vil jeg vise deg mer enn bare hvordan du oppretter en webside, jeg vil også lære deg hvordan du SEO optimaliserer nettstedet ditt, og hvordan du genererer potensielle kunder fra det.

Denne opplæringen er omfattende, min lengste hvordan du bygger en tutorial på nettstedet. jeg håper du liker det.

Ting du trenger:

 • hosting. Jeg anbefaler SiteGround.
 • EN domenenavn.
 • WordPress Theme. For denne opplæringen bruker vi gratis Astra Theme.
 • WordPress Page Builder. For dette bruker vi den gratis Elementor-sidebyggeren.

La oss komme i gang!

Trinn 1: Kjøp et webhotell og domenenavn.

Den viktigste delen av virksomhetsnettstedet er hosting. Hosting vil bestemme hvor raskt nettstedet ditt lastes inn, noe som er en veldig viktig faktor som påvirker blygenerering og konvertering. Google foretrekker også raskere nettsteder med lave avvisningsrater, så et raskere nettsted øker sjansene dine for å rangere på Google.

En ting jeg vil påpeke er å unngå EIG og GoDaddy selskaper så mye som mulig. EIG står for Endurance International Group, og den kontrollerer over 60 vertselskaper. Den avfyrer deres interne støttepersonell og befester alt under en paraply. Det som skjer er kundesupport, kvalitet på hosting og generell kvalitet på tjenesten lider.

Her er noen av de kjente EIG-selskapene:

 • Hostgator
 • Bluehost
 • iPage
 • Arvixe
 • Tykk ku
 • HostMonster Small Orange

GoDaddy har også mange dårlige anmeldelser når det gjelder kvalitet og kundeservice, og nettstedene de er vert laster bare veldig tregt.

Du vil også ønske å unngå “mamma og pop” verter fordi de mangler ressurser til å bruke avanserte hostingteknologier som vil gi nettstedet ditt en fordel.

Du vil også velge en hosting som gir gratis SSL-sertifikater. Uten SSL-sertifikat vil nettstedet ditt ha denne stygge “Ikke sikre” -etiketten øverst:

ikke sikker

Hvis du er en bedrift, kan du praktisk talt ta farvel med potensielle kunder med den etiketten. Hvis hosting ikke leverer SSL-sertifikater gratis, kan ett SSL-sertifikat koste deg $ 50- $ 100 per år per nettsted.

Du vil også ha en tjeneste som lar deg oppgradere til noe som heter PHP7, som vil gjøre nettstedet ditt mye raskere.

Siteground, My Preferred Web Hosting Service

SiteGround er en hostingtjeneste som jeg fant som tilfredsstiller alle disse kriteriene. SiteGround tilbyr gratis SSL-sertifikat, lar deg oppgradere til PHP7, har kvalitetshotell og fantastisk kundesupport. Det er virkelig det beste der ute.

Her er de viktigste funksjonene til SiteGround:

 • Gratis SSL-sertifikat
 • RASKT kunnskapsstøtte
 • WordPress iscenesettelsesmiljø
 • Gratis nettsted migrering
 • 30 dager med sikkerhetskopier

Jeg har gjort en fantastisk avtale med dem for å gi 70% rabatt til alle som melder seg på denne lenken. Så hvis du vil spare penger på hosting, Klikk på denne lenken og kjøp hosting nå.

For å kjøpe hosting fra SiteGround, Klikk på denne lenken. Når du har kommet på hjemmesiden deres, vil du se fire forskjellige typer hosting:

Velg en siteground-plan

Velg WordPress hosting og klikk Kom i gang. Deretter ser du tre prisplaner:

siteground wordpress hosting priser

Velg en i henhold til dine behov og budsjett. Du kan også sjekke ut deres sammenligning av hver hostingplan å kunne bestemme hvilken som passer dine forretningsbehov.

Når du har valgt en plan, klikker du Få plan. Deretter blir du tatt til neste trinn som er å velge et domene. Hvis du allerede har et domenenavn, velger du “Jeg har allerede et domene”. Men hvis du ikke har en, velg “Registrer et nytt domene” slik at du kan kjøpe et domene rett innenfor SiteGround. Dette koster $ 15,95 per år.

Velg et domene

Husk at hvis domenenavnet du vil kjøpe ikke lenger er tilgjengelig, vil SiteGround gi deg beskjed, og du må velge et annet. Når du har et domenenavn, klikker du på Fortsette.

Det neste trinnet for å fullføre kjøpet er å gi dine nøyaktige personlige og faktureringsinformasjon. Når det er gjort, klikker du Betal nå. Du har nå et pålitelig webhotell og domenenavn.

Trinn 2: Installer WordPress.

WordPress er verktøyet for opprettelse av nettsteder som vi vil bruke til å opprette bedriftsnettstedet ditt. Det er helt gratis, veldig enkelt å bruke, men likevel veldig kraftig. Det kommer med tusenvis av plugins og temaer som lar deg gjøre hva du vil med nettstedet ditt.

SiteGround kommer faktisk med en ett-klikk WordPress-installasjon som raskt vil installere WordPress for deg.

Når du har fullført hostingkjøpet, ser du en skjerm med en lenke som sier “Fortsett til kundeområdet”. Klikk på det, så blir du ført til en side der du kan konfigurere den nye hostingkontoen. Under Konfigurer nettstedet ditt, å velge Start en ny webside.

Du vil da se en liste over programvare som du kan installere. Å velge WordPress.

installer wordpress

For å fullføre prosessen, må du oppgi administratorpåloggingsdetaljer (e-postadresse, brukernavn og passord) for nettstedet ditt. Dette er detaljene du vil bruke for å få tilgang til backend på nettstedet ditt, så husk å holde dem sikre.

Når det er gjort, klikker du Bekrefte > Fullstendig oppsett. Og du har nå et live, selvhost WordPress-nettsted.

Trinn 3: Installer SSL-sertifikat.

Før jeg gjør noe annet, vil jeg først vise deg hvordan du installerer et SSL-sertifikat for å bli kvitt Not Secure-etiketten jeg viste deg før. Under Mine kontoer, klikk Gå til cPanel.

gå til cpanel

CPanel er der du kan installere annen programvare og verktøy for nettstedet ditt. Hvis du blar helt ned, skal du se et avsnitt som heter Sikkerhet. Under denne delen klikker du på La oss kryptere.

lar oss kryptere

Velg domenet du vil installere SSL-sertifikatet på, velg La oss kryptere SSL, og klikk Installere.

Nå er det på tide å logge på det nye nettstedet ditt. Klikk Mine kontoer igjen øverst og klikk på installasjoner fane. Her vil du se domenenavnet du registrerte. Over det er en grønn Gå til Admin Portal knapp. Klikk på denne knappen for å gå til innloggingssiden for WordPress.

gå til wordpress admin dashbord

WordPress påloggingssider følger vanligvis disse formatene: yourdomain.com/wp-admin og yourdomain.com/wp-login. Din kan være annerledes. Men du må huske eller notere URL-en til innloggingssiden din, slik at du neste gang kan få tilgang til den ved å skrive URL-en direkte inn i adressefeltet og uten å måtte logge på Siteground lenger.

WordPress-påloggingssiden ser slik ut:

wordpress innloggingsside

Skriv inn brukernavn og passord her for å logge inn på nettstedet ditt for første gang.

Når du er inne, er det første du trenger å gjøre å fortelle WordPress at du har et SSL-sertifikat. Dette er ganske enkelt å gjøre.

Gå til venstre sidefelt innstillinger > Generell. På skjermen ser du to bokser med domenenavnet ditt: WordPress Address (URL) og Site Address (URL). Du må skrive bokstaven “s” etter “http” og før kolon “:” for begge boksene.

legge til ssl-sertifikat i wordpress

Når du er ferdig, klikker du Lagre endringer. Nettstedet ditt skal nå ha et hengelåseikon rett ved siden av domenenavnet:

sikret nettsted med https

Nå er det siste vi trenger å gjøre for SSL-sertifikatet å sørge for at folk som skriver “http” på adressen deres blir omdirigert til “https” URL-en. Vi trenger en plugin for å gjøre det.

Gå til for å installere en plugin plugins > Legg til ny. På søkfeltet øverst til høyre, søk etter plugin-modulen Virkelig enkel SSL. Installer og aktiver den.

installer virkelig enkel ssl

Du vil da se denne popup-meldingen på dashbordet:

aktiver veldig enkel ssl

Klikk på det blå Gå videre, aktiver SSL! knapp. Du blir logget av, og når du logger deg på igjen, er Really Simple SSL-plugin full effekt.

Trinn 4: Installer Astra Theme og Astra Sites.

For et bedriftsnettsted ønsker du et tema som har en ren kode og fleksible funksjoner for å gjøre tilpasningen så enkel og rask som mulig. Det er mange kvalitets WordPress-temaer der ute, men temaet som vi skal bruke her er Astra Theme.

Astra Theme er et gratis WordPress-tema som har utmerket hastighet og enkelhet. Det jeg liker mest med det, er at den konfigurerer seg selv basert på verktøyene du trenger, og dette gjør ting enklere for deg. Det er også en Pro-versjon hvis du vil ha tilgang til premiumfunksjoner.

astra tema

Her er funksjonene jeg elsker mest med Astra:

 • Et av de raskeste temaene som er tilgjengelige
 • Over 100 startsider (de fleste er 100% gratis)
 • Fleksibel Mega-menyfunksjon
 • Kraftig tilleggspakke
 • Omfattende WooCommerce-støtte

Gå til for å installere Astra Utseende > Tema > Legg til ny. Søk etter Astra, klikk Installere, og Aktiver.

installere astra

En annen fantastisk ting med Astra er det faktum at den har en plugin som heter Astra Starter Nettsteder. Denne pluginen har et bibliotek med forhåndsbygde gratis og premium maler som du kan bruke på din egen webside med bare noen få klikk. Vi bruker en Astra Site-mal for å redusere opprettingstiden for nettstedet til halvparten.

Etter at du har installert Astra, ser du denne meldingen på dashbordet:

komme i gang med astra-siden

Klikk Kom i gang. Dette vil installere Astra Starter Sites for deg. Du kan også installere Astra Sites ved å gå til plugins > Legg til ny. Søk etter Astra nettsteder og installer og aktiver det. For å få tilgang til Astra Sites, gå til opptredener >Astra Starter Nettsteder.

Velge din sidebygger

Etter at Astra Sites er installert, blir du spurt om hvilken sidebygger du foretrekker: Gutenberg, Elementor, Beaver Builder eller Brizy. I denne opplæringen skal jeg bruke Elementor.

Elementor er en WordPress-sidebygger som tok sidebygging til et nytt nivå. Den har et dypt funksjonssett, men det er veldig enkelt å bruke og beherske. Gratisversjonen er nok til å bygge en anstendig webside, men hvis du vil ha mer avanserte funksjoner som å kunne legge til kontaktskjemaer, glidebrytere, prissettingstabeller og mer, kan du oppgradere til Pro-versjonen.

Velge ditt tema på Astra-siden

Når du har valgt sidebyggeren, blir du tatt med til biblioteket med Astra Sites-maler. Det er mange slanke, profesjonelle maler – både gratis og premium – som du kan velge mellom. Malene er organisert av følgende kategorier: Blogg, Business, e-handel, Gratis og annet. Siden du oppretter et bedriftsnettsted, er det best å bla gjennom Virksomhet seksjon.

Ta deg tid til å velge hvilken mal du føler vil være i samsvar med merkevaren din. Disse malene er fullt redigerbare med sidebyggeren du valgte, noe som betyr at du enkelt kan endre tekst, bilder, layout, knapper og i utgangspunktet alt på siden.

For denne opplæringen skal jeg bruke Regnskapsfører mal fordi det ser fantastisk og lett ut på øynene.

For å installere et tema, må du bare klikke på det for å bli ført til forhåndsvisningen. Hvis du liker det du ser, klikker du på Importtema -knappen og sørg for at alle boksene er merket av.

bokser astra nettsteder tema

Hvis du vil legge merke til det, er det en boks som sier “Installer nødvendige plugins”. Hvis du krysser av i denne ruten, installeres alle nødvendige plugins for at temaet skal se nøyaktig ut som det er. For dette temaet installerte den WPForms Lite, en plugin som lar deg lage enkle kontaktskjemaer, og Elementor, sidebyggeren jeg skal bruke. Du kan klikke på det lille spørsmålstegnet ved siden av for å se hvilke plugins som skal installeres.

WPForms er en plugin som kan hjelpe deg med å få kvalitetsledninger for bedriften din gjennom effektive former. Du kan sjekke WPForms-anmeldelsen min for å vite mer om den. Hvis du vil bruke et annet skjema-plugin, kan du bare deaktivere / slette WPForms i plugins > Installerte plugins og installer ønsket skjemabygger.

installere astra site tema

Det kan ta en stund å importere temaet. Ikke lukk nettleseren eller trykk på oppdater. Vent på det, og når det er gjort, ser du en blå Vis nettsted knapp. Klikk på den knappen for å bli sendt til nettstedet ditt som nå har temaet du nettopp importerte.

Trinn 5. Velge designelementer.

Nettstedet ditt ser nå fantastisk ut, men du vil gjøre det til ditt eget. For å gjøre det, trenger du ditt eget fargeskjema, typografi og logo.

La oss begynne med fargepaletten din. Hvis du allerede har merkefargen din, vil dette bli enklere.

Velge en fargepalett

Et nettsted har normalt et sett med 2-3 farger: primær-, aksent- og popfargen. De primærfarge er den dominerende fargen på nettstedet ditt og mest sannsynlig merkevarefargen din. Dette er fargen du vil at folk skal huske merkevaren din med.

Når du velger din primærfarge, må du undersøke fargepsykologi eller hvordan farger påvirker folks oppfatning eller oppførsel. Visse farger får folk til å føle noe, f.eks. rødt får dem til å føle seg bekymret, så du må ta hensyn til disse tingene når du velger din primærfarge.

De aksentfarge brukes vanligvis for å få visse elementer til å skille seg ut enn resten som overskrifter eller innleggstitler.

Til slutt, popfarge kontraster med resten av fargene for å gjøre viktige elementer på nettstedet skiller seg ut, for eksempel oppfordring til handling-knapper eller blygenereringsformer.

Det er to verktøy som jeg liker å bruke når jeg skal velge en fargepalett. Den første er Coolors.co, et nettsted der du kan bla i forskjellige fargepaletter for å få ideer eller inspirasjon. Hvis du ser noe du liker, kan du raskt kopiere Hex-koden for å bruke den på WordPress.

Hvis du klikker Utforske på overskriften, vil du se denne enorme samlingen av paletter:

kjølere fargepaletter

Hvis du ser en palett du liker, svever du musen over den, klikker du Utsikt, og du blir ført til et nytt vindu der du ser heksekodene for hver farge.

heksekoder for fargepaletter

Disse Hex-kodene er det du trenger for å bruke disse fargene på nettstedet ditt. Senere skal jeg vise deg hvordan du bruker disse Hex-kodene på WordPress-backend.

Et annet kult verktøy er Colorzilla. Dette er en Google Chrome-utvidelse som lar deg få Hex-koden i hvilken som helst farge du ser på hvilken som helst webside bare ved å klikke på den.

Hvis du vil få Colorzilla-utvidelsen, Klikk her. Klikk deretter Legg til Chrome.

ColorZilla

Du vil da se dette ikonet på verktøylinjen din:

colorzilla ikon

Så nå, hvis du vil vite Hex-koden for en farge du så på et nettsted, klikker du bare på dette ikonet og deretter klikker du på fargen du vil kopiere. Hex-koden blir deretter automatisk kopiert. Du kan lime inn denne Hex-koden på spesifikke områder i WordPress.

Tilpasse typografi

Du vil også bruke din egen typografi som samsvarer med merkeidentiteten din og hjelper nettstedet ditt til å skille seg ut. Nettsteder har normalt 2-3 skrifter. Akkurat som med farger, vil du ha en primær skrift som er skrifter for overskrifter eller meny. Du trenger også en body font for avsnitt av tekster og også en ekstra “pop font”For å hjelpe noen tekster med å skille seg ut.

Som farger, trenger du typografi som forblir tro mot merkevaren din, ser behagelig ut for øynene og sender ut riktig beskjed om merkevaren din.

Et av favorittverktøyene mine når jeg velger typografi er Fontpair.co. Dette er en webside som viser hvordan to forskjellige skrifter ser ut sammen.

fontpair.co

Hvis du ser noe du liker, legg merke til hva det heter, slik at du kan søke etter det i WordPress og bruke det på nettstedet ditt.

Jeg liker også å bruke WhatFont, en Google Chrome-utvidelse som forteller deg hvilken font som brukes på ethvert nettsted bare ved å holde musen over.

Å installere WhatFont, Klikk her klikk deretter Legg til Chrome. Da vil du se dette ikonet på verktøylinjen din:

whatfont

Hvis du vil vite navnet på en skrift, klikker du på dette ikonet og holder musen over teksten. WhatFont vil fortelle deg navnet på denne skriften, og hvis du klikker på den, vil du også se skriftstørrelse, farge, familie, stil, vekt og mer.

bruker whatfont

Til slutt trenger bedriften din en vakker logo som snakker om hva merkevaren din handler om. Du kan gå med tre forskjellige ruter her. Du kan opprette logoen din selv ved hjelp av et gratis verktøy som heter Lerret, et populært designverktøy som gjør design veldig enkelt selv for nybegynnere.

Du vil bli overrasket over hvor mange logomaler Canva har, og de ser alle fantastiske ut. Du kan endre disse malene for å gjøre dem til dine egne.

Du bør imidlertid vite at du må oppgradere til Pro hvis du vil eksportere logoen med en transparent bakgrunn. Det er en gratis måneders prøveperiode, så det du kan gjøre er å oppgradere til Pro, eksportere den transparente logoen din og avbryte før prøveperioden avsluttes.

canva logoer

Du kan også ansette en logo-designer for å gjøre det for deg. Du kan prøve nettsteder som Fiverr.com eller 99design, men du må være forsiktig med å velge en artist basert på deres stil, merittliste, anmeldelser, rangeringer og mer.

Den tredje ruten, og sannsynligvis en god idé hvis du vil ha en sterk merkevarelogo, er å ansette en designstrateg / konsulent. Mennesker som disse er fagpersoner som tar seg tid til å forstå hva merkevaren din handler om, hvor bedriften din skal og hva kjerneverdiene dine er, slik at de kan integrere det i logoen..

Trinn 6. Tilpass nettstedet ditt.

