HostGator granskning

Så här går vi, ytterligare en runda av experter, välinformerade, välskrivna, lustiga roliga recensioner av webbhotell i Australien, kärleksfullt fördes av teamet här på Aussie Hosting.


Först ut, Hostgator.

Låt oss få en sak ur vägen först: HostGator has ett riktigt dumt namn.

Jag menar, alligatorer är australiska. Fullständiga poäng för nationalism. Men inga tekniska företag kallas saker som “HostGator” längre. Och vad är det med den dumma blå och gula maskot? Alligatorer är tänkta att vara våldsamma, inte kosiga. Varför står han upp så? Varför är han blå?

Det är lite för söt för mig. Jag gillar att mina teknikföretag ska ha namnet som “Optima” och att uteslutande använder smakfulla grädde nyanser. HostGators varumärke ser ut som om de fastnar 2005 och tycker att AskJeeves är ganska cool.

Deras dumma varumärke åt sidan, Host Gator är faktiskt en riktigt bra webbhotell. De är snabba, pålitliga och deras prissättningen är super konkurrenskraftig, åtminstone för den australiska marknaden. Det bästa av allt är att de inte använder det vanliga tricket med australiska webbhotell: debiterar dig extra för saker (som SSL) som borde vara gratis 2017.

Vad vi tittar på

Liksom alla våra recensioner kommer den här mestadels att baseras på siffror. Det låter kanske tråkigt, men jag lovar er att det är det bästa sättet att bedöma webbhotell att titta på data.

När allt kommer omkring, om jag baserade denna recension bara på HostGators logotyp kommer de inte att komma ut så bra. ��

Så här är vad jag ska göra i den här recensionen:

 • Titta på HostGators upptid, hastighet och pålitlighet. För er som bara inte kan vänta på att de saftiga siffrorna visas, är slutsatsen att detta avsnitt är att HostGator faktiskt är ganska bra.
 • Då gör vi några fler nummer, men den här gången för att titta på HostGators prissättning. Spolier: det är några av de bästa i Australien just nu.
 • Till slut kommer jag att jämföra HostGator med de webbhotell som vi använder här på Aussie Hosting (huvudsakligen SiteGround) och se om det gör betyg.

Men först …

Hur vi samlade in våra uppgifter

 • Um, ja … vi vet massor om webbhotell. Här på Aussie Hosting, Vi har arbetat med webbhotell och samlat in data om dem i nästan tio år nu.

  Under den tiden har vi byggt upp det vi tycker om är bäst (det är verkligen det största) databas på webbhotell i Australien. Du kanske tycker att det är konstigt att vara stolt över det (min databas är större än din!), men det är vi.

  Klicka här för se vår live-dygnsspårning av HostGatorVi övervakar drifttid och driftstopp på flera webbplatser för att få en bättre förståelse av prestanda. 


 • bild av live spårning av upptid och drifttid för webbplatsen


För den här granskningen, allt jag var tvungen att göra var att titta på databasen. Vi baserar alla våra recensioner på dessa data eftersom vi tycker att det är det bästa sättet att förstå prestanda kontra löfte.

Siffrorna

Nu för huvudrätten. Jag ska bara ge dem till dig, så de som vet vad de menar kan bestämma sig.


 • Sydney
  • Uptime – 98,6% 
  • Genomsnittlig belastningstid – 1,912Ms 
 • Melbourne
  • Uptime – 98,9% 
  • Genomsnittlig belastningstid – 2,012Ms 
 • canberra
  • Uptime – 97,5% (ouch!) 
  • Genomsnittlig belastningstid – 2,182Ms 
 • Adelaide
  • Uptime – 98,09% 
  • Genomsnittlig belastningstid – 1,658Ms 

Dessa siffror är ganska trevliga. Canberra är naturligtvis lite låg, men då är Canberra lite bakom i allting. 

Inget brott Canberra. ��

Vad betyder dessa siffror??

Åh yeh, jag borde förklara det för de av er som inte tillbringar hela dagen med att titta på webbhotellstatistik.

Uptime

bild av webbplatsens hastighet”Uptime” är självförklarande. Detta är procentandelen av tiden som en webbhotell är “upp”. Som i, den tid som deras servrar är på, körs och tillhandahåller webbsidor till dina kunder. Som på den tid din webbplats är tillgänglig. Jag fattar?

EN bra webbhotellleverantör har en drifttid på mer än 98%En dålig kommer att erbjuda mindre än 97%. När det gäller webbhotell kan till och med en .1 skillnad skapa en enorm förändring i mängden försäljning du genererar via din webbplats. Människor hatar att webbplatser är nere, och om din webbplats är offline första gången de försöker besöka kommer de inte tillbaka.

Du kan se ovan att HostGator gör ganska bra i detta avseende. Dessa är faktiskt några av de bästa uppetidstatistiken jag har stött på nyligen, och de indikerar att HostGator har samlat det när det gäller att underhålla sina servrar.

Fart

”Hastighet” bör också vara ganska lätt att förstå. Men återigen, när man jämför webbhotell, spelar små skillnader i hastighet verkligen roll. Forskning tyder på att till och med en sekunders försening i sidbelastningen kommer att innebära att många potentiella kunder klickar bort från din webbplats.

Återigen är HostGator bland de bästa webbhotellarna i Australien när det gäller hastighet. Om din webbplats är stor och du vill ta med fina högupplösta bilder överallt, är HostGator ett utmärkt val.

Ser du, siffrorna är faktiskt roliga, när du först förstod dem!

Prissättning

Hur mycket kostar den dumma alligatorn för hans utmärkta värdtjänster?

Tja, inte så mycket. Jag antar att alligatorer inte har något behov av hård valuta ändå. Här är en uppdelning av HostGators prissättning

hostgator-priser för Australien

Usch. Du ser att deras webbplats använder samma fruktansvärda färger som alligatorn?

Men hur som helst, titta förbi den bländande designen så ser du att HostGator egentligen är ganska konkurrenskraftig. Visst är den grundläggande planen inte med SSL, men $ 6 per månad för deras affärsplan är riktigt bra.

En sak jag skulle notera är att jag inte tycker att det är värt att gå till den grundläggande planen med HostGator. Det är ok, och du kommer fortfarande att få en pålitlig och snabb service, men antalet extra funktioner som ingår i de andra planerna, för bara några få dollar mer, gör dem mycket bättre värde.

I själva verket, när vi tittar på baby- och affärsplanerna är HostGator bara andra än SiteGround när det gäller värde. Bra gjort dem.

Extra

Kanske är det bästa med HostGator dock att de inkluderar en hel mängd extra som standard i alla sina planer. Att lista alla här här skulle ta evighet, men gå till http://www.hostgator.com/shared-compare och titta.

Tabeller som detta:

hostgator australien planerar

Är ett bra tecken. Du kanske inte vet vad Perl är (även om min inre nörd uppmanar dig att ta reda på det), men ta det från oss som vet: en webbhotell som stöder så många språk är sällsynt. Det betyder också att HostGator tar sig själva på allvar och erbjuder seriösa webbhotell för seriösa människor.

Det här är vad du borde leta efter.

SSL

bild av SSL-skyddad webbplats

Om du har läst några av våra recensioner (du borde verkligen, de är fantastiska), kommer du att märka att vi fortsätter med SSL mycket. Detta beror på att det finns ett verkligt problem i Australien – vissa skulle kalla det en nackdel – när det gäller SSL.

Schemat fungerar så här. En webbhotell erbjuder ganska genomsnittlig värd till ett fantastiskt billigt pris och lockar en massa kunder att registrera sig för årslånga kontrakt. Planerna är dock så minimala att samma kunder i slutändan betalar hundratals dollar per år extra för att få funktioner som borde komma som standard. Och SSL-certifikat är de värsta.

Jag är dock glad att säga att det inte finns några sådana problem med HostGator. Alla deras planer, förutom de mest grundläggande, har SSL som standard. Det är bra, för det betyder att jag inte behöver gå på min vanliga lön om detta ämne.

Prata med Hostgator Alligator-supporten

bild av support för värdgatorchatt
Några andra människor pratar

En sista punkt. Kundtjänsten hos HostGator är faktiskt riktigt bra. Jag tror att det beror på att de inte har mycket att göra.

Jag kallar dem inte lata, långt ifrån det. Men det verkar vara ett mönster: värdar med bra drifttider har bra kundserviceavdelningar, eftersom de inte översvämmas med samtal med några dagar eftersom servern är nere.

Om du vet hur man underhåller servrar är det mindre troligt att de går ner och du har mer tid att svara på människor. Detta verkar vara fallet hos Host Gator.

Jag gillar att föreställa mig att alla i deras callcenter är utklädda som den blå och gula alligatorn. Men efter omfattande förfrågningar kan jag exklusivt bekräfta att de flesta gånger inte är det.

bild av support för värdgatorchatt
Några andra människor pratar

En sista punkt. Kundtjänsten hos HostGator är faktiskt riktigt bra. Jag tror att det beror på att de inte har mycket att göra.

Jag kallar dem inte lata, långt ifrån det. Men det verkar vara ett mönster: värdar med bra drifttider har bra kundserviceavdelningar, eftersom de inte översvämmas med samtal med några dagar eftersom servern är nere.

Om du vet hur man underhåller servrar är det mindre troligt att de går ner och du har mer tid att svara på människor. Detta verkar vara fallet hos Host Gator.

Jag gillar att föreställa mig att alla i deras callcenter är utklädda som den blå och gula alligatorn. Men efter omfattande förfrågningar kan jag exklusivt bekräfta att de flesta gånger inte är det.

Alternativen

Det är ett sorgligt faktum att läsarna i det här avsnittet i översynen oftast är desperata efter att veta vad alternativen är till vilken skit webbhotell jag granskar. Jag tror inte att jag är särskilt cynisk, det är bara så att de flesta webbhotell i Australien suger.

Lyckligtvis gör HostGator inte. Det finns några alternativa webbhotell som är lika bra (och kanske lite bättre) än HostGator, men om du letar efter snabb, billig och pålitlig webbhotell är alligatorn vägen att gå.

Och om du efter allt jag har sagt funderar på att byta från din egen webbhotell, är det nu dags att göra det. Jag vill inte arbeta med saken, men att få en bra webbhotell kan verkligen förbättra din försäljningsgrad, din vinstmarginal, din lycka och din sexuella styrka (citation behövs).

Det kommer också att ge dig dessa saker:

Men bortsett från det såg vi också en markant förbättring i en del av deras andra statistik:

 1. En ökning av klientens tid på att surfa på webbplatsen (personer gillar snabba webbplatser)
 2. En bättre Google-ranking (Google gillar också snabba webbplatser)
 3. Bättre Uptime och
 4. Snabbare belastningstider

Och även om du har fastnat i ett år långt kontrakt med en sucky värd, bör du överväga att flytta din webbplats ändå. Webbhotell i Australien har kommit långt under de senaste åren, och om du anmälde dig till din webbhotell för några år tillbaka kan du förmodligen få mycket mer för dina pengar nuförtiden.

HostGator är ganska bra, men låt oss ta en titt på några alternativ, bara om du gör det verkligen kan inte mage att se det färgschemat varje gång du loggar in på din backend.

I själva verket är HostGator så bra att det egentligen bara finns ett alternativ, och det är det vi använder:

Tja, var ska jag börja? SiteGround representerar framtiden för australiensisk webbhotell, och de andra företagen har fått en lång väg att gå innan de kommer in.

För dig som är intresserad av siffrorna erbjuder SiteGround bästa statistik för alla webbhotell i landet. De är inte den där mycket bättre än HostGators, men de är nära.

Och som HostGator, SiteGround också erbjuder gratis SSL, och en hel mängd extra funktioner som är användbara om du driver en ovanlig webbplats.

Den enda nackdelen med SiteGround är att de är en liten dyrare än HostGator. Skillnaden mellan de två företagen är emellertid cirka 1 $ per månad, och om du är orolig för att ditt företag kan behöva en mer drastisk förändring än att bara uppdatera din webbhotell.

Kort sagt, HostGator är en utmärkt, modern webbhotell med en dum, föråldrad maskot.

Om du letar efter en webbhotell som är pålitlig, snabb och som erbjuder riktigt bra kundsupport vid sällsynta tillfällen när något går fel kan du göra mycket värre än att gå med HostGator.

Dessutom får du föreställa dig dina serveringenjörer klädda som alligatorer, vilket gör att dagen bara flyger förbi.

Vi gör vårt bästa för att självständigt undersöka produkter för att bättre hjälpa våra läsare att fatta beslut. Som sagt, vi vill också höra dina åsikter. Vi accepterar enskilda recensioner som är informativa och inte marknadsförande. Fyll i formuläret nedan så publicerar vi din recension. Kampanjrecensioner från företag själva kommer inte att publiceras. Tack!

Genom att klicka på knappen nedan erkänner jag att jag har läst och accepterat Villkor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector