Lansera en enda produkt WordPress-webbplats

De flesta människor föredrar för närvarande att köpa sina saker via internet istället för att besöka en lokal butik. I USA köpte cirka 80% av befolkningen 2016 online. Om du planerar att bryta dig in i e-handelsbranschen, bör du spruta upp en elegant webbplats för att visa upp din produkt. Detta kommer säkert att öka chansen att nå mer av din målgrupp och omvandla dem till försäljning.


Även om du säljer din produkt på Amazon och eBay, är det en skillnad att ha en officiell webbplats. I större utsträckning, om du bara har en produkt, ska du omedelbart fixa rampljuset och sätta en ‘ring’ på den när du driver en e-handel butik.

Vad är en enda produktwebbplats och hur fungerar det?

Förblindande uppenbart är en enda produktwebbplats en webbplats som bara säljer en produkt. Och det finns ingen skugga av tvivel att det är oerhört krävande att bygga en webbplats med en produkt jämfört med den som tränger hundratals produkter.

Ja, ju fler produkter du har, desto högre är chansen för en konvertering. Så nyckeln här är att hitta en produkt som kan göra dig mycket pengar. Tänk på Dropbox, Uber, Asana och Evernote. Det här är bara några av de enskilda produktwebbplatserna som gör vinst.

Det är dock viktigt att notera att du inte kan skapa en enda produktbutik i alla situationer. Om du har en digital produkt är det ett nöje att ha en unik produktbutik eftersom det inte kräver några frakt- eller tillverkningskostnader. En annan kan vara en produkt med ett starkt varumärke eller en produkt som riktar sig till en specifik nisch.

Och naturligtvis, om du vill öka konvertering och försäljning, måste din enda produktwebbplats ha en bunnsolid kopia, högkvalitativa bilder och en tydlig uppmaning till handling.

Nyckelfunktioner på en enda produktwebbplats

Så vad gör en enda produktwebbplats?

Produktöversikt ovanför veckan

Den viktigaste delen av en webbplats är ovanför vecket eller den övre halvan av din webbplats. Det är här besökarna tillbringar större delen av sin surftid, cirka 80%. Så måste du ta din besökares uppmärksamhet direkt genom att sammanfatta din produkt ovanför vecket.

Svara på varför

Om din produkt inte är så unik i alla avseenden och du vet att du har massor av konkurrenter, måste du vara tydlig med varför din produkt är värd att köpa jämfört med andra märken.

Översväm inte

Håll din hemsida enkel och överväldig inte besökarna med för mycket information. Du kan lägga till en knapp till “Lär dig mer” och omdirigera dem till funktionssidan.

Erbjuda köpoptioner

Om du säljer din produkt till andra plattformar som Amazon eller eBay, fortsätt och lägg till länkarna på din webbplats. Detta ger dina köpare ett alternativ där du kan kolla in din produkt.

Steg för att skapa en enda produkt WordPress-webbplats

1. Bestäm en webbhotellplan och installera WordPress

Om du inte har en webbhotellleverantör ännu väljer du en som ger exceptionellt bra prestanda och kundsupport. Jag skulle rekommendera SiteGround eftersom det erbjuder högkvalitativa, snabba och säkra värdlösningar. Vi publicerade också en lista av prisvärd webbhotell här.

SiteGround erbjuder tre planer som börjar på $ 3,95 per månad för en enda webbplats med 10 GB webbutrymme, $ 5,95 per månad för obegränsade webbplatser med 20 GB webbutrymme och $ 11,95 per månad för obegränsade webbplatser med 30 GB webbutrymme.

Alla dessa planer har ett gratis klick-och-installera WordPress där du inte behöver oroa dig för att manuellt installera WordPress på din webbplats. SiteGround tar redan hand om det.

Besök SiteGround

2. Välj ett WordPress-tema

När du väljer det perfekta temat för din enda produktwebbplats bör du tänka på en som är snabb, lätt och extremt anpassningsbar. Astra Theme är mycket att rekommendera, med tanke på att mer än 300 000 webbplatser använder detta tema.

Förutom att vara snabb och lätt har Astra kraftfulla designalternativ som du kan ställa in för att göra din webbplats ser mer attraktiv ut. Du kan hantera din webbplats behållare inklusive rubrik, inlägg, enstaka sidor och bloggar.

Dessutom är den helt kompatibel med WooCommerce såväl som med de mest populära sidbyggarna som Elementor, Brizy, Beaver Builder, Thrive Architect, Divi och Gutenberg.

Om du vill ha fler designalternativ och funktioner kan du uppgradera till Pro-versionen som börjar på $ 59.

Du kanske också vill välja från en redo att importera webbplats genom att installera Astra Starter Sites. Det finns mallar tillgängliga och redo för anpassning med Elementor, Beaver Builder, Gutenberg och Brizy.

Besök Astra

3. Anpassa din webbplats med hjälp av en sidbyggare

Om du inte är i kodning och bara en nybörjare som bygger en webbplats, då Jag rekommenderar starkt att du använder en sidbyggare som Elementor. Denna sidbyggare ger dig möjlighet att kontrollera alla delar av din webbplats och designa dem efter dina önskemål eller varumärke.

Den har en dra-och-släpp-funktion som låter dig göra inline-redigering och live-design. Det är snabbt och intuitivt. Du kan till och med välja mellan mer än hundra fördesignade mallar och block.

Elementor är ett gratis plugin. Men om du behöver mer avancerade designfunktioner kan du använda sin Pro-version som börjar på $ 49 per år för en enda webbplats.

Besök Elementor

4. Installera och konfigurera WooCommerce

eCommerce-funktionalitet paketeras inte i WordPress ursprungliga funktioner. Så, du skulle behöva installera WooCommerce om du vill hantera produktens verksamhet och bearbeta betalningar.

WooCommerce är en open-source eCommerce-lösning som låter dig ställa in en onlinebutik på bara några minuter. Med WooCommerce kan du behandla betalningar via PayPal, Stripe, kreditkort och andra alternativ.

Du kan också integrera WooCommerce med MailChimp som din e-postmarknadsföringstjänst, Google Analytics och Facebook. Den har också en central dashboard för butiker där du kan granska nyckeltal, din produkttillgänglighet och mer.

När du har installerat och aktiverat WooCommerce kan du nu konfigurera inställningarna med installationsguiden. Med detta kan du ställa in din butik, variabla produktinställningar, betalnings gateway-inställningar, leveransalternativ och andra rekommenderade funktioner.

Besök WooCommerce

5. Lägg till din produkt

Gå till Produkter och sedan Lägg till nytt. Börja fylla i alla nödvändiga fält med all information om din produkt. Eftersom det är en enda produkt, se till att det ser mer tilltalande ut för att skapa mer hype för dina besökare. Du kanske vill ladda upp fler högkvalitativa produktbilder från olika vinklar och variationer.

Avsnittet med produktdata under produktsidan låter dig ange prissättning, leveransdetaljer, lager och andra alternativ. Så mycket som möjligt, gör det mer detaljerat och gör produktens kopia tydlig för dina målkunder.

Du kanske vill anpassa din produktsida så att den ser bra ut och prova olika variationer av innehåll och design.

6. Ställ in CartFlows

För att enkelt och snabbt kunna sälja din produkt måste du skapa en försäljningstratt. Kanaler hjälper dig att generera fler leads, förvandla fler besökare till att köpa kunder och öka försäljningen. Så WooCommerce kan vara bra, men det räcker inte med att lämna det där. Du behöver ett plugin för att hjälpa skapa en försäljningstratt med säker utcheckning, beställningsbultar, uppsäljningar och nedförsäljningar.

Så, vad är ett plugin att använda? Självklart, CartFlows! Tillsammans med Sujay Pawar från Brainstorm Force, företaget bakom Astra Theme, har jag byggt CartFlows för att ta bort frustrationerna med att sälja produkter på WordPress-webbplatser.

Med CartFlows kan du skapa en friktionsfri kassasida och minska övergången till kundvagnen. Du kan också visa upp beställningsbullar, uppsäljningar / nedförsäljningar eller rabatterbjudanden innan du slutför beställningen. Och för att visa uppskattning till dina kunder kan du designa en tacksida som matchar ditt märke.

En annan bra sak med CartFlows är att det finns färdiga mallar gjorda för din favorit sidbyggare, vare sig det är Elementor, Divi, Thrive Architect eller Beaver Builder.

Dessutom är det helt gratis. Men om du vill ha fler kassastilalternativ, mallar, kassafältkontroll, beställningsbullar med mera, kan du köpa pro-versionen som är prissatt till $ 299 per år.

Besök CartFlows

Slutsats

En online-butiks framgång är inte direkt proportionell mot antalet produkter du säljer. Du kan skapa en enda online-butik och tjäna massor av pengar. Allt du behöver är strategisk planering. Kombinera det med att använda rätt verktyg, utarbeta en övertygande kopia, högkvalitativa bilder och tydlig uppmaning.

Så om din nisch är markerad med sten och du är dödlig för den ena produkten, skapa din e-handelswebbplats nu och börja tjäna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map