Når du har en fargepalett, skrifter og logo for nettstedet ditt, er det nå på tide å bruke dem på nettstedet ditt. Hvis du er i WordPress backend-dashbordet, gå til Utseende > Tilpass for å åpne tematilpasseren.

tilpasse tema

Du kan også gå hit hvis du er på forsiden av nettstedet ditt. Det skal være en svart bjelke øverst på skjermen, som bare er synlig for de som er logget inn på nettstedet ditt. Klikk Tilpass for å åpne tematilpasseren.

tilpasse tema frontend

Når du er inne i tematilpasseren, vil du kunne legge til logoen din, endre farger, endre nettstedlayouten og mye mer.

tema tilpasning

På venstre sidefelt ser du forskjellige alternativer for å endre nettstedet ditt. Hvert tema har forskjellige tilpasningsalternativer, så hvis du bruker et annet tema, kan det du ser her være litt annerledes enn mitt. Alle endringene du gjør her vises i sanntid på nettstedet ditt.

Gå til for å endre nettstedfargene dine Farger og bakgrunn. Du har muligheten til å endre grunnfarger, brødsmule, topptekst og bunntekst.

farge bakgrunnsredaktør

Grunnfargene er temafargen, koblingsfargen, tekstfargen og koblingsheverfargen på nettstedet ditt. Klikk på for å endre grunnfargene Grunnfarger. På innsiden ser du knapper som sier Velg Farge. Klikk på disse knappene for å endre en bestemt farge.

For å endre temafarge, klikker du for eksempel Velg Farge ved siden av. Deretter ser du to måter å velge farge på. Først kan du lime inn en Hex-kode i en boks. Hvis du husker hva vi snakket om angående Hex-koder i forrige trinn, er det i felt som disse du kan oppgi disse Hex-kodene.

Så hvis du fant en farge på Coolors.co eller andre steder, kan du lime inn Hex-koden her. Du kan også velge en farge i et innebygd verktøy for fargevalg.

grunnfarge redaktør

Neste er å endre typografien. Gå tilbake til tilpasseren ved å klikke på pil tilbake øverst på sidefeltet og klikke typografi. Du vil kunne endre base, brødsmuler, innhold og bloggtypografi.

typografi

Til slutt, for å laste opp logoen din, gå til Oppsett > Overskrift > Nettstedsidentitet. Under logo-delen klikker du på Endre logo knappen og last opp logoen din.

endre logo

Med Astra kan du også bruke en annen logo for netthinner eller enheter med høy oppløsning, så vel som for mobile enheter. Du kan også justere bredden på logoen. Hvis du blar nedover, vil du også kunne endre nettstedstittelen, legge til en nettstedslinje og et nettstedikon eller favoritt.

Jeg foreslår at du utforsker tematilpasseren for å se de forskjellige tingene du kan gjøre her. Med Astra Theme kan du gjøre mer som å endre layout på topptekst og bunntekst, endre blogginnleggstruktur, endre hvor bredt nettstedet ditt skal bli, og mange flere.

Når du er ferdig med å tilpasse, ikke glem å klikke publisere for å gjøre endringene dine live på nettstedet ditt.

Trinn 7. Tilpasse nettstedet ditt med Elementor.

Nå som nettstedets farger, typografi og logo er klar, er det på tide å hoppe inn i Elementor og endre hvordan nettstedet ser ut til å stemme overens med merkevaren din. Vi kommer til å endre bilder, tekster, knapper, layout og mye mer.

Det er to måter å redigere en side med Elementor på. Først, hvis du er i backend, gå til sider og du bør se en liste over alle sidene på nettstedet ditt. Dette inkluderer sidene som Astra Site automatisk opprettet. Sider som ble laget med en spesifikk sidebygger (f.eks. Elementor) vil bli merket som sådan:

sider

Hold musen over siden du vil redigere med Elementor, og klikk Rediger med Elementor.

redigere med elementor backend

Det kommer til å ta deg inn i Elementor.

Hvis du er på forsiden av nettstedet ditt, kan du gå inn i Elementor ved å gå til siden du vil redigere og klikke på Rediger med Elementor på den svarte stangen øverst:

redigere med elementor frontend

Elementor-grensesnittet er enkelt å forstå og bli vant til, fordi det er ganske likt tematilpasseren. Størstedelen av skjermen viser siden du redigerer mens du er til venstre, er en sidefelt med kontrollene og alternativene.

elementor

Hvis du la merke til det, kan ikke overskriften vises i Elementor. Årsaken er at gratisversjonen av Elementor ikke kan redigere topptekster og bunntekst. Denne funksjonen er bare tilgjengelig for Elementor Pro.

Den venstre sidefeltet er der du kan finne elementer som du kan legge til på siden din. Som du kan se, kan du legge til en overskrift, bilde, video, knapp, skillelinje og mer. Du kan legge til disse elementene ved å dra og slippe dem i ønsket område.

Elementor tillater også innebygd tekstredigering, noe som betyr at du kan endre teksten på selve innholdsområdet. Her er noen av tingene du kan gjøre med tekster i Elementor:

redigere tekst i elementor

Som du kan se, kan du redigere eller slette teksten rett på innholdsområdet, noe som gjør det så mye enklere. Du finner flere tilpasningsalternativer på sidefeltet, for eksempel å endre størrelse, farge, vekt, typografifamilie og skygge. Du kan også legge til animasjoner som enkle blekner, zooming, sprett og mer.

Du ønsker også å bruke dine egne bilder for å gjøre dette nettstedet ditt til ditt eget. Du kan enkelt bytte ut eller fjerne et bilde hvis det er det du ønsker. For å tilpasse et bilde, klikker du bare på det, og alternativene vises på venstre sidefelt. Du kan laste opp et nytt bilde, endre størrelse, legge til en kant eller skygge, legge til en animasjon og mer.

redigere bilde i elementor

For nettstedet mitt, vil jeg fjerne dette bildet helt, og bare bruke et annet bakgrunnsbilde. For å slette et bilde, hold musa over det og høyreklikk på blå pennikon i øvre høyre hjørne. En hurtigmeny vises. Klikk Slett for å fjerne bildet.

slette et bilde i elementor

Hvis du vil tilpasse overskriften, holder du musa over den og klikker på det prikkete ikonet øverst:

tilpasse overskrift i elementor

Tilpasningsalternativene for overskriften vises deretter på venstre sidefelt. Hvis du vil endre bakgrunnsbildet til overskriften, klikker du på Stil og gå til Bakgrunn. Det er her du kan laste opp en ny bakgrunn.

tilpasse overskriften

Som du kan se, justerte jeg bakgrunnsoverlegget etter å ha lastet opp bildet for å sikre at bildet er tydelig. Jeg gjorde dette ved å gå til Bakgrunnsoverlegg og justere uklarheten.

Jeg justerte også fargen på teksten for å sikre at den kan sees, og jeg justerte bredden på teksten slik at den ikke overlapper bildet. Jeg gjorde dette ved å gå til Avansert > Tilpasset posisjonering og velge Tilpasset for bredden.

Det er så enkelt å bygge en fantastisk webside med Elementor. Det er bare så mange alternativer som er tilgjengelige, så det er bare et spørsmål om å utforske alle kroker og kroker. Du kan utforske det i ditt eget tempo, og hvis det er noe du ikke forstår, kan du nå meg via kommentarfeltet nedenfor eller til og med søke i Elementors omfattende kunnskapsbase.

Jeg har også en Elementor-tutorial hvor jeg viser deg hvordan du kommer raskt i gang med Elementor. Du kan se det her.

Trinn 8. Sikre nettstedet ditt.

Det er også avgjørende at en bedriftsnettsted er så sikker som mulig fra mulige hacking- og identitetstyveriordninger. Faktum er at noen av dere kan være sårbare for cyberattacks på grunn av svake passord, plugin-sårbarheter og utdatert programvare. Disse tingene legger igjen et hull på nettstedet ditt, og du må finne en måte å blokkere disse hullene på.

Den beste WordPress-plugin jeg hittil har funnet, og som gjør dette, er iThemes Security. Gratisversjonen av denne plugin-en gir deg allerede sterke sikkerhetsfunksjoner, og du kan aktivere den bare med ett klikk.

Gå til til å installere iThemes Security plugins > Legg til ny deretter søke etter iThemes Security.

installer ithemes

Når den er aktivert, vil du se et nytt alternativ i sidefeltet som heter Sikkerhet. Gå til Sikkerhet > innstillinger og du bør se en melding om de forskjellige funksjonene som iThemes kan gjøre for deg.

sikre nettstedstemaer

Aktivering av alle disse funksjonene tar bare ett klikk av det blå Sikkert nettsted knapp. Når du har klikket på den knappen, vil du se denne meldingen:

aktiver nettverk brute force beskyttelse

Network Brute Force Protection er en funksjon der brukere som prøvde å bryte seg inn på andre nettsteder som er medlemmer av dette nettverket, automatisk blir utestengt fra å bryte inn i ditt. Dette er en ganske god funksjon som bare iThemes har, så for å aktivere dette bare oppgi e-postadressen din og klikk Aktiver Network Brute Force Protection.

På bare noen få klikk er nettstedet ditt nå trygt. Du kan gjøre så mye mer med denne pluginen, og hvis du vil lære mer om det, kan du se på iThemes Security gjennomgang og opplæringsprogrammer her.

Trinn 9. Sikkerhetskopier nettstedet ditt.

Du må også ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt for å redde deg selv fra en eventuell uheldig hendelse av å miste noen av dataene dine. For dette skal vi bruke UpdraftPlus-sikkerhetskopi.

Gå til for å installere denne pluginen plugins > Legg til ny og søk etter UpdraftPlus-sikkerhetskopi. Installer og aktiver den.

installere updraftplus

Når den er aktivert, vil den opprette et nytt alternativ under innstillinger kalt UpdraftPlus-sikkerhetskopier. Klikk på den for å begynne å konfigurere sikkerhetskopiinnstillingene.

updraftplus sikkerhetskopier i innstillinger

Når du er inne, klikker du innstillinger. Her vil vi konfigurere den slik at automatiske sikkerhetskopier på stedet gjøres regelmessig. For Filer sikkerhetskopieringsplan, Jeg anbefaler å stille den inn på ukentlig og beholde en backup. Filer endres ikke ofte, så det er bra nok.

Når det gjelder Database backup plan, siden dette endres ofte, sett det til daglig og beholde 7 sikkerhetskopier.

Når du har angitt tidsplanene, blar du ned og trykker Lagre endringer. Bla deretter opp igjen for å velge hvor du vil lagre sikkerhetskopiene. Jeg anbefaler vanligvis Dropbox fordi den er veldig enkel å bruke, men du kan bruke hva som helst og så mange du vil.

sette opp updraftplus sikkerhetskopier

Klikk på ønsket fjernlager og klikk Lagre endringer en gang til. Du vil da se denne meldingen:

ekstern lagringsautentisering

Du må klikke på denne lenken for å autorisere UpdraftPlus-sikkerhetskopier for å lagre sikkerhetskopier på den valgte lagringsplassen. I dette eksempelet, siden jeg valgte Dropbox, vil det å klikke på denne lenken føre meg til Dropbox-påloggingssiden. Når jeg logger på, ser jeg denne meldingen:

fullfør oppdatering av updraftsplus-sikkerhetskopier

Jeg må bare klikke Fullstendig oppsett, og jeg vil bli tatt tilbake til UpdraftsPlus-backend i WordPress med denne bekreftelsesmeldingen øverst:

godkjenning fullstendig updraftplus

Hvis jeg ville lage en sikkerhetskopi, er alt jeg trenger å gjøre å klikke på det blå Sikkerhetskopi nå knapp. UpdraftPlus vil også lage sikkerhetskopier i henhold til planen jeg lagde tidligere og skyve disse inn i DropBox.

Hvis du vil gjenopprette en sikkerhetskopi, klikker du bare på Eksisterende sikkerhetskopier og klikk på Restaurere.

Trinn 10. Optimaliser nettstedet ditt.

Vi er nede til siste trinn, og i dette trinnet skal vi se hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer som Google. Jeg er sikker på at de fleste av dere allerede har hørt om SEO eller søkemotoroptimalisering. Kort sagt er det praksisen med å sørge for at nettstedet ditt er optimalisert på riktig måte for å gjøre det enklere for søkemotorer å finne sidene dine og vise deg på resultatsidene.

SEO har et aspekt som heter on-side SEO, og dette er praksis du kan implementere på nettstedet ditt rett innenfor WordPress for å tydelig kommunisere til søkemotorer hva nettstedet og innholdet ditt handler om.

Dette er noen av de beste fremgangsmåtene for SEO som du trenger å implementere:

 • Skriv en metatittel og metabeskrivelse for hver side og innlegg.
 • Legg til nøkkelord eller nøkkelord og bruk dem gjennom hele innholdet.
 • Legg til ALT TXT for hvert bilde på siden / innlegget ditt.

Hvis du ikke er kjent med hva disse tingene er, er det greit. De er ganske enkle å lære. Metatittelen er tittelen som vises på Google Results, og metabeskrivelsen er den korte beskrivelsen under tittelen. Her er et eksempel:

google søkeresultateksempel

Nøkkelordet er det brukere skriver inn i søkemotoren for å søke etter noe. Metatittelen er tittelen på resultatet, og metabeskrivelsen er den korte beskrivelsen nedenfor. Dette er viktige detaljer fordi de forteller Google hva siden handler om, og at det er relevant for stikkfrasen “salon new York”.

Dette er en kort liste over SEO-teknikker på siden fordi det er bokstavelig talt så mye du gjør her. Men foreløpig skal vi fokusere på disse.

For å gjøre disse tingene, trenger vi en plugin. Et av de beste SEO WordPress-programtilleggene på siden er Yoast SEO, og vi kommer til å bruke det i denne opplæringen. For å installere denne plugin, bare gå til plugins > Legg til ny og søk etter Yoast SEO. Klikk Installere nå og Aktiver.

installer yoast seo

Når du går til en side eller et innlegg, vil du se denne nye ruten under redigeringsområdet:

yoast seo box

Det er her du kan legge til metatittel, metabeskrivelse og nøkkelord. Hvis du vil legge til et nøkkelord, skriver du det i ruten nedenfor Fokus nøkkelord:

legg til et nøkkelord

Hvis du vil legge til en metatittel og beskrivelse, klikker du på Rediger kodebiten knapp.

rediger fragmentet

Under SEO-tittelen er det du bør legge til metatittelen. Det er en god praksis å ta med fokusnøkkelfrasen her. I metabeskrivingsfeltet bør du gi en klar oversikt over hva siden handler om, og også ta med nøkkelfrasen her.

Når du skriver noe i SEO-tittelen og metabeskrivelsesfeltet, vil du se en oransje fremdriftslinje som kjører under den. Dette betyr at teksten fremdeles er for kort. Når den blir grønn, betyr det at lengden på teksten din er riktig. Hvis den blir rød, er den for lang, og du bør forkorte den. Lange titler og beskrivelser blir kuttet i resultater, så det er bedre å bo i det grønne området.

En annen ting du vil gjøre er å sørge for at nettstedskartet ditt er aktivert og faktisk fungerer. For å gjøre det, gå til Yoast SEO > Generell > Funksjoner. Bla nedover til du ser XML-nettkart. Forsikre deg om at dette er aktivert, og klikk deretter på det blå spørsmålstegnikon. Du vil da se en lenke som sier Se XML-områdekartet. Klikk på dette for å se nettstedskartet.

aktiverer sitemaps

For mange av dere kan dette føre til en 404-side. Men ikke bekymre deg. Løsningen er ganske enkel. Alt du trenger å gjøre er å gå til innstillinger > Permalinks. Å velge Innleggsnavn og slo Lagre endringer.

postnavn permalink

Når du prøver å få tilgang til XML-områdekartet igjen, ser du noe slikt:

xml sitemap

Pakk inn

Og det pakker opp denne opplæringen om hvordan du oppretter en bedriftsnettsted med WordPress. Jeg vil gjerne gi deg et trykk på skuldrene fordi du har gjort så mye og oppnådd så mye ved å følge denne opplæringen. Hvis du har spørsmål, kan du bare slippe dem nedenfor i kommentarfeltet, så hjelper jeg deg gjerne.

Siteground

SiteGround er et sterkt anbefalt webhotell på nettet fordi de har hatt tilgang til WordPress-brukere og likevel har rimelige priser. De er mest kjent for sin raske ytelse og like raske støtte.

Viktige SiteGround-funksjoner:

 • Gratis SSL-sertifikat
 • RASKT kunnskapsstøtte
 • WordPress Staging Enviroment
 • Gratis nettsted migrering
 • Daglige sikkerhetskopier

SiteGround er et solid valg for dine webhotellbehov. De imøtekommes til WordPress-nettsteder og tilbyr færre ressurser enn konkurrentene, men høyere pålitelighet.

Sjekk ut SiteGround

Astra Theme

Astra er et gratis WordPress-tema som er fokusert på hastighet. Eventuelt kan du kjøpe Pro-versjonen for $ 59 som legger til noen ekstra innstillinger og alternativer.

Viktige Astra-temafunksjoner:

 • Ikke The Fastes-tema, men det er ingen slouch
 • Mange gratis demosider
 • Fleksibel Mega-menyfunksjon
 • Alternativer for tilpassede oppsett
 • WooCommerce-støtte
 • LearnDash-støtte

Astra Theme er et rimelig valg for ethvert WordPress webdesignprosjekt. Jeg antar at det største spørsmålet er om du til og med trenger å kjøpe et tema i disse dager ettersom sidebyggerne gjør alle de samme tingene du trenger et tema for. Elementor har for eksempel gratis Hello-tema som lar sidebyggeren gjøre alt arbeidet.

Det er fremdeles noen gode grunner til å kjøpe et proff-tema, men for de fleste vil det sannsynligvis være bra med et gratis tema.

For meg tror jeg Astra Theme ikke har holdt tritt med dagens trender, og jeg anbefaler ikke lenger det.

Det er mye bedre moderne temaer som tilbyr innebygde topptekst- og bunntekstbyggere vs å være begrenset til 3 oppsett, pluss mer fleksible side- og innleggsoppsett.

Sjekk ut Astra Theme

Elementor

Elementor er en WordPress-sidebygger som har tatt WordPress-webdesign med storm. Den har det dypeste funksjonssettet, men er likevel veldig enkelt å bruke og mestre. Elementor er den mest fullverdige gratis sidebyggeren. Det er også et Pro-tillegg for å legge til flere utviklerfunksjoner.

Viktige elementorfunksjoner:

 • Live Front End Page Editor
 • Funksjoner for tilpasning av nettsteder
 • Mal og blokker bibliotek
 • Omfattende mobile responsive alternativer
 • Mektigste Popup Builder
 • PRO Lag tilpassede topptekst / bunntekst
 • PRO Lag oppleggstypeoppsett

Elementor er den sterkeste sidebyggeren som er tilgjengelig for øyeblikket. De gir stadig nye funksjoner som er i tråd med dagens designtrender. Dette betyr at du vil kunne holde nettstedet ditt relevant.

Elementor Pro er en utrolig verdi med tanke på alle tilleggsmoduler og strømfunksjoner som den inkluderer.

Hvis jeg skulle starte et nytt nettstedsprosjekt i dag, ville Elementor være sidebyggeren som jeg ville valgt. Jeg anser det som en må ha WordPress-sidebygger som det er en glede å bruke.

Sjekk ut Elementor

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map