Podia recensie 2020

Podia: overzicht

Podia wordt momenteel gebruikt door meer dan 20.000 makers van inhoud en is ontworpen voor diegenen die het volgende willen verkopen:


  • Lidmaatschappen
  • Online cursussen
  • Downloadbare digitale inhoud.

Met Podia kunt u een alles-in-één digitale winkel creëren en deze drie producten in een oogwenk verkopen. U kunt ook nieuwsbrieven en e-mails verzenden en betalingen binnen Podia zelf verwerken.

Het platform heeft een nette interface en het is zo gemakkelijk te gebruiken. U heeft niet veel diepgaande technische knowhow of plug-ins van derden nodig om uw e-commercesite te bouwen. Dit maakt Podia een gebruiksvriendelijke tool voor beginners en gemiddelde gebruikers die online digitale producten willen verkopen.

Veelvoorkomende problemen met digitale storefronts

Als uw website al is opgezet met WordPress, wist u misschien dat u een digitale etalage kunt maken met WooCommerce of andere e-commerce plug-ins. Het probleem met plug-ins is dat dingen lastig kunnen worden als je er veel hebt geïnstalleerd om je winkel van stroom te voorzien. Voeg ook het feit toe dat u een bepaald niveau van technische expertise moet hebben als u hands-on wilt zijn bij het runnen van uw site.

Dit gebied is waar Podia het voordeel heeft ten opzichte van zijn meer complexe concurrenten. Podia vereenvoudigt alles met zijn slepen-en-neerzetten-mechanica.

Digitale producten verkopen met en zonder podia

Belangrijkste kenmerken van Podia

Nadat u zich heeft geregistreerd voor een Podia-account, wordt u gevraagd in te loggen op uw dashboard. Dit is de eerste pagina die je van tevoren begroet.

Podia Three Choices-lidmaatschap Online cursus Digitale download

Deze drie modules – lidmaatschap, online cursus en digitale download – vertegenwoordigen de belangrijkste kenmerken van Podia.

1. Lidmaatschappen

Klik op de eerste afbeelding om een ​​lidmaatschapssite te maken. Je kunt dit ook doen door op ‘Lidmaatschappen’ te klikken in het bovenste menu van je dashboard. U wordt gevraagd uw lidmaatschapssite een naam te geven voordat u verdere acties kunt uitvoeren.

Lidmaatschapsnaam Podia

Klik op “Maak uw lidmaatschap aan” om uw eerste lidmaatschapssite te maken. U komt nu op de lidmaatschapspagina en heeft toegang tot verschillende tabbladen.

Lidmaatschapspagina van Podia

Op het tabblad “Plannen” kunt u verschillende tariefplannen maken en producten of cursussen voor elk plan bundelen.

Lidmaatschapsplannen Podia

Onder ‘Instellingen’ kun je de naam wijzigen en een Facebook-groep of Slack-kanaal koppelen.

Podia-lidmaatschapsinstellingen

De andere menu-items – berichten, opmerkingen, promotie en verkoop – kunnen worden gebruikt nadat u de lidmaatschapssite heeft gemaakt en gepubliceerd.

2. Producten

Online cursussen en digitale downloads zijn de andere twee modules van Podia en worden gezamenlijk onder ‘Producten’ geplaatst. U kunt dit ook openen via het tabblad ‘Producten’ in het menu van het dashboard.

Podia-producten

“Producten” omvat drie componenten: online cursussen, digitale downloads en productbundels.

Podia-producten 2

Online cursussen

Laten we eerst de online cursussen aanpakken. Klik op ‘Producten’ en vervolgens op ‘Online cursus’. Geef uw online cursus een naam en klik op ‘Maken en doorgaan’. Deze actie brengt je naar deze pagina. Als alternatief kunt u ook rechtstreeks toegang krijgen tot “Online cursus” wanneer u de begroetingspagina tegenkomt.

Podia online cursus

U begint met een basisthema bij het maken van een online cursus. Hier kun je veel soorten bestanden uploaden en zelfs links, secties en quizzen toevoegen. De lessen worden in geplande intervallen verzonden om uw cursisten geïnteresseerd en betrokken te houden.

Een goede zaak die ik leuk vind aan deze sectie is dat Podia, in tegenstelling tot concurrerende platforms, een ingebouwde verkooppagina heeft om betalingen te innen en coupons uit te delen. Er is ook een pre-lanceringspagina als je de cursussen van tevoren wilt pitchen en e-mailadressen van potentiële deelnemers wilt verzamelen. Je kunt ook meerdere cursussen maken en zoveel mogelijk inschrijvingen accepteren.

Digitale downloads

Afgezien van online cursussen, vindt u ook de “Digitale download” onder “Producten”. Klik erop en u wordt naar onderstaande pagina geleid. (U kunt ook toegang krijgen tot “Digitale download” op de begroetingspagina, samen met “Lidmaatschap” en “Online cursus”.)

Podia digitale download

Hier kunt u downloadbare inhoud verkopen, zoals e-books, handleidingen, pdf-bestanden, video’s, audio, checklists, spiekbriefjes en meer. Je kunt deze items ook gratis geven als je daarvoor kiest.

Het afrekenproces is snel om de conversieratio’s van uw site te optimaliseren; mensen hoeven geen account aan te maken om uw inhoud te downloaden. Er is ook een gratis verkooppagina waar u een video, een pagina met veelgestelde vragen of een e-mailabonnement kunt invoegen.

Productbundel

De laatste ‘Producten’-keuze is de’ Productbundel ‘. Zoals de naam al zegt, kun je hiermee cursussen bundelen met digitale downloads.

Podia-productbundel

3. E-mailmarketing

Podia heeft ook een e-mailmarketingfunctie. De functie is toegankelijk via ‘E-mails’ in het dashboardmenu, maar is ook geïntegreerd in de lidmaatschaps-, online cursus- en digitale downloadmodules.

Podia e-mailmarketing

Met deze Podia-functie kun je nieuwsbrieven versturen en campagnes druppelen om je abonnees en volgers betrokken te houden. U kunt zowel handmatige als geautomatiseerde berichten verzenden en u kunt zelfs uw branding opnemen. U kunt statistieken bijhouden zoals tarieven voor klikken, openen en afmelden. De e-mailmarketingfunctie bevat ook aanmeldingsformulieren die op de winkelpagina en pre-lanceringspagina’s kunnen worden geplaatst.

Naast marketing-e-mails, kunt u ook cursusupdates verzenden. Als u bijvoorbeeld een nieuw hoofdstuk aan uw e-boek toevoegt, kunt u uw klanten een e-mail sturen om hen te laten weten dat er een bijgewerkt product is dat ze kunnen downloaden.

Hoewel u een nieuwsbrief kunt maken, verwacht u niet dat Podia uw e-mailservice vervangt. Podia is niet zo robuust als MailChimp of een andere e-mailmarketingtool. Het heeft grenzen als het gaat om formatteren en het is alleen bedoeld voor het promoten van de drie modules.

Podia-prijzen

Podia heeft maar twee betaalde abonnementen, wat helemaal niet verwarrend is. De twee plannen zijn:

  • Verhuizer voor $ 39 / maand, vooraf gefactureerd voor $ 390 voor een heel jaar
  • Shaker voor $ 79 / maand, vooraf gefactureerd voor $ 790 voor een heel jaar

De twee plannen hebben verschillende inbegrepen functies, met name de lidmaatschapsmodule die niet beschikbaar is in het Mover-pakket.

Podia-prijzen

U kunt uw betaalde abonnement op elk moment beëindigen, maar Podia biedt geen pro rata restitutie. U kunt echter tot het einde van uw abonnement genieten van de diensten van Podia.

Als u niet zeker weet of Podia het juiste platform is om uw digitale producten te verkopen, kunt u ervoor kiezen om u aan te melden voor een gratis proefperiode van 14 dagen met alleen uw naam en e-mailadres (creditcard is niet vereist). Met deze gratis proefversie kunt u sleutelen aan de lidmaatschaps-, online cursus- en digitale downloadfuncties van Podia en kijken of Podia aan uw behoeften voldoet.

Gratis proefversie van Podia

Betalingen kunnen worden gedaan via PayPal of Stripe. Transacties worden beveiligd door middel van een 128-bit SSL-coderingstechnologie.

Podia: wat ik er leuk aan vond

Het eerste dat ik leuk vond aan Podia is het gebruiksgemak. De interface is overzichtelijk en eenvoudig. Bijna alle belangrijke functies zijn te vinden op de dashboardpagina. Met Podia is het bouwen van een online cursus, een digitale winkel of een lidmaatschapssite een gemakkelijke taak geworden.

Een ander voordeel van het gebruik van Podia is dat u al uw digitale producten op één locatie kunt opslaan. In tegenstelling tot andere platforms die doorgaans een beperkte capaciteit hebben, kunt u met Podia online cursussen, digitale downloads en lidmaatschapssites samen hosten. U hoeft DropBox of opslagapps van derden niet eens te gebruiken om verschillende items te hosten. Dit maakt de organisatie en het onderhoud van al uw digitale producten een fluitje van een cent.

Als een drag-and-drop-builder is Podia de perfecte tool voor beginners en gevorderde gebruikers die niet bedreven zijn in HTML of programmeertaal. Bovendien heb je een prachtig thema om alles een kickstart te geven.

Podia: wat ik er niet leuk aan vind

Hoewel Podia eenvoudig is, mist het aanpassingsopties en geavanceerde functies om de harten van geavanceerde gebruikers te winnen. Podia kan in dit opzicht gewoon niet concurreren met Magento of WordPress.

Een ander nadeel is dat Podia geen telefonische ondersteuning heeft. Podia biedt echter andere manieren om contact op te nemen met klantenondersteuning, zoals de bronnenpagina, e-mail en het 24/7 live chatkanaal.

Podia Review: Final Thoughts

Of u nu een lidmaatschapssite host, een online cursus aanbiedt of downloadbare inhoud verkoopt, Podia biedt u een eenvoudige en flexibele manier om uw producten online te verkopen. Ik moet zeggen dat het maken van de eerste stap voor nieuwe gebruikers een intuïtief en eenvoudig proces is.

in tegenstelling tot WordPress en andere concurrerende platforms, Podia zal mensen niet overweldigen die niet zo technisch onderlegd zijn als het gaat om codering of websitebeheer. Mensen hoeven zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over storingen of technische problemen die gewoonlijk optreden wanneer het assortiment te groot wordt of wanneer de gebruikte plug-ins te veel zijn.

Hoewel de eenvoud van Podia een grote troef is, is het ook een nadeel: het platform heeft niet veel aanpassingsmogelijkheden of geavanceerde functies. Als u hierover nadenkt, krijgt u de zekerheid dat u niet betaalt voor overtollige functies die u helemaal niet gebruikt. Zelfs als je de extra functies nodig hebt, als dingen te ingewikkeld worden, waarom zou je dan in de eerste plaats de moeite nemen?.

Als je een beginner of een gemiddelde gebruiker bent, dan zal Podia ongetwijfeld goed bij je passen. Als je een gevorderde gebruiker bent die toegang wil tot meer geavanceerde functies, dan moet je kiezen voor een ander platform met de functies die Podia niet biedt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector