Hur man skapar en företagswebbplats med WordPress & Elementor

Lär dig hur du skapar en webbplats för ditt företag med WordPress, Elementor och Astra. Dessa är alla 100% gratisverktyg som jag personligen använder.


På det här sättet hur du skapar en tutorial för webbplatsen 2019, jag kommer att visa dig mer än bara hur du skapar en webbplats, jag kommer också att lära dig hur du SEO optimerar din webbplats och hur du genererar leads från den.

Denna handledning är omfattande, min längsta hur man bygger en webbplatsstudie. jag hoppas du tycker om det.

Saker du behöver:

 • värd. Jag rekommenderar SiteGround.
 • EN domän namn.
 • WordPress Theme. För denna handledning använder vi gratis Astra Theme.
 • WordPress Page Builder. För detta använder vi den kostnadsfria Elementor-sidbyggaren.

Låt oss börja!

Steg 1: Köp en webbhotell och domännamn.

Den viktigaste delen av din företagswebbplats är värd. Värdet kommer att avgöra hur snabbt din webbplats laddas vilket är en mycket viktig faktor som påverkar blygenerering och konvertering. Google föredrar också snabbare webbplatser med låga avvisningsfrekvenser, så en snabbare webbplats ökar dina chanser att rangordna på Google.

En sak jag vill påpeka är att undvika EIG- och GoDaddy-företag så mycket som möjligt. EIG står för Endurance International Group och kontrollerar över 60 värdföretag. Det skjuter deras interna supportpersonal och konsoliderar allt under ett paraply. Vad som händer är kundsupport, kvalitet på webbhotell och den totala servicekvaliteten.

Här är några av de välkända EIG-företagen:

 • Hostgator
 • Bluehost
 • iPage
 • Arvixe
 • Fet ko
 • HostMonster Small Orange

GoDaddy har också en hel del dåliga recensioner när det gäller kvalitet och kundservice, och webbplatserna som de är värd bara laddar riktigt långsamt.

Du kommer också att vilja undvika “mamma och pop” värdar eftersom de saknar resurser för att använda avancerade värdtekniker som ger din webbplats en fördel.

Du vill också välja en värd som tillhandahåller gratis SSL-certifikat. Utan ett SSL-certifikat kommer din webbplats att ha den här fula “inte säkra” etiketten högst upp:

inte säker

Om du är ett företag kan du praktiskt säga adjö till potentiella kunder med den etiketten. Om din värd inte tillhandahåller SSL-certifikat gratis, kan ett SSL-certifikat kosta dig $ 50- $ 100 per år per webbplats.

Du vill också ha en tjänst som gör att du kan uppgradera till något som heter PHP7, vilket gör din webbplats mycket snabbare.

Siteground, My Preferred Web Hosting Service

En webbhotell som jag hittade som uppfyller alla dessa kriterier är SiteGround. SiteGround erbjuder gratis SSL-certifikat, låter dig uppgradera till PHP7, har kvalitetshotell och fantastisk kundsupport. Det är verkligen det bästa där ute.

Här är SiteGrounds viktigaste funktioner:

 • Gratis SSL-certifikat
 • FAST Knowledgable Support
 • WordPress Staging miljö
 • Gratis webbplatsmigrationer
 • 30 dagar med säkerhetskopior

Jag har gjort en fantastisk affär med dem för att ge 70% rabatt till alla som registrerar sig med den här länken. Så om du vill spara pengar på din webbhotell, klicka på den här länken och köp din hosting nu.

För att köpa din värd från SiteGround, klicka på den här länken. När du landar på deras hemsida ser du fyra olika typer av värd:

välj en siteground-plan

Välj WordPress-värd och klicka Komma igång. Då ser du tre prisplaner:

siteground wordpress värdpriser

Välj en enligt dina behov och budget. Du kan också kolla in deras jämförelse av varje värdplan för att kunna bestämma vilken som passar dina affärsbehov.

När du har valt en plan klickar du på Få plan. Därefter kommer du till nästa steg där du väljer en domän. Om du redan har ett domännamn väljer du “Jag har redan ett domän”. Men om du inte har en, välj “Registrera en ny domän” så att du kan köpa en domän direkt i SiteGround. Detta kostar $ 15,95 per år.

välj en domän

Kom ihåg att om domännamnet du vill köpa inte är tillgängligt längre kommer SiteGround att meddela dig och du måste välja ett annat. När du har ett domännamn klickar du på Fortsätt.

Nästa steg för att slutföra ditt köp är att ge dina exakta personliga och faktureringsuppgifter. När det är klart klickar du på Betala nu. Du har nu en pålitlig webbhotell och domännamn.

Steg 2: Installera WordPress.

WordPress är webbplatsen för skapandet av webbplatser som vi kommer att använda för att skapa din företagswebbplats. Det är helt gratis, mycket lätt att använda, men ändå mycket kraftfullt. Det kommer med tusentals plugins och teman som låter dig göra vad du vill med din webbplats.

SiteGround kommer faktiskt med en klick på WordPress som snabbt kommer att installera WordPress för dig.

När du har slutfört ditt värdköp ser du en skärm med en länk “Fortsätt till kundområdet”. Klicka på det så kommer du till en sida där du kan ställa in ditt nya värdkonto. Under Ställ in din webbplats, Välj Starta en ny webbplats.

Du kommer då att se en lista med programvara som du kan installera. Välj WordPress.

installera wordpress

För att slutföra processen måste du ange administrationsinloggningsuppgifter (e-postadress, användarnamn och lösenord) för din webbplats. Det här är informationen du kommer att använda för att få åtkomst till backend på din webbplats, så se till att hålla dem säkra.

När det är klart klickar du på Bekräfta > Komplett installation. Och du har nu en live, självhostad WordPress-webbplats.

Steg 3: Installera SSL-certifikat.

Innan jag gör något annat vill jag först visa dig hur du installerar ett SSL-certifikat för att bli av med den inte säkra etiketten som jag visade dig tidigare. Under Mina konton, klick Gå till cPanel.

gå till cpanel

CPanel är där du kan installera olika program och verktyg för din webbplats. Om du bläddrar hela vägen ner bör du se ett avsnitt som heter säkerhet. Klicka på under detta avsnitt Låt oss kryptera.

låter kryptera

Välj den domän som du vill installera SSL-certifikatet på, välj Låt oss kryptera SSL, och klicka Installera.

Nu är det dags att logga in på din nya webbplats. Klick Mina konton igen överst och klicka på installationer flik. Här ser du domännamnet som du registrerade. Tvärs över är en grön Gå till Admin Portal knapp. Klicka på den här knappen för att gå till din WordPress inloggningssida.

gå till wordpress admin dashboard

WordPress-inloggningssidor följer vanligtvis dessa format: yourdomain.com/wp-admin och yourdomain.com/wp-login. Din kan vara annorlunda. Men du måste komma ihåg eller notera webbadressen för inloggningssidan så att du nästa gång kan komma åt den genom att direkt skriva in URL: en i adressfältet och utan att behöva logga in på Siteground längre.

WordPress-inloggningssidan ser ut så här:

wordpress inloggningssida

Ange ditt användarnamn och lösenord här för att logga in på din webbplats för första gången.

När du väl är inne är det första du behöver göra att berätta för WordPress att du har ett SSL-certifikat. Detta är ganska enkelt att göra.

Gå till vänster sidofält inställningar > Allmän. På skärmen ser du två rutor med ditt domännamn: WordPress Address (URL) och Site Address (URL). Du måste skriva bokstaven “s” efter “http” och före kolon “:” för båda rutorna.

lägga till ssl-certifikat i wordpress

När du är klar klickar du på Spara ändringar. Din webbplats bör nu ha en hänglåsikon bredvid domännamnet:

säker webbplats med https

Nu är det sista vi behöver göra för SSL-certifikatet att se till att personer som skriver “http” i sin adress kommer att omdirigeras till din “https” URL. Vi behöver ett plugin för att göra det.

Gå till om du vill installera ett plugin plugins > Lägg till ny. I sökfältet uppe till höger söker du efter plugin-programmet Riktigt enkelt SSL. Installera och aktivera den.

installera riktigt enkelt ssl

Du kommer då att se det här popup-meddelandet på din instrumentpanel:

aktivera riktigt enkelt ssl

Klicka på det blå Gå vidare, aktivera SSL! knapp. Du kommer att loggas ut och när du loggar in igen är Really Simple SSL-plugin full effekt.

Steg 4: Installera Astra Theme och Astra Sites.

För en företagswebbplats vill du ha ett tema som har en ren kod och flexibla funktioner för att göra anpassningen så enkel och snabb som möjligt. Det finns många WordPress-teman av hög kvalitet där ute, men temat som vi kommer att använda här är Astra Theme.

Astra Theme är ett gratis WordPress-tema som har utmärkt hastighet och enkelhet. Det jag gillar mest med det är att det konfigurerar sig själv baserat på de verktyg du behöver, och det gör det lättare för dig. Det finns också en Pro-version om du vill komma åt premiumfunktioner.

astra tema

Här är de funktioner som jag älskar mest om Astra:

 • Ett av de snabbaste teman tillgängliga
 • Över 100 startarsidor (de flesta är 100% gratis)
 • Flexibel Mega-menyfunktion
 • Kraftfullt tilläggspaket
 • Omfattande WooCommerce-support

Gå till om du vill installera Astra Utseende > Tema > Lägg till ny. Sök efter Astra, klicka Installera, och Aktivera.

installera astra

En annan fantastisk sak med Astra är det faktum att det har ett plugin som heter Astra Starter Sites. Denna plugin har ett bibliotek med förbyggda gratis- och premiummallar som du kan använda på din egen webbplats med bara några klick. Vi kommer att använda en Astra Site-mall för att minska tiden för skapandet av webbplatsen till hälften.

När du har installerat Astra ser du det här meddelandet på instrumentpanelen:

komma igång med astra-webbplatsen

Klick Komma igång. Detta kommer att installera Astra Starter Sites för dig. Du kan också installera Astra Sites genom att gå till plugins > Lägg till ny. Söka efter Astra webbplatser och installera och aktivera den. Gå till Astra Sites framträdanden >Astra Starter Sites.

Välja din sidbyggare

När Astra Sites har installerats får du frågan vilken sidbyggare du föredrar: Gutenberg, Elementor, Beaver Builder eller Brizy. I den här tutorialen ska jag använda Elementor.

Elementor är en WordPress-sidbyggare som tog sidbyggnaden till en ny nivå. Den har en djup funktionsuppsättning men det är väldigt lätt att använda och behärska. Gratisversionen räcker för att bygga en anständig webbsida, men om du vill ha mer avancerade funktioner som att kunna lägga till kontaktformulär, reglage, prissättningstabeller och mer kan du uppgradera till Pro-versionen.

Välja ditt Astra-webbplatstema

När du har valt din sidbyggare kommer du att föras till biblioteket med Astra Sites-mallar. Det finns massor av snygga, professionella mallar – både gratis och premium – som du kan välja mellan. Mallarna är organiserade av följande kategorier: Blogg, Business, e-handel, Gratis och annat. Eftersom du skapar en företagswebbplats är det bäst att bläddra i Företag sektion.

Ta dig tid att välja vilken mall du känner att bäst anpassas till ditt märke. Dessa mallar är helt redigerbara med sidbyggaren som du valde, vilket innebär att du enkelt kan ändra text, bilder, layout, knappar och i princip allt på sidan.

För den här tutorialen kommer jag att använda Revisor mall eftersom det ser fantastiskt och lätt ut på ögonen.

För att installera ett tema måste du bara klicka på det för att gå till förhandsgranskningen. Om du gillar det du ser klickar du på Importera tema -knappen och se till att alla rutorna är markerade.

rutor astra webbplatser tema

Om du märker det finns en ruta som säger “Installera obligatoriska plugins”. Om du markerar den här rutan installeras alla nödvändiga plugins för att temat ska se exakt ut. För detta tema installerade det WPForms Lite, ett plugin som låter dig skapa enkla kontaktformulär, och Elementor, sidbyggaren jag kommer att använda. Du kan klicka på det lilla frågetecknet bredvid det för att se vilka plugins som kommer att installeras.

WPForms är ett plugin som kan hjälpa dig att få kvalitetsledning för ditt företag genom effektiva former. Du kan kolla in min WPForms-granskning för att veta mer om det. Om du vill använda ett annat formulär-plugin kan du bara inaktivera / ta bort WPForms i plugins > Installerade plugins och installera din önskade formulärbyggare.

installera astra webbplats tema

Det kan ta en stund att importera temat. Stäng inte din webbläsare eller tryck på Uppdatera. Vänta, och när det är klart ser du en blå Visa webbplats knapp. Klicka på den knappen för att gå till din webbplats som nu har det tema som du just importerade.

Steg 5. Välja designelement.

Din webbplats ser nu fantastisk ut, men du vill göra den till din egen. För att göra det behöver du ditt eget färgschema, typografi och logotyp.

Låt oss börja med din färgpalett. Om du redan har din märkesfärg kommer det att bli enklare.

Att välja en färgpalett

En webbplats har normalt en uppsättning av 2-3 färger: primär-, accent- och popfärgen. De grundfärg är den dominerande färgen på din webbplats och troligen din märkesfärg. Det här är den färg du vill att folk ska komma ihåg ditt märke med.

När du väljer din primärfärg måste du undersöka färgpsykologi eller hur färger påverkar människors uppfattning eller beteende. Vissa färger får människor att känna något, t.ex. rött gör att de känner sig oroliga, så du måste ta hänsyn till dessa saker när du väljer din primärfärg.

De accentfärg används vanligtvis för att få vissa element att sticker ut än resten som rubriker eller posttitlar.

Slutligen pop färg kontrasterar med resten av färgerna för att få viktiga delar på webbplatsen att sticker ut, till exempel uppmaningsknappar eller blygenereringsformer.

Det finns två verktyg som jag gillar att använda när jag väljer en färgpalett. Den första är Coolors.co, en webbplats där du kan bläddra i olika färgpaletter för att få idéer eller inspiration. Om du ser något du gillar kan du snabbt kopiera Hex-koden för att använda den på WordPress.

Om du klickar Utforska på rubriken ser du denna enorma samling paletter:

kylare färgpaletter

Om du ser en palett som du gillar, håll muspekaren över den, klicka Se, och du kommer att tas till ett nytt fönster där du ser Hex-koderna för varje färg.

hexkoder för färgpaletter

Dessa Hex-koder är vad du behöver för att använda dessa färger på din webbplats. Senare kommer jag att visa dig hur du använder dessa Hex-koder i WordPress-backend.

Ett annat coolt verktyg är Colorzilla. Detta är ett Google Chrome-tillägg som låter dig få Hex-koden i vilken färg du ser på vilken webbplats som helst bara genom att klicka på den.

Om du vill få Colorzilla-förlängningen, Klicka här. Klicka sedan Lägg till i Chrome.

ColorZilla

Du kommer då att se den här ikonen i verktygsfältet:

colorzilla ikon

Så nu, om du vill veta Hex-koden för en färg du såg på en webbplats klickar du bara på den här ikonen och klickar sedan på färgen du vill kopiera. Hexkoden kopieras sedan automatiskt. Du kan klistra in denna Hex-kod i specifika områden i WordPress.

Anpassa typografi

Du vill också använda din egen typografi som matchar din varumärkesidentitet och hjälper din webbplats att sticker ut. Webbplatser har normalt 2-3 teckensnitt. Precis som med färger, har du en primärt teckensnitt som är teckensnitt för rubriker eller meny. Du behöver också en body font för stycken av texter och även en extra “pop typsnitt”För att hjälpa vissa texter att sticka ut.

Som färger behöver du typografi som förblir tro mot ditt märke, ser glädjande ut för ögonen och skickar ut rätt meddelande om ditt varumärke.

Ett av mina favoritverktyg när jag väljer typografi är Fontpair.co. Det här är en webbplats som visar hur två olika teckensnitt ser ut tillsammans.

fontpair.co

Om du ser något du gillar, notera vad det heter så att du kan söka efter det i WordPress och använda det på din webbplats.

Jag gillar också att använda WhatFont, ett Google Chrome-tillägg som berättar vilket teckensnitt som används på en webbplats bara genom att sväva musen över det.

För att installera WhatFont, Klicka här Klicka sedan Lägg till i Chrome. Då ser du den här ikonen i verktygsfältet:

whatfont

För att veta namnet på ett teckensnitt, klicka på den här ikonen och håll muspekaren över texten. WhatFont kommer att berätta namnet på det här teckensnittet, och om du klickar på det ser du också teckensnittets storlek, färg, familj, stil, vikt och mer.

använder whatfont

Få en logotyp

Slutligen behöver ditt företag en vacker logotyp som talar om vad ditt varumärke handlar om. Du kan gå med tre olika rutter här. Du kan själv skapa din logotyp med ett gratis verktyg som heter Duk, ett populärt designverktyg som gör design riktigt enkelt även för nybörjare.

Du blir förvånad över hur många logotypmallar Canva har, och de ser alla fantastiska ut. Du kan ändra dessa mallar för att göra dem till dina egna.

Du bör dock veta att du måste uppgradera till Pro om du vill exportera logotypen med en transparent bakgrund. Det finns dock en provperiod på en månad, så vad du kan göra är att uppgradera till Pro, exportera din transparenta logotyp och avbryta innan testperioden slutar.

canva logotyper

Du kan också hyra en logotypdesigner för att göra det åt dig. Du kan prova webbplatser som Fiverr.com eller 99design, men du måste vara försiktig när du väljer en artist baserat på deras stil, track record, recensioner, betyg och mer.

Den tredje vägen, och förmodligen en bra idé om du vill ha en stark märkeslogotyp är att anställa en designstrateg / konsult. Människor som dessa är yrkesverksamma som tar sig tid att förstå vad ditt varumärke handlar om, vart ditt företag går och vad dina kärnvärden är så de kan integrera det i logotypen.

Steg 6. Anpassa din webbplats.

När du har en färgpalett, teckensnitt och logotyp för din webbplats är det nu dags att använda dem på din webbplats. Om du är i WordPress backend-instrumentpanelen, gå till Utseende > Anpassa för att öppna tematilpassaren.

anpassa tema

Du kan också gå hit om du är på framsidan av din webbplats. Det bör finnas en svart stapel högst upp på skärmen, som bara är synlig för dem som är inloggade på din webbplats. Klick Anpassa för att öppna tematilpassaren.

anpassa tema frontend

När du är inne i tematilpassaren kommer du att kunna lägga till din logotyp, ändra färger, ändra webbplatslayouten och mycket mer.

tema anpassare

På den vänstra sidofältet ser du olika alternativ för att ändra din webbplats. Varje tema har olika anpassningsalternativ, så om du använder ett annat tema kan det du ser här vara lite annorlunda än mitt. Alla ändringar du gör här visas i realtid på din webbplats.

Gå till om du vill ändra dina webbplatsfärger i det här temat Färger & bakgrund. Du har möjlighet att ändra basfärger, brödsmulor, sidhuvud och sidfot.

färgbakgrundsredaktör

Basfärgerna är temafärgen, länkfärgen, textfärgen och länkpekfärgen på din webbplats. Klicka på för att ändra basfärgerna Basfärger. Inuti ser du knappar som säger Välj färg. Klicka på dessa knappar för att ändra en specifik färg.

Om du t.ex. vill ändra temafärgen klickar du på Välj färg bredvid den. Då ser du två sätt att välja färg. Först kan du klistra in en Hex-kod i en ruta. Om du kommer ihåg vad vi pratade om Hex-koder i föregående steg är det i fält som dessa att du kan ange dessa Hex-koder.

Så om du hittade en färg på Coolors.co eller på andra platser kan du klistra in Hex-koden här. Du kan också välja en färg i ett inbyggt färgvalverktyg.

basfärgredigerare

Nästa är att ändra din typografi. Gå tillbaka till kundanpassaren genom att klicka på bakåtpilen längst upp i sidofältet och klicka på Typografi. Du kommer att kunna ändra typografi för bas, bröd, innehåll och blogg.

typografi

Slutligen, för att ladda upp din logotyp, gå till Layout > Rubrik > Webbplatsidentitet. Under avsnittet Logo klickar du på Ändra logotyp knappen och ladda upp din logotyp.

ändra logotyp

Med Astra kan du också använda en annan logotyp för näthinnor eller högupplösta enheter samt för mobila enheter. Du kan också justera logotypens bredd. Om du bläddrar nedåt kan du också ändra din webbplatstitel, lägga till en webbplats-taglinje och en webbplatsikon eller favicon.

Jag föreslår att du utforskar tematilpassaren för att se olika saker du kan göra här. Med Astra Theme kan du göra mer som att ändra layout på sidhuvud och sidfot, ändra blogginläggets struktur, ändra hur bred din webbplats kommer att bli och många fler.

När du är klar med anpassningen, glöm inte att klicka Publicera för att göra dina ändringar live på din webbplats.

Steg 7. Anpassa din webbplats med Elementor.

Nu när dina webbplatsfärger, typografi och logotyp är inställda är det dags att hoppa in i Elementor och helt ändra hur webbplatsen ser ut så att den matchar ditt märke. Vi kommer att ändra bilder, texter, knappar, layout och mycket mer.

Det finns två sätt att redigera en sida med Elementor. Först, om du är i backend, gå till sidor och du bör se en lista över alla sidor på din webbplats. Detta inkluderar de sidor som Astra Site skapade automatiskt. Sidor som gjordes med en specifik sidbyggare (t.ex. Elementor) kommer att märkas som sådana:

sidor

Håll musen över sidan som du vill redigera med Elementor och klicka Redigera med Elementor.

redigera med element eller backend

Det kommer att ta dig in i Elementor.

Om du är på framsidan av din webbplats kan du gå in i Elementor genom att gå till den sida du vill redigera och klicka på Redigera med Elementor på den svarta stapeln överst:

redigera med elementor frontend

Elementor-gränssnittet är enkelt att förstå och vänja sig eftersom det är ganska likt tematillpassaren. Majoriteten av skärmen visar sidan som du redigerar när du är till vänster är en sidofält med kontrollerna och alternativen.

elementor

Om du märkte det kan rubriken inte ses i Elementor. Anledningen är att den kostnadsfria versionen av Elementor inte kan redigera sidhuvud och sidfot. Den här funktionen är endast tillgänglig för Elementor Pro.

Den vänstra sidofältet är där du hittar element som du kan lägga till på din sida. Som du kan se kan du lägga till en rubrik, bild, video, knapp, divider och mer. Du kan lägga till dessa element genom att dra och släppa dem i önskat område.

Elementor tillåter även inline textredigering vilket innebär att du kan ändra texten i själva innehållsområdet. Här är några av de saker du kan göra med texter i Elementor:

redigera text i elementor

Som du kan se kan du redigera eller radera texten direkt i innehållsområdet vilket gör det så mycket lättare. Du hittar fler anpassningsalternativ på sidofältet som att ändra storlek, färg, vikt, typografifamilj och skugga. Du kan också lägga till animationer som enkla blekningar, zoomning, studsning och mer.

Du vill också använda dina egna bilder för att göra denna webbplats till din egen. Du kan enkelt byta ut eller ta bort en bild om det är vad du vill ha. För att anpassa en bild klickar du bara på den så kommer alternativen att visas i den vänstra sidofältet. Du kan ladda upp en ny bild, ändra storlek, lägga till en kant eller skugga, lägga till en animering med mera.

redigera bild i elementor

För min webbplats vill jag ta bort den här bilden helt och hållet bara använda en annan bakgrundsbild. För att radera en bild, håll muspekaren över den och högerklicka på blå penna ikon i det övre högra hörnet. En popup-meny visas. Klick Radera för att ta bort bilden.

ta bort en bild i elementor

För att anpassa rubriken, håll muspekaren över den och klicka på den prickade ikonen längst upp:

anpassa rubriken i elementor

Anpassningsalternativen för rubriken visas sedan på vänster sidofält. För att ändra bakgrundsbilden på din rubrik, klicka på Stil och gå till Bakgrund. Det är här du kan ladda upp en ny bakgrund.

anpassa rubriken

Som ni kan se, justerade jag bakgrundsöverlagringen efter att ha laddat upp bilden för att se till att bilden syns tydligt. Jag gjorde det genom att gå till Bakgrund överlägg och justera opaciteten.

Jag justerade också färgen på texten så att den kan ses och jag justerade textens bredd så att den inte överlappar bilden. Jag gjorde det genom att gå till Avancerad > Anpassad positionering och välja Beställnings för bredden.

Att bygga en fantastisk webbsida är så enkelt med Elementor. Det finns bara så många alternativ tillgängliga, så det är bara en fråga om att utforska varje krök och krona. Du kan utforska det i din egen takt, och om det finns något du inte förstår kan du nå mig via kommentarsektionen nedan eller till och med söka efter Elementors omfattande kunskapsbas.

Jag har också en Elementor-tutorial där jag visar hur du kommer igång med Elementor snabbt. Du kan se det här.

Steg 8. Säkra din webbplats.

Det är också avgörande för en företagswebbplats att vara så säker som möjligt mot möjliga hacking- och identitetsstöldprogram. Det faktum är att några av er kan vara sårbara för cyberattacker på grund av svaga lösenord, plugin sårbarheter och föråldrad programvara. Dessa saker lämnar ett hål på din webbplats, och du måste hitta ett sätt att blockera dessa hål.

Det bästa WordPress-plugin som jag hittat hittills är det iThemes Security. Den kostnadsfria versionen av detta plugin erbjuder redan starka säkerhetsfunktioner, och du kan aktivera det bara med ett klick.

För att installera iThemes Security, gå över till plugins > Lägg till ny sök sedan efter iThemes Security.

installera ämnen

När det har aktiverats ser du ett nytt alternativ i sidofältet som heter säkerhet. Gå till säkerhet > inställningar och du bör se ett meddelande om de olika funktionerna som iThemes kan göra för dig.

säkra webbplatser

Att aktivera alla dessa funktioner tar bara ett klick på det blå Säker webbplats knapp. När du klickar på den knappen ser du detta meddelande:

aktivera nätverksskyddskraftsskydd

Network Brute Force Protection är en funktion där användare som försökte bryta sig in på andra webbplatser som är medlemmar i detta nätverk automatiskt förbjuds att bryta in din. Det här är en ganska bra funktion som bara iThemes har, så för att aktivera detta anger du bara din e-postadress och klickar Aktivera nätverkets brute Force-skydd.

Med bara några få klick är din webbplats nu säker. Du kan göra så mycket mer med detta plugin, och om du vill lära dig mer om det kan du titta på min iThemes Security granskning och installationshandledning här.

Steg 9. Säkerhetskopiera din webbplats.

Du måste också säkerhetskopiera din webbplats för att rädda dig från den eventuella olyckliga händelsen att förlora någon av dina uppgifter. För detta kommer vi att använda UpdraftPlus-säkerhetskopiering.

Gå till om du vill installera detta plugin plugins > Lägg till ny och sök efter UpdraftPlus-säkerhetskopiering. Installera och aktivera den.

installera updraftplus

När den har aktiverats skapar den ett nytt alternativ under inställningar kallad UpdraftPlus-säkerhetskopior. Klicka på den för att börja konfigurera dina säkerhetsinställningar.

updraftplus säkerhetskopior i inställningar

När du är inne klickar du på inställningar. Här kommer vi att ställa in det så att automatiska säkerhetskopior utanför webbplatsen görs regelbundet. För Filer för säkerhetskopiering, Jag rekommenderar att du ställer in den på varje vecka och behålla en säkerhetskopiering. Filer ändras inte ofta så det är tillräckligt bra.

När det gäller Databas backup schema, eftersom det ofta ändras, ställ in det på dagligen och behålla 7 säkerhetskopior.

När du har ställt in scheman, bläddra ner och slå Spara ändringar. Bläddra sedan tillbaka upp igen för att välja var du vill lagra dina säkerhetskopior. Jag rekommenderar vanligtvis Dropbox eftersom det är väldigt enkelt att använda, men du kan använda allt och så många du vill.

ställa in updraftplus-säkerhetskopior

Klicka på önskad fjärrlagring och klicka på Spara ändringar om igen. Du kommer då att se detta meddelande:

autentisering för fjärrlagring

Du måste klicka på den här länken för att auktorisera UpdraftPlus säkerhetskopior för att lagra säkerhetskopior till din valda lagring. I det här exemplet leder jag till Dropbox-inloggningssidan eftersom jag valde Dropbox. När jag loggar in ser jag detta meddelande:

kompletta installationsupdraftsplus-säkerhetskopior

Jag måste bara klicka Komplett installation, och jag kommer tillbaka till UpdraftsPlus-backend i WordPress med detta bekräftelsemeddelande högst upp:

autentisering komplett updraftplus

Om jag ville göra en säkerhetskopia måste jag bara klicka på det blå Säkerhetskopiera nu knapp. UpdraftPlus kommer också att skapa säkerhetskopior enligt schemat som jag gjorde tidigare och skjuta dem in i DropBox.

Om du vill återställa en säkerhetskopia klickar du bara på Befintliga säkerhetskopior och klicka på Återställ.

Steg 10. Optimera din webbplats.

Vi är nere till det sista steget, och i det här steget kommer vi att se hur du optimerar din webbplats för sökmotorer som Google. Jag är säker på att de flesta av er redan har hört talas om SEO eller sökmotoroptimering. Kort sagt är det praxis att se till att din webbplats är optimerad på rätt sätt för att göra det lättare för sökmotorer att hitta dina sidor och visa dig på resultatsidorna.

SEO har en aspekt som kallas på sidan SEO, och det här är metoder som du kan implementera på din webbplats direkt i WordPress för att tydligt kommunicera till sökmotorer vad din webbplats och innehåll handlar om.

Det här är några bästa metoder för SEO som du behöver för att implementera:

 • Skriv en metatitel och metabeskrivning för varje sida och inlägg.
 • Lägg till nyckelord eller nyckelfraser och använd dem i hela innehållet.
 • Lägg till ALT TXT för varje bild på din sida / inlägg.

Om du inte är bekant med dessa saker är det okej. De är ganska enkla att lära sig. Metatiteln är den titel som visas på Google Results och metabeskrivningen är den korta beskrivningen under titeln. Här är ett exempel:

google sökresultat exempel

Nyckelordet är vad användare skriver i sökmotorn för att söka efter något. Metatiteln är titelns resultat och metabeskrivningen är den korta beskrivningen nedan. Det här är viktiga detaljer eftersom de berättar för Google vad sidan handlar om och att det är relevant för nyckelfrasen “salon new York”.

Det här är en kort lista med SEO-tekniker på sidan eftersom det är bokstavligen så mycket du gör här. Men för nu kommer vi att fokusera på dessa.

För att göra dessa saker behöver vi ett plugin. En av de bästa SEO WordPress-pluginsna på sidan är Yoast SEO, och vi kommer att använda det i den här handledning. För att installera detta plugin, gå bara till plugins > Lägg till ny och sök efter Yoast SEO. Klick Installera nu och Aktivera.

installera yoast seo

När du går till någon sida eller inlägg kommer du att se den här nya rutan under redigeringsområdet:

yoast seo box

Det är här du kan lägga till din metatitel, metabeskrivning och nyckelord. Om du vill lägga till ett nyckelord skriver du det i rutan nedan Fokus nyckelfras:

lägg till ett nyckelord

För att lägga till en metatitel och beskrivning, klicka på Redigera kodavsnitt knapp.

redigera kodavsnitt

Under SEO-titel ska du lägga till din metatitel. Det är en bra praxis att ta med din nyckelfras för fokus här. I metabeskrivningsfältet ska du ge en tydlig uppfattning om vad sidan handlar om och även inkludera nyckelfrasen här.

När du skriver något i fältet SEO-titel och metabeskrivning ser du en orange framstegsfält under den. Det betyder att texten fortfarande är för kort. När det blir grönt betyder det att texten är precis rätt. Om den blir röd är den för lång och du bör förkorta den. Långa titlar och beskrivningar blir avskurna i resultat så det är bättre att stanna kvar i det gröna området.

En annan sak du vill göra är att se till att din webbplatskarta är aktiverad och fungerar. För att göra det, gå till Yoast SEO > Allmän > Funktioner. Rulla ner tills du ser XML-webbplatskartor. Se till att detta är aktiverat och klicka sedan på det blå frågeteckenikon. Du kommer då att se en länk som säger Se XML-webbplatskartan. Klicka på detta för att se din webbplatskarta.

aktivera webbplatskartor

För många av er kan detta leda till en 404-sida. Men oroa dig inte. Fixet är ganska enkelt. Allt du behöver göra är att gå till inställningar > permalänkar. Välj Postens namn och slog Spara ändringar.

postalmens permalänk

När du försöker komma åt XML-webbplatskartan igen ser du något liknande:

xml webbplatskarta

Avslutar

Och det innehåller denna tutorial om hur man skapar en företagswebbplats med WordPress. Jag skulle vilja ge dig ett tryck på axlarna eftersom du har gjort så mycket och uppnått så mycket genom att följa den här tutorialen. Om du har några frågor kan du bara släppa dem nedan i kommentarsavsnittet så hjälper jag dig gärna.

Siteground

SiteGround är en mycket rekommenderad webbhotell på nätet eftersom de har tillgodosett WordPress-användare och ändå har prisvärda priser. De är mest kända för sin snabba prestanda och lika snabba stöd.

Viktiga SiteGround-funktioner:

 • Gratis SSL-certifikat
 • FAST Knowledgable Support
 • WordPress Staging Enviroment
 • Gratis webbplatsmigrationer
 • Dagliga säkerhetskopior

SiteGround är ett fast val för dina webbhotellbehov. De tillgodoser WordPress-webbplatser och erbjuder färre resurser än sina konkurrenter, men högre tillförlitlighet.

Kolla in SiteGround

Astra Theme

Astra är ett gratis WordPress-tema som fokuserar på hastighet. Valfritt kan du köpa Pro-versionen för $ 59 vilket lägger till några ytterligare inställningar och alternativ.

Viktiga funktioner i Astra-teman:

 • Inte Fastes-temat, men det är ingen slouch
 • Massor av gratis demo webbplatser
 • Flexibel Mega-menyfunktion
 • Alternativ för anpassade layouter
 • WooCommerce Support
 • LearnDash-support

Astra Theme är ett rättvist val för alla WordPress webbdesignprojekt. Jag antar att den största frågan är om du till och med behöver köpa ett tema i dag eftersom sidbyggare gör alla samma saker som du skulle behöva ett tema för. Till exempel har Elementor det gratis Hello-temat som låter din sidbyggare göra allt arbete.

Det finns fortfarande några goda skäl att köpa ett pro-tema, men för de flesta kommer det troligtvis att vara bra med ett gratis tema.

Men för mig tror jag att Astra Theme inte har hållit upp med de aktuella trenderna och jag rekommenderar inte längre det.

Det finns mycket bättre moderna teman tillgängliga som erbjuder inbyggda sidhuvud- och sidfotbyggare och begränsas till tre layouter, plus mer flexibla sid- och postlayouter.

Kolla in Astra Theme

Elementor

Elementor är en WordPress-sidbyggare som har tagit WordPress-webbdesign med storm. Den har den djupaste funktionen, men är ändå väldigt lätt att använda och behärska. Elementor är den mest fullständiga gratis sida byggare. Det finns också ett Pro-tillägg för att lägga till ytterligare utvecklarfunktioner.

Viktiga elementor-funktioner:

 • Live Front End Page Editor
 • Funktioner för webbplatsanpassning
 • Mall & blockera bibliotek
 • Omfattande mobila responsiva alternativ
 • Kraftfullaste Popup Builder
 • PRO Skapa anpassade sidhuvuden
 • PRO Skapa posttyplayouter

Elementor är den starkaste sidbyggaren som för närvarande finns. De släpper konsekvent nya funktioner som är i linje med nuvarande designtrender. Det betyder att du kommer att kunna hålla din webbplats relevant.

Elementor Pro är ett otroligt värde med tanke på alla ytterligare moduler och strömfunktioner som den inkluderar.

Om jag startade ett nytt webbplatsprojekt idag, skulle Elementor vara den sidobyggare som jag skulle välja. Jag anser att det är ett måste ha WordPress-sidbyggare som är ett nöje att använda.

Kolla in Elementor

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map