Com instal·lar i configurar un WaaS de xarxa multiseus de WordPress

Tots hem sentit a parlar de SaaS, però a la ciutat hi ha un nou acrònim… .WaaS. El que fa referència al lloc web com a servei i aquesta guia us mostrarà els següents per configurar-ne un.


Sabíeu que podeu configurar una xarxa multiservei per poder gestionar tots els vostres llocs web des d’un sol compte i fins i tot oferir-la com a servei?

WordPress té una capacitat integrada per crear i llançar diversos llocs web mitjançant la mateixa instal·lació de WordPress. És la Xarxa Multisites de WordPress.

Multisite és una potent característica de WordPress que, un cop activada, permet crear una xarxa de llocs web que funcionen dins d’una sola instal·lació de WordPress. Des de WordPress 3.0, han estat utilitzats per molts llocs grans com WordPress.com, el New York Times, Harvard i Edublogs per utilitzar-ne alguns..

Permeteu-me mostrar-vos tot el que heu de saber per començar amb Multisite i crear la vostra pròpia xarxa de blocs o llocs.

Introducció a les xarxes multisites de WordPress

Una xarxa multiseus és una col·lecció de llocs web que comparteixen la mateixa instal·lació, base de dades, complements i temes de WordPress. Els llocs individuals d’una xarxa són llocs virtuals que no tenen directoris al servidor, però tenen directoris diferents per a càrregues de suports i taules aïllades a la base de dades..

Multisite estava en funcionament com a funció de WordPress des del 2010. Va substituir WordPress Multiuser, una funció que permetia als usuaris configurar una graella de blocs. WordPress va desenvolupar Multisite un pas més, permetent als usuaris allotjar diversos llocs en una sola instal·lació de WordPress.

El fantàstic de Multisite és que la instal·lació de WordPress és gairebé la mateixa que una instal·lació estàndard: té la mateixa construcció de carpetes, els mateixos fitxers bàsics i la mateixa base de codi. Això vol dir que no instal·leu una xarxa multiseus que no sigui molt més complex que instal·lar un lloc de WordPress estàndard i que l’actualització de Multisitio és la mateixa que actualitzar qualsevol lloc de WordPress..

Independentment de quants llocs els utilitzeu, tots els temes i plugins de la vostra xarxa es guarden una sola vegada, el que significa que fareu servir molt menys espai de servidor que si haguéssiu utilitzat una instal·lació independent de WordPress per a cada lloc..

Quan i per què heu d’utilitzar una xarxa multisectorial

En nombroses situacions, una xarxa multiseus de WordPress pot ser més útil que gestionar diversos llocs de WordPress autònoms. A continuació es mostren alguns dels avantatges d’utilitzar una xarxa multisite de WordPress:

 • En ser l’administrador de xarxa, podeu gestionar fàcilment diversos llocs des d’un quadre de comandament únic.
 • Cada lloc de la xarxa pot tenir els seus propis administradors i aquests administradors podran gestionar només el seu propi lloc web.
 • Amb una sola descàrrega, podeu instal·lar plugins o temes i activar-los per a diversos llocs.
 • Només cal que actualitzeu el vostre WordPress, complements o temes en una sola instal·lació que us permeti gestionar les actualitzacions més fàcilment.

Complements de WordPress com GestionaWP us pot ajudar a gestionar tots els vostres llocs web des d’un quadre de comandament.

Però, la creació d’una xarxa multisectorial de WordPress no sempre és útil per gestionar diversos llocs. Tingueu en compte el següent abans de configurar una xarxa multisectorial.

 • Quan la vostra xarxa s’ha esgotat, tots els altres llocs es redueixen i comparteixen els mateixos recursos.
 • En cas que un dels vostres llocs web tingui trànsit inesperat, afectarà a la resta de llocs web de la xarxa.
 • Si un lloc web es pirata, això significa que tots els llocs de la vostra xarxa es piratejaran.
 • És possible que alguns complements de WordPress no funcionin bé en una xarxa multisectorial.

Què necessiteu per començar amb WordPress Multisite

Si teniu un lloc web de WordPress, ja teniu tot el que necessiteu per iniciar-vos en diversos llocs web. Però més concretament, caldria:

 • Hosting: Assegureu-vos que el vostre servidor web sigui capaç d’acollir diversos llocs web. L’allotjament compartit no sempre és una idea fantàstica, ja que una xarxa multisitial intensifica els recursos que un lloc de WordPress autònom. Recomanem Cloudways per a WordPress Multisite.
 • Coneixement: Haureu de saber editar fitxers WordPress.
 • Accés: Haureu d’editar alguns fitxers de WordPress, així que haureu d’accedir al vostre directori del lloc mitjançant FTP, cPanel o algun altre mètode..

Selecció d’un nom de domini i d’allotjament web per a la vostra xarxa multisite

Tots els llocs web d’una xarxa multisitu de WordPress comparteixen els mateixos recursos del servidor. Vol dir que el més important que necessitareu és un allotjament de WordPress vertical.

Si teniu previst tenir només un parell de llocs web amb poc trànsit, probablement podeu allunyar-vos d’allotjament compartit. Tanmateix, a causa de la naturalesa de la xarxa multiservei, necessitareu allotjament VPS o un servidor dedicat a mesura que creixin els vostres llocs.

L’allotjament web compartit com Bluehost o Hostgator no es recomana per crear un WaaS a causa del seu baix rendiment i els recursos limitats.

Us recomanem, Cloudways o Siteground, per construir el vostre WaaS.

A part de l’allotjament web, necessitareu els coneixements bàsics sobre com instal·lar WordPress i editar fitxers mitjançant FTP.

Cadascun dels vostres llocs de la xarxa multiseus utilitzarà el mateix nom de domini amb subdominis (exemple: https://site.mysampledomain.com) o carpetes a l’arrel (exemple: https://mysampledomain.com/site/).

Tingueu en compte que els subdominis i subdirectori tenen els seus propis requisits.

Per als subdominis, heu de configurar el subdomini de comodins. Inicieu la sessió al cPanel del vostre compte d’allotjament. A la zona de dominis, feu clic a l’opció “Subdominis”.

Et portarà a una pàgina nova. Al camp indicat, introduïu * i assegureu-vos que teniu el vostre nom de domini al costat al menú desplegable.

Feu clic al botó Crea per configurar adequadament el subdomini de comodins per al vostre domini principal.

Per als subdirectori o carpetes de l’arrel, activeu enllaços enllaçables i la vostra xarxa multisector funcionarà. Després de la configuració, feu un lloc web de WordPress per continuar.

Habiliteu i configureu una xarxa multisite de WordPress

La funció de xarxa multisectorial comença amb cada instal·lació de WordPress. Només cal que instal·leu i configureu WordPress com vulgueu. Després d’això, només heu d’activar la funció multisoll.

Abans d’activar multisitu, assegureu-vos de crear una còpia de seguretat completa del vostre lloc de WordPress.

Per habilitar Multisiteu, connecteu-vos al vostre lloc mitjançant un client FTP o un gestor de fitxers cPanel i obriu el fitxer wp-config.php per editar-lo.

Afegiu el codi següent al fitxer wp-config.php just abans del / * Això és, atureu-vos aquí mateix! Feliç bloc. * / línia.

/ * Multispai * /
define ("WP_ALLOW_MULTISITE", cert);

Després d’això, deseu i pengeu el fitxer wp-config.php al servidor.

Aquest codi permet la funció multisituada al vostre lloc de WordPress. Un cop activat, ja podeu configurar la xarxa multiservei.

Inicieu la configuració de xarxa multisoca

Després d’haver activat correctament la funció de xarxa multis al vostre lloc de WordPress, podeu continuar procedint a configurar la vostra xarxa. Si configureu una xarxa multiseus en un lloc web de WordPress existent, heu de desactivar tots els complements del vostre lloc.

Només cal que aneu a la pàgina de complements instal·lats al menú de complements del tauler de WordPress i seleccioneu Tots els complements. Seleccioneu “Desactiva” al menú desplegable “Accions massives” i feu clic al botó “Aplica”.

Un cop acabat, dirigiu-vos a la pàgina Configuració de xarxa a Eines per configurar la vostra xarxa multisectorial.

Veureu un avís a la pantalla de configuració de la xarxa que indica que necessiteu el mòdul mod_rewrite d’Apache instal·lat al vostre servidor. Aquest mòdul està instal·lat i habilitat a tots els millors proveïdors d’allotjament de WordPress.

A continuació, haureu d’explicar a WordPress quin tipus d’estructura de domini fareu servir per a llocs de la vostra xarxa, per exemple, Subdominis o Subdirectori.

Després d’això, proporcioneu un títol per a la vostra xarxa i assegureu-vos que l’adreça de correu electrònic del correu electrònic d’administració de xarxa sigui correcta.

Feu clic al botó Instal·la per continuar.

WordPress ara us mostrarà algun codi que heu d’afegir al fitxer wp-config.php i .htaccess respectivament.

Podeu utilitzar un client FTP o un gestor de fitxers al cPanel per copiar i enganxar el codi en aquests dos fitxers. Després d’això, haureu de tornar a iniciar la sessió al lloc de WordPress per accedir a la xarxa multisectorial.

Configuració de configuració de xarxa multiservei

Després de configurar correctament la xarxa de diversos llocs, és el moment de configurar la configuració de la xarxa.

Per canviar la configuració de xarxa, heu de canviar al “Tauler de control de xarxa”, afegir llocs nous i configurar altres configuracions.

Feu un ratolí al menú “Els meus llocs” a la barra d’eines d’administració per tal que aparegui un menú emergent. Feu clic a Administrador de xarxa> Tauler.

Això us portarà al tauler de control de xarxa multisectorial. Tingueu en compte que hi ha nous elements del menú per gestionar la vostra xarxa multisectorial. Consulteu un giny del tauler de comandament “Ara mateix” que us permet crear un lloc nou i afegir-ne de nous.

Per organitzar la configuració de xarxa, feu clic a l’enllaç “Configuració” de la barra lateral de l’administració.

La primera opció a la pàgina Configuració de xarxa és definir el títol del lloc i la vostra adreça de correu electrònic d’administració. Aquests camps es completaran automàticament amb el títol de xarxa i el correu electrònic d’administració que heu introduït durant la configuració.

Obertura de la vostra xarxa multiservei per als registres

La secció Configuració de registre a la pàgina Configuració de xarxa és sens dubte la configuració més important de la configuració de la xarxa.

Els registres d’usuaris i de llocs estan desactivats de manera predeterminada a la xarxa. Podeu optar per obrir el vostre lloc per al registre d’usuaris o permetre als usuaris existents crear llocs nous o permetre el registre d’usuaris i de llocs.

Marqueu la casella que hi ha al costat de l’opció Notificació de registre per rebre notificacions per correu electrònic cada vegada que es registri un usuari o lloc nou si esteu obrint la vostra xarxa de diversos llocs al registre.

Marqueu la casella que hi ha al costat de l’opció Afegeix usuaris nous si voleu permetre que els administradors de llocs web puguin afegir nous usuaris als llocs.

L’opció de registre de correu electrònic limitat permet limitar el registre de llocs o d’usuaris a adreces de correu electrònic de dominis específics. Això és útil si només voleu permetre que persones de la vostra pròpia organització es registrin i crein usuaris o llocs.

De la mateixa manera, també podeu prohibir el registre de determinats dominis.

Configuració nova del lloc

La secció Configuració del lloc nou us permet configurar opcions predeterminades per als llocs nous creats a la vostra xarxa multisectorial.

En aquesta configuració, podeu modificar els correus electrònics de benvinguda i el contingut de la primera publicació, pàgina i comentari predeterminats.

Podeu canviar aquests paràmetres en qualsevol moment com a administrador de xarxa.

Carregueu configuració per a la vostra xarxa multisectorial

És important que feu un seguiment de l’ús dels recursos del vostre servidor. A la secció Configuració de càrrega, podeu controlar la quantitat total d’espai que un lloc pot utilitzar per a càrregues.

El valor per defecte és de 100 MB, que probablement és bo per a almenys 100 càrregues de fotos. Incrementeu o disminuïu aquest espai en funció de la quantitat d’espai de disc que disposeu.

Els tipus de fitxers de càrrega predeterminats són fitxers d’imatges, àudio, vídeo i pdf. Podeu afegir tipus de fitxer addicionals si voleu com doc, docx, odt, etc.

A més, podeu triar un límit de mida de fitxer, de manera que els usuaris no puguin carregar fitxers de manera raonable al servidor.

Configuració del menú

A continuació, salteu a la configuració del menú. Permet habilitar el menú administratiu de la secció de complements dels llocs de xarxa.

Si activeu això, mostrarà el menú de complements als administradors del lloc respectius. Poden activar o desactivar un complement als seus llocs web, però no poden instal·lar nous complements.

Un cop està satisfet amb tots els paràmetres de configuració, assegureu-vos de fer clic al botó “Desa els canvis”.

Afegir i gestionar llocs nous a la vostra xarxa multisit de WordPress

Per afegir un lloc nou a la vostra xarxa multisoft de WordPress, aneu a Llocs al menú Els meus llocs> Administrador de xarxa a la barra d’eines d’administració.

Us mostrarà una llista de llocs de la vostra instal·lació actual de diversos llocs web que, per defecte, teniu el vostre lloc principal indicat com a únic lloc de la vostra xarxa multisitu de WordPress.

Per afegir un lloc nou, simplement feu clic al botó Afegeix un nou a la part superior.

A la pàgina Afegeix un lloc nou, proporcioneu l’adreça del lloc. L’adreça completa no és necessària, només la part que voleu utilitzar com a subdomini o subdirector.

A continuació, afegiu un títol del lloc i introduïu l’adreça de correu electrònic de l’administrador del lloc.

Podeu afegir una adreça de correu electrònic d’administració que no sigui la que esteu utilitzant actualment per gestionar la vostra xarxa de diversos llocs.

Si l’adreça de correu electrònic actualment no l’utilitza un altre usuari, WordPress crearà un nou usuari i enviarà el nom d’usuari i la contrasenya a l’adreça de correu electrònic que introduïu..

Un cop acabat, feu clic al botó Afegeix lloc.

Un nou lloc s’afegirà a la vostra xarxa multisite de WordPress. Al ser l’administrador de la xarxa, també rebrà un correu electrònic de registre del lloc.

Si heu creat un usuari nou, aquest usuari rebrà un correu electrònic amb instruccions per configurar una nova contrasenya i iniciar la sessió.

Instal·leu temes i complements a la vostra xarxa multisoca

Els administradors de llocs individuals en una xarxa multiservei no poden instal·lar de manera predeterminada els temes i els complements. Però, com a administrador de la xarxa, podeu instal·lar els complements i temes respectius, de manera que està disponible per a tots els llocs de la vostra xarxa

Instal·lació de temes per a la vostra xarxa de diversos llocs

Per afegir temes, aneu a La pàgina Els meus llocs> Administrador de xarxa> Temes.

Veureu una llista de temes actualment instal·lats al vostre lloc multiseu de WordPress.

Podeu posar a la vostra disposició altres temes fent clic a l’opció Habilitar xarxa sota aquest tema. També podeu desactivar un tema fent clic a l’enllaç Desactivar xarxa sota el tema. Recordeu sempre que l’opció Desactivar xarxa només apareixerà quan el tema està habilitat.

Per afegir un tema nou, feu clic al botó Afegeix un nou a la part superior de la pantalla i després instal·leu un tema de WordPress com normalment.

Un cop instal·lat el nou tema, podreu posar-lo a disposició d’altres llocs de la vostra xarxa amb l’opció Habilitar xarxa.

Definició d’un tema predeterminat per a la vostra xarxa multisoca

Després d’haver afegit un parell de temes, WordPress encara activarà el tema de WordPress predeterminat per a cada lloc nou.

Si voleu que un altre tema sigui el tema predeterminat dels llocs nous, haureu d’afegir el codi següent al fitxer wp-config.php.

// Configuració del tema predeterminat per a llocs nous
define ('WP_DEFAULT_THEME', 'tema seu');

Substituïu el tema pel nom del tema. Haureu d’utilitzar el nom de la carpeta del tema, que podreu esbrinar consultant la carpeta / wp-content / topics /.

Instal·lació de plugins per a la vostra xarxa multisectorial

De la mateixa manera, podeu visitar la pàgina Els meus llocs> Administrador de xarxa> Complements per instal·lar plugins i feu clic a l’enllaç Activa la xarxa que hi ha a sota de cada complement per activar-los a la vostra xarxa multisectorial..

Resolució de problemes d’errors

La configuració incorrecta de subdominis comodins i problemes de mapeig de dominis són les arrels dels problemes més comuns amb la xarxa multisit de WordPress. Assegureu-vos que el vostre amfitrió web admet subdominis de comodins abans de configurar diversos llocs web.

A continuació, es mostren alguns altres problemes habituals i les seves solucions ràpides.

Com solucionar els problemes d’inici de sessió a les instal·lacions de diversos llocs

Un altre problema freqüent és que quan utilitzeu multisector de WordPress amb subdirectori, alguns usuaris no poden iniciar la sessió a l’administració dels seus llocs després d’afegir el codi obligatori al fitxer wp-config.php.

Per solucionar-ho, intenteu substituir-lo

define ("SUBDOMAIN_INSTALL", fals);

línia al fitxer wp-config.php amb

define ("SUBDOMAIN_INSTALL", "fals");

Cerqueu usuaris no confirmats

Un altre problema que podeu trobar és no trobar usuaris que es van registrar a la vostra xarxa, però no van rebre el correu electrònic d’activació. Per solucionar aquest problema, consulteu la nostra guia sobre com trobar usuaris no confirmats pendents a WordPress.

Conclusió,

Així, així és com podeu gestionar la vostra xarxa multisectorial. I, si teniu algun problema per configurar-lo, és possible que vulgueu demanar ajuda al vostre servei d’amfitrió web.

Si el vostre amfitrió web no admet la funció multisitu de WordPress, recomano passar a un altre host web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector