MailerLite recensie 2020

MailerLite: overzicht

MailerLite is een webgebaseerde e-mailmarketingtool die wordt vertrouwd door meer dan 600.000 gebruikers over de hele wereld. Gestart in 2010, is deze e-mailmarketingsoftware bedoeld om freelancers en kleine tot middelgrote bedrijven te helpen te genieten van voordelen voor e-mailmarketing tegen een betaalbare prijs.


Een van de sterke punten van MailerLite zijn het gebruiksgemak, de prachtige e-mail- en nieuwsbriefontwerpen en de uitstekende klantenondersteuning. Ondanks zijn eenvoud beschikt MailerLite over veel handige functies en integraties.

Veelvoorkomend probleem met e-mailmarketingsoftware

Met zoveel e-mailmarketingtools die tegenwoordig bijna dezelfde set standaardfuncties bieden, is het kiezen van een goede afhankelijk van uw budget. Er zijn eersteklas tools die een meer robuuste set functies bieden, maar die voor een hoge prijs verwachten. Aan de andere kant zijn sommige tools gratis of goedkoper, maar de functies die ze bieden zijn vrij eenvoudig.

MailerLite is een van de weinige e-mailmarketingtools met een mooie mix van functies en betaalbaarheid.

Belangrijkste kenmerken van MailerLite

De belangrijkste functies van MailerLite kunnen in de volgende categorieën worden onderverdeeld:

 • Campagnes maken
 • Abonnees beheren
 • Vormen bouwen
 • Automatisering
 • Integraties

Deze functies zijn toegankelijk via het menu van het dashboard en sommige zijn beschikbaar op de welkomstpagina. In de volgende secties gaan we in op de details van deze functies.

MailerLite Welkomstpagina.

1. Campagnes

Met MailerLite kun je mooie en goed converterende e-mailcampagnes maken voor je nieuwe blogpost, webinar of andere evenementen. U kunt één campagne starten door naar ‘Campagnes’ te gaan in het menu van het dashboard en vervolgens op ‘Campagne maken’ te klikken. Deze functie “Campagnes” is ook toegankelijk op de welkomstpagina.

MailerLite-campagnes

U kunt kiezen uit vier campagnetypen:

 • Regelmatig: De klassieke e-mailcampagne.
 • A / B-splitsing: Split-test twee verschillende e-mailformaten. Met deze functie kunt u de beste campagne-opzet bepalen die hoger zal converteren dan de andere.
 • Automatisch opnieuw verzenden: Helpt eerdere campagnes opnieuw te verzenden naar abonnees die uw e-mails niet hebben geopend of erop hebben geklikt. Het onderwerp en de inhoud van de nog te verschijnen e-mail kunnen worden gepersonaliseerd om abonnees te motiveren om contact met u te houden.
 • RSS-campagne: Een terugkerende campagne voor het automatisch verzenden van RSS-push-e-mails wanneer u een nieuw bericht publiceert.
MailerLite Kies campagnetype

Het creëren van een reguliere campagne

Laten we het proces van het maken van een gewone campagne bespreken. Nadat u een gewone campagne heeft gekozen, wordt u gevraagd of u helemaal opnieuw wilt beginnen. Als je van een frisse start houdt, wordt je gevraagd naar je favoriete editor: nieuwe of klassieke slepen-en-neerzetten, rich text of aangepaste HTML.

MailerLite-campagnes E-mailontwerp 1

Ik heb de klassieke editor voor slepen en neerzetten geprobeerd en ik vind het soepel. De set inhoudsblokken op de zijbalk omvat de meeste dingen die je nodig hebt, zoals video’s, afbeeldingen, handtekening, RSS-items, knoppen en sociale links. De editor houdt ook wijzigingen bij, zodat het corrigeren van fouten een fluitje van een cent is. Er is ook een galerij waar je afbeeldingen kunt kiezen zonder de editor te verlaten. Een andere unieke functie is dat u Facebook-berichten rechtstreeks aan uw e-mail kunt toevoegen.

MailerLite-campagnes maken e-mailinhoud

De belangrijkste aantrekkingskracht van de slepen-en-neerzetten-editor is dat u geen HTML of codeerkennis nodig heeft om deze te kunnen gebruiken. Als u echter met HTML wilt werken, kunt u eenvoudig overschakelen naar de aangepaste HTML-editor.

Als u niet helemaal opnieuw wilt beginnen, kunt u een sjabloon kiezen of een van uw samengestelde e-mails hergebruiken. Helaas zijn sjablonen alleen beschikbaar voor betaalde abonnees.

MailerLite-campagnes E-mailontwerp 2

Als u klaar bent met het ontwerpen van uw e-mail met een editor of een sjabloon, klikt u op ‘Klaar met bewerken’ en kiest u een groep of segment van abonnees. (Houd er rekening mee dat de groep verschilt van een segment, dat we in het volgende gedeelte van ‘Abonneebeheer’ zullen behandelen.)

Ontvangers van MailerLite-campagnes

Vervolgens wordt u gevraagd uw campagne te beoordelen en te bevestigen. De laatste stap is het plannen van uw campagne.

MailerLite-campagneschema

De overige drie campagnetypen – A / B-splitsing, automatisch opnieuw verzenden en RSS – volgen de normale campagnestappen, met enkele aanvullende opties.

2. Abonneebeheer

Segmenten en groepen

Het verzenden van één generieke e-mail naar al uw abonnees is een no-no in e-mailmarketing. Als u uw openings-, klik- en conversieratio’s wilt verhogen, is het noodzakelijk om uw campagnes te personaliseren. Daarom moet je je abonnees zoveel mogelijk in verschillende persona’s indelen.

De meeste e-mailmarketingtools doen dit via ‘tags’, maar MailerLite gebruikt ‘segmenten’ en ‘groepen’. Als u denkt dat segmenten en groepen vergelijkbare concepten zijn, moet u er rekening mee houden dat MailerLite deze twee anders behandelt. En dit maakt de aanpak van MailerLite behoorlijk verwarrend.

Als u op ‘Abonnees’ klikt, ziet u twee afzonderlijke tabbladen voor ‘Segmenten’ en ‘Groepen’.

MailerLite Abonnees-pagina

Laten we segmenten bespreken. Segmenten zijn gebaseerd op verschillende regels. Abonnees worden in één segment opgenomen als ze voldoen aan de regels die u voor dat segment hebt gedefinieerd. U kunt regels combineren of een alternatieve regel instellen. Het instellen van een regel ziet er als volgt uit:

MailerLite-abonneesegmenten

Groepen daarentegen is wat we kunnen vergelijken met ‘tags’ van andere e-mailmarketingtools. U kunt uw groepen handmatig bijwerken of met een automatiseringsregel. (Bekijk het gedeelte ‘Automatisering’ hieronder voor meer informatie over automatisering.)

MailerLite-abonneegroepen

Dankzij de Help van MailerLite is er een extra gids om u te helpen segmenten en groepen te onderscheiden. Hoewel de segmenten en groepen verwarrend kunnen zijn om te gebruiken, bieden deze twee opties een nieuwe manier voor u om uw abonnees verder te categoriseren en meer gepersonaliseerde campagnes te maken. Als je nog steeds overweldigd bent, kun je ervoor kiezen om geen segmenten of groepen te gebruiken, omdat deze twee puur optioneel zijn.

MailerLite-abonnees Groepen versus segmenten

Velden, statistieken en opschonen inactief

Deze drie zijn de resterende tabbladen onder ‘Abonnees’. In “Velden” heeft MailerLite hier al zijn eigen velden vermeld, zoals e-mail, naam, achternaam, bedrijf en land. U kunt in dit gedeelte ook aangepaste velden maken door een CSV-bestand van de lijst van uw abonnees te uploaden of door handmatig nieuwe velden toe te voegen. Velden zijn handig bij het maken van formulieren.

Velden voor MailerLite-abonnees

“Statistieken” biedt verschillende statistieken, waaronder gemiddelde tarieven voor openen, klikken, inschrijven en uitschrijven.

MailerLite Abonneestatistieken

Ten slotte kunt u op het tabblad ‘Opruimen inactief’ inactieve leden verwijderen die al meer dan zes maanden op uw lijst staan, maar geen van uw e-mails hebben geopend.

MailerLite-abonnees Opschonen inactief

3. Formulieren

Met de formulierbouwers van MailerLite kunt u ingesloten formulieren, pop-ups en bestemmingspagina’s bouwen.

Ingesloten formulieren

Een nieuw formulier maken, het formulier een naam geven en een abonneegroep selecteren – dit zijn de eerste stappen bij het bouwen van een ingebed formulier. MailerLite brengt u naar een pagina waar u het uiterlijk van zowel het inschrijfformulier als het succesbericht kunt wijzigen met het tabblad “Ontwerp”. Zoals u aan de onderstaande afbeeldingen kunt zien, zijn ingesloten formulieren eenvoudig en zijn er geen beschikbare sjablonen voor aanpassing.

MailerLite Embedded Forms Abonneren
Succes van MailerLite Embedded Forms

Vervolgens kunt u de insluitcode op uw website plaatsen zodat het formulier op geselecteerde pagina’s zal verschijnen. U kunt de functies van het formulier ook configureren met het tabblad ‘Instellingen’.

Instellingen voor MailerLite Embedded Form

Pop-ups

Stappen voor het maken, benoemen en selecteren van een abonneegroep voor nieuwe pop-ups zijn vergelijkbaar met die van ingesloten formulieren. In tegenstelling tot ingesloten formulieren, hebben pop-ups sjablonen om uit te kiezen.

MailerLite Forms Popup Kies sjabloon

MailerLite brengt u naar een andere pagina waar u het ontwerp van zowel het pop-upformulier als het succesbericht kunt wijzigen.

MailerLite Forms Design Popup 1
MailerLite Forms Design Popup 2
MailerLite Forms Design Popup 3

Dat is niet alles. MailerLite biedt extra opties om het gedrag van de pop-up te regelen via het tabblad ‘Instellingen’.

MailerLite Forms Design Popup 4

Bestemmingspagina

Als u nog niet onder de indruk bent van de ingebouwde maker van formulieren en pop-ups, kan de editor voor de bestemmingspagina – een unieke functie van MailerLite – u misschien tot een gelovige maken.

Nadat u een nieuwe bestemmingspagina heeft gemaakt, deze een naam heeft gegeven en een abonneegroep heeft gekozen, wordt u gevraagd een sjabloon te kiezen. Huidige keuzes zijn onder meer: ​​e-book, e-course, invite, prelaunch, webinar, “coming soon”, leadgeneratie en product. Hoewel er momenteel weinig selecties zijn, zouden deze voldoende moeten zijn om u op weg te helpen bij het bouwen van een bestemmingspagina.

Bestemmingspagina voor MailerLite-formulieren Kies sjabloon

Ik heb de webinarsjabloon geprobeerd. De editor van MailerLite bood 17 bouwstenen plus extra stylingopties voor het bouwen en wijzigen van zowel mijn bestemmingspagina als het succesbericht.

MailerLite Forms Design-bestemmingspagina 1
MailerLite Forms Design-bestemmingspagina 2
Landingspagina MailerLite Forms Design 3

Bovendien is er het volgende gedeelte waar u uw nieuwe bestemmingspagina kunt optimaliseren voor SEO-doeleinden.

MailerLite Forms Landing Page Instellingen

Het is indrukwekkend dat MailerLite een manier biedt om deze drie formulieren – ingesloten formulieren, pop-ups en bestemmingspagina – te bouwen, zelfs voor de gratis versie. U kunt zelfs de kleuren en andere stylingelementen matchen om deze vormen aan te passen aan uw huisstijl. Hoewel andere e-mailserviceproviders wel functies bieden voor het maken van formulieren, moet u mogelijk betalen om uw formulieren te maken.

4. Automatisering

E-mailautomatisering is een van de handige functies van MailerLite en wordt gebruikt om workflows te creëren op basis van campagneacties. Enkele voorbeelden van acties zijn: abonnees die links openen en erop klikken, abonnees die lid worden van een lijst, abonnees die een of meer contactvelden bijwerken of abonnees die upgraden van freemium naar een betaald abonnement. De automatisering van MailerLite is netjes, eenvoudig en gemakkelijk te navigeren. Dergelijke beschrijvingen kunnen niet worden gezegd voor de automatisering van andere e-mailmarketingsoftware.

Om een ​​nieuwe automatisering te creëren, moet u eerst een workflow maken en vervolgens een workflow-trigger instellen. Nadat u een trigger heeft ingesteld, kunt u stappen toevoegen, zoals het verzenden van een e-mail of het toevoegen van een vertraging, voorwaarde of actie. U kunt bijvoorbeeld op verschillende punten ja / nee-vestigingen maken om afzonderlijke e-mails te verzenden wanneer abonnees wel of niet aan specifieke criteria voldoen. U kunt ook automatisering gebruiken om autoresponders in te stellen of uw groepen bij te werken.

MailerLite Automation Setup Workflow Trigger

Hoewel MailerLite meerdere automatiseringen heeft voor talloze mogelijkheden, is het nog steeds niet zo rijk aan functies als ActiveCampaign en andere meer geavanceerde e-mailmarketingplatforms. Het mist geavanceerde voorwaardelijke elementen en het laat je de interactie van abonnees met de pagina’s van je website niet volgen.

5. Integratie

MailerLite heeft een behoorlijk aantal beschikbare integraties. De lijst is lang en omvat Shopify, WooCommerce, PayPal, Stripe, Magento, WordPress, Facebook, Zapier, Zendesk, ClickFunnels, Slack, Trello, Basecamp 3, Google Docs, Google Sheets en Google Forms.

MailerLite-integratielijst

Bovendien is het eenvoudig om MailerLite te integreren met WordPress-sites via de WordPress-plug-in. MailerLite biedt ook toegang tot de API voor ontwikkelaars, iets dat de integratie met andere apps helpt.

6. Andere functies

Hier zijn andere kenmerken van MailerLite:

 • Rapporten en analyse: MailerLite heeft een basisrapportagefunctie, maar er is geen speciale sectie voor. Er zijn ‘Statistieken’ onder ‘Abonnees’ en er zijn ook de rapporten in campagnes. MailerLite heeft beperkte e-commerce tracking, wat van toepassing is op WooCommerce en Shopify. Het heeft geen social tracking, maar wel click-mapping.
 • Bounce management: Na één harde bounce of vijf zachte bounces, verplaatst MailerLite abonnees automatisch naar een bounce-map waar u ze kunt beheren. Teruggestuurde e-mails vinden plaats wanneer de inbox van de abonnee vol is of wanneer een e-mailadres ongeldig is.
 • Onbeperkte afbeeldingsbibliotheek: MailerLite legt ook geen limiet op aan de afbeeldingsgrootte.

MailerLite-prijzen

MailerLite is een betaalbare e-mailserviceprovider. Het is geweldig voor startups, kleine en middelgrote bedrijven en individuen die niet te veel geld te besteden hebben. Er zijn vijf prijsmodellen, waaronder een freemium-versie. Als u echter van plan bent MailerLite voor zakelijk gebruik te gebruiken, raad ik u aan om voor $ 10 per maand te gaan, zodat u van alle functies kunt genieten en onbeperkt e-mails kunt verzenden.

Dit zijn de tariefplannen:

 • $ 0 / maand (gratis): tot 1.000 abonnees; tot 12.000 e-mails per maand; met beperkte functies.
 • $ 10 / maand ($ 84 / jaar): tot 1.000 abonnees; onbeperkt e-mails per maand; toegang tot alle functies.
 • $ 15 / maand ($ 126 / jaar): 1.001 tot 2.500 abonnees; onbeperkt e-mails per maand; toegang tot alle functies.
 • $ 30 / maand ($ 252 / jaar): 2.5001 tot 5.000 abonnees; onbeperkt e-mails per maand; toegang tot alle functies.
 • $ 50 / maand ($ 420 / jaar): 5.001 tot 10.000 abonnees; onbeperkt e-mails per maand; toegang tot alle functies.
MailerLite Jaarlijks prijsplan

Als je nieuwsgierig bent naar de verschillen in functies tussen de gratis en betaalde abonnementen, bekijk dan deze afbeelding:

MailerLite gratis versus betaalde abonnementen

Restituties

Abonnees kunnen alleen een terugbetaling krijgen als MailerLite de services zonder opgaaf van redenen beëindigt. Andere situaties zijn ter beoordeling van MailerLite.

MailerLite: wat ik er leuk aan vond

Allereerst is MailerLite beginnersvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken. Ik hield zeker van het dashboard, de drag-and-drop-builder, het royale aantal contentblokken, de formulierenbouwers, naadloze integraties en de eenvoudige maar voldoende krachtige automatisering.

De klantenondersteuning (bestaande uit e-mail en 24/7 livechat) is geweldig en reageert snel. Het team spreekt 12 talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Duits, Russisch en Nederlands. MailerLite heeft ook een uitgebreide kennisbank.

Het belangrijkste dat me echter aangetrokken heeft tot MailerLite, is het gratis plan. Hoewel dit plan misschien niet alle toeters en bellen heeft van de betaalde abonnementen, bevat hun gratis optie al behoorlijk krachtige automatisering en de meeste belangrijke functies van MailerLite. Tel daarbij op dat de eerste 1000 e-mailabonnees gratis zijn. Dit gratis abonnement is gewoon perfect voor iedereen die wil proeven hoe een e-mailmarketingtool werkt.

MailerLite: wat ik er niet leuk aan vind

Hoewel MailerLite nuttige automatiseringsfuncties heeft, mist het nog steeds bepaalde triggers. Het verschil tussen segmenten en groepen is verwarrend. De beschikbare sjablonen, betalingsopties en personalisatietools zijn beperkt.

Het meest frustrerende aan MailerLite is het strikte goedkeuringsproces. Hoewel het goedkeuringsproces slechts één dag kan duren, zal MailerLite, als uw account niet is goedgekeurd, geen uitleg geven over de afkeuring. Hoewel dit misschien de poging van MailerLite is om spam tegen te gaan en de afleverbaarheid van e-mailcampagnes hoog te houden, is het proces nog steeds vervelend.

MailerLite Review: Final Thoughts

MailerLite is een eenvoudig te gebruiken e-mailmarketingsoftware, met voldoende functies die geschikt zijn voor kleine en middelgrote bedrijven, bloggers en freelancemarketeers die met een bescheiden budget werken. Beginnende en gemiddelde gebruikers met minimale kennis van HTML of codering zullen de drag-and-drop-builder en andere eenvoudige aspecten van de interface van MailerLite leuk vinden.

MailerLite is a pari (zo niet beter) dan MailChimp, waarbij de betaalde abonnementen van MailerLite ook betaalbaarder zijn. Het gratis abonnement heeft niet alle functies, maar met 1.000 gratis abonnees en 12.000 maandelijkse e-mails is het nog steeds een goede deal. MailerLite biedt veel automatisering voor eenvoudige triggers, maar verwacht niet dat het geavanceerde automatisering zal uitvoeren in ActiveCampaign en andere meer geavanceerde tools.

MailerLite biedt een aanzienlijk lijstbeheer dat van pas zal komen bij het maken van meer gepersonaliseerde campagnes. Het maken van segmenten en groepen kan echter voor beginners verwarrend zijn, vooral als u gewend bent aan het “taggen” van andere e-mailmarketingtools. Bovendien is het goedkeuringsproces van MailerLite voor nieuwe accounts strenger dan dat van andere providers.

Dus, is MailerLite iets voor jou? Als je een beperkt budget hebt, maar een tool nodig hebt die meer doet dan e-mailcampagnes verzenden, dan is MailerLite geschikt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map