Hostinger recension

Hostinger är ett webbhotellföretag som ägs av sina anställda. Det grundades 2004 och hade ursprungligen namnet Hosting Media.


Men 2011 när företaget nådde milstolpen att ha en miljon användare ändrades emellertid namnet till Hostinger. År 2007 var Hostinger ett dotterbolag till 000webhost.

Målet var att tillhandahålla gratis webbhotell runt om i världen. I dag har Hostinger mer än 25 miljoner användare över hela världen, med dotterbolag som finns i mer än 178 länder. Det fungerar som moderbolaget till 000webhost, Weblink och Niagahoster.

Det uppskattas att 20 000 nya kunder registrerar sig för denna tjänst varje dag. Hostinger skryter med att de kan låta sina kunder skapa en webbplats med full frihet. I denna recension kommer vi att titta på några av dessa påståenden med målet att se om denna europeiska värd är något bra.

Vad är Hostinger känt för?

När man talar om sig själv är Hostinger direkt och till sak. De don’t använder glänsande termer för att beskriva deras tjänst. Istället säger de att de handlar om billig webbhotell.

Låta’s börjar med deras prissättning och värdplaner.

Hostinger erbjuder tre grundläggande planer:

 • Single Shared hosting med rabatter springa runt $ 1,45 per månad
 • Premium-delad hosting med rabatter går runt 2,15 $ per månad
 • Affärsdelad hosting med rabatter springer runt 3,45 $ per månad

För närvarande kör de en affär som sänker priset på deras Single Shared hosting-plan till $ 0,80 per månad.

Med sina affärs- och premiumhotellplaner ingår personliga gratis domäner. Låta’s titta närmare på vart och ett av deras grundpaket.

Single Shared Hosting (bäst för nybörjare)

Hostinger plan jämförelseDetta är den billigaste planen som finns. Du betalar $ 1,45 varje månad under de första fyra åren. Om du fortsätter att använda tjänsten efter de första fyra åren hoppar priset på tjänsten till $ 7,99 per månad.

Denna plan ger dig:

 • 100 GB bandbredd
 • Ett e-postkonto
 • En automatisk installerare
 • 10 GB skivutrymme
 • Lätt webbplatsbyggare
 • En MySQL-databas
 • En webbplats

Det här är Hostinger’s startplan. Den är inte utformad för att ha alla funktioner du ser i några av de andra planerna vi kommer att granska. Men när du betalar bara $ 1,45 varje månad eller ännu mindre med rabatter, kan du verkligen inte klaga på funktionerna som erbjuds.

Planen låter dig bara vara värd för en webbplats. Detta återspeglas i de resurser som tilldelas dig. Tio GB skivutrymme och 100 GB bandbredd är tillräckligt för att skapa en imponerande syn. Det totala paketet är relativt nakna ben. Men om du bara har en webbplats och du vill driva webbplatsen utan för många klockor och visselpipor är detta ett trevligt alternativ.

En fråga som vissa hade med detta paket är att det bara erbjuder en e-post. den’är inte ovanligt för en små affärer att bara ha en webbplats, men de har vanligtvis ett par e-postadresser som de använder. Om det här är en kicker för dig, kolla in Premium Shared Hosting Plan.

Premium Shared Hosting

Det här är mellanliggande plan. För de första 48 månaderna kommer du att betala $ 2,15 per månad. Därefter ökar priset till $ 11,95 per månad.

Denna plan erbjuder:

 • Obegränsat antal webbplatser
 • Obegränsade FTP-användare
 • Obegränsat SSD-skivutrymme
 • Obegränsade e-postkonton
 • Gratis domännamn
 • Obegränsad MySQL-databas
 • Lätt webbplatsbyggare

Med denna plan betalar du i princip två gånger vad du skulle betala med den tidigare planen. Men du tittar på ett helt annat paket. Denna plan ger dig tillgång till nästan all funktionalitet och kraft som Hostinger erbjuder.

Detta har varit skapad för personer som har flera webbplatser och som är oroliga för snabbhet. Med detta paket kan du ha så många webbplatser som du vill, använda så mycket skivutrymme som du behöver och tugga upp en obegränsad mängd bandbredd. Det finns ingen begränsning för antalet MySQL-databaser som du kan ha och du kan skapa ett oändligt antal FTP-konton om du väljer att.

Det trevliga med denna plan är att den är optimerad för WordPress. Som ett resultat, om du använder Premium-planen för din WordPress-webbplats, kommer du att få tre gånger högre hastighet som de som fastnar i grundplanen.

Med detta paket får du också ett domännamn ingår. Det finns ingen årlig förnyelseavgift. Du får också en gratis SSL-certifikat. Detta hjälper till att skydda individer som besöker din webbplats från människor i mittenattackerna. Det skapar en övergripande säkrare surfupplevelse.

Business webbhotell

Detta är den översta planen som de erbjuder. För de första 48 månaderna kommer du att spendera $ 3,45 per månad. Därefter ökar priset till $ 15,95 per månad.

Denna plan erbjuder alla förmåner av premiumhotell plus:

 • 5X WordPress optimerad hastighet
 • Dagliga säkerhetskopior
 • 2X processorkraft och minne
 • Gratis SSL-certifikat
 • Livsstöd för Deluxe

För bara ett par dollar mer kan du njuta av fördelarna med Business Shared hosting-paketet. Detta är den mest omfattande tjänsten de erbjuder. Allt som vi granskade i Premium-planen ingår i affärsplanen.

Den största skillnaden du kommer att se är RAM- och CPU-allokering. Båda dessa fördubblas i affärsplanen. Detta kommer att ha stor inverkan på prestandan på din webbplats. Premium-planen är redan snabb. Genom att fördubbla hastigheten med affärsplanen är din tjänst så snabb att du inte kan låta bli förvånad.

Om du kör din webbplats på WordPress blir saker och ting intressantare. Istället för en 3X hastighetsökning får du en 5X hastighet ökar. Det betyder att om din webbplats inte får tusentals besökare varje dag, kommer den alltid att köra snabbt.

Något annat som vi gillar med affärsplanen är att det inkluderar automatiserad säkerhetskopiering. Du vet antagligen att manuell säkerhetskopiering av saker är en tråkig, lång och repetitiv process. Det är här många människor slutar göra det efter ett tag och sedan ångrar det senare.

En extra fördel med affärsplanen är att du prioriteras åtkomst till Hostingers tekniska supportteam. Det betyder att när du ansluter till teknisk support, hoppar du framför alla som inte använder affärsplanen. När din webbplats har problem gör denna funktion enbart den lilla prisökningen värt det.

VPS Hosting

Vi vill kort diskutera VPS-värd paket som Hostinger erbjuder. Hostinger’s VPS-plan gör det möjligt för en webbansvarig att få bra hastigheter, tillförlitlighet och ett rimligt pris. Deras VPS-planer börjar på cirka $ 4,95 per månad och går upp till $ 75 per månad.

Specifikationerna för varje plan varierar, men de erbjuder mellan 1 GB och åtta GB RAM. CPU-intervallet är mellan 2,4 GHz och 14 GHz.

De är generösa med lagringsutrymmet. Den lägsta VPS-planen har 20 GB SSD-lagring. Den högsta planen erbjuder 160 GB SSD-utrymme. Bandbredd för det lägsta paketet är cirka 1 000 GB och går upp till 6 000 GB för den dyraste planen.

När vi tittade objektivt på Hostinger’s prissättningsplaner och vad de erbjuder för priset, gick vi bort med intrycket av att detta var en billig värd företag som erbjuder en premiumtjänst. Men det är en sak att erbjuda tjänster till ett billigt pris. Men hur bra är tjänsten de erbjuder?

Drifttid och laddningstid

Mycket få saker kan få blodet att koka som att försöka få tillgång till en webbplats och vänta tålmodigt på att det ska laddas. Även om webbplatsens laddningstid antagligen bara är några sekunder, i den här världen där vi är vana att komma nära omedelbara responstider när vi surfar på nätet, kan det vara en evighet att vänta en eller två sekunder på en sida att ladda. I de flesta fall är värdföretaget skylden om hastigheten är långsam.

Vi har spårat Hostinger det senaste året. Du kan se vår live spårning här.

Hur står Hostinger upp?

385ms lasttid

Hostinger har servrar i USA, Asien och Europa. Alla deras servrar är anslutna till en 1 000 Mbps anslutningslinje. Dessa säkerställer maximal prestanda och stabilitet. När du tittar på ett genomsnitt av Hostingers lasttider under 10 månader, börjar i december 2017 och slutar i september 2018, det är i genomsnitt 385 ms. För att sätta det i perspektiv är det ungefär den tid det tar ögonen att blinka.

Uptime Score

Uptime är en annan faktor att tänka på när man avgör om en webbhotell är värt pengarna eller inte. En webbhotell kan erbjuda sina tjänster för fem cent per månad. Men om deras tjänst ständigt är nere betalar du för absolut ingenting. Tänk på det här sättet, hur många gånger skulle du besöka en ny webbplats om de tre första gångerna du försökte webbplatsen var nere? Du skulle förmodligen aldrig gå tillbaka eftersom en webbplats det’s ständigt nere säger en hel del negativa saker om webbplatsens ägare.

När vi tittade på Hostinger under tio månader såg vi att de presterade beundransvärt. Fortfarande här’s mycket utrymme för förbättring. Under tio månader, de hade en driftstid på 99,88 procent. Det kommer till cirka en timmes driftstopp under en månad.

Det är inte bra. Amazon hade en timmes driftstopp under Amazon Prime Day 2018. På bara en timme kan de ha tappat mer än 100 miljoner dollar i försäljningen. Visst är ditt företag inte Amazon. Att förlora en timme varje månad kan fortfarande ha en negativ inverkan på din slutlinje.

Betyder det att vi inte rekommenderar Hostinger på grund av deras driftstopp? Nej inte alls. Vi vill bara ge ett objektivt yttrande. Även med 99,88 procent drifttid är Hostinger fortfarande snabbare, nästan 80 procent snabbare, än branschgenomsnittet, vilket är cirka 890 ms.

Låta’s tar några minuter och studera några andra funktioner som Hostinger erbjuder sina kunder.

Hostinger funktioner

En av Hostinger’s viktigaste försäljningspoäng är överflödet av funktioner som det erbjuder användare. Huruvida alla dessa funktioner kommer att vara användbara för dig beror på vad du tänker göra med tjänsten.

Gratis webbplatsbyggare och gratis domännamn

Om du läser vår bästa webbplatsbyggare granskning som du vet var stora fans av webbplatsbyggare.

Hostinger kommer med en gratis webbplats byggare, kallade Zyro. Webbplatsbyggaren har många fina funktioner. Det kommer med ett antal populära mallar som låter dig få din webbplats igång mycket snabbt. Om du letar efter en webbplatsbyggare med många nyckelfunktioner som ett gratis SSL-certifikat, obegränsad SSD-lagring och bandbredd, är detta rätt plats.

Du hittar också funktioner som Zyro AI Content Generator och Logo Maker, som båda är ganska innovativa och gör att du kan fokusera på att växa ditt företag.

För att vara ärlig har webbplatsbyggaren mycket funktionalitet, men det kommer inte nära några av de mer populära webbplatsbyggarna som finns tillgängliga.

När du har valt din mall kan du anpassa hela webbsidan direkt från Hostinger. Du får också ett gratis domännamn när du köper Premium eller Business webbhotellpaketet. Det finns ingen årlig förnyelseavgift. Allt detta ingår i det pris du betalar för den månatliga tjänsten. Om du vill ha mer än ett domännamn måste du betala lite extra.

Gratis webbhotell

Som vi nämnde i början ägs 000Webhost av Hostinger. 000Webhost erbjuder en super basic gratis webbhotellplan. Vi vill dock betona att du får det du betalar för. Värdplanen är gratis, men den är också långsam och opålitlig. Om projektet som du arbetar med är viktigt för dig

, då är den här funktionen inte något du vill ha. Men om du bara vill orka lite, är det gratis alternativet trevligt.

På förhand om dess prissättning

Det är vanlig praxis i branschen att värdföretag använder några prissättningstrick. Hostinger är inte annorlunda, men de är ärliga om vad de gör. Till exempel är deras baspaket för delad värd $ 1,45 per månad. Men för att få det priset måste du registrera dig i fyra år. När de fyra åren har gått ut måste du betala $ 7,99 per månad. Om du inte har några problem med att använda samma värdföretag på fyra år är det här bra. Om inte, kanske du tycker det är en besvikelse.

Enkel användning

Hostinger’s användargränssnittet har utformats för att vara enkelt att använda. Du bör kunna hitta allt du behöver på bara en plats. Detta betyder att du kan göra saker som:

 • Uppdatera faktureringsinfo
 • Hantera domäner
 • Övervaka e-postmeddelanden

Hostinger använder inte traditionell cPanel. Men det har lätt att förstå ikoner som gör det klart var du kan hitta det du behöver. För dem som är vana vid cPanel kan det inte ta lite att vänja sig att inte använda det. Men om du är nybörjare är kontrollpanelen som Hostinger erbjuder mer än tillräckligt för att hålla din webbplats igång.

Stöd

bild som visar hostinger-stöd

Att ha bra kundsupport är ett måste hos en webbhotell. Om din webbplats är nere och du inte kan komma i kontakt med de personer som ansvarar för kundsupport omedelbart kan du förlora på en massa pengar. Kundsupport med en tjänst som Hostinger är ännu viktigare. Som vi har diskuterat måste du vara inlåst i en fyraårig affär för att få sina billigare priser.

Vi är glada att säga att Hostinger gör i detta område ett fantastiskt jobb. De träffar alla baser när det gäller kundsupport. De har en livechatt och en integrerad intercom. Du kan skicka e-post till dem och få svar på dina frågor på rätt sätt. Något annat som är unikt med Hostinger är det de erbjuder sin kundsupport på ett antal språk.

Du hittar dig själv som väntar ungefär en minut på att ansluta till en chattstödagent. Beroende på svårigheten med problemet du tar upp bör du förvänta dig ett snabbt svar. Förutom att interagera direkt med en teknisk supportagent kan du använda deras enorma kunskapsbas och handledning för att hjälpa dig. Du hittar guider och information som hjälper dig att svara på många frågor du har på egen hand.

Om det var något vi skulle vilja förbättra med kundserviceaspekten, skulle det vara det faktum att de inte erbjuder via telefonassistansen.

Slutsats

Vi har försökt presentera en opartisk bild av Hostinger. Som med alla värdföretag, det finns några saker som vi skulle vilja se att de förbättras. Men vad vi har sett är deras övergripande service ganska bra, särskilt för det pris de erbjuder. Tidigare har det varit vår erfarenhet att när du handlar med värdföretag som fokuserar på att erbjuda en billig tjänst får du skräp. i alla fall, Hostinger erbjuder en premiumtjänst till ett billigt pris.

Vi ska inte säga att Hostinger har den snabbaste tjänsten där ute. Som vi nämnde i vår recension, de don’t. Vi kommer inte att säga att Hostinger har den bästa drifttiden eftersom de inte gör det’t. Men belastningshastigheterna de erbjuder och deras drifttid rekord sätter dem i nivå med ett antal webbhotellföretag som tar ut mycket mer.

Koppla ihop det med utrymmet och bandbredden där’finns tillgängliga på sina Premium- och affärsplaner och Hostinger blir ett företag som är värt att ta hänsyn till. Om du letar efter en effektiv och billig webbhotell är detta företaget för dig. De erbjuder en premiumtjänst som inte offrar kvalitet för pris.

Har du använt Hostinger tidigare? Använder du dem för närvarande? Låt oss veta om din upplevelse i kommentarerna nedan.

Vi gör vårt bästa för att självständigt undersöka produkter för att bättre hjälpa våra läsare att fatta beslut. Som sagt, vi vill också höra dina åsikter. Vi accepterar enskilda recensioner som är informativa och inte marknadsförande. Fyll i formuläret nedan så publicerar vi din recension. Kampanjrecensioner från företag själva kommer inte att publiceras. Tack!

Genom att klicka på knappen nedan erkänner jag att jag har läst och accepterat Villkor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector