Hostinger pregled

Hostinger je web hosting tvrtka koja je u vlasništvu svojih zaposlenika. Osnovana je 2004. godine i u početku je imala naziv Hosting Media.


Međutim, 2011. godine, nakon što je tvrtka dosegla prekretnicu s milijun korisnika, ime joj je promijenjeno u Hostinger.U 2007., Hostinger je bio podružnica 000webhost-a.

Cilj je bio osigurati besplatno web hosting diljem svijeta. Danas je Hostinger više od 25 milijuna korisnika širom svijeta, s podružnicama koje se nalaze u više od 178 zemalja. Služi kao nadređena tvrtka 000webhost, Weblink i Niagahoster.

Procjenjuje se da se na ovu uslugu svaki dan prijavi 20.000 novih klijenata. Hostinger se može pohvaliti da mogu omogućiti svojim klijentima izradu web stranica s potpunom slobodom. U ovom ćemo pregledu pogledati neke od tih tvrdnji sa ciljem da vidimo je li ovaj europski domaćin dobar.

Po čemu je Hostinger poznat?

Kada govorimo o sebi, Hostinger je izravan i bitan. Oni ne’Ne upotrebljavajte sjajne izraze za opisivanje njihove usluge. Umjesto toga, kažu da su svi jeftin web hosting.

pustiti’započnite s njihovim planovima određivanja cijena i hostinga.

Hostinger nudi tri osnovna plana:

 • Jednosmjerni zajednički hosting sa popustima trči uokolo 1,45 dolara mjesečno
 • Premium Shared hosting sa popustima trči unaokolo 2,15 USD mjesečno
 • Poslovno zajedničko gostovanje sa popustima se kreće uokolo 3,45 dolara mjesečno

Trenutno zaključuju ugovor koji snižava cijenu njihovog Single Shared hosting plana na 0,80 dolara mjesečno.

Sa svojim Business i Premium web hosting planovima uključuju se osobne besplatne domene. pustiti’Pogledajte detaljnije svaki njihov osnovni paket.

Jednokratni hosting (najbolji za novorođenče)

usporedba hostinger planaOvo je najmanje skupo dostupan plan. Prve četiri godine mjesečno plaćate 1,45 dolara. Ako nastavite koristiti uslugu i nakon prve četiri godine, cijena usluge skače na 7,99 dolara mjesečno.

Ovaj vam plan omogućava:

 • Propusna širina od 100 GB
 • Jedan račun e-pošte
 • Automatski instalacijski program
 • 10 GB prostora na disku
 • Jednostavan graditelj web stranica
 • Jedna MySQL baza podataka
 • Jedna web stranica

Ovo je Hostinger’s ulaznim planom. Nije osmišljen tako da ima sve značajke koje ćete vidjeti u nekim drugim planovima koje ćemo pregledati. Međutim, kad s popustima plaćate samo 1,45 USD mjesečno ili čak i manje, ne možete se žaliti na značajke koje se nude.

Plan vam omogućuje samo hostiranje jedne web stranice. To se odražava na resurse koji su vam dodijeljeni. Deset GB prostora na disku i 100 GB propusnosti dovoljni su za stvaranje impresivnog prizora. Ukupni paket je relativno golih kostiju. Ali ako imate samo jednu web stranicu i želite da je pokrenete bez previše zvona, ovo je lijepa opcija.

Jedno od pitanja koje su neki imali s ovim paketom je da nudi samo jednu e-poštu. To’nije neobično za mala poduzeća imati samo jednu web stranicu, ali obično imaju par adresa e-pošte koje koriste. Ako vam ovo odgovara, provjerite Premium zajednički plan hostinga.

Premium dijeljeni hosting

Ovo je srednjoročni plan. Prvih 48 mjeseci platit ćete 2,15 USD mjesečno. Nakon toga cijena raste na 11,95 dolara mjesečno.

Ovaj plan nudi:

 • Neograničen broj web stranica
 • Neograničeno korisnika FTP-a
 • Neograničen prostor na SSD disku
 • Neograničeni računi e-pošte
 • Besplatno ime domene
 • Neograničena MySQL baza podataka
 • Jednostavan graditelj web stranica

Ovim planom u osnovi plaćate dva puta više nego što biste platili s prethodnim planom. Međutim, vi gledate potpuno drugačiji paket. Ovaj plan vam omogućava pristup gotovo svim funkcionalnostima i moći koju Hostinger nudi.

Ovo je bilo napravljeno za ljude koji imaju više web lokacija i koji su zabrinuti zbog brzine. S ovim paketom možete imati onoliko web mjesta koliko želite, koristiti onoliko prostora na disku koliko trebate i žvakati neograničenu količinu propusnosti. Ne postoji ograničenje broja MySQL baza podataka koje možete imati i u mogućnosti ste stvoriti beskrajni broj FTP računa ako odlučite.

Lijepa stvar ovog plana je što je optimiziran za WordPress. Kao rezultat toga, ako koristite Premium plan za svoju WordPress web lokaciju, postići ćete tri puta veću brzinu od onih koji su zaglavili s osnovnim planom.

Uz ovaj paket, dobit ćete i naziv domene. Ne postoji godišnja naknada za obnovu. Možete dobiti i besplatno SSL certifikat. Ovo pomaže u zaštiti pojedinaca koji posjećuju vašu web lokaciju od čovjeka u napadima. To stvara sveukupnije iskustvo sigurnijeg pregledavanja.

Poslovni web hosting

Ovo je vrhunski plan koji oni nude. Prvih 48 mjeseci trošit ćete 3,45 dolara mjesečno. Nakon toga, cijena raste na 15,95 dolara mjesečno.

Ovaj plan nudi sve pogodnosti premium hosting plusa:

 • 5X WordPress optimizirana brzina
 • Dnevne sigurnosne kopije
 • 2X procesorska snaga i memorija
 • Besplatni SSL certifikat
 • Deluxe životna podrška

Za samo par dolara više možete uživati ​​u prednostima Business Shared hosting paketa. Ovo je najcjelovitija usluga koju nude. Sve što smo pregledali u Premium planu uključeno je u Poslovni plan.

Glavna razlika koju ćete vidjeti je dodjela RAM-a i CPU-a. Oboje su udvostručeni u poslovnom planu. To će imati veliki utjecaj na performanse vaše web lokacije. Premium plan je već brz. Uvostručenjem brzine s poslovnim planom, usluga je tako brza da se ne možete suzdržati.

Ako svoju web stranicu pokrećete na WordPressu, stvari tada postaju zanimljivije. Umjesto 3X povećanja brzine, dobivate a Povećava brzinu od 5X. To znači da, ukoliko vaša web stranica ne primi tisuće posjetitelja svaki dan, uvijek će se pokrenuti brzo.

Još nešto što nam se sviđa u poslovnom planu jest da je to uključuje automatsku funkcionalnost sigurnosnih kopija. Vjerojatno znate da je ručno kopiranje stvari dosadan, dug i ponavljajući proces. Tu ljudi nakon nekog vremena prestanu raditi i kasnije se požale.

Dodatna prednost poslovnog plana je da vam je prioritetni pristup Hostinger-ovom timu za tehničku podršku. To znači da kad se povežete s tehničkom podrškom, skočite ispred svih koji ne koriste Poslovni plan. Kada vaše web stranice imaju problema, samo ova značajka čini malo povećanje cijene isplativim.

VPS hosting

Želimo ukratko raspraviti o VPS hosting paketi koje Hostinger nudi. Hostinger’VPS plan omogućuje webmasteru da ostvarite dobru brzinu, pouzdanost i povoljnu cijenu. Njihovi VPS planovi počinju od oko 4,95 dolara mjesečno i kreću se do 75 dolara mjesečno.

Specifikacije za svaki plan variraju, ali nude između jednog i osam GB RAM-a. Raspon CPU-a je između 2,4 GHz i 14 GHz.

Velikodušni su s prostorom za odlaganje. Najniži VPS plan ima 20 GB SSD prostora. Plan najviše razine nudi 160 GB SSD prostora. Propusni opseg za najniži paket je oko 1.000 GB i ide do 6000 GB za najskuplji plan.

Kad smo objektivno pogledali Hostingera’s planovima određivanja cijena i onim što nude za cijenu, napustili smo dojam da je ovo jeftino hosting tvrtka koja nudi premium uslugu. Međutim, jedna je stvar ponuditi usluge po jeftinoj cijeni. No, koliko je dobra usluga koju nude?

Vrijeme rada i vremena opterećenja

Vrlo malo stvari može prokuhati poput pokušaja pristupa web stranici i strpljivo čekanje da se učita. Iako je vrijeme učitavanja web stranice vjerojatno samo nekoliko sekundi, u ovom svijetu u kojem smo navikli približiti se trenutnim vremenima odziva dok surfamo webom, čekanje jedne ili dvije sekunde za učitavanje stranice može se činiti kao vječnost. U većini slučajeva, hosting tvrtka je kriva ako je brzina mala.

Zadnju godinu pratimo Hostingera. Možeš vidjeti naše praćenje uživo ovdje.

Kako Hostinger ustaje?

Vrijeme učitavanja 385ms

Hostinger ima poslužitelje u Sjedinjenim Državama, Aziji i Europi. Svi su njihovi poslužitelji spojeni na 1000 Mbps liniju. Oni osiguravaju maksimalne performanse kao i stabilnost. Kada pogledate prosječno vrijeme učitavanja Hostingera tijekom 10 mjeseci, počevši od prosinca 2017. do kraja rujna 2018. godine, prosječno iznosi 385 ms. Da biste to vidjeli u perspektivi, otprilike je potrebno vrijeme da vam oči trepnu.

Uptime Ocjena

Uptime je još jedan faktor koji treba uzeti u obzir pri određivanju vrijedi li web domaćin ili ne. Web domaćin mogao bi ponuditi njihove usluge za pet centi mjesečno. Ali ako njihova usluga stalno propada, ne plaćate apsolutno ništa. Razmislite o ovome na ovaj način, koliko puta biste ponovno pregledali novu web stranicu ako su prva tri puta kada ste pokušali web mjesto oboriti? Vjerojatno se nikad nećete vratiti jer web mjesto koje’Gotovo stalno spušta govori puno negativnih stvari o vlasniku web lokacije.

Kad smo tijekom 10 mjeseci pogledali Hostinger, vidjeli smo da oni izvrsno nastupaju. Ipak, tu je’ima puno prostora za napredak. Tijekom 10 mjeseci, oni imao produžetak od 99,88 posto. To se svodi na oko jedan sat stanke tijekom mjeseca.

To nije sjajno. Amazon je imao jedan sat zastoja tijekom Amazonove premijere 2018. godine. U samo sat vremena možda su izgubili više od 100 milijuna dolara prodaje. Naravno, vaš posao nije Amazon. Ipak, gubitak jednog sata svakog mjeseca može negativno utjecati na vaš konačni rezultat.

Znači li to da ne preporučujemo Hostinger zbog njihovog zastoja? Ne, uopće. Mi samo želimo dati objektivno mišljenje. Čak i uz 99,88 posto produženog vremena, Hostinger je i dalje brži, gotovo 80 posto brži od prosjeka u industriji, koji iznosi oko 890 ms.

pustiti’Uzmite nekoliko minuta i istražite neke druge značajke koje Hostinger nudi svojim klijentima.

Značajke hostinga

Jedan od Hostingera’Ključna prodajna mjesta su obilje mogućnosti koje nudi korisnicima. Hoće li vam sve ove značajke biti korisne ili ne, ovisit će o tome što namjeravate učiniti s uslugom.

Besplatno graditelj web stranica i besplatno ime domene

Ako čitate naše najbolji web dizajner pregled ćete znati da su veliki obožavatelji graditelja web stranica.

Hostinger dolazi sa besplatni graditelj web stranica, zvani Zyro. Graditelj web stranica ima puno lijepih značajki. Dolazi s brojnim popularnim predlošcima koji vam omogućuju da brzo i brzo pokrenete web mjesto. Ako tražite graditelja web stranica s puno ključnih značajki poput besplatnog SSL certifikata, neograničenog SSD prostora i širine pojasa, ovo je pravo mjesto.

Pronaći ćete i značajke poput Zyro AI Content Generator i proizvođač logotipa, oba su prilično inovativna i omogućiti će vam da se usredotočite na rast svog poslovanja.

Da budem iskren, graditelj web stranica ima puno funkcionalnosti, ali ne približava se nekim od popularnijih graditelja web stranica koji su dostupni.

Nakon što odaberete predložak, moći ćete prilagoditi cijelu web stranicu izravno od Hostingera. Besplatno ime domene dobivate i prilikom kupovine Premium ili Business web hosting paketa. Tamo je nema godišnje naknade za obnovu. Sve to skupa je u cijenu koju plaćate za mjesečnu uslugu. Ako želite imati više od jednog imena domene, morat ćete platiti malo više.

Besplatni web hosting

Kao što smo spomenuli na početku, 000Webhost je u vlasništvu Hostingera. 000Webhost nudi super osnovni plan besplatnog web hostinga. Međutim, želimo naglasiti da dobivate ono što plaćate. Plan hostinga je besplatan, ali je i spor i nepouzdan. Ako vam je važan projekt na kojem radite

, onda ova značajka nije nešto što biste željeli. Međutim, ako samo želite malo zabrljati, besplatna opcija je lijepa.

Unaprijed o svojim cijenama

U industriji je uobičajena praksa za hosting tvrtki da koriste nekoliko trikova s ​​cijenama. Hostinger se ne razlikuje, ali iskreni su u onome što rade. Na primjer, njihov osnovni paket za zajednički hosting je 1,45 dolara mjesečno. No kako biste postigli tu cijenu, morate se prijaviti za četiri godine. Nakon što ove četiri godine isteknu, morat ćete plaćati 7,99 USD mjesečno. Ako nemate problema s korištenjem iste hosting tvrtke već četiri godine, onda je to sjajno. Ako ne, možda biste smatrali malo razočaravajućim.

Jednostavnost korištenja

Hostinger’a korisničko sučelje dizajnirano je tako da se lako koristi. Trebali biste biti u mogućnosti pronaći sve što vam treba na samo jednom mjestu. To znači da možete raditi sljedeće stvari:

 • Ažurirajte podatke o naplati
 • Upravljajte domenama
 • Pratite e-poštu

Hostinger ne koristi tradicionalni cPanel. No, ikone su lako razumljive zbog kojih je jasno na kojem mjestu možete pronaći ono što vam treba. Onima koji su navikli na cPanel, a ako ga ne upotrebljavate, moglo bi se malo naviknuti. Međutim, ako ste početnik, upravljačka ploča koju Hostinger nudi više je nego dovoljna za održavanje vaše web stranice i rad.

podrška

slika koja prikazuje podršku hostinga

Imati dobru korisničku podršku potreban je kod web domaćina. Ako vaša web-lokacija nije u funkciji i ne možete odmah stupiti u kontakt s osobama odgovornim za korisničku podršku, mogli biste izgubiti na hrpi novca. Korisnička podrška uslugom poput Hostingera još je važnija. Kao što smo raspravljali, kako biste ostvarili njihove jeftinije cijene, morate se zaključiti za četverogodišnji ugovor.

Zadovoljstvo nam je reći da na ovom području Hostinger radi nevjerojatan posao. Pogoduju sve baze kada je u pitanju korisnička podrška. Imaju live chat i integrirani interfon. Možete im poslati e-poštu i na pravi način dobiti odgovore na svoja pitanja. Nešto drugo što je jedinstveno u vezi s Hostingerom je to nude svoju korisničku podršku na više jezika.

Čekati ćete jednu minutu da se povežete s agentom za podršku na chatu. Ovisno o težini pitanja kojom se bavite, trebali biste očekivati ​​brz odgovor. Osim što izravno komunicirate s agentom za tehničku podršku, za njihovu pomoć možete koristiti ogromnu bazu znanja i vodiče. Pronaći ćete vodiče i informacije koji će vam pomoći da sami odgovorite na mnoga pitanja.

Ako bi išta željeli poboljšati u pogledu usluge kupcima, bila bi činjenica da ih oni ne nude putem telefonske pomoći.

Zaključak

Pokušali smo predstaviti nepristran pogled na Hostinger. Kao i kod svih hosting kompanija, bilo bi nekoliko stvari za koje bismo željeli da se one poboljšaju. Međutim, prema onome što smo vidjeli, njihova je cjelokupna usluga prilično dobra, posebno zbog cijene koju nude. U prošlosti je bilo naše iskustvo da, kada imate posla s hosting tvrtkama koje se fokusiraju na pružanje jeftine usluge, dobivate smeće. Međutim, Hostinger nudi vrhunsku uslugu po jeftinoj cijeni.

Nećemo vam reći da Hostinger ima najbržu uslugu vani. Kao što smo spomenuli u našem pregledu, oni ne’t. Nećemo vam reći da Hostinger ima najbolju evidenciju o radu u radu jer ne’t. Međutim, brzina učitavanja koja nude i njihova evidencija o produženom radu svrstava ih u par s nizom web hosting tvrtki koje naplaćuju puno više.

Spojite to s prostorom i širinom pojasa koji’dostupan na svojim Premium i Business planovima i Hostinger postaje tvrtka koju vrijedi razmotriti. Ako tražite učinkovit i jeftin web domaćin, ovo je tvrtka za vas. Oni nude vrhunsku uslugu koja ne žrtvuje kvalitetu za cijenu.

Jeste li koristili Hostinger u prošlosti? Koristite li ih trenutno? Javite nam svoje iskustvo u odjeljku s komentarima u nastavku.

Dajemo sve od sebe za neovisno istraživanje proizvoda kako bismo bolje pomogli našim čitateljima u donošenju odluka. Kad se to kaže, želimo čuti i vaša mišljenja. Prihvatamo pojedinačne recenzije koje su informativne i ne promotivne. Ispunite donji obrazac i objavit ćemo vašu recenziju. Reklamne recenzije samih tvrtki neće biti objavljene. Hvala!

Klikom na donji gumb potvrdim da sam pročitao i prihvaćam Uvjeti korištenja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector