SiteGround Beoordeling 2020

SiteGround: overzicht

Een beproefde en betrouwbare gastheer houdt beide voeten op de grond. Daarom is het geen verrassing dat SiteGround een populaire webhostingprovider is. Het staat bekend om zijn snelheid, ijzersterke betrouwbaarheid, geweldige ondersteuning en een reeks sterke functies. Het wordt vertrouwd door ongeveer twee miljoen domeineigenaren en een officieel aanbevolen hostingbedrijf door WordPress zelf. Bovendien integreert het ook goed met Drupal, Joomla, Magento, PrestaShop, WooCommerce en Weebly.


SiteGround Aanbevolen hostingbedrijf door WordPress

Om te bepalen of SiteGround de juiste keuze is voor uw hostingbehoeften, zullen we in deze SiteGround-review praten over de essentiële functies, wat we leuk vonden, wat we niet leuk vonden en prijzen.

Veelvoorkomende problemen met webhostingproviders

Met veel webhosts die verschillende soorten hostingopstellingen aanbieden, kan het kiezen van een geschikt plan overweldigend zijn voor beginners en gevorderde gebruikers. Potentiële klanten moeten rekening houden met veel factoren voordat ze tot een definitieve beslissing komen, zoals bandbreedte, opslag, uptime, snelheid, prijzen en serverlocatie.

SiteGround behandelt dergelijke vragen redelijk goed. Het heeft verschillende hostingplannen die voldoen aan de verschillende eisen van gebruikers. Het biedt hoogwaardige functies tegen redelijke prijzen en staat bekend om zijn vriendelijke, on-point klantenservice. Geen wonder dat SiteGround meestal bovenaan enquêtes staat, zoals deze niet-officiële peilingen uitgevoerd door drie Facebook-groepen.

SiteGround Tops Facebook Group Survey 1
SiteGround Tops Facebook Group Survey 2
SiteGround Tops Facebook Group Survey 3

Belangrijkste kenmerken van SiteGround

1. Makkelijk te gebruiken interface

Weg met het oude, binnen met het nieuwe. Log in op uw SiteGround-account en een nieuwe startpagina zal u begroeten. SiteGround heeft de interface vernieuwd, wat ik soepeler en intuïtiever vind.

SiteGround startpagina

Deze startpagina is het equivalent van SiteGround’s Mijn account in de oude interface. Het bevat beschrijvingen en snelkoppelingen naar veelgebruikte functies en de recente blogposts. Afgezien van Home ziet u vijf andere tabbladen in het hoofdmenu: websites, services, facturering, verwijzingen en Marketplace.

Website beheer

Ga naar het tabblad Websites en u vindt hier twee subtabbladen: websites en samenwerking. Abonnees van de hogere GrowBig- en GoGeek-abonnementen kunnen Collaboration gebruiken om toegang te bieden aan ontwerpers en ontwikkelaars.

SiteGround samenwerking

In het subtabblad Websites vindt u de verzameling websites die u onder SiteGround hebt geplaatst. Elke box is voor één site en elke box heeft drie knoppen: Site Tools, WordPress Kit en Beheren.

SiteGround Mijn websites en sitetools

De Site Tools is het huidige equivalent van Siteground’s vorige cPanel. Alle tools voor het maken van sites staan ​​hier, dus we zullen dit in detail bespreken.

Site-tools

Kies een van de vermelde websites om Site Tools te openen en klik vervolgens op de knop Site Tools. U wordt naar het Dashboard-paneel gebracht.

SiteGround Dashboard

Dashboard biedt snelle informatie over de gekozen website. Er zijn hier acht essentiële tabbladen: site, beveiliging, snelheid, WordPress, domein, e-mail, statistieken en ontwikkelaars.

Het tabblad Site kan worden samengevouwen in subtabbladen, waarbij App Manager en MySQL enige aandacht waard zijn.

Onder App Manager kunt u uw keuze aan applicaties installeren, bijvoorbeeld WordPress, WordPress met WooCommerce of Weebly.

SiteGround App Manager

SiteGround biedt onbeperkte databasecreatie voor al haar gedeelde hostingplannen. Dit is iets dat u kunt beheren onder het MySQL-subtabblad.

SiteGround MySQL

SiteGround staat ook een onbeperkt aantal e-mailadressen toe onder het subtabblad E-mail.

SiteGround e-mail

Het subtabblad Statistieken biedt informatie over het verkeer op uw site en andere statistieken, evenals fouten- en toegangslogboeken. Het subtabblad Devs bevat ontwikkelaarstools, zoals Git-repository, Cron Jobs-tool, PHP en SSH-sleutelbeheerders.

