Volledige gids voor SSL

SSL-certificatenAls je er nooit veel aandacht aan hebt besteed SSL-technologie (Secure Sockets Layer) eerder was dit misschien het moment om voorbij de propreflex te komen bij weer een ander technisch acroniem.


Als Google je website eind 2018 als onveilig gaat bestempelen als je dat niet doet’t hebben dit versleutelingsniveau veiligheid geïnstalleerd.

Het probleem voor de gemiddelde online ondernemer of marketeer is dat het serieus vergelijken van aankopen doet voor SSL en webhostingproviders lijkt net zo leuk als driemaal met een hamer op je duim slaan.

Hier volgen twee veelgestelde vragen:

 • Welk type SSL-certificaat moet ik krijgen?
 • Zijn gratis, oké?

Geen zorgen, vriendelijke lezer, wij’Ik beantwoord dit alles en meer onderweg om u bijna alles te bieden wat u moet weten over SSL-certificaten en bijna niets dat u doneert’t. Dat’is onze langdradige manier om te zeggen dat we’Ik probeer vast te houden aan de belangrijke dingen.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL-certificaat

Dit is n’t het soort certificaat dat u op het werk aan uw muur hangt voor een goed stuk werk.

Dit soort certificaat wordt alleen gelezen door een computer en server als ze gegevens heen en weer doorgeven. Het voegt een niveau toe van encryptie dat betekent dat informatie die beweegt tussen twee punten op het internet beveiligd tegen nieuwsgierige blikken.

Visualiseer een aankoop bij Amazon. Sterker nog, typ Amazon.com in uw browser en zoek linksboven op de pagina, in de URL-balk.

Je zou het woord moeten zien ‘VEILIG’ in het groen en een adres dat begint met HTTPS.

Dat extra ‘S’ betekent dat SSL-technologie aanwezig is en functioneert op deze website, zwoegend op de achtergrond bescherm uw creditcardnummer en het identificeren van persoonlijke informatie van iedereen die mogelijk in de diefstal van gegevens zit.

Als u op een website terechtkomt die dat niet doet’t heb het woord ‘VEILIG’ of een ‘S’ na HTTP moet u lang en goed nadenken voordat u informatie invoert in de formulieren die u daar aantreft. Uiteindelijk zal Google erin slagen al dergelijke websites met een rood te brandmerken ‘NIET VEILIG’ totdat de eigenaar een geldig SSL-certificaat installeert.

SSL-voordelen – Naast de voor de hand liggende

Een duidelijk voordeel van het gebruik van een SSL-certificaat op uw website is dat klanten hun creditcardnummer niet gestolen krijgen. Yay! Degenen die creditcardinformatie op een website verzamelen, zijn vereist door een branche-waakhondorganisatie die bekend staat als de Betaalkaart Industrie (PCI) om onmiddellijk over een geldig certificaat te beschikken, zo niet eerder.

Het mag geen verrassing zijn dat een grote, rode ‘NIET VEILIG’ bovenaan uw website niet veel zal doen om bezoekers gerust te stellen over het soort ervaring dat ze kunnen verwachten. Je wilt dat ze zich warm, comfortabel en veilig voelen tegen phishing-schema’s en andere schandelijke soorten wangedrag van hackers.

Last but not least, ook al Google is niet verhuisd om de smackdown op niet-SSL-websites volledig vast te leggen, geeft de zoekmachine gigant een SEO-boost voor degenen die al voldoen aan SSL. In het zwaarbevochten spel van het veiligstellen van een eerste pagina-vermelding voor uw meest winstgevende zoekwoorden, moet u alle beschikbare voordelen grijpen.

Welk type SSL-certificaat heeft u nodig??

Aangezien niets met computers of internet ooit zo eenvoudig kan zijn, moet u zich ervan bewust zijn dat er drie verschillende soorten SSL-certificaten zijn wanneer u aan uw reis naar het land van SSL-compliance begint.

Domein gevalideerd

Dit type SSL-certificaat, dat gewoonlijk ‘een lage mate van zekerheid’ wordt genoemd, vereist een zeer basaal beveiligingsniveau waarbij de uitgever van het certificaat doorgaans alleen het WHOIS-record controleert om er zeker van te zijn dat de persoon die het certificaat aanvraagt ​​daadwerkelijk eigenaar is van de website.

Dit is de goedkoopste vorm van SSL-compliance en wordt normaal gesproken onmiddellijk na de aanvraag uitgegeven. Voor een bezoeker die aandacht besteedt aan dat soort dingen, biedt een certificaat met lage zekerheid niets anders dan bewijs van het doorlopen van de bewegingen van het beveiligen van een website. Dit is de smaak van SSL die de meeste mensen krijgen die niet online zijn om geld te verdienen. We hebben het over hobbyistische bloggers, enz.

Organisatie gevalideerd

Hoewel het proces om dit soort certificaat te ontvangen vergelijkbaar is met dat van domeinvalidatie, wordt er meer informatie verzameld, wat de reden is deze worden high assurance-certificaten genoemd. Naast domeinvalidatie moet het bedrijf documentatie over identiteit verstrekken, met name:

 • Naam
 • stad
 • Staat
 • Land

De extra beveiliging die een organisatie gevalideerd SSL-certificaat biedt, biedt potentiële websitebezoekers meer dan goed voor de langere verwerkingstijd (een paar dagen) en extra kosten. Als u een bedrijf of bedrijf met een website bezit, is dit het certificaat dat u wilt.

Uitgebreid validatiecertificaat

Als nieuwkomer in het vak vereist een uitgebreid validatiecertificaat alles wat is inbegrepen in het validatieproces van de organisatie en een beetje meer.

Kortom, u moet niet alleen bewijzen dat u een legitieme naam en adres heeft, maar ook dat u een echt bedrijf bent dat zakelijke doelstellingen nastreeft.

Het kan enkele weken duren voordat u dit type certificaat ontvangt – aangegeven met een groen hangslot in de URL-balk – maar als u’opnieuw een e-commercebedrijf, don’t stoor me met de andere twee. Koop deze!

Laatste gedachten

We willen graag ingaan op het idee van gratis SSL-certificaten voordat we klaar zijn. Het probleem met alles wat u online vindt, is dat de entiteit erachter het hele scala kan variëren van een slonzige, kwaadaardige malware-handelaar tot gewoon een man of meid die op zoek is naar geld. Waar het op neerkomt, is dat Google geen grote fan is van gratis certificaten en waarschijnlijk een waarschuwingsbericht zal geven aan een bezoeker van uw website met twee opties:

 • “Ga toch door.”
 • “Terug naar veiligheid”

Meer dan enkelen zullen voor het laatste kiezen en dat is niet goed voor het bedrijfsleven. Als het tijd is dat het rubber de weg raakt, is er één ding om te overwegen. Is de $ 5 tot $ 10 per maand die het kost om een ​​legitiem certificaat te krijgen ter waarde van de hogere verkopen die u waarschijnlijk zult verdienen? We gaan een gok wagen en zeggen: “Heck, ja!”

Een paar legitieme verkopers van SSL-certificaten om u op weg te helpen: GeoTrust, DigiCert, Symantec en de alomtegenwoordige GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map