Waarom u voorzichtig moet zijn met te veel plug-ins

Plug-ins zijn geweldig. De uitbreidbaarheid en functionaliteit die ze bieden, is een van de beste functies van WordPress en andere websites. Website-eigenaren kunnen gewoon een plug-in installeren om afbeeldingen te optimaliseren, verkeer te volgen, bezoekers opt-ins te geven en zelfs de beveiliging te verbeteren.


Er zijn echter problemen waarmee u rekening moet houden bij het installeren van te veel plug-ins. Een groot aantal plug-ins kan de prestaties van de site beïnvloeden, veroorzaken vertragingen bij het laden van pagina’s en kunnen zelfs beveiligingsproblemen op uw site veroorzaken.

Hier zijn enkele van de beste argumenten om overboord te gaan met de plug-ins.

Beveiliging kan in gevaar komen

Door plug-ins te installeren, vertrouwt u op code van derden om vrij te zijn van beveiligingsproblemen. Dit is een van de afwegingen om geavanceerde functionaliteit te krijgen door alleen plug-ins te installeren.

Volgens de beveiligingssite van WordPress Wordfence, bijna de helft van alle website-aanvallen komt van Cross-Site Scripting (ook wel bekend als XSS).

Hackers voegen schadelijke scripts rechtstreeks toe aan de code van een verouderde of onveilige plug-in. Zodra de scripts de hackers toegang geven, wordt de site gecompromitteerd.

Sitecrashes en prestatieproblemen

Het is bekend dat bezoekers een website verlaten als het laden van een pagina langer dan drie seconden duurt. Volgens Neil Patel, bekende internetmarketeer, kan het verminderen van de laadtijd van een pagina de conversies voor een site drastisch verhogen.

Zelfs als het doel van uw site geen conversies zijn, houdt het snel laden van pagina’s ook bezoekers betrokken en voorkomt ze dat ze te snel vertrekken. Hoge bouncepercentages (bezoekers die een site snel verlaten) kunnen een indicatie zijn van prestatieproblemen.

Elke plug-in die is geïnstalleerd, voegt regels code toe aan de browser en kost tijd om te verwerken. Hoe minder code, hoe beter de laadsnelheid van de pagina’s. Vrij simpele dingen.

Te veel plug-ins dat don’t goed in elkaar passen of de prestaties beïnvloeden, kan de laadtijd van de pagina aanzienlijk vertragen en zelfs sitecrashes veroorzaken. Dit is nog een ander argument om uw plug-ins verstandig te kiezen.

Problemen met bestands- en databaseruimte

database ruimteZoals met elke code, nemen plug-ins ruimte in beslag. Sommige plug-ins nemen meer ruimte in dan andere, en ze kunnen zelfs veel gegevens verzamelen die ook bestands- en databaseruimte voor uw website in beslag nemen. Vermenigvuldig deze belasting op bestanden en database met een groot aantal geïnstalleerde plug-ins en u kunt zien waar dit een probleem kan worden.

Onderzoek naar systeemvereisten en opslagruimte moet worden gedaan voordat u een plug-in (of software) installeert.

Bijblijven met updates en inactieve plug-ins

Inactieve of verouderde plug-ins kunnen door hackers worden gebruikt om toegang te krijgen tot een website. Het verdient aanbeveling om regelmatig in te loggen op de website’s dashboard en klik op de “Plug-ins” sectie. Vanaf hier zou er een sectie voor moeten zijn “Inactief” plug-ins. Inactieve plug-ins moeten worden gedeactiveerd en verwijderd.

Als de functionaliteit waarnaar u op zoek was met de verwijderde plug-in nog steeds nodig is om de site te laten werken zoals bedoeld, zoek dan een andere plug-in als vervanging.

Bovendien vereisen plug-ins vaak regelmatige updates, waaronder mogelijk patches voor essentiële beveiligingsupdates. Door updates niet bij te houden, kan uw website verder worden blootgesteld aan risico’s. Te veel plug-ins en het zou voor u een uitdaging kunnen zijn om alle updates bij te houden.

Plugin-conflicten

website-plug-insProgrammeurs schrijven code voor plug-ins. Deze code kan in direct conflict zijn met de code die door een andere engineer is geschreven voor een andere plug-in. Introduceer beide plug-ins op uw website en dit kan ernstige gevolgen hebben en kan zelfs gegevens beschadigen.

Plug-ins kunnen bestaan ​​uit duizenden coderegels en hoewel er coderingsnormen zijn voor plug-ins, maken ingenieurs nog steeds fouten. Deze fouten kunnen ook van invloed zijn op andere plug-ins of de algehele prestaties van een website.

Hoe meer plug-ins u hebt geïnstalleerd, hoe groter de kans dat u deze gerelateerde problemen ervaart. Door het aantal plug-ins te verminderen, verkleint u de kans op conflicten en problemen met de plug-incode.

Nu we de mogelijke effecten van te veel plug-ins kennen, hier’s hoe verder te gaan.

Hoe u plugin-keuzes kunt benaderen

webdesign

 1. Bepaal de noodzaak van de plug-in’s Functionaliteit – er is een duidelijke behoefte aan specifieke plug-ins zoals beveiliging, pagina-optimalisatie, SEO, marketing, enz. Alle andere plug-ins moeten worden beoordeeld op de mogelijke risico’s die hierboven zijn beschreven.
 2. Zorg ervoor dat u het krijgt van een vertrouwde bron – niet alle plug-ins zijn gelijk gemaakt. Het is verleidelijk om door te gaan en plug-ins te installeren, vooral als ze gratis zijn. Als u zich echter herinnert wat er kan gebeuren, moet u er onderzoek naar doen en recensies lezen voordat u iets op uw website installeert. Ga doelgericht en voorzichtig te werk.
 1. Test de compatibiliteit van plug-ins met uw andere apps / plug-ins – zelfs een plug-in van een vertrouwde bron speelt mogelijk niet goed met andere plug-ins. Zelfs goede code kan conflicten opleveren. Het is het beste om een ​​site te controleren’s prestaties na het installeren van een plug-in om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn.

Hoeveel plug-ins zijn er te veel

Er is geen exacte wetenschap of een duidelijk antwoord op de vraag hoeveel plug-ins te veel zijn. Het antwoord hangt af van de bijzonderheden van een website en de unieke combinatie van plug-ins en code. Hoewel het contra-intuïtief lijkt, is het het beste om een ​​plug-in te installeren om de prestaties van de andere plug-ins te controleren. Dit kan helpen de aanstootgevende plug-in te lokaliseren en u te waarschuwen voor problemen met uw website.

Naast een plug-in die de andere plug-ins bewaakt, is het het beste om de algehele siteprestaties en verouderde of inactieve plug-ins in de gaten te houden, terwijl u ook routinecontroles uitvoert van de componenten van een website en de behoefte aan actieve plug-ins. Deze stappen kunnen het risico aanzienlijk verminderen in strijd met het hebben van te veel plug-ins.

Les van de dag – Vertraag de plug-ins

Een gehackte of slecht presterende website kan de reputatie van een merk vernietigen en kan zelfs leiden tot aanzienlijke financiële verliezen. Hoewel het installatiegemak en de vrijheid om uw eigen code voor een site te hoeven schrijven verleidelijk is, is het belangrijk om te onthouden dat plug-ins een groot aantal risico’s met zich meebrengen, zoals hierboven beschreven. Software die aan een website wordt toegevoegd, moet verstandig worden gekozen.

Een uitstekend proces om te volgen bij het evalueren van plug-ins is om te proberen de daadwerkelijke behoefte vast te stellen. Als een plug-in niet nodig is en uw sitedoelen niet bevordert, installeer deze dan gewoon niet. Zorg er ook voor dat u plug-ins verwijdert die inactief zijn, of u gebruikt ze gewoon niet. Test plug-ins om problemen te voorkomen voordat ze beginnen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map