Wat zijn mijn hostingopties?

soorten webhostingOf u nu een bedrijf, een eCommerce-website of een blog runt, een van uw eerste overwegingen voordat u probeert een online aanwezigheid op te bouwen, is welk platform het beste is voor het hosten van uw website.


Er zijn tientallen aanbieders, groot en klein. Elk type hostingservice heeft zijn voor- en nadelen, en geen enkele oplossing is voor iedereen geschikt. Dat is de juiste keuze voor uw behoeften en budget?

Wat zijn webhostingservices?

webhosting voor kleine bedrijven 1Sommige mensen verwarren webhostingplatforms met internetproviders (ISP’s). Uw webhost is hoe u inhoud op uw website toevoegt en beheert, en de ISP is hoe u en bezoekers deze bekijken nadat deze live is gegaan.

Je kunt een content management platform gebruiken zoals WordPress, wat een hostingdienst op zich is, om een ​​blog op te zetten of eCommerce-website. Maar als u een bloeiend bedrijf wilt runnen, heeft u een hostingservice nodig.

Het kiezen van uw hostingplatform is een van de belangrijkste beslissingen die u neemt. Uw keuze hangt af van de functie van uw website, welk type inhoud wordt weergegeven en de hoeveelheid verkeer die u verwacht, naast andere overwegingen.

U wilt een webhost die privacy, beveiliging en voldoende bandbreedte, snelheid en ruimte biedt om uw bestanden op te slaan en uw website optimaal te laten werken.

Zie onze homepage voor een beter begrip van de beste gastheren in Australië.

De voordelen van het gebruik van een webhostingservice

Als u concurrerend wilt blijven, heeft u professionele hosting nodig om uw website op een kosteneffectieve en probleemloze manier te beheren. Door uw webhosting aan het bedrijf over te dragen, kunt u genieten van een veilig platform zonder u zorgen te hoeven maken over schaalbaarheid en upgrades of het onderhouden van apparatuur en software. Ze bieden ook een beveiligings- en functionaliteitsniveau dat moeilijk is voor iedereen behalve de grootste bedrijven om voor zichzelf te zorgen.

Daarnaast geniet u van:

 • Betere websiteprestaties
 • 24 uur per dag technische ondersteuning
 • Domeingebonden e-mail
 • Betrouwbaarheid en meer uptime

Hoe zit het met gratis hostingservices?

Herinner je je het gezegde dat je krijgt waar je voor betaalt? Gratis of goedkope webhostingservices zijn overal op internet beschikbaar, met wekelijks nieuwe providers. Het is mogelijk om een ​​goede te vinden als je ze allemaal doorzoekt, maar er zijn nadelen aan gratis proberen rond te komen.

cloud hosting

Het kost geld voor hostingservices om het soort technologie en beveiliging te behouden dat nodig is om te concurreren. Het vinden van een gerenommeerde, betrouwbare host moet worden overwogen en investeringen.

Andere nadelen van gratis of goedkope hostingdiensten zijn:

 • Minder bronnen zoals bandbreedte en opslag
 • Abrupte wijzigingen of shutdowns zonder waarschuwing, zoals Servicevoorwaarden of Service Level Agreements
 • Datalekken en inbreuken
 • Veel downtime en lagere snelheden
 • Mogelijkheid van verkoop aan derden of het delen van uw informatie

Lees onze gids voor beste gratis hosting meer leren.

Technische termen om te onthouden

Een van de meer verwarrende dingen bij het kiezen van een hostingservice is het begrijpen van de woordenschat. Dit is vooral verwarrend wanneer je providers probeert te vergelijken en ze verblinden je met veel technisch gepraat. Hoe weet u hoeveel bandbreedte u nodig heeft als u niet weet waarom dat de prestaties en laadtijden van uw website beïnvloedt?

Hier zijn enkele belangrijke handelsvoorwaarden waarmee u uw hostingopties kunt bespreken vanuit het perspectief van een opgeleide consument.

Add-on domein: Dit is een aparte website die uw bronnen deelt en soms wordt toegevoegd als onderdeel van uw plan.

Back-up: Een extra kopie van al uw bestanden en gegevens. U zou al regelmatig systeemback-ups moeten maken, maar sommige hostingservers bieden deze aan als een geautomatiseerde functie.

Bandbreedte: Uw bandbreedte is de hoeveelheid gegevensoverdracht wanneer uw website is aangemeld. U gebruikt bandbreedte door het genereren van verkeer, e-mail, uploads en downloads. Sommige hostingplannen bieden onbeperkte bandbreedte, maar u moet het hoogste bedrag kiezen dat nodig is voor uw vereisten.

WordPress hostingContent Management Systeem (CMS): Het platform dat u gebruikt om uw website van stroom te voorzien en te beheren. WordPress is het populairst, maar andere platforms zijn Joomla, Drupal en andere. Zorg ervoor dat uw webhost uw CMS ondersteunt.

cPanel: Dit is de Controlepaneel die u gebruikt om instellingen op uw server te configureren.

Toegewijd IP: Een IP-adres dat alleen door uw website wordt gebruikt. U heeft een speciaal IP-adres nodig als u SSL-verificatie gebruikt om betalingen op een eCommerce-website te verwerken.

Schijfruimte: De hoeveelheid ruimte die bij uw plan is geleverd om uw bestanden, webpagina’s, enz. Op te slaan.

Domein: Uw domein is de URL die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw website. Het is een voor mensen leesbare versie van uw IP-adres die de clientserver vertelt waar het verkeer naartoe moet worden geleid.

Domain Name System (DNS): Deze service vertaalt de domeinnaam in een numerieke reeks tekens die uw locatie op internet vertegenwoordigt. Wanneer u uw domein registreert, maakt de webhost een DNS-record die het koppelt aan een IP-adres.

Downtime: De hoeveelheid tijd dat een webserver of website niet beschikbaar is vanwege een crash, hack of andere serviceonderbreking, uitgedrukt als percentage. Je moet streven naar zo min mogelijk downtime.

File Transfer Protocol (FTP): Gebruikt om het uploaden en downloaden van bestanden te beheren. Controleer of uw hostingservice dit toestaat en of ze extra functionaliteit bevatten, zoals anonieme FTP of het toewijzen van accounts.

IP adres Een machineleesbaar adres waarmee servers verkeer naar de juiste website kunnen leiden.

Taalondersteuning De programmeertalen die door uw hostingservice worden ondersteund. Uw service moet minimaal compatibel zijn met PHP en Perl.

Beheerde hosting: U betaalt voor de service en het hostingbedrijf beheert alles voor u.

MySQL: Een databasesysteem dat bij de meeste webhostingservices wordt geleverd. Het wordt gebruikt met een reeks toepassingen.

POP 3: Dit is een e-mailprotocol waarmee u e-mails van een server kunt ophalen. Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) is een soortgelijk protocol waarmee u e-mails vanaf de server kunt verzenden. Bij de meeste hostingservices kunt u e-mails verzenden en ontvangen vanaf uw hostingplatform, maar veel ISP’s beperken u tot het gebruik van alleen hun mailingservices. Internet Message Access Protocol (IMAP) is een soortgelijk protocol dat wordt gebruikt door mensen die vanaf meerdere computers op verschillende locaties werken.

Softaculous: Met dit auto-installatieprogramma kunt u CMS-platforms zoals Drupal en WordPress met één klik naar uw hostingplatform migreren in plaats van een handmatige installatie uit te voeren.

Secure Socket Layer (SSL): SSL is een coderingsprotocol dat wordt gebruikt voor het verifiëren en beveiligen van gegevens die over een netwerk worden verplaatst. Elke service die u kiest, moet deze technologie hebben.

Opslag De toegewezen hoeveelheid ruimte die is toegestaan ​​om uw gegevens op te slaan. Sommige services beperken de opslag per pakket, terwijl andere onbeperkte opslag bieden. Kies een abonnement dat voldoende opslagruimte biedt voor uw vereisten.

Uptime: Hoe lang uw website actief is en naar behoren functioneert. Bij hostingservices wordt dit meestal als percentage weergegeven, dus ga niet voor een provider met een uptime van minder dan 99 procent.

Nu u duidelijk weet wat een webhost is, waarom u er een nodig heeft, en enkele van de termen die u zullen helpen een goede te vinden, vindt u hier de vijf beste soorten hostingservices die beschikbaar zijn. Er zijn andere soorten webhosting, maar deze worden weinig gebruikt of zijn gewoon variaties op een van deze platforms.

1. Gedeelde hosting

Bij shared hosting krijg je een bepaalde hoeveelheid ruimte op een server met andere websites. Shared hosting is een economische keuze voor beginners. Met een bereik van $ 5 – $ 20 per maand is de prijs goed als je klein bent of net begint. gedeelde hosting

Maar het delen van bronnen met mogelijk duizenden andere websites werkt mogelijk niet als u bedrijfsgroei verwacht, regelmatige verkeerspieken ervaart of strengere beveiliging nodig heeft. Als een andere website op de server veel verkeer genereert, kan dit ertoe leiden dat de uwe vertraagt ​​of anderszins uw prestaties vermindert.

Gedeelde hosting is meestal wat je krijgt goedkope hosting oplossingen.

Wie gebruikt gedeelde hosting?

Dit is een goede optie voor diegenen met een klein bedrijfsbudget of beperkte ruimte voor hardware en infrastructuur, voor beginners met beperkte technische kennis en voor kleine websites met minder verkeer en zonder uitbreidingsplannen.

Voordelen
 • Goedkoopste opties
 • Spreidt de kosten van het draaien van de server onder veel klanten
 • Elimineert de kosten van installatie, onderhoud en upgrades
Nadelen
 • Problemen met de server worden ook gedeeld
 • Verkeerspieken van andere klanten kunnen uw website vertragen
 • Beperkingen op middelen

2. Toegewijde hosting

Wanneer u een dedicated hostingplan krijgt, krijgt u de hele server helemaal voor uzelf. Dat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ander verkeer u vertraagt ​​of beveiligingsrisico’s met zich meebrengt. Je hebt ook meer speelruimte als het gaat om het kiezen van je besturingssysteem en het configureren van je server. Dedicated hosting is de aanbevolen oplossing als het gaat om hosting voor kleine bedrijven.

toegewijde hosting

Deze optie vereist ook een hogere terugkerende uitgave, die kan oplopen tot $ 350 per maand of meer als u veel opslag, snelheid en bandbreedte nodig heeft. Het aantal beschikbare bronnen is echter afhankelijk van de provider en u moet nog steeds de volledige hoeveelheid bronnen betalen, zelfs als ze niet worden gebruikt. Als de hardware gaat, is uw hele server uitgevallen en bent u verantwoordelijk voor al het onderhoud en de upgrades.

Leer meer over toegewijde hosting hier.

Wie gebruikt dedicated hosting?

Deze optie is eigenlijk alleen voor degenen met zeer gespecialiseerde behoeften, grote budgetten en geen plannen voor exponentiële groei. Denk aan bedrijven of individuen die veel privacy nodig hebben, maar zich niet druk maken over schaalbaarheid.

Voordelen
 • Alle middelen zijn toegewijd aan de behoeften van de klant
 • Geeft u meer controle over systeemconfiguratie en technologie
 • Meer controle over privacy en beveiliging
Nadelen
 • Duurste opties
 • Technische kennis of een IT-team nodig om te installeren, configureren en beheren
 • Niet schaalbaar; de beschikbare middelen zijn wat er bij het contract hoort.

3. Hosting in de cloud

cloud hostingMet cloudgebaseerde hosting heeft u een wereldwijd netwerk van servers die allemaal samenwerken. Dat betekent dat als een server uitvalt, de andere servers de belasting kunnen opnemen.

U kunt ook alleen betalen voor de middelen die u gebruikt en u kunt onmiddellijk omhoog of omlaag schalen. U hoeft ook geen infrastructuur of hardware aan te schaffen en te onderhouden.

VPS-hosting is een van de meest voorkomende vormen van cloudhosting.

Wie gebruikt Cloud Hosting?

Iedereen die zijn mogelijkheden mogelijk snel moet opschalen en degenen die onbeperkte opslag en andere bronnen op aanvraag nodig hebben. Het is ook een goede oplossing voor eCommerce-websites die mogelijk meer capaciteit nodig hebben voor seizoensgebonden of andere tijdelijke verkeerspieken, maar niet bereid zijn te betalen voor bronnen die ze niet fulltime gebruiken. Deze optie zal naar verwachting op termijn de traditionele dedicated en shared servers vervangen.

Voordelen
 • Geen hardware of fysieke opslag om te onderhouden
 • Je betaalt alleen voor wat je gebruikt.
 • Ander verkeer of problemen op de server hebben geen invloed op u
Nadelen
 • Geen vaste kosten, wat de budgettering zou kunnen beïnvloeden
 • De kosten kunnen omhoog schieten als u plotseling een verkeerspiek krijgt
 • Je zit nog steeds vast als je een datalek, DDoS-aanval of slechte PHP hebt en onveilige plug-ins van derden.

4. VPS-hosting

Voor veel website-eigenaren wordt dit de voorkeursoptie. Het is cloudgebaseerd, dus u profiteert van de voordelen van schaalbaarheid op aanvraag. VPS-abonnementen zijn ook meer privé en veiliger.

VPS-hostingOmdat zoveel providers VPS aanbieden, biedt winkelen voor een oplossing op maat u meer opties. Het betekent ook dat u over meer budgetvriendelijke plannen beschikt.

Wie gebruikt VPS-hosting?

Iedereen die betrouwbare, veilige hostingoplossingen nodig heeft, kan goed bediend worden met een VPS. Ook een goede keuze als je tijdens een groeiperiode moet opschalen.

Voordelen
 • Betaalbaar en flexibel
 • Uitstekende beveiliging tegen spionage en datalekken
 • Beschermt privacy
Nadelen
 • U deelt nog steeds bronnen met andere klanten.
 • Als u een slechte serviceprovider krijgt, bent u nog steeds vatbaar voor downtime, plotselinge prijsverhogingen en delen of verkopen door derden.

5. Hosting van resellers

Reseller-hosting biedt u alles wat u krijgt van een gedeelde hostingservice met extra’s in de mix. U krijgt meer functionaliteit en meer controle over uw configuratie dan bij dedicated hosting, maar lagere kosten omdat de resources worden gedeeld.

hoe resellers werkenMet deze plannen kunt u ook een deel van uw server doorverkopen aan andere klanten. Zie het als het kopen van een duplex of een appartementengebouw en het verhuren van de andere eenheden om uw hypotheekbetaling te dekken. Deze abonnementen bieden vaak voordelen zoals geautomatiseerde facturering aan klanten, speciale IP-adressen en gratis domeinen.

Leer meer over reseller hosting hier.

Wie gebruikt reseller-hosting?

Iemand die in de webhostingwereld wil stappen zonder alle infrastructuur en hardware aan te schaffen. Degenen die hosting als investering willen kopen zonder de dagelijkse onderhouds- en beveiligingstaken.

Voordelen
 • Onmiddellijke winst voor investeerders
 • Hostingbedrijf zorgt voor beveiliging en onderhoud
 • Gratis beheer en technische tools worden meegeleverd
 • 24 uur per dag technische ondersteuning
 • Houdt uw uitgaven laag
Nadelen
 • U kunt optreden als resident manager, wat betekent dat u altijd bereikbaar bent
 • De kwaliteit van de service hangt nog steeds af van het hostingbedrijf

Het komt neer op

Er zijn tegenwoordig zoveel opties voor webhosting. Dat maakt het voor elke website-eigenaar gemakkelijk om de juiste oplossing te vinden. De sleutel om precies te krijgen wat u nodig heeft, is om het jargon te kennen en een duidelijke focus te hebben op uw doelen voor het winkelen voor een hostingservice.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map