Hoe WordPress aan te passen

wordpress ontwikkelingWordPress is het dominante websiteplatform dat er is, en terecht. Het’is gemakkelijk te gebruiken, ongelooflijk aanpasbaar en is inbegrepen bij de meeste kwaliteit webhostingproviders.


Laten we eens kijken hoe u uw WordPress-sites kunt aanpassen nadat u uw hostingruimte vierkant hebt gemaakt.

Instellingen eerst

Zodra WordPress is geïnstalleerd en u wilt beginnen met het aanpassen aan uw behoeften, is het’s goed om te beginnen met de basis. Door uw instellingen en bedieningselementen aan te passen, krijgt u meer precisie over de aanpassingen die u maakt en kunt u de rest van de site naar wens aanpassen.

Uw eerste WordPress-pagina heeft “Welkom” en een “pas uw site aan” knop. Negeer dat; in plaats daarvan, Klik op de “schermopties” tabblad in de rechterbovenhoek van het scherm. Deze plaats brengt een verzameling selectievakjes naar voren die u op elk moment laten zien wat u op uw scherm ziet. U kunt deze desgewenst uitschakelen als u dit niet doet’sommigen geven er niet om.

Vervolgens kunt u de vakken die u wel op uw scherm wilt houden, slepen en neerzetten op basis van uw voorkeur of hoe vaak u denkt dat u’Ik gebruik de dozen. Quick Draft kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn als je merkt dat je vaak met notities of ruwe concepten voor blogposts komt. Aan de andere kant wonnen de meeste mensen’Wees niet geïnteresseerd in WordPress-evenementen en -nieuws, tenzij u’ben een ontwikkelaar.

Ga hierna naar de Knop voor WordPress-instellingen, die zich in het linkermenu bevindt. Deze moeten voor de meeste gebruikers meteen goed genoeg zijn ingesteld, maar het helpt om door te gaan en ervoor te zorgen dat alles in goede staat verkeert. Dit is ook de plaats waar u verschillende belangrijke aspecten van uw site, zoals uw titel, kunt aanpassen.

WordPress instellingen

Het is ook een goed idee om te controleren of het siteadres en het WordPress-adres met elkaar overeenkomen; je don’wil niet dat bezoekers verdwalen op weg naar uw site!

Hier kunt u er ook voor zorgen dat uw startpagina is wat’s aanvankelijk weergegeven, in plaats van uw blogfeed (wat de standaard is).

Wij’d raadt ook aan om de “Vermeld voor elk bericht in een feed…” optie om “Overzicht”. Dit zorgt ervoor dat uw berichten worden samengevat, waardoor mensen sneller door uw inhoud scrollen en uw pagina sneller wordt geladen. Zorg er daarnaast voor dat uw “zichtbaarheid van zoekmachines” is uitgeschakeld, zodat Google uw site kan vinden voor verkeersdoeleinden.

Afgezien van deze basis, zijn er tal van andere instellingen waarmee u via deze pagina kunt rommelen. Wij’d raad aan om uw privacyinstellingen te bekijken, omdat u hiermee een privacypagina kunt ophalen die automatisch door WordPress is gemaakt. Dit is van onschatbare waarde als u van plan bent internationaal verkeer te hebben in het licht van de AVG.

Gebruikers – Toevoegen en verwijderen

Laat’Ga vervolgens naar het menu Gebruikers, dat zich op dezelfde linker console zou moeten bevinden. Hier kunt u nieuwe gebruikersprofielen maken of de gebruikersprofielen bewerken van iedereen die zich momenteel in het systeem bevindt. Hiermee kunt u bepalen wie bepaalde rechten en aanmeldingsgegevens heeft.

De knoppen spreken voor zich. “Voeg een nieuwe gebruiker toe” kunt u een nieuwe gebruiker aan de site toevoegen en vereist dat u bepaalde informatie over hen invult, inclusief een gebruikersnaam en e-mailadres. U kunt hun rol aanpassen en hen bepaalde privileges geven met de “rol” controle onderaan.

Wordpress-add-new-user

U kunt ook gebruikersprofielen bewerken en rechten of beheeropties aanpassen als u besluit meer mensen naar de site te halen voor het maken of bewerken van inhoud. Wees voorzichtig bij het gebruik van dit menu als u’je brengt iemand binnen zodat je dat niet doet’geef ze niet per ongeluk volledige beheerdersrechten, tenzij u ze 100% vertrouwt.

Ten slotte kunt u op dit deel van de site uw wachtwoord wijzigen en kunt u zelfs WordPress gebruiken om sterke wachtwoorden te genereren als u hulp nodig heeft. Gezien WordPress’s af en toe problemen met beveiliging, het’Het is een goed idee om deze knop een paar keer per jaar te gebruiken om je wachtwoord te wijzigen.

Thema dingen

Nu het’tijd om het leuke van WordPress maatwerk te leren: thema’s!

Afhankelijk van het hostingpakket of WordPress plan je’heb gekozen, u’Ik heb toegang tot enkele tientallen of enkele duizenden thema’s. Deze overvloed aan creatieve mogelijkheden kan een beetje overweldigend zijn.

U kunt een thema wijzigen of selecteren door gaan naar “Verschijning” aan de linkerkant van uw dashboard. WordPress installeert automatisch thema’s op uw systeem, maar u kunt dit menu gebruiken om naar nieuwe thema’s te zoeken door op te klikken “nieuw thema toevoegen”.

Voeg een nieuw thema toe in WordPress

Alle gratis thema’s die u al heeft, moeten al in uw verzameling staan. Thema’s van externe providers zijn te vinden in uw account door op uw te klikken “downloads” tabblad.

Anders kunt u de tabbladen bovenaan het scherm gebruiken om handmatig naar thema’s te zoeken of ze te selecteren uit collecties zoals “Populair”, “Laatste”, of “Favorieten”.

Als je eenmaal’Als u een thema heeft gevonden dat u bevalt, kunt u de bestanden downloaden en terugkeren naar WordPress. Nadat je je thema hebt toegevoegd, kan dat “Thema uploaden” via de knop bovenaan het scherm. Er zou een uploader-box voor bestanden moeten verschijnen, zodat u uw WordPress-bestanden in de ruimte kunt plaatsen. WordPress installeert en activeert het thema op dit punt automatisch.

Hoe upload je een thema in WordPress

Klik vervolgens op “Aanpassen” onder “Verschijning”; dit geeft u de mogelijkheid om uw thema naar wens aan te passen. Het gereedschap’De bedieningselementen en het uiterlijk zien er iets anders uit, afhankelijk van wat u met elk thema kunt doen, maar de algemene lay-out is identiek. Aanpassingsopties voor WordPress bevinden zich aan de linkerkant van het scherm en het voorbeeld staat direct in het midden.

Uw site-identiteit is de titel van de site en wordt weergegeven als u dit niet doet’t hebben geen logo. Site Icon isn’t het logo echter; dit is het kleine pictogram dat op het browsertabblad verschijnt (d.w.z. de “G” voor Google).

Logo is daarentegen te vinden onder “Koptekst”. U kunt uw logo selecteren vanaf een apparaat of computer, maar zorg ervoor dat de achtergrond transparant is, zodat deze wordt weergegeven, ongeacht de achtergrondkleur die u kiest.

Over kleur gesproken, u kunt de universele tinten die beschikbaar zijn voor uw thema en website wijzigen door op de overeenkomstige knop op het linkerdashboard te klikken. Achtergrondkleur spreekt voor zich; Met de achtergrondkleur van koptekst en voettekst kunt u verschillende sectoren van uw websitepagina onderscheiden.

De “Globaal” knop laat je globale instellingen aanpassen volgens uw merk of vooraf bepaald thema. Deze omvatten zaken als de grootte van lettertypen of de lay-outs van verschillende pagina’s. Het kan helpen om al deze instellingen een kijkje te geven, zelfs als u besluit ze in wezen hetzelfde te houden op basis van wat het thema standaard biedt.

Tenslotte, als je een WordPress premium-thema hebt gekocht, heb je mogelijk extra aanpassingsmogelijkheden aan de linkerkant en dashboard. Deze zijn te vinden op een knop genoemd naar het thema zelf.

Bijvoorbeeld, “Astra” opties verschijnen terwijl ze dezelfde naam hebben, hoewel ze mogelijk onder Uiterlijk staan ​​in plaats van op het dashboard als hun eigen categorie.

Hiermee kunt u extra plug-ins installeren of aspecten die specifiek zijn voor die thema’s wijzigen. We raden je aan een beetje tijd te besteden aan het experimenteren met al je opties, omdat dit gemakkelijk een van de meest diepgaande aspecten is van de WordPress-aanpassingservaring.

Plug-ins en SEO

Plug-ins zijn uitstekende toevoegingen aan elke website en kunnen de functionaliteit, prestaties en functies voor uw bezoekers verbeteren. Tegelijkertijd wilt u zorgvuldig uw plug-ins kiezen en kiezen, zodat u dat niet doet’t per ongeluk uw site overbelasten’s bandbreedte of opslaglimieten, of laat uw site te langzaam laden voor uw bezoekers.

Er zijn meerdere “moet hebben” soorten plug-ins wij’d aanbevelen. Deze omvatten plug-ins voor beveiliging, zoals Wordfence, die uw site beschermt tegen brute force-aanvallen en malware. U’Ik wil ook een aantal plug-ins voor beeldoptimalisatie als u van plan bent veel visuele media op uw site te gebruiken. Smush is een goede optie, omdat u hiermee afbeeldingen met een hoge resolutie kunt gebruiken zonder de zaken te veel te vertragen.

U’Ik wil waarschijnlijk ook een back-upplug-in krijgen, zelfs als uw hostingprovider gratis back-ups als extraatje heeft. Met back-ups kunt u uw gegevens elders bewaren voor het geval er iets crasht of er gebeurt iets rampzalig met uw site’s live versie.

Caching-plug-ins kunnen ook nuttig zijn. Deze laten uw WordPress-site sneller reageren door uw website en gegevens iets efficiënter en sneller aan uw bezoekers te leveren. W3 Totale cache is een geweldig voorbeeld.

Zodra u de plug-ins hebt geïdentificeerd die u wilt installeren (of ze dat nu zijn’zijn de bovenstaande of afzonderlijke), kunt u ze installeren en activeren door naar de “Plug-ins” knop aan de linkerkant en het dashboard en klikken “Nieuw toevoegen”.

Voeg een nieuwe plug-in toe in WordPress

Dit scherm brengt je ook naar de gratis WordPress plugin-collectie. U kunt naar gratis plug-ins zoeken door de naam in het zoekvak in de rechterbovenhoek te typen. Als je eenmaal’Als u de gewenste plug-ins hebt gevonden, klikt u op “Installeer nu” en de plug-in wordt automatisch geïnstalleerd. Klik “Activeren” zodra dit is gedaan om de effecten ervan op uw site te initiëren. Herhaal zo vaak als je nodig hebt, maar vergeet niet om je totale limiet voor plug-ins zo laag mogelijk te houden om een ​​beter gebruik van de site te vergemakkelijken.

Premium-plug-ins werken op precies dezelfde manier, hoewel u’Ik moet de plugin-bestanden kopen en downloaden naar uw computer voordat u ze uploadt op de “Plug-in toevoegen” pagina hierboven genoemd.

Configuratie

Vervolgens kunt u individuele instellingen en functies van verschillende plug-ins aanpassen nadat ze uw WordPress-site hebben geïnstalleerd. In feite bieden de meeste plug-ins aan om u tijdens de installatie een rondleiding door hun functies te geven, dus we raden u aan de tijd te nemen om elke plug-in te bekijken als u ze nog niet eerder hebt gebruikt.

Je kunt ook naar je dashboard aan de linkerkant kijken en nieuwe menu’s zien voor elke plug-in die je hebt geïnstalleerd. Hierdoor kunt u de functies handmatig wijzigen wanneer u maar wilt. Merk echter op dat sommige plug-ins verborgen zijn onder verschillende generieke namen, zoals “Prestaties” voor W3 Total Cache. Mogelijk moet u ook verschillende plug-ins vinden die verborgen zijn onder menu’s op een hoger niveau. 

SEO spullen

De tweede helft van deze stap is gericht op uw inspanningen voor zoekmachineoptimalisatie. Het optimaliseren van uw website om hoog te scoren in Google en bezoekersverkeer te verzamelen, is zijn eigen artikel, dus laat dat maar’s duik in hoe je dit voor mij kunt regelen, alleen WordPress-aanpassingsperspectief.

Gebruik de plug-in tutorial hierboven om te vinden Yoast SEO; het’s de meest gebruikte SEO-plug-in die beschikbaar is voor WordPress-gebruikers. Hiermee kunt u zoekwoordgegevens verzamelen en die gebruiken om uw inhoud en SEO-praktijken te optimaliseren.

Wordpress Yoast SEO-plug-in

Zodra het’s geïnstalleerd en geactiveerd, zoek het menu op het zijbalkdashboard. Het moet er gestileerd uitzien “Y” met “SEO” ernaast.

Hier heeft u zelf toegang tot het Yoast-dashboard. Gebruik de configuratiewizard die verschijnt bij het openen van deze pagina om alles actief te krijgen, gebruik de meegeleverde links om uw SEO-optimalisatie te starten. De plug-in stelt u een aantal vragen.

Zorg er eerst voor dat u uw selecteert “site is live en klaar om geïndexeerd te worden” als daarom gevraagd wordt. Dit zorgt ervoor dat Google uw website gemakkelijk indexeert zodra uw inhoud is gemaakt en gepost. Verdere vragen zullen je het soort antwoord geven website die u aan het bouwen bent, evenals het invullen van cruciale informatie zoals uw URL, eventuele bijbehorende URL’s met uw merk of bedrijf, en tot slot of uw pagina’s, berichten en sjablonen allemaal in zoekresultaten moeten worden weergegeven. Zorg ervoor dat deze zijn ingesteld op “Ja” voor de beste resultaten.

Er zijn aanvullende instellingen beschikbaar, zoals specificeren of er één auteur of één auteur is voor verschillende berichten op uw blog, en verschillende titelinstellingen.

Contactgegevens

Laat’s bouw een contactpagina op voordat we duiken in het op één na grootste stuk van uw WordPress-site-aanpassing: inhoudsopbouw.

Dit kan door te klikken op een pre-made “Contact” pagina die wordt geleverd met vrijwel elk WordPress-thema, inclusief veel van de gratis thema’s. U dient deze pagina zo min mogelijk te vullen met uw basisinformatie en indien nodig verschillende links naar relevante informatie op te nemen, waaronder uw pagina met uw privacybeleid.

U kunt ook de Contactformulier 7 plug-in om een ​​speciaal contactformulier te maken, waarmee u het formulier aan uw contactpagina kunt koppelen. Het biedt mensen een gestroomlijnde manier om u een opmerking of klacht te sturen, wat veel gemakkelijker is dan het doornemen van alle opmerkingen die u op uw verschillende berichten heeft. U kunt deze plug-in gebruiken om ook vooraf geschreven berichten naar de gebruiker te sturen die het bericht verzendt.

Contactformulier 7 plug-in

Uiteindelijk is het in de lucht hebben van uw contactpagina en het hebben van een bijbehorend contactformulier een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw bezoekers zich gehoord voelen en ervoor te zorgen dat u met hen kunt communiceren in het geval van een technische moeilijkheid. Dit is vooral van cruciaal belang als je een online winkel runnen en moeten af ​​en toe zaken als terugbetalingen afhandelen.

Content creatie

Uw WordPress-site heeft al een paar basispagina’s opgezet en is gemakkelijk toegankelijk via het linkerdashboard. Dit worden dingen genoemd “Huis”, “Over” enzovoorts.

U kunt en moet deze pagina’s in de eerste plaats invullen, beide om grip te krijgen op de WordPress-interface als u dat wilt’Ik heb het eerder gebruikt en om er zeker van te zijn dat ze dat niet zijn’t leeg in vergelijking met uw andere inhoudspagina’s.

Maar als het tijd is om een ​​nieuwe pagina te maken, kunt u dat doen door klikken “Pagina’s” op het linkerdashboard en vervolgens op ‘Nieuw toevoegen’. WordPress brengt je naar een scherm waar je een voorbeeldpagina, privacypagina of een nieuwe pagina kunt maken. De meeste mensen verwijderen uiteindelijk de voorbeeldpagina, ter info.

Voeg een nieuwe pagina toe in WordPress

Als je eenmaal’heb besloten om een ​​nieuwe pagina te maken, jij’Ik ga naar de WordPress-blogeditor, met de voorbeeldweergave aan de linkerkant en in het midden van het scherm en verschillende instellingen aan de rechterkant. Een plug-in voor het maken van pagina’s zal deze sjabloon wijzigen.

U kunt de pagina een naam geven waar u wilt en indien nodig een permalink toevoegen. Vervolgens kunt u het ontwerp en de lay-out maken door het blok te gebruiken of de sjabloonopties te verkennen via de rechtse knoppen. Je kunt ook het grootste deel van de pagina vullen met inhoud die je rechtstreeks in het WordPress-blok schrijft, of op Word via kopiëren / plakken.

Vergeet niet om de “Concept opslaan” knop vrij vaak dus je don’wis uw inhoud niet per ongeluk.

De meeste sjablonen of plug-ins bevatten ook een “Voeg media toe” knop of iets dergelijks. U kunt dit gebruiken om afbeeldingen of video in de inhoud in te voegen; dit wordt meestal toegevoegd via een apart apparaat of uw computer. Bovendien kunt u met veel plug-ins voor paginabuilder nieuwe blokken aan de pagina toevoegen om de inhoud gaande te houden’opnieuw door.

Wordpress mediabibliotheek

De WordPress Editor is het gemakkelijkste voorbeeld en wordt geleverd met een lijst met blokken waaruit je kunt putten door op te klikken “+” knop in de linkerbovenhoek van de Editor.

Na het plaatsen van elke pagina, we’d raden u aan om te profiteren van de Yoast-plug-in voordat u de pagina plaatst. Het’ll heb je verschillende zoekdatapunten toegevoegd, zoals je focuszoekwoord en metabeschrijving, voordat je gaat scoren hoe goed je die inhoud optimaliseert voor SEO-doeleinden.

Door dit te doen met elk stuk inhoud dat is gemaakt, zal uw site op lange termijn hoger scoren op Google en voorkomt u dat u kostbare tijd moet besteden aan het later bewerken van inhoud.

Voordat je een bericht plaatst, zorg ervoor dat alles luchtdicht is en dat jij’We hebben een aanbevolen afbeelding ingesteld die de inhoud nauwkeurig weergeeft. Vergeet categorieën en tags niet als je een blogpost schrijft! U kunt ook uw startpagina instellen op de pagina die u heeft’gemaakt door naar te gaan “Instellingen”, dan “Lezing”, vervolgens door te klikken op “een statische pagina” en het selecteren van de gewenste pagina uit de lijst.

Ten slotte kunt u uw site plaatsen “onderhoudsstand” op het tabblad Pagina. Dit zorgt ervoor dat mensen uw website en de onvoltooide staat niet kunnen zien.

Widgets

Widgets (ook te vinden onder “Voettekst”) is te vinden in de hoofdinstellingen. Dit zijn in wezen aanpasbare blokken die u op verschillende plekken op uw WordPress-site kunt plaatsen. Ze’re de zijbalken, extra menu’s, enz. waarmee u de toegankelijkheid van uw site voor u en uw bezoekers kunt aanpassen.

Wordpress woidgets

Ga naar “Verschijning”, dan “Widgets” starten. Het toont u de beschikbare widgets aan de linkerkant van het scherm en aan de rechterkant ziet u de plaatsen waar u kunt “sleuf” die widgets. Sommige van deze ruimtes zijn mogelijk al gevuld, maar voel je vrij om dingen om te wisselen als dat nodig is.

U kunt de verschillende functies van elke widget wijzigen, inclusief hun naam en functionaliteit. Of u kunt er zo weinig gebruiken als u wilt. Het’is aan jou!

Menu’s

Wij’d raad aan om dit deel van het proces op te slaan totdat het grootste deel van je inhoud al is ingesteld, omdat je dingen nodig hebt om op je menu’s aan te sluiten. Ga naar “Verschijning”, dan “Menu’s”.

WordPress menu's

U kunt menu’s maken vanaf deze pagina, en Daar’er is geen limiet aan het aantal dat u kunt genereren. De meeste sites gebruiken er natuurlijk maar één. Je zou het menu iets eenvoudigs moeten noemen; de menunaam isn’t wordt overal weergegeven waar een bezoeker kan zien.

Nadat u het menu heeft gemaakt, kunt u bepalen waar u heen wilt via de opties die op de “Menu-instellingen” scherm. “Menu opslaan” wanneer je’opnieuw tevreden.

Houd ten slotte de sectie automatisch “voeg nieuwe pagina’s op het hoogste niveau toe aan dit menu” niet aangevinkt zodat u handmatig nieuwe pagina’s in het menu op de juiste plek kunt plaatsen terwijl u ze genereert.

U kunt nieuwe pagina’s aan het menu toevoegen door op de selectievakjes aan de linkerkant hieronder te klikken “menu-items toevoegen”, dan klikken “toevoegen aan menu”. Hiermee kunt u ook menupagina’s slepen en neerzetten op de juiste plaats.

Nog beter, elke menupagina kan worden geopend en de instellingen kunnen verder worden aangepast, inclusief het uitschakelen van links, kolombreedte en navigatielabel.

Google Connection

Het laatste stukje van je aanpassingspuzzel: verbinding maken met Google!

Na het maken van een Google Analytics account en door verbinding te maken met uw website, kunt u uw website volgen’s verkeer en andere gegevens van het Google Analytics-controlebord. Maar u kunt ook Search Console instellen, wat u doet door naar de Search Console website en klikken “Begin nu”.

Het installatieproces is vrij eenvoudig en vraagt ​​u om uw eigendom van uw account te verifiëren. Na verificatie zal Search Console dat doen ook verzamel gegevens op uw website, zodat u uw SEO-inspanningen een boost kunt geven!

Ga naar Google Analytics en maak ook een verbinding met Search Console; doe dit via “beheerder”, dan “Eigendom”, dan “Property-instellingen”.

Google Analytics Admin Tab

Ga na dit alles naar uw Yoast SEO-instellingen en klik op de “Kenmerken” tabblad bovenaan het scherm. Yoast creëert al “sitemaps”, Dit zijn gegevens die Google Search Console kan gebruiken om uw SEO-ranking te verbeteren en nieuwe gegevens voor uw tools te genereren. Klik op de “?” boven Sitemaps krijgt u een link die u vervolgens kunt overzetten naar uw Search Console-dashboard.

Conclusie

Al met al is het aanpassen van uw WordPress-site een enorme inspanning en het zal waarschijnlijk enkele weken of maanden duren voordat u alle functionaliteiten en instellingen die u kunt gebruiken volledig begrijpt. Volg echter de bovenstaande stappen en je bent goed op weg om een ​​functionele, effectieve en SEO-vriendelijke site te maken die je kunt gebruiken zoals je wilt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map