Kako gostovati spletno mesto Popolna navodila po korakih

Spletno mesto brez gostitelja je kot hiša brez parcele zemlje. Ponudniki ponudnikov storitev ponujajo orodja in strežniški prostor, potreben za spletno gostovanje in dosegljivost spletnega mesta za obiskovalce! Dovolite, da vas usmerimo v pravo smer, kako lahko gostite na svojem spletnem mestu – minus nadležnih tehničnih žargonov.


Najprej se pogovorimo o tem, kaj je spletno gostovanje in zakaj je to potrebno.

Vsako spletno mesto potrebuje “dom”, kjer je dostop do njegove vsebine kadarkoli in kjer koli. In, da je “domači” spletni gostitelj. Če imate pravega ponudnika storitev spletnega gostovanja, je vaše spletno mesto hitro in lahko pritegne več obiskovalcev in tako poveča konverzije. Kdo ne želi, da je njihovo spletno mesto v uspešni konfiguraciji za uspeh?

Začnimo.

1. Odločite se, katero vrsto spletnega mesta boste izdelali

Želite narediti spletno mesto, vendar se niste odločili, katero vrsto spletnega mesta graditi. No, naj vam pomagam pri tem. Vrsta spletnega mesta, ki ga boste izdelali, je odvisna od namena vaše spletne strani.

Izbirate lahko med statičnim, dinamičnim, e-trgovino ali spletnim mestom na spletnem dnevniku.

 • Statični – statično spletno mesto imenujemo tudi ravna ali nepremična stran, kar pomeni, da se ne spremeni za vsakega uporabnika, ki obišče spletno mesto. Če želite imeti spletno mesto za majhna podjetja, osebno spletno mesto ali spletno mesto s portfeljem, potem boste izdelali statično spletno mesto..
 • Dinamičen – Dinamično spletno mesto se na drugi strani spreminja glede na različne pogoje, na primer, kdo obišče spletno mesto, čas, časovni pas, domači jezik države, v kateri se obiskovalec nahaja, in številne druge. Spletna mesta, kot so Facebook, Amazon in YouTube, so dinamična spletna mesta, saj se vsebina vedno spreminja.
 • e-trgovina – Spletno mesto za e-trgovino je preprosto spletna trgovina. To je spletni portal, kjer lahko prodajate svoje izdelke ali storitve in prejemate plačila po internetu. Spletna mesta, kot so eBay, Walmart in GrubHub, so primeri spletnih mest za e-trgovino. In večina teh spletnih mest za e-trgovino so tudi dinamična spletna mesta.
 • Blog – Blog je lahko informativno spletno mesto ali spletni dnevnik, kjer se najprej prikaže novejša vsebina in jo običajno vodi posamezen pisatelj ali majhna skupina ljudi, ki svojo vsebino predstavijo v bolj pogovornem slogu. WPCrafter je primer spletnega mesta spletnega dnevnika.

Zdaj, ko poznate vrste spletnega mesta, se že odločite, katero bi izdelali?

Ko se odločite za vrsto spletnega mesta, ki ga boste izdelali, se morate seveda odločiti tudi, kako ga izdelati. Obstaja več platform, na katerih lahko zgradite svoje spletno mesto, vendar močno priporočam delo na platformi WordPress.

WordPress je najbolj priljubljena platforma za objavljanje spletnih strani. Ste vedeli, da je več kot 30% vseh spletnih strani prek interneta zgrajenih na WordPressu? Ja, tako zmogljiv je WordPress in imamo video tutorial, ki smo ga naredili o tem, kako narediti spletno mesto WordPress v 10 minutah. Še bolje je, da imamo tudi objavo o tem, kako narediti hitrejša in enostavnejša spletna mesta s temo Astra.

Ne glede na to, ali ste začetnik ali razvijalec, lahko preprosto in hitro sestavite spletno mesto WordPress. Večina ponudnikov spletnih gostovanj ponuja celo namestitvene storitve WordPress z enim klikom.

Poleg tega imate popoln nadzor nad svojim spletnim mestom s pomočjo številnih brezplačnih in vrhunskih tem, s katerimi lahko vaše spletno mesto takoj postane profesionalno videti. Če pa želite več funkcij in funkcionalnosti na svojem spletnem mestu, lahko namestite zmogljive vtičnike WordPress glede na njihove namene.

2. Izberite spletno gostovanje

Kot sem že omenil, za spletno stran potrebujete “dom”. Preden zgradite spletno mesto in ga naredite vidno svojim obiskovalcem, morate kupiti načrt spletnega gostovanja. Zdaj je čas, da izberete spletno gostovanje, ki ustreza potrebam vašega spletnega mesta.

Tukaj so tri najboljše stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri storitve spletnega gostovanja:

 • Hitrost
 • Varnost
 • Zanesljivost

Kaj lahko priporočim pri vas, ki ima te stvari, je SiteGround.

SiteGround je ponudnik storitev spletnega gostovanja, ki ga uradno priporoča sama WordPress.org predvsem zaradi 100-odstotne zanesljivosti delovanja, strelovodnih nalogov strani in kakovostne podpore strankam. Ne v SiteGround? Tukaj je naš nepotreben vodič o prenosu gostovanja.

Če niste strokovnjak, vam ni treba skrbeti za nastavitev gostovanja; vedno se lahko zanesete na predstavnike za podporo SiteGround.

Da bi ponudnik storitev gostovanja zagotovil tako impresivno hitrost in zanesljive zmogljivosti, je SiteGround resnično cenovno dostopen. Poleg tega varnost jemlje resno, saj vaše spletno mesto pred zlonamernimi napadi aktivno ščiti.

3. Izberite načrt spletnega gostovanja

Gostiteljske storitve SiteGround za posamezno spletno mesto lahko dobite za samo 3,95 USD na mesec. Ena glavnih razlik med načrti gostovanja je število spletnih mest, ki jih lahko zgradite, in prostor spletnega mesta. Če torej nameravate nadgraditi spletno mesto ali ustvariti več spletnih mest, lahko dobite njegove višje načrte.

Ampak, če šele začnete, boste seveda potrebovali le načrt StartUp.

Obiščite SiteGround

4. Izberite ime domene

Ko izberete načrt gostovanja, je čas, da izberete svoje ime domene. To je naslov, ki ga lahko obiskovalci vnesejo v URL-vrstico brskalnika, da pridejo do vašega spletnega mesta.

Ime domene lahko kupite pri spletnem mestu SiteGround in njegovem načrtu gostovanja. Ko izberete načrt gostovanja, vas bo pozval, da registrirate novo domeno ali dobite ime domene pri drugem ponudniku.

Ko izberete ime domene, lahko nadaljujete z izpolnjevanjem obrazca za informacije in zaključite z nakupom. Zdaj lahko nastavite svoje spletno mesto WordPress.

5. Namestite WordPress

Ko končate z nakupom vašega gostiteljskega načrta in registrirate ime svoje domene, lahko zdaj namestite WordPress. Na srečo lahko s SiteGroundom izkoristite njegovo avtomatizirano namestitev WordPressa.

S svojo možnostjo »klikni in namesti«, SiteGround poskrbi za vse že na začetku. Ko to storite, lahko zdaj hitreje prilagodite svoje spletno mesto WordPress in ga naredite profesionalno.

Izberete lahko celo iz galerije tem, ki jih ponuja SiteGround, s pomočjo katerih lahko v nekaj minutah sestavite popolnoma funkcionalno spletno mesto.

Ko je WordPress nameščen, se lahko zdaj prijavite na svoje spletno mesto WordPress in ga začnete prilagajati.

Kaj je naslednje?

Torej, končali ste z namestitvijo WordPress-a. Zdaj jo lahko začnete prilagajati in ustvarjati vsebino, kot so domača stran, stran o strani in spletna stran bloga. Prav tako lahko namestite nekaj vtičnikov za dodatne funkcije in funkcionalnosti, kot so kontaktni obrazec, SEO, e-poštni seznam in mnogi drugi, da povečate promet na svojem spletnem mestu in povečate konverzijo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map