ХостГатор Ревиев

Ево нас, још један круг стручних, добро обавештених, добро написаних, смешно смешних прегледа веб хостова у Аустралији, који вас је љубавно донео тим овде на Ауссие хостингу.


Прво горе, ХостГатор.

Хајде да прво избацимо једну ствар: ХостГатор хас стварно глупо име.

Мислим, алигатори су аустралијски. Пуни поени за национализам. Али ниједна технолошка компанија се више не назива “ХостГатор”. А шта је с том глупо плавом и жутом маскотом? Алигатори би требали бити љути, а не срдачни. Зашто тако стоји? Зашто је плав?

Све је то превише слатко за мене. Волим да моје технолошке компаније имају назив попут „Оптима“ и да искључиво користим укусне нијансе креме. Брендирање ХостГатора изгледа као да су заглавили 2005. године, и сматрају да је АскЈеевес прилично кул.

Њихово глупо брендирање на страну, Домаћин Гатор је заправо добар веб домаћин. Они су брзи, поуздани и њихови цене су супер конкурентне, барем за аустралијско тржиште. Најбоље од свега, они не користе уобичајени трик са буџетским аустралијским веб домаћинима: наплаћују вам додатне ствари (попут ССЛ-а) које би у 2017. требало да буду бесплатне.

Шта гледамо?

Као и све наше критике, и ова ће се углавном заснивати на бројевима. Можда то звучи досадно, али обећавам вам да је гледање података далеко најбољи начин да се процени веб домаћини.

Уосталом, ако сам засновао овај преглед само на логотипу ХостГатор-а неће изаћи баш добро. ��

Ево шта ћу урадити у овом прегледу:

 • Погледајте време рада, брзину и поузданост ХостГатора. За оне од вас који једва чекају да се појаве сочни бројеви, закључак овог одељка је да је ХостГатор заправо прилично добар.
 • Онда ћемо направити још неколико бројева, али овај пут да погледамо ХостГатор-ове цене. Сполиер: тренутно је нешто најбоље у Аустралији.
 • На крају ћу упоредити ХостГатор са веб домаћинима које овде користимо на Ауссие Хостингу (углавном СитеГроунд) и видећу да ли чини оцену.

Али прво …

Како смо прикупили наше податке

 • Хм, па … знамо много о веб хостингу. Овде у Ауссие хостинг, сарађујемо са веб домаћинима и прикупљамо податке о њима већ скоро 10 година.

  У то време изградили смо оно што волимо да мислимо да је најбоље (то је сигурно највеће) база података о веб домаћинима у Аустралији. Можете мислити да је чудно бити поносан на то (моја је база података већа од ваше!), али јесмо.

  Кликните овде да бисте погледајте наше праћење ХостГатора 24 сата дневноПратимо продужење рада и станке на више веб локација да бисмо боље разумели перформансе. 


 • слика праћења времена и време рада веб странице


За ову рецензију требало је само погледати базу података. На овим подацима базирамо све своје прегледе јер сматрамо да је то најбољи начин да разумемо перформансе у односу на обећања.

Бројеви

Сада за главно јело. Само ћу вам их предати, тако да они који знају шта значе могу сами да одлуче.


 • Сиднеи
  • Уптиме – 98,6% 
  • Просечно време оптерећења – 1.912Мс 
 • Мелбоурне
  • Уптиме – 98,9% 
  • Просечно време оптерећења – 2,012Мс 
 • Цанберра
  • Уптиме – 97,5% (оух!) 
  • Просечно време оптерећења – 2.182Мс 
 • Аделаиде
  • Уптиме – 98,09% 
  • Просечно време оптерећења – 1,658Мс 

Ови бројеви су прилично лепи. Цанберра је, наравно, мало ниска, али онда Цанберра мало заостаје у свему. 

Цанберра без увреде. ��

Шта значе ови бројеви?

Ох, да, вероватно бих требао да објасним то за оне од вас који не проведу цео дан гледајући статистику веб хостинга.

Уптиме

слика брзине веб странице“Уптиме” је сам по себи разумљив. Ово је проценат времена када је веб домаћин „порастао“. Као и раније, колико времена су њихови сервери укључени, покренути и пружају веб странице својим купцима. Као и у количини времена када је ваша страница доступна. Разумем?

А добар провајдер веб хостинга имаће продужену верзију од више од 98%Лоша ће понудити мање од 97%. Када је ријеч о веб хостингу, чак и разлика .1 може створити велику промјену у количини продаје коју генеришете на својој веб локацији. Људи мрзе да сајтови не раде и ако је ваша локација ван мреже први пут када покушају да посете, неће се вратити.

Горе можете видети да је ХостГатор у овом погледу прилично добар. Ово су, у ствари, неке од најбољих података о уптиме-у које сам недавно наишао и они указују на то да их је ХостГатор добио заједно када је у питању одржавање њихових сервера.

Брзина

„Брзина“ би такође требало да буде прилично лака за разумевање. Али опет, када упоређујемо веб домаћине, мале разлике у брзини су заиста битне. Истраживања указују да ће чак и кашњење у учитавању странице од 1 секунде значити да много потенцијалних купаца кликне са ваше веб локације.

Поново, ХостГатор су међу најбољим веб домаћинима у Аустралији када је у питању брзина. Ако је ваша веб локација велика и желите да свуда додате фантастичне хи-рес слике, ХостГатор су одличан избор.

Видите, бројеви су заправо забавни када их једном схватите!

Цене

Колико овај глупи алигатор наплаћује за своје одличне услуге хостинга?

Па, не толико. Претпостављам да алигатори ионако немају много потребе за тврдом валутом. Ево поделе ХостГатор цијене

цијене хостгатора за Аустралију

Угх. Видите да њихова веб локација користи исте ужасне боје као и алигатор?

Али у сваком случају, погледајте крај сјајног дизајна и видећете да је ХостГатор заиста прилично конкурентан. Сигурно да основни план не долази са ССЛ-ом, али 6 долара месечно за њихов пословни план је заиста добро.

Оно што бих хтео да напоменем је да не мислим да је вредно ХостГатор-а ићи на основни план. У реду је, и даље ћете добити поуздану и брзу услугу, али број додатних функција које су укључене у остале планове, за само неколико долара више, чини их много бољом.

Заправо, кад погледамо планове за бебе и пословање, ХостГатор су други у односу на СитеГроунд по вредности. Браво их.

Додаци

Можда је најбоља ствар ХостГатор-а та што они укључују читав низ додатака као стандард у све своје планове. Попис свих њих овде би трајао заувек, али идите на хттп://ввв.хостгатор.цом/схаред-цомпаре и погледајте.

Табеле попут ове:

хостгатор аустралиа планира

Одличан је знак. Можда не знате шта је Перл (мада мој унутрашњи геек тражи да то сазнате), али узмите то од нас који знамо: веб домаћин који подржава толико много језика је реткост. То такође значи да ХостГатор озбиљно схватају себе и нуде озбиљне веб хостинге.

Ово би требало да тражите.

ССЛ

слика веб локације заштићене ССЛ-ом

Ако сте прочитали неколико наших рецензија (стварно би требали, одлични су), приметићете да много идемо на ССЛ. То је зато што у Аустралији постоји стварни проблем – неки би то назвали преваром када је реч о ССЛ-у.

Шема функционише овако. Веб домаћин нуди прилично просечан хостинг по изузетно повољној цени и привлачи мноштво купаца да се пријаве за уговорне дугогодишње уговоре. Међутим, планови су толико минимални да исти ти купци на крају плаћају више стотина долара годишње како би добили функције које би требале бити стандардно. А ССЛ сертификати су најгори.

Сретна сам, међутим, да могу рећи да нема таквих проблема са ХостГатором. Сви њихови планови, осим најосновнијих, стандардно долазе и са ССЛ-ом. То је добро, јер то значи да не морам да се бавим уобичајеним гласом о овој теми.

Разговор са подршком за Хостгатор Аллигатор

слика подршке за цхат гатора домаћина
Неки други људи ћаскају

Последња тачка. Корисничка услуга у ХостГатор-у је заиста добра. Мислим да је то зато што немају много посла.

Не зовем их лијенима, далеко од тога. Али изгледа да је образац: домаћини са добрим временима имају добра одељења за услуге купцима, јер они нису преплављени позивима сваких неколико дана јер је сервер у паду.

Ако знате како одржавати сервере, мање је вјероватно да ће пасти и имат ћете више времена да одговорите људима. Чини се да је то случај код домаћина Гатор.

Волим да замишљам да су сви у њиховом позивном центру обучени као плави и жути алигатор. Али након опсежних упита, могу ексклузивно потврдити да већину времена нису.

слика подршке за цхат гатора домаћина
Неки други људи ћаскају

Последња тачка. Корисничка услуга у ХостГатор-у је заиста добра. Мислим да је то зато што немају много посла.

Не зовем их лијенима, далеко од тога. Али изгледа да је образац: домаћини са добрим временима имају добра одељења за услуге купцима, јер они нису преплављени позивима сваких неколико дана јер је сервер у паду.

Ако знате како одржавати сервере, мање је вјероватно да ће пасти и имат ћете више времена да одговорите људима. Чини се да је то случај код домаћина Гатор.

Волим да замишљам да су сви у њиховом позивном центру обучени као плави и жути алигатор. Али након опсежних упита, могу ексклузивно потврдити да већину времена нису.

Алтернатива

Жалосна је чињеница да у овом делу прегледа читаоци већином очајавају да знају какве су алтернативе ономе кобном веб домаћину који прегледам. Не мислим да нисам посебно циничан, у ствари, то је управо то што већина веб домаћина у Аустралији сиса.

Срећом, ХостГатор не. Постоји неколико алтернативних веб хостинга који су подједнако добри (а можда и мало бољи) од ХостГатор-а, али ако тражите брзи, јефтини, поуздани веб хостинг, алигатор је пут који требате.

И ако након свега што сам рекао мислите да размените од свог веб домаћина, сада је време да то учините. Не желим да се бавим стварима, али добијање доброг веб домаћина заиста може побољшати вашу продајну стопу, профитну маржу, вашу срећу и вашу сексуалну моћ (потребно је цитирање).

Даће вам и следеће ствари:

Али осим тога, видели смо и значајно побољшање у неким другим њиховим статистикама:

 1. Повећање клијентовог времена проведеног на прегледавању сајта (људи воле брзе веб локације)
 2. Боља Гоогле ранг листа (Гоогле такође воли брзе веб локације)
 3. Боље време, и
 4. Брже време учитавања

Чак и ако сте заглавили дугогодишњи уговор са допадљивим домаћином, у сваком случају, размислите о премештању веб локације. Веб хостинг у Аустралији последњих је година доста напредовао, а ако сте се прије неколико година пријавили на свог веб домаћина, вјероватно можете добити много више за свој новац у данашње вријеме..

ХостГатор је прилично добар, али погледајмо неке алтернативе, за сваки случај стварно не може желудац да види ту схему боја сваки пут када се пријавите у задњи део.

Истина, ХостГатор је толико добар да постоји само једна алтернатива и то она коју користимо:

Па, одакле да почнем? СитеГроунд представља будућност аустралијског веб хостинга, а остале компаније имају дуг пут прије него што су сустигле.

За оне који су заинтересовани за бројеве, СитеГроунд нуди најбоље статистике било ког веб домаћина у земљи. Нису то много бољи од ХостГатора, али они су близу.

И као ХостГатор, такође СитеГроунд нуде бесплатан ССЛ, и читав низ додатних функција које су корисне ако користите необичну страницу.

Једини недостатак СитеГроунд-а је тај што су они мало скупље од ХостГатор-а. Разлика између две компаније је, међутим, око 1 УСД месечно, а ако сте забринути због тога вашој компанији ће требати драстичнија промена од само ажурирања вашег веб хостинга.

Укратко, ХостГатор је одличан, модеран веб домаћин са глупом, застарелом маскотом.

Ако тражите веб домаћина који је поуздан, брз и који нуди заиста добру корисничку подршку у ријетким приликама када нешто пође по злу, можете учинити пуно горе него ићи с ХостГатор.

Осим тога, можете замислити своје инжењере сервера обучене у алигаторе, због чега ће дан тек пролетети.

Дајемо све од себе да самостално истражујемо производе како бисмо боље помогли нашим читаоцима да доносе одлуке. Кад се каже, такође желимо да чујемо ваша мишљења. Прихватамо појединачне рецензије које су информативне и не промотивне. Молимо испуните доњи образац и објавићемо вашу рецензију. Рекламне прегледе самих компанија неће бити објављене. Хвала!

Кликом на дугме испод потврђујем да сам прочитао и прихватио Услови коришћења.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map