De andere subtabbladen, beveiliging, snelheid, WordPress en domein, worden in de volgende secties afzonderlijk besproken.

2. Beveiliging

SiteGround neemt beveiliging serieus. Het bevat functies die nodig zijn om de integriteit van uw website te waarborgen.

Nadat u bent ingelogd op uw account, gaat u naar Websites> Websites> Sitetools> Beveiliging. Drie essentiële beveiligingsservices die u hier zult vinden, zijn: back-ups, SSL Manager en SiteScanner.

Back-ups

Maakt u zich geen zorgen als u vergeet uw back-ups uit te voeren. SiteGround heeft u gedekt met zijn geautomatiseerde dagelijkse back-ups.

SiteGround-back-ups

SSL Manager

Hier kunt u uw SSL-certificaten installeren, importeren en beheren. SSL-certificaten zijn goed voor websites omdat ze inkomend verkeer versleutelen en wachtwoorden, inloggegevens en andere gevoelige informatie kunnen beschermen. Als je er nog geen hebt, kun je gratis Let’s SSL Encrypt-certificaten krijgen bij alle hostingplannen van SiteGround.

SiteGround SSL Manager

SiteScanner

Met deze service kunt u controleren op malware en worden gewaarschuwd voor bedreigingen, zodat u daarnaar kunt handelen. SiteGround kan dergelijke bedreigingen echter niet verwijderen.

SiteGround SiteScanner

SiteGround heeft andere tools om uw website te beveiligen. Er is een anti-bot AI-oplossing tegen botnets. Er is ook een interne serverbewakingstool om de status van uw domein te controleren.

SiteGround Website Status Monitoring Tool

3. Snelheid en betrouwbaarheid

Omdat niemand van een trage website houdt, moet u blij zijn te weten dat SiteGround de nieuwste snelheidstechnologieën heeft voor geoptimaliseerde prestaties en hoge laadsnelheid.

SiteGround Speed ​​Technologies

Twee extra snelheidsfuncties – Content Delivery Network (CDN) en caching – zijn toegankelijk binnen uw SiteGround-account. Log in en ga naar Websites> Websites> Sitetools> Snelheid.

Cloudflare CDN

Cloudflare is een van de meest populaire CDN-services. Als uw website CDN gebruikt, worden kopieën van uw webpagina’s opgeslagen op meerdere servers op verschillende locaties. Het voordeel: uw bezoeker kan uw site snel laden vanaf de dichtstbijzijnde server.

SiteGround Cloudflare CDN

Caching

SuperCacher is een krachtige caching-oplossing van SiteGround. Het kan het aantal hits dat door uw website kan worden verwerkt, verhogen en de laadsnelheid van uw site verbeteren.

SiteGround SuperCacher

Afgezien van het maximaliseren van de snelheid, beschikt SiteGround ook over functies die zijn ontworpen om een ​​bijna perfecte uptime van 99,9% te behouden. Dit omvat het gebruik van geavanceerde LXC-technologie (Linux-containers) en de veilige isolatie van accounts op de gedeelde servers.

4. Klantenservice

Ik zei aan het begin dat WordPress SiteGround officieel aanbeveelt. Ik vermoed dat dit niet alleen voor de snelheid van Siteground is, maar ook voor de klantenservice. Logisch, want de ondersteuningsvertegenwoordigers van SiteGround zijn beleefd en bereid om te helpen, zoals blijkt uit de volgende Twitter-gebruikers.

SiteGround Tweet Klantenservice 1
SiteGround Tweet klantenondersteuning 2
SiteGround Tweet klantenondersteuning 3

Het ondersteuningspersoneel van SiteGround helpt u bij eventuele problemen met uw website. Ze staan ​​klaar om uw vragen of zorgen te beantwoorden.

Kanalen voor klantenondersteuning van SiteGround 1

SiteGround biedt ook ruime tutorials over het gebruik van zijn hostingservices.

Kanalen voor klantenondersteuning van SiteGround 2

5. WordPress-specifieke functies

Als een van de door WordPress aanbevolen hostingproviders, moet SiteGround uitstekende WordPress-specifieke functies hebben. Zoals verwacht presteerde het bedrijf goed. U kunt deze functies bekijken door u aan te melden bij uw account en naar Websites> Websites> Sitetools> WordPress te gaan.

Installatie en beheer

Elke nieuwe website kan eenvoudig worden gebouwd met de gratis sitebouwers van SiteGround, inclusief WordPress. U kunt een nieuwe website starten onder een bestaand hostingplan of u kunt een nieuw plan krijgen. Siteground houdt toezicht op uw WordPress-installatie en u kunt uw WordPress-site ook beheren met deze tool Installeren en beheren.

SiteGround WordPress Installation Manager

Enscenering

Als je een nieuwe code of ontwerp wilt testen, maar je bent bang dat veranderingen je website kunnen ruïneren, kun je een website-kopie maken in een apart staging-gebied. Als de wijzigingen goed werken, kunt u de wijzigingen vervolgens naar uw live site pushen.

SiteGround Staging

WordPress Mimmigratie

Het verhuizen van uw website is een gedoe. SiteGround biedt u twee manieren om uw website over te zetten van uw oude host naar het SiteGround-platform. U kunt de professionele hulp van SiteGround vragen, maar deze is alleen beschikbaar voor abonnees van het GrowBig- en GoGeek-abonnement. Of u kunt de migratie zelf doen met de gratis Migrator-tool.

SiteGround Migration Tool

Om de migratietool van SiteGround te gebruiken, moet u de Migrator-plug-in downloaden van de WordPress.org-site. Hoewel handmatige migratie wat werk vereist, kunt u zoveel websites verplaatsen als u wilt.

SiteGround Migrator Plug-in

6. Domeinbeheer

Als je nog geen domeinnaam hebt, kun je er een registreren via SiteGround voor slechts $ 15,95 per jaar. U kunt dit doen wanneer u zich aanmeldt voor een SiteGround-account. U kunt ook extra domeinnamen kopen door in te loggen en naar Marketplaces> Domain Services te gaan.

SiteGround Domain Services

Bovendien kunt u via deze pagina ook uw oude domeinnaam verhuizen. Door dit te doen, kunt u zowel uw domein als uw website vanaf één locatie beheren.

SiteGround-prijzen

Als u een bescheiden budget heeft voor het hosten van uw website, dan zijn gedeelde hostingplannen de eerste die u moet overwegen. Bij deze configuratie worden verschillende sites op één server opgeslagen en delen ze de bronnen van die server. Voor een shared hostingprovider biedt SiteGround weliswaar lage kosten, maar geeft het niet op om indrukwekkende snelheid en optimale prestaties te leveren.

SiteGround Het kiezen van een Shared Hosting Plan

Merk op dat de eerste drie vakken verwijzen naar dezelfde set gedeelde hostingplannen. U beslist of u uw website wilt bouwen met Weebly, WordPress of WordPress met WooCommerce.

Wees echter voorzichtig bij het selecteren van uw sitebouwer. Alle inhoud die u buiten de door u gekozen sitebouwer heeft gemaakt, wordt verwijderd. Gebruik alleen een sitebouwer voor een nieuw account of als het goed is dat u uw bestaande inhoud kwijtraakt.

Gedeelde hostingplannen

Hier zijn de drie gedeelde hostingplannen van SiteGround.

SiteGround gedeelde hostingplannen

Als u op uw eerste website wilt beginnen, is de Beginnen plan is perfect. Het beslaat één website en heeft een maximum van 10.000 bezoeken per maand. Het heeft een speciale prijs van $ 3,95 per maand (oorspronkelijk $ 11,95).

Voor uw webgroei is er GrowBig plan. Het bevat een onbeperkt aantal websites met een maandelijkse limiet van 25.000 bezoekers. U krijgt naast de essentiële functies ook premiumfuncties. GrowBig begint bij $ 5,95 per maand (vanaf de oorspronkelijke prijs van $ 19,95).

Tenslotte, GoGeek, het beste plan voor echte web-geeks. U kunt meerdere websites krijgen, 100.000 bezoeken per maand en alle functies die u nodig heeft om de webgeek in u tevreden te stellen. Speciale prijs loopt op $ 11,95 per maand (van het normale tarief van $ 34,95).

Kenmerken van de shared hostingplannen

Alle drie de hostingplannen hebben de volgende essentiële kenmerken:

 • Gratis website builder
 • Gratis SSL-certificaat
 • Gratis Cloudflare CDN
 • Dagelijkse back-ups
 • Onbeperkte e-mailaccounts
 • Onbeperkte MySQL
 • 24/7 ondersteuning
 • 30 dagen geld-terug-garantie

De GrowBig- en GoGeek-abonnementen hebben premiumfuncties:

 • Gratis site-overdracht door experts
 • Prioritaire technische ondersteuning
 • Gratis back-up herstelt
 • SuperCacher
 • WordPress enscenering
 • Samenwerking
 • Geavanceerde back-ups op aanvraag

Geavanceerde “geeky” -functies zijn alleen beschikbaar in het GoGeek-plan:

 • Meer serververmogen (minder accounts, meer snelheid)
 • PCI-compatibele servers (handig als u een online winkel heeft)
 • WordPress en Joomla enscenering
 • Met één klik Git-opslagplaats maken

SiteGround accepteert betalingen met grote creditcards.

Cloud- en dedicated hostingplannen

SiteGround gaat niet alleen over gedeelde hosting. Het biedt ook cloud hosting …

SiteGround Cloud Hosting-abonnementen

… en dedicated servers.

SiteGround Dedicated Hosting

Deze prijzen zijn echter al te hoog voor individuele gebruikers en kleinere bedrijven. SiteGround biedt geen virtual private server (VPS) -hosting.

SiteGround: wat ik er leuk aan vond

Er zijn veel dingen die u leuk vindt aan SiteGround. Er zijn de gratis SSL-certificaten en CDN, dagelijkse back-ups, automatische updates, de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, 99,9% uptime, hoge laadsnelheden, onbeperkte e-mailadressen en databases, en de gebruiksvriendelijke migratietool. De klantenservice is ronduit uitstekend. De vernieuwde interface ziet er ook beter uit.

Beginners zouden het idee leuk moeten vinden om eenvoudige drag-and-drop-builders zoals Weebly te kunnen gebruiken. SiteGround zal ook naadloos werken met WordPress, Joomla, Drupal en een aantal apps. Ontwikkelaars en meer gevorderde gebruikers hebben hier ook iets leuks. Er is Git vooraf geïnstalleerd op hogere abonnementen, samen met andere dev-tools. Er is een handige staging-tool om nieuwe functies te testen voordat u ze naar de daadwerkelijke site pusht.

SiteGround: wat ik er niet leuk aan vind

Ten eerste heeft SiteGround misleidende prijskortingen. Hoewel het introductietarief ongeveer 70% van de oorspronkelijke prijs is, zijn de voorwaarden bij verlenging naar dure niveaus gestegen. Het maandelijkse tarief van $ 3,95 van de StartUp zal bijvoorbeeld tijdens verlenging stijgen tot $ 11,95. Als u de deals gaat krijgen, haal dan de langste termijn, zodat u lang van het kortingspercentage kunt genieten.

Ten tweede is er mijn klacht over de limiet van maandelijkse bezoekers en beperkte opslagcapaciteit. Als u het StartUp-plan opnieuw als voorbeeld neemt, kunt u slechts één site hosten en krijgt u slechts 10 GB webruimte om slechts 10.000 maandelijkse bezoeken te accepteren. Hoewel kleinere sites met weinig verkeer zich geen zorgen hoeven te maken over dit probleem, zouden sites die groter worden er waarschijnlijk onder lijden.

Ten slotte, terwijl andere hostingbedrijven al minstens een jaar een gratis domeinnaam aanbieden, biedt SiteGround dat niet aan. Als u nog geen domeinnaam heeft, betaalt u Siteground voor domeinregistratie of registreert u zich bij een afzonderlijke registrar.

SiteGround: Final Thoughts

Siteground wordt geprezen als een uitstekende shared hostingprovider. Waarom niet. Het heeft solide betrouwbaarheid en eersteklas ondersteuning. De snelheid is ook uitstekend, dankzij geavanceerde snelheidstechnologieën, gratis Cloudflare CDN en een caching-tool. Het bedrijf biedt ook gratis SSL-certificaten voor alle abonnementen.

Aangezien WordPress SiteGround officieel erkent, is de erkenning een blijk van vertrouwen in de mogelijkheid van SiteGround om WordPress-sites te bouwen en te beheren. Installaties nemen meestal een paar klikken in beslag en de regelmatige back-ups zouden u geen zorgen hoeven te maken. Als u een Joomla- of Drupal-gebruiker bent, zult u blij zijn te weten dat u geen terrein verliest in SiteGround.

Inleidende prijzen zijn redelijk als u streeft naar het pakket voor de langste termijn. Zo niet, dan betaalt u in een vroeger stadium hoge verlengingspercentages. U moet ook eerst een domeinnaam krijgen als u geen registratiekosten wilt betalen. Wees ook op uw hoede als de maandelijkse limiet voor bezoekers en de beperkte opslag voldoende zijn voor de vereisten van uw website. Als u ten slotte een grote schijfruimte, op Windows gebaseerde servers of VPS-hosting wilt, zou u meer geluk moeten hebben met andere webhostingproviders.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector