Hoe u een online cursuswebsite maakt met LearnDash

De afgelopen 4 jaar heb ik mijn kennis verpakt en verkocht via cursussen hier op deze website. Letterlijk, iedereen kan het!


Sommige mensen kiezen ervoor om te gaan met een SaaS-gebaseerde oplossing zoals Teachable, Podia of Kajabi, allemaal geweldige services, maar met een hoog maandelijks prijskaartje.

Het is echter vrij eenvoudig om een ​​online cursuswebsite te maken waar u uw kennis op een prachtige manier kunt verkopen en leveren.

Voor deze tutorial heb je een paar dingen nodig:

 • Website hosting. Ik raad Siteground aan
 • WordPress (natuurlijk), het is gratis
 • WordPress Theme, Astra het is ook gratis
 • LearnDash, het toonaangevende leerbeheersysteem voor WordPress

In deze zelfstudie gaan we in op het maken van een online cursuswebsite van begin tot eind, inclusief het volgende:

 • Dingen die u nodig hebt om een ​​online cursuswebsite te maken
 • Stap 1. Aankoop website hosting en domeinnaam.
 • Stap 2. Installeer en stel LearnDash in.
 • Stap 3. Installeer uw WordPress-thema en paginabuilder.
 • Stap 4. Maak je eerste cursus met LearnDash.
 • Stap 5. Voeg secties en lessen toe aan uw cursus.
 • Stap 6. Verdeel uw lessen in kleinere onderwerpen.
 • Stap 7. Quizzen toevoegen aan je cursus.
 • Stap 8. Opdrachten toevoegen aan je lessen
 • Stap 9. Koppel een cursus aan een verkooptrechter
 • Afsluiten

Dingen die u nodig hebt om een ​​online cursuswebsite te maken

Om een ​​mooie online cursuswebsite te maken, heb je een handvol tools nodig. Sommige hiervan zijn gratis, andere niet. Maar de kosten zijn minimaal vergeleken met wat u kunt verdienen door uw kennis via uw cursussen te verkopen.

1. Een goede website hosting en domeinnaam.

Aangezien u uw cursussen op uw eigen website host, moet u een goede websitehosting kopen die betrouwbaar, snel en geweldige ondersteuning biedt. U heeft ook een domeinnaam nodig die in feite het adres van uw website is.

Er zijn behoorlijk wat hosting, maar voor mij is Siteground de beste. In mijn jaren van gebruik was het snel, betrouwbaar en de klantenondersteuning is geweldig. Mijn websites die op Siteground worden gehost, zijn altijd actief. En als ik een probleem tegenkom, helpt hun team snel. Dus in deze tutorial gaan we Siteground gebruiken.

Als u 70% op uw hosting met Siteground wilt besparen, klik dan hier om op te slaan ��

2. WordPress.

Vrij duidelijk, want je gaat tenslotte je website bouwen via WordPress. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van WordPress ten opzichte van andere op SaaS gebaseerde oplossingen is dat u volledige controle krijgt over uw gegevens en ontwerp.

WordPress heeft een enorme gemeenschap van plug-ins en thema’s die elke gewenste functionaliteit zullen toevoegen. Als je het kunt bedenken, is er een plug-in voor. En bijna dagelijkse ontwikkelaars introduceren nieuwe plug-ins en thema’s, dus er is echt geen limiet aan wat je kunt doen met WordPress.

WordPress is heel eenvoudig te installeren en in te stellen. Siteground wordt geleverd met een WordPress-installatieprogramma met één klik waarover we later zullen praten.

3. Een WordPress-thema en een paginabuilder.

Je hebt ook een WordPress-thema nodig waarmee je gemakkelijk kunt werken. Ik gebruik Astra graag omdat het gratis is, goed gecodeerd is en goed werkt met de meeste plug-ins zoals paginabouwers en cursusbouwers.

Paginabouwers zijn WordPress-plug-ins waarmee u webpagina’s kunt bouwen door eenvoudig elementen zoals afbeeldingen en teksten te slepen en neer te zetten. Ze zijn supergemakkelijk te gebruiken en elimineren de noodzaak om dure webontwikkelaars in te huren om verbluffende websites te maken.

Voor deze tutorial gaan we Elementor Pro gebruiken als paginabuilder. Persoonlijk heeft Elementor Pro mijn verwachtingen overtroffen als het gaat om paginabuilders. Het is intuïtief, zeer gemakkelijk te gebruiken en bevat veel geavanceerde functies die uw website echt smaak geven.

4. Een plug-in voor leerbeheersystemen om van uw website een online cursuswebsite te maken.

Ten slotte heeft u een krachtig WordPress-plug-in (LMS) WordPress-plug-in nodig om van uw website een prachtige cursuswebsite te maken waar u uw inhoud kunt verkopen, de voortgang van studenten kunt volgen, certificaten kunt toekennen en meer.

Verreweg de toonaangevende LMS-plug-in in WordPress is LearnDash. Het is zonder twijfel de krachtigste, baanbrekende cursusbouwerssoftware die ik ben tegengekomen, en ik schakel in feite over van een ander LMS naar LearnDash vanwege de recente updates die moeilijk te negeren zijn.

learndash homepage

Met de onlangs uitgebrachte LearnDash 3.0 zijn er een heleboel nieuwe functies die de gebruikerservaring verbeteren en in het algemeen ervoor zorgen dat cursuswebsites er beter uitzien en professioneler aanvoelen.

LearnDash wordt gebruikt door duizenden universiteiten, gerenommeerde online marketingbureaus en organisaties, wat veel te zeggen heeft over de betrouwbaarheid ervan.

Ik raad je ten zeerste aan om LearnDash nu meteen te proberen. Het is bijna betaalbaar, bijna te betaalbaar, voor alle functies die u krijgt. Als u er om de een of andere reden niet blij mee bent, kunt u hun 30 dagen geld-terug-garantie gebruiken.Stap 1. Aankoop website hosting en domeinnaam.

De eerste stap is het kopen van een website-hosting en domeinnaam. Als u nieuw bent bij het maken van websites en niet echt bekend bent met branchevoorwaarden, is de website-hosting als het huis van uw website. Het is een ruimte op internet waar uw website zich bevindt.

De domeinnaam is daarentegen het adres. Dit is wat mensen in de zoekbalk typen om naar uw website te zoeken. Voorbeelden van domeinnamen zijn WPCrafter.com, Facebook.com, Wikipedia.org, enzovoort. De “.com” en “.org” zijn soorten domeinextensies.

Er zijn talloze andere domeinextensies zoals .gov, .net, .us, .co, enz., En wat u kiest, hangt af van uw voorkeur en het type van uw organisatie. Als je een privébedrijf bent, zou .com moeten werken. Voor de meeste onderwijsinstellingen is .org de geprefereerde domeinextensie.

Zoals ik al eerder zei, raad ik ten zeerste aan Siteground te gebruiken, omdat het hoogwaardige hosting en geweldige ondersteuning biedt. Om hosting van Siteground met 70% korting te kopen, gaat u naar Siteground door op deze link te klikken.

Op de startpagina zou je verschillende soorten hosting moeten zien. WordPress-hosting is een goede, dus klik op Begin precies daaronder.

kies een siteground plan

U wordt dan naar een pagina geleid met de prijsplannen van WordPress-hosting door Siteground.

siteground WordPress hosting prijzen

Kies het plan dat u verkiest, afhankelijk van uw behoeften. GrowBig is een geweldig plan omdat je een onbeperkt aantal websites kunt hosten en ook een aantal premiumfuncties kunt krijgen. Een van deze functies is de mogelijkheid om nieuwe codes en functies op een testwebsite te testen en de laatste wijzigingen op uw live website met één klik door te voeren. Het wordt ook geleverd met een geavanceerde caching-plug-in die door hetzelfde team is ontwikkeld en een gratis website-overdracht voor één website.

In deze tutorial ga ik door met het kopen van GrowBig. U kunt uw eigen plan kiezen en klikken Plan krijgen.

U wordt dan naar de volgende stap geleid, namelijk het kiezen van uw domeinnaam. Het is gemakkelijker om uw domeinnaam rechtstreeks in Siteground aan te schaffen, maar als u er al een heeft, kunt u gewoon ‘Ik heb al een domein’ kiezen en dat in het vak voor de domeinnaam typen. U kunt uw domeinnaam ook op een aparte website kopen, maar dat vergt extra stappen om te integreren met uw hosting op Siteground.

kies een domein

Zodra u de gewenste domeinnaam heeft, klikt u op Doorgaan en voltooi uw betaling.

Zodra u uw aankoop heeft gedaan, ziet u een scherm met een link die zegt ‘Ga door naar de klantruimte’. Klik daarop en u wordt naar een pagina geleid waar u uw nieuwe hostingaccount kunt instellen. Onder Stel uw website in, selecteer Start een nieuwe website.

U ziet dan een lijst met software die u kunt installeren. Selecteer WordPress.

installeer wordpress

Vervolgens wordt u gevraagd om inloggegevens van de beheerder op te geven, zoals uw gebruikersnaam en wachtwoord. Dit zijn de beveiligingsdetails van uw website, dus zorg ervoor dat u details gebruikt die niet gemakkelijk te raden zijn.

Zodra dat is gebeurd, klikt u op Bevestigen > Voltooi de installatie. En je hebt nu een live, zelf gehoste WordPress-website.

Om uw website aan te passen, moet u inloggen op WordPress. Om dat te doen, gaat u naar uw Siteground-dashboard en schakelt u naar de Mijn accounts tabblad. Klik op de Installatie tabblad en hier ziet u de domeinnaam die u hebt geregistreerd. Aan de overkant is een groen Ga naar Admin Portal knop. Klik op deze knop om naar uw WordPress inlogpagina te gaan.

ga naar WordPress admin dashboard

De inlogpagina van WordPress ziet er als volgt uit:

wordpress login pagina

Voer hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om voor de eerste keer in te loggen op uw website.

Stap 2. Installeer en stel LearnDash in.

Als je eenmaal binnen WordPress bent, is het tijd om LearnDash te installeren. Wanneer je LearnDash aanschaft, krijg je toegang tot het installatieprogramma (een .zip-bestand) en de licentiesleutel. Om LearnDash te installeren, upload je het .zip-installatieprogramma naar WordPress door naar te gaan Verschijning > Plug-ins > Nieuw toevoegen > Plug-in uploaden.

learndash installeren

Klik op zodra de installatie is voltooid Activeren.

Nu heb je LearnDash geïnstalleerd en geactiveerd op WordPress. Het eerste dat u hoeft te doen, is de licentie activeren door naar te gaan LearnDash > Instellingen. Schakel over naar het tabblad LMS-licentie om uw e-mailadres en licentiesleutel in te voeren. Nadat u de gegevens heeft ingevoerd, klikt u op Licentie updaten.

activerende licentie van learndash

Dan moet u uw betalingsinstellingen configureren als u online betalingen voor uw cursus wilt ontvangen. Klik op de PayPal-instellingen tabblad en voer uw PayPal-e-mailadres, valuta, land, enzovoort in. Klik Opslaan als je klaar bent.

PayPal-instellingen in learndash

LearnDash 3.0

Een ander ding dat u moet doen, is ervoor zorgen dat u LearnDash 3.0 gebruikt in plaats van Legacy. Schakel hiervoor over naar de Algemeen tabblad. Hier ziet u de optie om een ​​te kiezen Actieve sjabloon. Zeker weten dat LearnDash 3.0 is geselecteerd in plaats van Legacy om toegang te krijgen tot geavanceerde functies zoals de Focus Mode.

De focusmodus wordt op de hele site toegepast en biedt een afleidingsvrije ervaring voor uw studenten door onnodige elementen op een pagina zoals zijbalken en andere widgets te verwijderen. Dit maakt het ook gemakkelijker voor u om een ​​mooie, professioneel ogende cursuswebsite te maken zonder dat u uw pagina’s één voor één hoeft te bewerken.

Hier ziet u hoe een website verandert zodra de focusmodus is ingeschakeld:

focusmodus inschakelen

Stap 3. Installeer uw WordPress-thema en paginabuilder.

Na het installeren van LearnDash kunt u doorgaan met het maken van een cursus, maar in deze zelfstudie wil ik u een iets andere manier laten zien om dingen te doen die het voor u nog sneller en gemakkelijker maken om een ​​prachtige online cursuswebsite te maken.

Daarvoor hebben we het Astra-thema en de Elementor nodig.

Ga naar om Elementor te installeren Inpluggen > Nieuw toevoegen, en zoeken Elementor. Klik op Installeren en activeren.

elementor gratis versie installeren

Ga naar om Astra Theme te installeren Verschijning > Thema > Nieuw toevoegen. Zoek naar Astra, klik Installeren, en Activeren.

astra thema installeren

Zodra Astra is geactiveerd, ziet u een bericht als dit op uw dashboard:

Astra-starterssite

Astra heeft een verzameling kant-en-klare sitesjablonen die u met een paar klikken op uw website kunt gebruiken. Klik op om deze sjablonen te zien Begin. U wordt gevraagd een paginabuilder te kiezen en ik raad aan hiervoor Elementor te selecteren, maar u kunt elke andere paginabuilder gebruiken die u verkiest. Als je klikt De volgende, ziet u een lijst met gratis en premium sitesjablonen die u voor uw eigen website kunt gebruiken.

Er is een bepaalde sjabloon die ik graag gebruik met LearnDash omdat deze is ontworpen voor een online cursuswebsite. Als u door de sjablonen scrolt, ziet u de LearnDash Academy sjabloon. Je kunt natuurlijk andere sjablonen gebruiken, maar voor deze zelfstudie ga ik deze sjabloon gebruiken.

learndash academy-sjabloon

Als ik erop klik, ga ik naar een voorbeeld van de sjabloon en daarin zie ik dat de sjabloon twee plug-ins vereist: LearnDash Course Grid en LearnDash WooCommerce Integration. Dit zijn GRATIS LearnDash-add-ons die u snel kunt installeren door naar te gaan LearnDash > Addons.

learndash-add-ons installeren

Zoek naar LearnDash Course Grid en LearnDash WooCommerce en installeer en activeer elk.

U kunt nu teruggaan naar het voorbeeld van de Astra-sjabloon en op vernieuwen drukken. Dit moet je zien:

learndash academy voorbeeld

Het is een heel mooie website die speciaal is gemaakt voor het aanbieden van online cursussen. Klik Site importeren om deze sjabloon op uw website te gebruiken.

Deze sjabloon is volledig bewerkbaar in Elementor, zodat u de kleuren, teksten, typografie, afbeeldingen en pictogrammen kunt aanpassen aan uw merk.

Als je niet bekend bent met het gebruik van Elementor, kun je deze tutorial van mij bekijken over het gebruik van Elementor.

Stap 4. Maak je eerste cursus met LearnDash.

Nu de voorkant van je website er geweldig uitziet, is het tijd om je inhoud of cursussen toe te voegen. Sommigen van jullie denken misschien dat het maken van cursussen met LearnDash moeilijk en gecompliceerd moet zijn, want zo is het met de meeste LMS die er zijn.

Maar LearnDash heeft onlangs een geweldige cursusbouwer uitgebracht die het maken van cursussen net zo eenvoudig maakt als het slepen en neerzetten van lessen en onderwerpen. De LearnDash Academy-sjabloon die we voor deze website hebben gebruikt, importeert ook voorbeeldcursussen die op de website worden weergegeven Alle cursussen bladzijde. Zo zien ze eruit:

learndash academy alle cursussen

Je zult zien dat elke cursus een uitgelichte afbeelding, titel, korte beschrijving, een voortgangsbalk en percentage en een heeft Ingeschreven etiket. Al deze kunnen worden geconfigureerd binnen LearnDash.

Als je gaat naar LearnDash > Cursussen, ziet u een lijst met alle cursussen op uw website. U kunt de geïmporteerde cursussen bewerken door op hun titels te klikken, of u kunt helemaal zelf een nieuwe cursus maken. Klik op om een ​​nieuwe cursus te maken Nieuw toevoegen.

voeg een nieuwe cursus toe in learndash

Je wordt dan meegenomen in de cursuseditor. Geef je cursus een titel en voeg een korte beschrijving toe. Je kunt ook een uitgelichte afbeelding toevoegen.

Schakel dan over naar de Instellingen tabblad om de instellingen van de cursus te configureren. Op dit tabblad kunt u cursusmateriaal toevoegen, een cursuscertificaat toewijzen, cursusvereisten toewijzen, enz.

cursusinstellingen

Als je naar beneden scrolt, kun je ook instellen wie toegang krijgt tot je cursus. Het kan voor iedereen toegankelijk zijn, zelfs niet-geregistreerde gebruikers op uw site, het kan vrij toegankelijk zijn voor geregistreerde leden, het kan worden gekocht voor een eenmalige of terugkerende vergoeding, en meer.

instellingen voor toegang tot de cursus

Als je klikt Koop nu, kunt u de cursusprijs instellen. Wat betreft de Terugkerend optie, kunt u de cursusprijs en de factureringscyclus instellen. De Gesloten optie wordt het best gebruikt als u wilt dat uw cursus beschikbaar is in een aangepaste verkooptrechter, waarover we later zullen praten.

Stap 5. Voeg secties en lessen toe aan uw cursus.

Als u klaar bent met het instellen van de cursus, schakelt u over naar Bouwer tabblad bovenaan om te beginnen met het maken van een overzicht voor uw cursus. Als je alleen een overzicht hebt, is dat prima, want je kunt later teruggaan en inhoud aan je lessen toevoegen.

U kunt beginnen door sectiekoppen toe te voegen door op te klikken Nieuwe sectiekop. Je kunt geen inhoud aan een sectie toevoegen, omdat het slechts een manier is om de stroom van je cursus te organiseren, net zoals een hoofdstuktitel in een boek.

Vervolgens kunt u een nieuwe les toevoegen door op te klikken Nieuwe les. Je kunt zoveel lessen toevoegen als je wilt en ze herschikken door ze te slepen en neer te zetten of door op de kleine knoppen omhoog en omlaag aan de zijkant te klikken.

sectiekoppen en lessen toevoegen

Een andere methode om een ​​nieuwe les te maken gaat naar LearnDash > Lessen > Nieuw toevoegen.

De volgende stap is het toevoegen van inhoud aan elke les. In de cursusbouwer kunt u dit doen door met uw muis over de les te bewegen die u wilt bewerken en te klikken Bewerk.

Je wordt meegenomen in de leseditor waar je tekst, afbeeldingen, video’s en meer kunt toevoegen. Je kunt de lespagina aanpassen zoals je wilt en zoveel inhoud toevoegen als je wilt.

Als je klaar bent met de inhoud, klik je op Instellingen bovenaan om uw les verder aan te passen. Hier kunt u lesmateriaal toevoegen, videoprogressie inschakelen (als uw cursussen in videoformaat zijn), studenten toestaan ​​opdrachten te uploaden, de les aan een specifieke cursus toe te wijzen en ook de toegangsinstellingen voor de les te configureren.

lesinstellingen

Als u naar beneden scrolt, ziet u instellingen voor toegang tot de les waarin u uw les aan een specifieke cursus kunt koppelen.

U kunt ook de dripfeed-functie van LearnDash gebruiken, waarmee u kunt bepalen wanneer uw lessen beschikbaar zullen zijn voor uw studenten. Als u de selecteert Op inschrijving gebaseerd optie, kunt u een specifiek aantal dagen na inschrijving instellen wanneer de les beschikbaar zal zijn voor uw studenten.

instellingen voor toegang tot les

Alles wordt rechtstreeks in de cursusbouwer van LearnDash gedaan, zodat u zich gewoon kunt concentreren op het maken van cursussen die waarde toevoegen aan uw publiek.

Stap 6. Verdeel uw lessen in kleinere onderwerpen.

Als uw les meerdere onderwerpen behandelt, zodat deze te lang wordt, is het opsplitsen in kleinere onderwerpen een geweldige manier om overbelasting van informatie voor uw studenten te voorkomen.

Ga naar om onderwerpen aan een les toe te voegen LearnDash > Onderwerpen > Voeg je eerste onderwerp toe. Als het niet je eerste onderwerp is, klik dan op Nieuw toevoegen.

voeg een nieuw onderwerp toe

Net zoals je lessen gaat bewerken, kun je onderwerpen bewerken door een titel, een uitgelichte afbeelding en andere inhoud toe te voegen, zoals tekst, afbeeldingen, ingesloten video en andere media.

Klikken Instellingen brengt u naar de instellingenpagina van het onderwerp. Hier kunt u onderwerpmaterialen toewijzen en opties inschakelen zoals videoprogressie, opdrachtuploads en timer.

U kunt het onderwerp ook toewijzen aan een cursus en een les onder de Instellingen voor onderwerptoegang.

onderwerp instellingen

Stap 7. Quizzen toevoegen aan je cursus.

Als cursusontwikkelaar wilt u misschien de voortgang van uw studenten meten door middel van quizzen en opdrachten. LearnDash maakt het maken van quizzen en opdrachten zo eenvoudig en toch compleet met geavanceerde functies die u zullen helpen elke quiz en opdracht die u maakt te maximaliseren.

Ga naar om een ​​nieuwe quiz toe te voegen LearnDash > Quizzen > Nieuw toevoegen. Geef, net als bij lessen en onderwerpen, je quiz een titel en een korte beschrijving. Klik vervolgens op de Instellingen tabblad om de instellingen te configureren.

Onder de Instellingen voor toegang tot quiz, u kunt de quiz aan een cursus en les koppelen, quizvereisten toewijzen en de toegang beperken tot geregistreerde leden.

instellingen voor quiztoegang

Scroll naar beneden en je ziet de Quiz progressie en beperking sectie waar u de slaagscore kunt instellen, een quizcertificaat kunt toewijzen, quiz-herkansingen kunt beperken, alle vragen moet laten beantwoorden en zelfs een tijdslimiet.

quiz progressie en restrictie-instellingen

Als u naar beneden scrolt, krijgt u nog meer instellingen te zien, zoals het inschakelen van quizmateriaal, de quiz automatisch laten starten, kiezen hoe vragen worden weergegeven, enzovoort. Deze instellingen zijn behoorlijk geavanceerd en laten u uw studenten echt zo goed mogelijk beoordelen. Als je klaar bent, klik je op Bijwerken.

Nu is het tijd om vragen toe te voegen aan je quiz. Ga daarvoor naar LearnDash > Quizzen. Beweeg uw muis over de quiz waaraan u vragen wilt toevoegen en klik op Vragen.

voeg vragen toe aan een quiz

Je wordt dan hier naartoe gebracht:

voeg vragen toe aan quizzen

Klik op een van de Vragen toevoegen knoppen en je wordt naar de vraageditor geleid. In de vraageditor kun je de eigenlijke vraag toevoegen, het aantal punten toewijzen waarmee het equivalent is, berichten toewijzen die moeten worden weergegeven als de leerling de vraag correct of onjuist beantwoordt, enzovoort.

Je kunt ook het antwoordtype selecteren, of het nu gaat om een ​​enkele keuze, meerkeuzevragen, een essay, vul de lege plekken in, enz. Als je op een antwoordtype klikt, wordt een vervolgkeuzelijst geopend met aanvullende instellingen die specifiek zijn voor dat antwoordtype.

antwoordtypes

Stap 8. Opdrachten toevoegen aan je lessen.

Je kunt ook opdrachten toevoegen aan specifieke lessen door naar te gaan LearnDash > Lessen en het bewerken van de les waaraan je een opdracht wilt toevoegen. Eenmaal in de leseditor klikt u op Instellingen tabblad.

Je ziet onder de Weergave- en inhoudsopties een optie om in te schakelen Toewijzingsuploads. Schakel deze optie in. Je ziet dan aanvullende opties zoals toegestane bestandsindelingen, maximale bestandsgrootte, het toewijzen van het aantal punten voor de opdracht en of deze automatisch of handmatig wordt beoordeeld.

opdracht uploads

Vergeet niet om tijdens je les instructies voor de opdracht te geven. Klik Bijwerken om uw wijzigingen op te slaan.

Aan het einde van de les zien studenten een optie om hun opdrachten te uploaden:

studenten kunnen opdrachten uploaden

Op de backend kun je ingediende opdrachten bekijken door naar te gaan LearnDash > Opdrachten.

waar ingeleverde opdrachten kunnen worden bekeken

Stap 9. Koppel een cursus aan een verkooptrechter.

Eerder zagen we dat we de kunnen instellen Cursustoegang Instellingen op Gesloten, wat het beste wordt gebruikt wanneer een cursus beschikbaar is in een aangepaste verkooptrechter.

Om een ​​cursus te koppelen aan een aangepaste verkooptrechter, moeten we de volgende plug-ins hebben geïnstalleerd:

 • CartFlows
 • WooCommerce
 • LearnDash WooCommerce-integratie

Al deze plug-ins zijn gratis. Hoewel CartFlows een premium-versie heeft, is de gratis versie voldoende om een ​​cursus aan een verkooptrechter te koppelen.

Als je de LearnDash Academy-sjabloon hebt geïnstalleerd, zijn al deze drie plug-ins al op je WordPress geïnstalleerd. Maar je moet ervoor zorgen dat ze worden geactiveerd door naar te gaan Plug-ins.

Het eerste dat we moeten doen, is de WooCommerce-installatiewizard uitvoeren. Toen Woocommerce werd geïnstalleerd, is het je misschien opgevallen dat dit bericht verschijnt:

start de cartflows setup wizard

Klik Voer de installatiewizard uit om de installatiewizard te openen. Zo werkt de installatiewizard:

in de woocommerce-installatiewizard

Zodra dat is gebeurd, gaat u terug naar het WordPress-dashboard en voegt u een nieuw product toe door naar te gaan Producten > Nieuw toevoegen. Geef uw product dezelfde naam als de cursus die u aan een verkooptrechter wilt koppelen.

Als je naar beneden scrolt, zie je een optie om te selecteren Productgegevens. Selecteer Cursus, en in de Algemeen tabblad selecteert u de cursus waarmee u verbinding wilt maken in de Verwante Cursussen.

voeg een nieuwe productcursus toe

Zodra dat is gebeurd, is het nu tijd om een ​​aangepaste verkooptrechter te maken. Dit is waar CartFlows voor is. Het is een plug-in waarmee u verkooptrechters rechtstreeks in WordPress kunt maken om de betaalervaring van klanten te verbeteren en uiteindelijk uw inkomsten te verhogen.

Ga naar om een ​​verkooptrechter te maken CartFlows > Stromen. De LearnDash Academy-sjabloon wordt al geleverd met een kant-en-klare trechter / stroom. U kunt ervoor kiezen om dat te gebruiken of u kunt helemaal opnieuw een stroom creëren.

Klik op als u een stroom wilt maken Nieuw toevoegen. Daar ziet u een bibliotheek met trechter-sjablonen die klaar zijn voor gebruik en volledig bewerkbaar zijn in Elementor. Selecteer er een die je leuk vindt en klik op Importeren.

het creëren van een nieuwe stroom

Je wordt dan meegenomen in de stroomeditor waar je de stroom een ​​naam kunt geven en de stappen opnieuw kunt rangschikken door middel van slepen en neerzetten.

Vervolgens moet u het product dat u zojuist heeft gemaakt, koppelen aan de afrekenpagina. Bewerk de afrekenpagina door uw muis erover te bewegen en te klikken Bewerk. Scroll naar beneden en in de Afrekenen Layout sectie, klik Selecteer een product. Typ de naam van het product in het vak en selecteer het.

Je kunt ook spelen met de andere afrekeninstellingen zoals het ontwerp, de lay-out, de kleur en meer. Vergeet niet te klikken Bijwerken om al uw wijzigingen op te slaan.

voeg een product toe aan de afrekenpagina

Zodra dat is gebeurd, kopieert u de URL van de afrekenpagina en gaat u naar LearnDash > Cursussen. Bewerk de cursus die u wilt koppelen aan de verkooptrechter die u zojuist heeft gemaakt en ga naar Instellingen. Scroll naar beneden naar de Toegangsmodus sectie en selecteer Gesloten. Voer de cursusprijs en de URL van de afrekenpagina in. Raken Bijwerken.

plak afrekenpagina url

Wanneer studenten nu deze cursus kopen, worden ze naar de aangepaste betaalpagina gebracht die je hebt gemaakt.

aangepaste afrekenpagina

Afsluiten

Nu je hebt gezien hoe gemakkelijk het is om een ​​online cursuswebsite in WordPress te maken, hoop ik dat je actie gaat ondernemen en je inhoud daarbuiten zet. LearnDash stelt iedereen in staat, zelfs niet-techneuten, om binnen een paar uur prachtige cursuswebsites te maken.

Ik ben zo opgewonden om uw succesverhalen te horen en ik ben hier om al uw vragen te beantwoorden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector