LearnDash recensie 2020

LearnDash 3.0: overzicht

Sinds de eerste keer dat het voor de WordPress-community werd uitgebracht, is LearnDash consequent naar de top van de lijst met leerbeheersystemen geklommen.


Het is de toonaangevende LMS WordPress-plug-in waarmee u zelf-gehoste cursussen kunt maken waarover u volledige controle heeft, en het is de go-to-cursus voor het maken van cursussen voor:

 • Onderwijsinstellingen
 • Onafhankelijke cursusmakers
 • Non-profitorganisaties
 • Ontwikkelaars
 • CEU-trainingsorganisaties

En nu, met de recente uitrol van LearnDash 3.0, blies LearnDash gewoon alle concurrentie uit het water. Met hun nieuwe Focusmodus, ongelooflijke cursusbouwer en nog veel meer glimmende nieuwe functies, is het beheren en verkopen van online cursussen nu nog eenvoudiger geworden.


Veelvoorkomende problemen met plug-ins voor leerbeheersystemen

E-learning als bedrijfstak is de afgelopen jaren met grote sprongen gegroeid. Met moderne technologie kan iedereen met de passie om les te geven hun eigen cursussen maken en deze verspreiden zoals ze dat willen.

Leermanagementsystemen zijn websites of applicaties waarmee u online cursussen kunt geven en beheren en gebruikers kunt volgen.

Het doel van LMS WordPress-plug-ins is om van elke WordPress-site LMS te maken. Hoewel geweldig in theorie, komen veel van deze plug-ins met een overvloed aan problemen die het maken van cursussen moeilijker maken dan nodig is.

Veelvoorkomende problemen met LMS-plug-ins:

 • Slechte UX / UI die zowel cursusmakers als studenten een algehele slechte ervaring geeft
 • Gecompliceerde front-end en back-end setup die te veel tijd in beslag neemt
 • Niet mobielvriendelijk

Het verbazingwekkende is dat dit precies is wat LearnDash probeerde op te lossen in hun recente versie, en ik kon niet enthousiaster zijn!


Belangrijkste kenmerken van LearnDash 3.0

Voor het vlezige deel gaan we de belangrijkste functies van LearnDash 3.0 bekijken die het echt onderscheiden van andere LMS WordPress-plug-ins.

1. Krachtige cursusbouwer

Interface slepen en neerzetten

De nieuwe cursusbouwer maakt het voor iedereen zo eenvoudig en gemakkelijk om cursussen en lessen te maken. Klik op om een ​​cursus te maken “Cursussen” in het linkerdeelvenster en klik op ‘Nieuw toevoegen’ en typ vervolgens de titel van je cursus.

LearnDash cursusbouwer

Dan klikken “Bouwer” op de top. Dit is waar dingen leuk worden. U kunt eenvoudig sectiekoppen toevoegen door op te klikken ‘Nieuwe sectiekop’ of voeg een nieuwe les toe door op te klikken “Nieuwe les”. Je kunt ze ook herschikken door ze te slepen en neer te zetten of door op de kleine knoppen omhoog en omlaag aan de zijkant te klikken.

nieuwe secties en lessen toevoegen

U kunt ook direct een onbeperkt aantal onderwerpen en quizzen onder één les toevoegen.

De eenvoudige interface voor slepen en neerzetten is echt iets om van te genieten en u kunt de stroom van uw cursus in een mum van tijd bewerken.

Gutenberg-achtige leseditor

Om inhoud aan je lessen toe te voegen, beweeg je je muis over de les en klik je op “Bewerk”.

LearnDash lessen bewerken

Je wordt naar een Gutenberg-achtige editor gebracht waar je alle soorten inhoud kunt plaatsen, zoals video’s, foto’s of teksten.

Omdat de editor erg op WordPress Gutenberg lijkt, zal het niet moeilijk zijn om je lessen te bewerken.

U kunt eigenlijk “” typen en het soort inhoud kiezen dat u wilt toevoegen, zoals:

Inhoud toevoegen aan lessen

TIP: Voor deze review heb ik een YouTube-video in de les ingesloten, maar het hosten van je video’s op YouTube is geen goed idee, omdat je video’s niet worden beschermd. Hierdoor is het gemakkelijk voor iedereen beschikbaar, zelfs voor degenen die er niet voor hebben betaald.

Herbruikbare cursusinhoud

Een enorm, GROOT pluspunt voor mij is het feit dat je dat gemakkelijk kunt hergebruik al uw cursusinhoud zoals lessen of quizzen voor cursussen die je maakt.

Dus als u veel cursussen maakt die nauw verwant zijn aan onderwerpen, kunt u dezelfde lessen gemakkelijk opnieuw gebruiken zonder dat u een andere versie ervan hoeft te doen of deze opnieuw op een andere pagina hoeft in te stellen. Deze functie bespaart u zoveel tijd.

Stel dat ik een nieuwe cursus heb gemaakt met de naam “Social Media Marketing voor bedrijven”. Aangezien ik zal bespreken hoe ik Facebook-advertenties voor bedrijven kan gebruiken, kan ik dezelfde lessen die ik voor mijn cursus heb gemaakt, opnieuw gebruiken “Masterclass Facebook-advertenties ”.

Ik kan dit doen door te zoeken naar de les die ik wil gebruiken op het rechter zijpaneel onder “Document,” beweeg mijn muis over de les die ik opnieuw wil gebruiken en klik vervolgens op “Toevoegen”.

Hierdoor wordt de les automatisch aan de cursus toegevoegd.

LearnDash hergebruik lessen

2. Focusmodus

Weet je nog dat ik zei dat de meeste LMS-plug-ins er aan de voorkant zo slecht uitzien dat het de kwaliteit van de ervaring van de leerlingen vermindert?

Dit is wat ik bedoelde:

Het ziet eruit als een gewone blogpost met de onnodige items op de zijbalk en voelt niet professioneel genoeg aan. Als je studenten voor je cursus hebben betaald, wil je ze een geweldige ervaring geven bovenop de geweldige inhoud.

Ja, je kunt die zijbalkwidgets gewoon handmatig verwijderen, maar dat laat je gewoon een saaie pagina achter zonder dat er iets anders aan de hand is.

LearnDash 3.0 biedt de PERFECTE oplossing.

De Focus modus geeft uw lessen een instant facelift met slechts één klik.

Om Focus Mode in te schakelen, hoeft u letterlijk slechts 3 dingen te doen:

 • Ga naar de “Instellingen” van LearnDash
 • Schakel de in “Focus modus”
 • En klik “Opslaan”.
schakel Focus Mode in LearnDash in

Zodra dat is gebeurd, vernieuw je een van je lessenpagina en sta versteld.

LearnDash met focusmodus ingeschakeld

Met slechts één klik veranderen uw lessen van gewone blogposts naar officieel ogende cursussen gemaakt door professionele ontwikkelaars.

U hoeft geen codering te doen om moderne functies te krijgen, zoals een afleidingsvrije interface, voortgangsbalk en een nette cursusomtrek.

Focusmodus is ook merkbaar omdat u uw merkkleuren, uw logo en andere elementen met betrekking tot uw merk kunt gebruiken om gebruikers een uniforme ervaring te geven.

De focusmodus is een game-wisselaar en zal de leerervaring van uw studenten echt helpen verbeteren.

3. Geavanceerde Quiz Builder

De quizbouwer van LearnDash is ook een andere geweldige functie, omdat je quizzen kunt maken met elk type vraag en meer instellingen kunt aanpassen aan je vereisten.

Er zijn twee manieren om een ​​quiz te maken. Ten eerste door naar te gaan ‘Cursussen’ door op de cursus te klikken waarvoor u een quiz wilt maken en ga naar de Cursusbouwer.

Daar kun je een nieuwe quiz toevoegen voor een specifieke les, zoals hier wordt weergegeven:

eerste manier om een ​​nieuwe quiz te maken

De tweede manier om een ​​quiz te maken is door op te klikken ‘Quizzen”In het linkerdeelvenster door op te klikken ‘Nieuw toevoegen’ en de quiz een naam geven.

tweede manier om een ​​nieuwe quiz te maken in LearnDash

Zodra dat is gebeurd, is het tijd om vragen aan de quiz toe te voegen door op te klikken “Bouwer” en “Nieuwe vraag”:

LearnDash quizbouwer

U kunt het vraagtype selecteren en de vraageditor past zich automatisch aan:

U kunt de vraaginstellingen verder wijzigen door op te klikken ‘Vraaginstellingen’:

Instellingen voor quizvragen

U kunt ook de algemene quizinstellingen aanpassen door op te klikken “Instellingen”:

Algemene quizinstellingen

4. Inhoud met druppelfeed

Je kunt ook een specifieke releasedatum voor lessen instellen door naar te gaan “Lessen”, door op de les te klikken die u wilt laten druppelen, ‘Instellingen’ en stel de Lesuitgaveschema onder Instellingen voor toegang tot lessen.

LearnDash drip-feed inhoud

5. Gebruikersprofielpagina

Het is ook een industriestandaard voor cursusstudenten om een ​​gebruikersprofiel te hebben waarin ze kunnen zien tot welke cursussen ze toegang hebben, hun voortgang en andere nuttige informatie.

Het opzetten van een gebruikersprofiel in LearnDash is vrij eenvoudig. Je moet een. Maken nieuwe pagina, Klik op de Blok toevoegen knop en zoek naar LearnDash-blokken.

Klik op de “LearnDash-profiel” blok en het zal automatisch een prachtig ogende gebruikersprofiellay-out creëren:

LearnDash maakt een gebruikersprofiel aan

NOTITIE: De focusmodus werkt niet op WordPress-pagina’s, dus ik moest de zijbalk handmatig verwijderen en de inhoudsbreedte aanpassen om het volledige gebruikersprofiel in mijn voorbeeld te krijgen.

6. Verschillende betalingsmogelijkheden

Om te beginnen met het verkopen van uw cursussen, moet u het ideale betalingssysteem voor u opzetten. Met LearnDash kunt u direct betalingen van PayPal en Stripe ontvangen zonder dat u apps of plug-ins van derden nodig heeft.

Maar deze optie mist de toeters en bellen die sommige mensen leuk vinden, zoals de mogelijkheid om coupons, vouchers, kortingen aan te bieden en zelfs andere dingen te verkopen dan cursussen /

Als je die dingen wilt kunnen doen, moet je plug-ins van derden gebruiken.

Ik raad ten zeerste aan om WooCommerce samen met Cartflows te gebruiken. Met deze krachtige combinatie kunt u eenvoudig meer producten aan uw website toevoegen, uw winkelwagen instellen en zelfs uw klanten upsellen of cross-selling.

Andere opties zijn:

 • ThriveCart
 • 2 Afrekenen
 • Gemakkelijke digitale downloads
 • SamCart

U kunt deze apps eenvoudig integreren door naar te gaan “Add-ons”:

LearnDash-add-ons

Andere mogelijkheden:

 • Eenvoudige configuratie van gebruikersregistratie
 • Vereisten op basis van cursus, les en quiz
 • Privé of openbaar forum voor studenten
 • Cijferlijst die synchroniseert met LearnDash-quiz en opdrachten en ook handmatige beoordeling
 • Bonuspunten voor voltooiing van de cursus
 • Aangepaste certificaten en badges
 • Mogelijkheid om cursusbundels te maken en te verkopen
 • Mogelijkheid om een ​​cursusmarktplaats zoals Udemy te creëren
 • Automatische e-mailtriggers voor studenten
 • Multi-site ingeschakeld

LearnDash 3.0-prijzen

LearnDash biedt 3 pakketten aan:

 • $ 159 voor één site
 • $ 189 10 sites + ProPanel
 • $ 329 25 sites + ProPanel

Wat is ProPanel?

Als je het je afvraagt, is ProPanel een add-on waarmee je een aantal dingen kunt doen, zoals:

 • Bekijk belangrijke statistieken zoals het huidige aantal studenten, het aantal cursussen, lopende opdrachten en openstaande essays
 • Bekijk realtime activiteiten terwijl studenten uw cursussen volgen
 • Bekijk en download voortgang en quizresultaten van gebruikers
 • Beheer, keur en verwijder opdrachten en essays
ProPanel-rapportage en statistieken
GIF door LearnDash

Restitutiebeleid

Wat betreft hun restitutiebeleid, u kunt binnen 30 dagen na uw aankoop een terugbetaling krijgen als u besluit dat LearnDash niet geschikt voor u is. Ook vermeld in hun beleidsverklaring zijn productupgrades, add-ons en verlengingen van licenties kan niet worden terugbetaald.

SPECIALE AANBIEDING:

U kunt gratis toegang krijgen tot mijn cursus “Course Creator Accelerator” als u LearnDash koopt via mijn verwijzingslinks. Deze cursus helpt u binnen enkele dagen online cursussen te maken met LearnDash en is oorspronkelijk $ 297 waard. Zodra je LearnDash met mijn link hebt gekocht, stuur me dan een kopie van de bonnen, ik verifieer en geef je een gratis exemplaar van de cursus.


LearnDash 3.0: enkele belangrijke vragen

1. Wat is de beste hosting voor LearnDash-cursuswebsites?

Als je net begint en op zoek bent naar iets dat waar voor je geld biedt, gaat er niets boven Siteground. Het heeft geweldige snelheid en prestaties.

Maar als je grote cursuswebsites wilt maken, raad ik CloudWays aan.

2. Wat is je aanbevolen thema voor LearnDash? AstraTheme

3. Kan Elementor Pro LearnDash-cursussen bewerken en vormgeven? Nee. Maar Elementor en andere paginabouwers kunnen interne onderwerppagina’s bewerken.

4. Zal LearnDash goed werken met lidmaatschapsplug-ins? Ja. LearnDash is compatibel met:

 • MemberPress
 • PaidMembershipsPro
 • Content Pro beperken
 • Lidachtig
 • Memberium
 • UltimateMember
 • ActiveMember360
 • iMember360

LearnDash 3.0: wat ik er leuk aan vind

Er is veel dat ik leuk vind aan de nieuwe LearnDash, vooral omdat het team erachter de ervaring van de leerlingen echt prioriteit gaf. De focusmodus verandert echt het spel en de Course Builder maakt het leven van cursusmakers zo gemakkelijk.

Ik hou ook van de ondersteuning die ze aan gebruikers bieden. Nadat je LearnDash hebt geïnstalleerd, word je naar de ingebouwde LearnDash Bootcamp gebracht, waar je tutorials kunt bekijken over het instellen van LearnDash. U kunt ook how-to-artikelen, recente aankondigingen en evenementen lezen en tips en trucs leren, zoals het toevoegen van een cursus-partnerprogramma via LearnDash – dit alles in WordPress.

Als je problemen hebt met LearnDash, kun je hun uitgebreide bekijken kennis basis. Als je nog steeds geen antwoord hebt gevonden, kun je een ticket indienen door naar hun te gaan Contactpagina.

LearnDash doet vrijwel alles voor u, van het bouwen van uw cursussen tot het maken van gebruikersprofielen, maar als u software van derden moet gebruiken voor extra functionaliteit, is het goed om te weten dat LearnDash compatibel is met veel populaire software.


LearnDash 3.0: wat ik er niet leuk aan vind

Aangezien deze versie pas onlangs is uitgebracht, is er nog veel te zien in termen van compatibiliteit met andere WordPress-plug-ins zoals paginabuilders, caching-plug-ins, enzovoort.

Bovendien is LearnDash geen alles-in-één oplossing, in die zin dat u mogelijk ook een winkelwagentje en een plug-in voor lidmaatschap nodig heeft. Het is dus meer ontworpen om te werken met uw bestaande infrastructuur.

Ja, je kunt cursussen op een eenvoudige manier verkopen zonder een winkelwagentje, maar het heeft niet alle toeters en bellen die je maar wilt, zoals kortingsbonnen, productbundels, etc. Het is niet zo erg omdat het heel gemakkelijk is om WooCommerce toe te voegen.

LearnDash is geen plug-in voor lidmaatschap. Dus als u inhoud buiten de lessen zelf wilt beschermen, moet u ook een lidmaatschapsplug-in toevoegen, zoals MemberPress of Restrict Content Pro.


LearnDash 3.0 Review: Final Thoughts

LearnDash 3.0 is echt revolutionair in de wereld van e-learning. Het legde de lat echt hoog en ik weet dat het vanaf hier alleen maar beter zal worden. Ik ben verheugd om toekomstige updates en nieuwe functies te zien die de ervaring nog meer zullen verbeteren.

Ik raad LearnDash aan aan iedereen die de gemakkelijkste manier wil om een ​​zelf-gehoste cursuswebsite te maken zonder de bank te verslaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector