Cloudways Review 2020

Cloudways: Επισκόπηση

Υπάρχουν πολλές λύσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων εκεί έξω, αλλά η επιλογή μιας που δεν θα μετανιώσετε μετά είναι δύσκολη. Μεταξύ των διαφορετικών παρόχων, η Cloudways σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σας με τη μοναδική αλλά απλοποιημένη προσέγγιση της φιλοξενίας ιστοσελίδων.


Πρώτον, αυτή η εταιρεία με έδρα τη Μάλτα συνεργάζεται με πέντε κορυφαίους παρόχους cloud: DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services (AWS) και Google Cloud. Αυτά τα πέντε παρέχουν την υποδομή, αλλά δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν άμεσο λογαριασμό μαζί τους, καθώς το Cloudways θα ρυθμίσει τα πράγματα για εσάς. Ως διαχειριζόμενη πλατφόρμα φιλοξενίας, το Cloudways θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας με μερικά μόνο κλικ και μέσα σε λίγα λεπτά. Υποστηρίζει όχι μόνο το WordPress αλλά και τα Joomla, Drupal, Larvel, Magento, PHP και άλλα εργαλεία ανοιχτού κώδικα.

Μια άλλη ελκυστική πτυχή του Cloudways είναι η ευέλικτη τιμολόγηση. Η εταιρεία λειτουργεί σε δομή “pay-as-you-go”, καθιστώντας το Cloudways μια εξαιρετική επιλογή για μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις και χρήστες με περιορισμένο προϋπολογισμό. Διαβάστε αυτήν την κριτική Cloudways για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτόν τον πάροχο φιλοξενίας που βασίζεται σε cloud.

Συνηθισμένα προβλήματα με τις υπηρεσίες φιλοξενίας

Όσον αφορά την ταχύτητα και την αξιοπιστία, οι αποκλειστικοί διακομιστές και οι εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές (VPS) είναι πάντα οι καλύτερες επιλογές έναντι των κοινών λύσεων φιλοξενίας. Ενώ πολλοί πάροχοι προσφέρουν αποκλειστικούς διακομιστές, μόνο μερικές προσφέρουν διαχειριζόμενη υποστήριξη φιλοξενίας.

Για παράδειγμα, εάν πηγαίνετε απευθείας με αποκλειστικούς παρόχους διακομιστών όπως το DigitalOcean, το AWS ή το Google Cloud, περιμένετε να κάνετε τον εαυτό σας πολύ βαρύ. Πρέπει να ρυθμίσετε το περιβάλλον φιλοξενίας με μη αυτόματο τρόπο ή να εγκαταστήσετε ένα cPanel. Εκτός αυτού, πρέπει επίσης να επιβλέπετε τη συντήρηση και την καθημερινή λειτουργία του διακομιστή σας. Εάν δεν έχετε την εμπειρία και τις δεξιότητες για τέτοιου είδους εργασίες, περιμένετε να έχετε δυσάρεστο πονοκέφαλο όταν υπάρχουν δυσλειτουργίες, αργές ταχύτητες φόρτωσης ή χειρότερα, downtime.

Εδώ μπαίνει το Cloudways. Ως ένας πλήρως διαχειριζόμενος πάροχος φιλοξενίας, θα σας απαλλάξει από ανησυχίες και ταλαιπωρία από τη λειτουργία ενός διακομιστή. Το Cloudways έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα πράγματα πιο απλά, χωρίς να σας κοστίζει πολλά ή να θυσιάζει τις απαραίτητες δυνατότητες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Βασικά χαρακτηριστικά του Cloudways

Το Cloudways είναι κυρίως γνωστό ως πλατφόρμα φιλοξενίας WordPress. Ό, τι χρειάζεστε για τον ιστότοπό σας στο WordPress, μπορείτε να περιμένετε από το Cloudways να το κάνει για εσάς, όπως εγκαταστάσεις SSL, ανακατευθύνσεις HTTPS, αντίγραφα ασφαλείας και άλλες εργασίες που μπορεί να είναι δύσκολες για τους λιγότερο έμπειρους χρήστες.

Ακολουθεί μια λίστα με τις δυνατότητες του Cloudways:

Χαρακτηριστικά Cloudways

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τα βασικά χαρακτηριστικά του Cloudways.

1. Προσαρμοσμένος πίνακας ελέγχου

Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, μπορείτε να διαχειριστείτε τους διακομιστές σας μέσω του πίνακα ελέγχου του Cloudways. Σε αντίθεση με το τυπικό cPanel των περισσότερων κεντρικών υπολογιστών, αλλά ο προσαρμοσμένος πίνακας ελέγχου του Cloudways είναι διαισθητικός και μοντέρνος από μόνος του. Μέσω του μενού αυτού του πίνακα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε διακομιστές, εφαρμογές, ομάδες και έργα.

Μενού Cloudways

Διαχείριση εφαρμογών

Ας μιλήσουμε για τις ρυθμίσεις που βρίσκονται στην ενότητα Εφαρμογές. Μόλις δημιουργήσετε έναν διακομιστή, μπορείτε να προσθέσετε εφαρμογές ανά πάσα στιγμή. για παράδειγμα, το WordPress.

Cloudways Προσθήκη εφαρμογής

Στη συνέχεια θα μπείτε στη σελίδα Εφαρμογές. Μπορείτε να ρυθμίσετε πολλά πράγματα εδώ μέσω των καρτελών. Μια σχετική καρτέλα είναι για χαρτογράφηση τομέα.

Cloudways Προσθήκη τομέα

Εάν δεν έχετε αντιστοιχιστεί ένα όνομα τομέα ή δεν έχετε εγγραφεί ακόμη, θα λάβετε μια προσωρινή διεύθυνση URL από το Cloudways. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε έναν ιστότοπο και να έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου, όπως φαίνεται εδώ.

Προσωρινό URL Cloudways

Υπάρχει επίσης μια σελίδα για εγκατάσταση SSL με ένα κλικ, όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν πιστοποιητικά Let’s Encrypt SSL. Μπορείτε επίσης να λάβετε τα πιστοποιητικά σας και στη συνέχεια να τα εγκαταστήσετε εδώ.

Πιστοποιητικό Cloudways SSL

Η ανάκτηση είναι επίσης μια λειτουργία με ένα κλικ και βρίσκεται κάτω από την καρτέλα Επαναφορά.

Επαναφορά Cloudways

Διαχείριση διακομιστή

Μόλις τελειώσετε με τη ρύθμιση μιας εφαρμογής, μπορείτε πλέον να εργαστείτε για την εκτέλεση των συνηθισμένων πτυχών του ιστότοπού σας στην περιοχή Διακομιστές.

Μπορείτε να ελέγξετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας στη Διαχείριση διακομιστή.

Κύρια διαπιστευτήρια Cloudways

Υπάρχει μια σελίδα για την παρακολούθηση της χρήσης της CPU. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι υψηλές χρήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση του ιστότοπού σας.

Cloudways Παρακολούθηση χρήσης CPU

Οι υπηρεσίες που εκτελούνται στον διακομιστή σας παρατίθενται στην ενότητα Διαχείριση υπηρεσιών. Εδώ, μπορείτε να ξεκινήσετε, να σταματήσετε και να επανεκκινήσετε μία ή πολλές υπηρεσίες ανά πάσα στιγμή.

Cloudways Διαχείριση Υπηρεσιών

Μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις PHP, τις εκδόσεις PHP και MySQL και άλλες ρυθμίσεις σε επίπεδο διακομιστή στην περιοχή Ρυθμίσεις και πακέτα.

Ρυθμίσεις και πακέτα Cloudways

Στην ενότητα Ασφάλεια, μπορείτε να αποκλείσετε την πρόσβαση ορισμένων διευθύνσεων IP στους πόρους σας.

Ασφάλεια Cloudways

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, οποιοσδήποτε ειδικός χρήστης μπορεί να συνδεθεί στον διακομιστή μέσω SSH για να ελέγξει και να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις. Το Cloudways παρέχει επίσης τείχος προστασίας βάσει cloud ως προστασία από κακόβουλα προγράμματα και άλλους τύπους κυβερνοεπιθέσεων.

Τα αντίγραφα ασφαλείας θα εκτελούνται καθημερινά από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα.

Αντίγραφα ασφαλείας Cloudways

Τέλος, υπάρχει μια καρτέλα SMTP για τη ρύθμιση εξερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον διακομιστή σας.

Cloudways SMTP

Διαχείριση της ομάδας

Μια εξαιρετική δυνατότητα συνεργασίας, η Team σάς παρέχει έναν τρόπο να προσθέσετε μέλη της ομάδας και να τους εκχωρήσετε πλήρη ή περιορισμένη πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

Ομάδα Cloudways

2. Στάδιο και κλωνοποίηση

Για αλλαγές που θέλετε να δοκιμάσετε πρώτα προτού τις κάνετε μόνιμες στον ιστότοπό σας, η στάση του Cloudways θα είναι μια εύχρηστη λειτουργία. Αναπτύξτε μια περιοχή σταδιοποίησης, κάντε τη δοκιμή και όταν οι αλλαγές φαίνονται καλές, μπορείτε να προωθήσετε τις αλλαγές στον πραγματικό ιστότοπό σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την εισαγωγή επιβλαβών αλλαγών που δεν μπορείτε να αντιστρέψετε.

Cloudways Staging and Cloning

Η κλωνοποίηση είναι κάπως παρόμοια με τη σταδιοποίηση. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς ιστότοπους κλώνων όταν αλλάζετε σε νέους διακομιστές ή προβάλλετε τον ιστότοπό σας σε πελάτες.

3. Προηγμένη προσωρινή αποθήκευση

Η Cloudways λαμβάνει την υποδομή διακομιστή της από πέντε παρόχους cloud: DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS και Google Cloud. Όλοι αυτοί οι πάροχοι είναι γνωστό ότι παρέχουν VPS που βασίζονται σε SSD και αποκλειστικούς διακομιστές, οι οποίοι εξασφαλίζουν γρήγορη απόδοση διακομιστή.

Εκτός από αυτήν την υποδομή cloud, η Cloudways εκμεταλλεύεται διάφορους μηχανισμούς προσωρινής αποθήκευσης για τη βελτιστοποίηση των διακομιστών. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα εσωτερικό caching plug-in που ονομάζεται Breeze. Αυτή η προσθήκη μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί, να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί. Το πιο σημαντικό, υποστηρίζει το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου της Cloudway που ονομάζεται CloudwaysCDN.

Το CloudwaysCDN προσθέτει περισσότερη ταχύτητα και αξιοπιστία αποθηκεύοντας τις ιστοσελίδες σας σε διαφορετικούς διακομιστές που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρόλο που αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη για τον δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με οποιοδήποτε από τα προγράμματα πληρωμής της Cloudways με χαμηλό κόστος. Αυτή η δυνατότητα είναι προσπελάσιμη από τη Διαχείριση εφαρμογών και μπορεί να προστεθεί με ένα μόνο κλικ.

CloudwaysCDN

Το Cloudflare CDN μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ιστότοπους που αναπτύσσονται στο Cloudways. Το Cloudfare θα λειτουργήσει παράλληλα με το Breeze. Υποστηρίζονται επίσης άλλοι δημοφιλείς μηχανισμοί προσωρινής αποθήκευσης Varnish και Redis, αλλά η Cloudways συνιστά να μην χρησιμοποιηθούν και τα δύο.

4. Κάθετη κλιμάκωση

Εάν για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να αναβαθμίσετε τον διακομιστή σας, μπορείτε να αυξήσετε τους πόρους του διακομιστή σας με λίγα μόνο κλικ μέσω της κατακόρυφης κλιμάκωσης. Η συνάρτηση βρίσκεται ως καρτέλα στην ενότητα Διαχείριση διακομιστή.

Κάθετη κλιμάκωση Cloudways

Η κλιμάκωση λειτουργεί με δύο τρόπους, κάτι που είναι καλό. Μπορείτε να κάνετε υποβάθμιση, εάν θέλετε να επιστρέψετε στο προηγούμενο πρόγραμμα φιλοξενίας.

5. Υποστήριξη πελατών

Το Cloudways έχει 24/7 ζωντανή υποστήριξη για να σας παρέχει άμεση βοήθεια. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε μια κλήση, να στείλετε ένα email, να ελέγξετε το ιστολόγιο και τη βάση γνώσεων ή να επισκεφθείτε το φόρουμ της κοινότητας και τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων του Cloudways. Το Cloudways διαθέτει επίσης CloudWaysBot που παρακολουθεί τους διακομιστές και δίνει ειδοποίηση κάθε φορά που υπάρχει ενημέρωση ή οποιοδήποτε πρόβλημα.

Υποστήριξη πελατών Cloudways

Τιμές Cloudways

Η Cloudways προσφέρει ευέλικτα προγράμματα τιμολόγησης και λειτουργεί σε μοντέλο “pay-as-you-go”. Μπορεί να θεωρήσετε την τιμολόγηση πολύπλοκη στην αρχή, καθώς η Cloudways έχει πολλά σχέδια βάσει των πέντε διαφορετικών συνεργατών της: DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS και Google Cloud. Εδώ είναι τα σχέδια:

Σχέδια Cloudways DigitalCOean
Σχέδια Cloudways Linode
Σχέδια Cloudways Vultr
Σχέδια Cloudways Amazon Web Services
Cloudways Google Cloud Σχέδια

Τα βασικά σχέδια στο DigitalOcean και το Linode είναι αρκετά για αρχάριους. Ωστόσο, εάν είστε βαρύς χρήστης, θα πρέπει να λάβετε έναν βάσει των προγραμμάτων AWS ή Google Cloud.

Μπορείτε να αναρωτηθείτε: Εάν η Cloudways χρησιμοποιεί την υποδομή αυτών των παρόχων cloud, γιατί δεν μπορώ να πάω απευθείας σε αυτές τις πέντε εταιρείες; Παρόλο που θα μπορούσατε να λάβετε χαμηλότερη τιμή εάν πραγματοποιήσετε απευθείας σύνδεση με αυτούς τους πέντε παρόχους, θυμηθείτε ότι θα μείνετε για να ρυθμίσετε τα πάντα μόνοι σας. Με την Cloudways να προσφέρει διαχειριζόμενη υποστήριξη φιλοξενίας, θα είστε απαλλαγμένοι από το βάρος να κάνετε περίπλοκες εργασίες.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε πρώτα στο Cloudways, τότε επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή τριών ημερών. Είναι σύντομο, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε διακομιστές και να δοκιμάσετε τις δυνατότητες του Cloudways χωρίς να παρέχετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Αυτή η δοκιμή, ωστόσο, είναι διαθέσιμη μόνο για προγράμματα DigitalOcean, Linode και Vultr.

Το Cloudways ξεκινά δωρεάν
Το Cloudways ξεκινά δωρεάν 2

Μου άρεσε η ευελιξία και η προσιτή τιμή αυτών των προσφερόμενων σχεδίων. Με τη δομή “pay-as-you-go”, θα χρειαστεί μόνο να πληρώσετε ό, τι χρειάζεστε και να αποφύγετε να κλειδώσετε τον εαυτό σας σε δαπανηρά σχέδια που μπορούν να λειτουργήσουν για ένα έτος ή περισσότερα. Ακόμα καλύτερα, αν πρέπει να κάνετε αναβάθμιση, μπορείτε εύκολα να το κάνετε με την κατακόρυφη κλίμακα του Cloudways.

Η Cloudways δέχεται πληρωμές μέσω μεγάλων πιστωτικών καρτών και PayPal. Η εταιρεία θα επιστρέψει επίσης τα αχρησιμοποίητα χρήματα εάν το αίτημα υποβληθεί εντός τριών μηνών από την προσθήκη του κεφαλαίου.

Cloudways: Αυτό που μου άρεσε

Το Cloudways είναι αρκετά εύκολο στη χρήση. Η δημιουργία ιστότοπων και η προσθήκη εφαρμογών γίνονται με λίγα μόνο κλικ. Το WordPress, το Magento και άλλες εφαρμογές μπορούν να εγκατασταθούν αυτόματα. Εάν έχετε έναν παλιό ιστότοπο, το Cloudways μπορεί να σας βοηθήσει γρήγορα να πραγματοποιήσετε μετεγκατάσταση μέσω της προσαρμοσμένης προσθήκης.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες που είναι πιο εξοικειωμένοι με τη χρήση του cPanel, ενδέχεται να εκπλήξουν εδώ. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι δεν θα χαθούν με τον πίνακα ελέγχου του Cloudways. Οι καρτέλες παρακολούθησης και κατακόρυφης κλιμάκωσης κάτω από τη Διαχείριση διακομιστή αξίζουν την αναφορά. Αυτά τα δύο θα σας επιτρέψουν να παρακολουθείτε την απόδοση του διακομιστή σας με μια ματιά και να παρέχετε πληροφορίες όταν είναι καιρός να κλιμακώσετε.

Σε αντίθεση με την κοινή φιλοξενία, το Cloudways είναι ένας διαχειριζόμενος πάροχος φιλοξενίας, οπότε δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τον ιστότοπό σας όλη την ώρα. Χρησιμοποιεί αρκετές τεχνολογίες, όπως το δικό του CloudwaysCDN, για να εξασφαλίσει ταχεία φόρτωση σελίδων και απόδοση ιστότοπου. Επιπλέον, η σταδιοποίηση, η κλωνοποίηση και η προσωρινή διεύθυνση URL είναι λειτουργίες που πρέπει να υποδεχτούν οι νέοι χρήστες.

Τέλος, υπάρχει η ευέλικτη τιμολόγηση “pay-as-you-go” που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με το τι χρειάζεστε. Μπορείτε να κλιμακώσετε ή να μειώσετε το πρόγραμμα φιλοξενίας σας όπως θέλετε. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν τριήμερη δοκιμή η οποία, αν και σύντομη, πρέπει να είναι αρκετή για να δοκιμάσει τις δυνατότητες του Cloudways.

Cloudways: Αυτό που δεν μου αρέσει

Το Cloudways είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη πλατφόρμα φιλοξενίας. Επομένως, εάν θέλετε να έχετε τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας του ιστότοπού σας (όπως η πρόσβαση root), τότε το Cloudways μπορεί να μην ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Επιπλέον, δεν έχετε τύχη εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη εφαρμογή σε μια γλώσσα προγραμματισμού που δεν ονομάζεται PHP. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτά τα ζητήματα θα επηρεάσουν μόνο προγραμματιστές και προχωρημένους χρήστες.

Το Cloudways δεν έχει επίσης εγγραφή ονόματος τομέα, αν και θα σας δοθεί μια προσωρινή διεύθυνση URL για αρχή. Σε ορισμένα άτομα μπορεί να μην τους αρέσει το γεγονός ότι η Cloudways δεν διαθέτει φιλοξενία μέσω email, αν και η έλλειψη μιας τέτοιας δυνατότητας είναι αναμφισβήτητα επωφελής σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ενώ υπάρχουν πολλά κανάλια υποστήριξης, αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να βελτιωθεί το Cloudways. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων επικοινώνησα με την υποστήριξη, λαμβάνω ανακριβή ή πολύ τεχνική απάντηση ή το εισιτήριό μου χρειάζεται πολύ χρόνο για να επιλυθεί.

Cloudways: Τελικές σκέψεις

Το Cloudways είναι ένας επεκτάσιμος, πλήρως διαχειριζόμενος, παροχέας web hosting που βασίζεται σε σύννεφο. Ενώ η τιμή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην αρχή, τα σχέδια προσφέρουν μεγάλη ευελιξία, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το σωστό σχέδιο που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας. Το μοντέλο “pay-as-you-go” καθιστά το Cloudways ιδανικό για επιχειρήσεις και χρήστες που έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό για τη φιλοξενία των ιστότοπών τους. Επιπλέον, μια τέτοια δομή τιμολόγησης διασφαλίζει ότι δεν θα κλειδωθείτε σε ένα μακρύ, ακριβό πρόγραμμα συνδρομών.

Ο προσαρμοσμένος πίνακας ελέγχου του Cloudways διευκολύνει τα πράγματα για χρήστες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις γραμμές εντολών και είναι εντελώς νέοι στη δημιουργία ιστότοπων. Ενώ η Cloudways προσφέρει πολλές ενσωματώσεις με ένα κλικ, εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με μερικούς από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της.

Συνολικά, η Cloudways είναι μία από αυτές τις εταιρείες φιλοξενίας που βασίζονται σε σύννεφο και επιτυγχάνουν μια καλή ισορροπία μεταξύ προσιτής τιμής και λειτουργιών. Συνεργαζόμενος με πέντε από τους κορυφαίους παρόχους cloud εκεί έξω, η Cloudways προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας που βασίζονται σε σύννεφο και κατασκευάζονται για ταχύτητα, απόδοση και αξιοπιστία. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για το Cloudways, υπάρχει πάντα η δωρεάν τριήμερη δοκιμή για να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες του.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map