Hostinger recensie

Hostinger is een webhostingbedrijf dat eigendom is van zijn werknemers. Het is opgericht in 2004 en had oorspronkelijk de naam Hosting Media.


Toen het bedrijf in 2011 echter de mijlpaal van een miljoen gebruikers bereikte, werd de naam gewijzigd in Hostinger. In 2007 was Hostinger een dochteronderneming van 000webhost.

Het doel was om gratis webhosting over de hele wereld te bieden. Vandaag heeft Hostinger meer dan 25 miljoen gebruikers wereldwijd, met dochterondernemingen in meer dan 178 landen. Het dient als het moederbedrijf van 000webhost, Weblink en Niagahoster.

Naar schatting melden zich elke dag 20.000 nieuwe klanten voor deze service. Hostinger is er trots op dat ze hun klanten in staat kunnen stellen om in alle vrijheid een website te maken. In deze review gaan we enkele van die beweringen bekijken met als doel te zien of deze Europese gastheer goed is.

Waar Hostinger bekend om staat?

Als het over zichzelf gaat, is Hostinger direct en to the point. Ze don’t gebruiken glanzende termen om hun service te beschrijven. In plaats daarvan zeggen ze dat het allemaal om hen draait goedkope webhosting.

Laat’s beginnen met hun prijzen en hostingplannen.

Hostinger biedt drie basisplannen:

 • Single Shared hosting met kortingen $ 1,45 per maand
 • Premium Shared hosting met kortingen $ 2,15 per maand
 • Zakelijk Shared hosting met kortingen $ 3,45 per maand

Momenteel hebben ze een deal waarbij de prijs van hun Single Shared hosting-abonnement wordt verlaagd naar $ 0,80 per maand.

Met hun zakelijke en premium webhostingplannen zijn persoonlijke gratis domeinen inbegrepen. Laat’s bekijk elk van hun basispakketten van dichterbij.

Single Shared Hosting (Beste voor nieuwkomers)

hostinger planvergelijkingDit is het goedkoopste plan dat beschikbaar is. U betaalt de eerste vier jaar $ 1,45 per maand. Als u de service na de eerste vier jaar blijft gebruiken, stijgt de prijs van de service naar $ 7,99 per maand.

Dit plan geeft je:

 • 100 GB bandbreedte
 • Eén e-mailaccount
 • Een auto-installatieprogramma
 • 10 GB schijfruimte
 • Gemakkelijke website builder
 • Eén MySQL-database
 • Eén website

Dit is Hostinger’s instapmodel. Het is niet ontworpen om alle functies te hebben die u zult zien in sommige van de andere plannen die we gaan beoordelen. Wanneer u echter slechts $ 1,45 per maand of zelfs minder met kortingen betaalt, kunt u echt niet klagen over de aangeboden functies.

Met het plan kunt u slechts één website hosten. Dit komt tot uiting in de middelen die aan u zijn toegewezen. Tien GB schijfruimte en 100 GB aan bandbreedte zijn genoeg om een ​​indrukwekkend gezicht te creëren. Het totale pakket is relatief kaal. Maar als je maar één website hebt en je wilt de site runnen zonder al te veel toeters en bellen, dan is dit een leuke optie.

Een probleem dat sommigen met dit pakket hadden, is dat het slechts één e-mail biedt. Het’is niet ongebruikelijk voor een kleine bedrijven om slechts één website te hebben, maar ze hebben meestal een aantal e-mailadressen die ze gebruiken. Als dit een kicker voor je is, bekijk dan het Premium Shared Hosting Plan.

Premium gedeelde hosting

Dit is het mid-tier-plan. De eerste 48 maanden betaal je $ 2,15 per maand. Daarna stijgt de prijs tot 11,95 dollar per maand.

Dit plan biedt:

 • Onbeperkt aantal websites
 • Onbeperkte FTP-gebruikers
 • Onbeperkte SSD-schijfruimte
 • Onbeperkte e-mailaccounts
 • Gratis domeinnaam
 • Onbeperkte MySQL-database
 • Gemakkelijke website builder

Met dit plan betaalt u in feite twee keer zoveel als wat u zou betalen met het vorige plan. Je kijkt echter naar een heel ander pakket. Dit plan geeft u toegang tot zowat alle functionaliteit en de kracht die Hostinger biedt.

Dit is geweest gemaakt voor mensen die meerdere sites hebben en die zich zorgen maken over snelheid. Met dit pakket kunt u zoveel websites hebben als u wilt, zoveel schijfruimte gebruiken als u nodig heeft en een onbeperkte hoeveelheid bandbreedte opeten. Er is geen beperking op het aantal MySQL-databases dat u kunt hebben en u kunt een eindeloos aantal FTP-accounts maken als u ervoor kiest.

Het leuke van dit plan is dat het is geoptimaliseerd voor WordPress. Als gevolg hiervan, als u het Premium-abonnement voor uw WordPress-site gebruikt, krijgt u driemaal de snelheid als degenen die vastzitten aan het basisplan.

Bij dit pakket krijg je ook een domeinnaam. Er zijn geen jaarlijkse verlengingskosten. Je krijgt ook een gratis SSL-certificaat. Dit helpt individuen die uw site bezoeken te beschermen tegen man-in-the-middle-aanvallen. Het zorgt voor een algehele veiligere browse-ervaring.

Zakelijke webhosting

Dit is het beste plan dat ze aanbieden. De eerste 48 maanden geeft u $ 3,45 per maand uit. Daarna stijgt de prijs naar $ 15,95 per maand.

Dit plan biedt alle voordelen van premium hosting plus:

 • 5X WordPress geoptimaliseerde snelheid
 • Dagelijkse back-ups
 • 2x rekenkracht en geheugen
 • Gratis SSL-certificaat
 • Deluxe levensondersteuning

Voor slechts een paar dollar meer kunt u genieten van de voordelen van het Business Shared hostingpakket. Dit is de meest uitgebreide service die ze aanbieden. Alles wat we in het Premium-plan hebben beoordeeld, is opgenomen in het Business-plan.

Het grootste verschil dat u zult zien, is de RAM- en CPU-toewijzing. Beide worden verdubbeld in het businessplan. Dit heeft een grote invloed op de prestaties van uw site. Het Premium-abonnement is al snel. Door de snelheid te verdubbelen met het bedrijfsplan, is uw service zo snel dat u niet anders kunt dan verbaasd zijn.

Als u uw site op WordPress gebruikt, wordt het interessanter. In plaats van een 3x hogere snelheidsboost, krijg je een 5X snelheidsboost. Dit betekent dat tenzij uw site elke dag duizenden bezoekers krijgt, deze altijd snel zal werken.

Iets anders dat we leuk vinden aan het bedrijfsplan is dat het omvat geautomatiseerde back-upfunctionaliteit. U weet waarschijnlijk dat het handmatig back-uppen van dingen een saai, lang en repetitief proces is. Dit is waar veel mensen na een tijdje stoppen met het doen en er later spijt van krijgen.

Een bijkomend voordeel van het bedrijfsplan is dat u voorrang krijgt bij het technische ondersteuningsteam van Hostinger. Dat betekent dat wanneer u verbinding maakt met technische ondersteuning, u iedereen voorloopt die het bedrijfsplan niet gebruikt. Wanneer uw site problemen heeft, maakt deze functie alleen al de kleine prijsverhoging waard.

VPS-hosting

We willen kort de VPS-hosting pakketten die Hostinger aanbiedt. Hostinger’s VPS-plan maakt het mogelijk voor een webmaster krijg goede snelheden, betrouwbaarheid en een redelijke prijs. Hun VPS-plannen beginnen bij ongeveer $ 4,95 per maand en lopen op tot $ 75 per maand.

De specificaties voor elk abonnement variëren, maar ze bieden tussen één GB en acht GB RAM. Het CPU-bereik ligt tussen 2,4 GHz en 14 GHz.

Ze zijn royaal met de opslagruimte. Het laagste VPS-abonnement heeft 20 GB SSD-opslag. Het plan op het hoogste niveau biedt 160 GB SSD-ruimte. De bandbreedte voor het laagste pakket is ongeveer 1.000 GB en loopt op tot 6.000 GB voor het duurste abonnement.

Toen we objectief naar Hostinger keken’s prijsplannen en wat ze bieden voor de prijs, we liepen weg met de indruk dat dit een goedkope hosting bedrijf dat een premium service biedt. Het is echter één ding om diensten aan te bieden tegen een goedkope prijs. Maar hoe goed is de service die ze bieden?

Uptime en laadtijd

Er zijn maar weinig dingen die het bloed kunnen laten koken, zoals proberen toegang te krijgen tot een website en geduldig wachten tot het wordt geladen. Hoewel de laadtijd van de site waarschijnlijk maar een paar seconden is, kan het in deze wereld waar we gewend zijn om bijna onmiddellijke reactietijden te krijgen wanneer we op internet surfen, een of twee seconden wachten op het laden van een pagina een eeuwigheid lijken. In de meeste gevallen heeft het hostingbedrijf de schuld als de snelheid laag is.

We volgen Hostinger het afgelopen jaar. Je kan zien onze live tracking hier.

Hoe staat Hostinger op?

385ms Laadtijd

Hostinger heeft servers in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Al hun servers zijn aangesloten op een verbindingslijn van 1.000 Mbps. Deze zorgen voor maximale prestaties en stabiliteit. Wanneer u naar de gemiddelde laadtijden van Hostinger over 10 maanden kijkt, beginnend in december 2017 en eindigend in september 2018, het is gemiddeld 385 ms. Om dat in perspectief te plaatsen, dat is ongeveer de hoeveelheid tijd die je ogen nodig hebben om te knipperen.

Uptime-score

Uptime is een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het bepalen of een webhost het geld wel of niet waard is. Een webhost zou hun diensten voor vijf cent per maand kunnen aanbieden. Maar als hun service constant niet werkt, betaalt u voor helemaal niets. Denk er zo over na, hoe vaak zou u een nieuwe website opnieuw bezoeken als de eerste drie keer dat u probeerde de site niet beschikbaar was? Je zou waarschijnlijk nooit meer teruggaan omdat een site dat’s constant down zegt veel negatieve dingen over de eigenaar van de site.

Toen we in de loop van 10 maanden naar Hostinger keken, zagen we dat ze bewonderenswaardig presteerden. Nog altijd daar’er is veel ruimte voor verbetering. In de loop van 10 maanden hebben ze had een uptime van 99,88 procent. Dat komt neer op ongeveer een uur downtime in de loop van een maand.

Dat is niet geweldig. Amazon had één uur downtime tijdens Amazon Prime Day in 2018. In slechts één uur tijd hadden ze mogelijk meer dan $ 100 miljoen aan omzet verloren. Natuurlijk is uw bedrijf geen Amazon. Toch kan elke maand een uur verliezen een negatieve impact hebben op uw bedrijfsresultaten.

Betekent dit dat we Hostinger niet aanbevelen vanwege hun uitvaltijd? Nee helemaal niet. We willen alleen een objectieve mening geven. Zelfs met een uptime van 99,88 procent is Hostinger nog steeds sneller, bijna 80 procent sneller dan het industriegemiddelde, dat ongeveer 890 ms is.

Laat’s nemen een paar minuten de tijd en verdiepen in enkele andere functies die Hostinger zijn klanten biedt.

Hostinger’s functies

Een van Hostinger’De belangrijkste pluspunten zijn de overvloed aan functies die het gebruikers biedt. Of al deze functies voor u nuttig zullen zijn, hangt af van wat u van plan bent met de service te doen.

Gratis Website Builder en gratis domeinnaam

Als je onze leest beste websitebouwer recensie waarvan u weet dat ze grote fans waren van sitebouwers.

Hostinger wordt geleverd met een gratis website builder, genaamd Zyro. De websitebouwer heeft veel leuke functies. Het wordt geleverd met een aantal populaire sjablonen waarmee u uw website snel kunt laten werken. Als u op zoek bent naar een websitebouwer met veel belangrijke functies, zoals een gratis SSL-certificaat, onbeperkte SSD-opslag en bandbreedte, dan bent u hier aan het juiste adres.

U vindt er ook functies zoals Zyro AI Content Generator en Logo Maker, beide vrij innovatief en stellen u in staat om u te concentreren op het laten groeien van uw bedrijf.

Om eerlijk te zijn, de websitebouwer heeft veel functionaliteit, maar komt niet in de buurt van enkele van de meer populaire websitebouwers die beschikbaar zijn.

Nadat u uw sjabloon hebt geselecteerd, kunt u uw hele webpagina rechtstreeks vanuit Hostinger aanpassen. Je krijgt ook een gratis domeinnaam bij aankoop van het Premium of Business webhostingpakket. Er bestaat geen jaarlijkse verlengingskosten. Dit alles is gebundeld in de prijs die u betaalt voor de maandelijkse service. Als u meer dan één domeinnaam wilt hebben, moet u een beetje extra betalen.

Gratis webhosting

Zoals we aan het begin al zeiden, is 000Webhost eigendom van Hostinger. 000Webhost biedt een super eenvoudig gratis webhostingplan. We willen echter benadrukken dat u krijgt waar u voor betaalt. Het hostingplan is gratis, maar het is ook traag en onbetrouwbaar. Als het project waaraan je werkt belangrijk voor je is

, dan is deze functie niet iets dat u wilt. Als je echter gewoon een beetje wilt rommelen, is de gratis optie leuk.

Vooraf over de prijsstelling

Het is standaardpraktijk in de branche dat hostingbedrijven een paar prijstricks gebruiken. Hostinger is niet anders, maar ze zijn eerlijk over wat ze doen. Hun basispakket voor shared hosting is bijvoorbeeld $ 1,45 per maand. Om die prijs te krijgen, moet u zich echter voor vier jaar aanmelden. Zodra die vier jaar zijn verstreken, moet u $ 7,99 per maand betalen. Als je geen probleem hebt om vier jaar lang hetzelfde hostingbedrijf te gebruiken, dan is dit geweldig. Zo niet, dan vind je het misschien een beetje teleurstellend.

Makkelijk te gebruiken

Hostinger’s gebruikersinterface is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken. Je zou alles moeten kunnen vinden wat je nodig hebt op slechts één locatie. Dit betekent dat je onder andere het volgende kunt doen:

 • Factuurgegevens bijwerken
 • Beheer domeinen
 • Houd e-mails in de gaten

Hostinger gebruikt geen traditioneel cPanel. Het heeft echter gemakkelijk te begrijpen pictogrammen die duidelijk maken waar u kunt vinden wat u nodig heeft. Voor degenen die gewend zijn aan cPanel, kan het even wennen zijn om het niet te gebruiken. Als u echter een beginner bent, is het configuratiescherm van Hostinger meer dan genoeg om uw site draaiend te houden.

Ondersteuning

afbeelding met hostinger-ondersteuning

Een goede klantenondersteuning hebben is een must bij een webhost. Als uw site niet beschikbaar is en u niet direct contact kunt opnemen met de personen die verantwoordelijk zijn voor klantenondersteuning, loopt u mogelijk een hoop geld mis. Klantenservice met een service als Hostinger is nog belangrijker. Zoals we hebben besproken, moet je, om hun goedkopere prijzen te krijgen, een deal van vier jaar afsluiten.

We zijn verheugd om te zeggen dat Hostinger op dit gebied fantastisch werk levert. Ze bereikten alle bases als het gaat om klantenondersteuning. Ze hebben een livechat en een geïntegreerde intercom. U kunt ze e-mailen en op de juiste manier antwoorden op uw vragen krijgen. Iets anders dat uniek is aan Hostinger is dat ze bieden hun klantenondersteuning in een aantal talen.

U zult merken dat u ongeveer een minuut wacht om verbinding te maken met een chatondersteuningsagent. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het probleem dat u aanpakt, kunt u een snel antwoord verwachten. Naast directe interactie met een technische ondersteuningsagent, kunt u hun enorme kennisbank en tutorials gebruiken om u te helpen. U zult gidsen en informatie vinden die u zullen helpen veel van uw vragen zelf te beantwoorden.

Als er iets was dat we zouden willen verbeteren met betrekking tot de klantenservice, dan zou het zijn dat ze geen telefonische assistentie bieden.

Conclusie

We hebben geprobeerd een onbevooroordeelde kijk op Hostinger te geven. Zoals bij alle hostingbedrijven, zijn er een paar dingen die we graag zouden zien verbeteren. Van wat we echter hebben gezien, is hun algehele service redelijk goed, vooral voor de prijs die ze bieden. In het verleden is het onze ervaring dat wanneer u zaken doet met hostingbedrijven die zich richten op het aanbieden van een goedkope service, u rommel krijgt. Echter, Hostinger biedt een premium service tegen een goedkope prijs.

We gaan je niet vertellen dat Hostinger de snelste service heeft die er is. Zoals we al zeiden in onze review, ze don’t. We gaan u niet vertellen dat Hostinger het beste uptime-record heeft omdat ze dat niet doen’t. De laadsnelheden die ze bieden en hun uptime-record plaatsen ze echter op één lijn met een aantal webhostingbedrijven die veel meer in rekening brengen.

Koppel dat aan de ruimte en bandbreedte die dat is’s beschikbaar op hun Premium- en Business-abonnementen en Hostinger wordt een bedrijf dat het overwegen waard is. Als u op zoek bent naar een effectieve en goedkope webhost, dan is dit het bedrijf voor u. Ze bieden een eersteklas service die kwaliteit niet opoffert voor prijs.

Heb je in het verleden Hostinger gebruikt? Gebruikt u ze momenteel? Laat ons uw ervaringen weten in de opmerkingen hieronder.

We doen ons best om onafhankelijk producten te onderzoeken om onze lezers beter te helpen bij het nemen van beslissingen. Dat gezegd hebbende, we willen ook graag uw mening horen. We accepteren individuele beoordelingen die informatief en niet-promotie zijn. Vul het onderstaande formulier in en we publiceren uw recensie. Promotiebeoordelingen door bedrijven zelf worden niet gepubliceerd. Bedankt!

Door op de onderstaande knop te klikken, erken ik dat ik de heb gelezen en accepteer Gebruiksvoorwaarden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map