Hoe u uw site op DNS-niveau kunt beschermen

Domein naam server (DNS) is een veel voorkomende term in de internetwereld en iets dat velen waarschijnlijk zijn tegengekomen en onmiddellijk hebben genegeerd, en het doorgeven als meer internetgerelateerd jargon. Welnu, het blijkt dat DNS behoorlijk belangrijk is, vooral omdat het betrekking heeft op internetbeveiliging.


Wat is DNS en hoe werkt het??

DNS is een internetprotocol dat domeinnamen vertaalt (d.w.z.., ‘bestwebhostingaustralia.org’ ) naar een meer codevriendelijk IP-adres zoals 206.20.11.222. Wanneer een gebruiker de woorden typt “bestwebhostingaustralia.org “in de webbrowser, een programma in het besturingssysteem zoekt die invoer op met behulp van een DNS-resolver en haalt het IP-adres op. Die DNS-resolver kan ook eerst de gebruiker controleren’s webcache om te zien of het al het IP-adres heeft.

Wanneer u alle domeinnamen en bijbehorende IP-adressen die er zijn in overweging neemt, krijgt u inzicht in hoe robuust de DNS is. Maar de DNS is ontworpen voor functionaliteit en bruikbaarheid en niet voor beveiliging. Dit ontbreken van een verbetering van de beveiliging focus en de constante overdracht van gegevens heen en weer van clients naar servers heeft het tot een frequent doelwit gemaakt voor een aantal behoorlijk geavanceerde beveiligingsaanvallen.

Wat zijn enkele veelvoorkomende DNS-aanvallen?

Nu u een goed begrip heeft van hoe DNS werkt, laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende manieren waarop DNS-aanvallen plaatsvinden. Een DNS-aanval vindt plaats wanneer een hacker kwetsbaarheden in de DNS misbruikt.

Denial of Service (DoS) -aanvallen – Schadelijke bots (dit zijn vaak computers met hoge jacks die niet doneren’zelfs niet weten dat ze deelnemen) stuurt meer verkeer naar een gericht IP-adres dan de site is gebouwd om te verwerken. De doelsite loopt vast en kan het botverkeer of legitiem verkeer niet beheren en kan uiteindelijk niet reageren.

DNS-versterkingsaanvallenVersterkingsaanvallen zijn een vorm van denial of service (DoS) -aanvallen en komen veel vaker voor. De bovengenoemde DoS-aanval wordt aanzienlijk versterkt door een DNS-server die highjacked is en de botaanval effectief verspreidt naar andere servers. Het is een DoS-aanval op steroïden.

DNS-spoofing – dit is het proces van het vervangen van een juist websiteadres voor de “vervalst” website van een ander. Gebruikers die een bekende, vertrouwde site willen bezoeken (bijvoorbeeld die van u), worden in plaats daarvan naar een nepwebsite geleid die mogelijk malware, spyware of een virus bevat. De gebruiker’s computer is besmet en ze weten misschien niet eens wat er is gebeurd. De vervalste websites kunnen bestaan ​​uit kopieën van de echte site, waardoor het voor gebruikers nog moeilijker wordt om te zien wat’gebeurt.

DNS Flux – in deze truc wisselen hackers DNS-records in wezen met extreme frequentie uit om detectie te voorkomen, terwijl gebruikers met succes worden omgeleid naar frauduleuze sites.

Cachevergiftiging – De DNS-server raakt beschadigd wanneer legitieme IP-adressen in de cache van een server worden geplaatst, worden vervangen door slechte IP-adressen en vervolgens het verkeer naar de legitieme site omleiden naar een kwaadaardige website. Het is een vorm van spoofing, maar in plaats daarvan infiltreert het de gecachte webadressen.

Hoe u uw site op DNS-niveau kunt beschermen

Elk bedrijf of merk moet een strategie hebben om zich te beschermen tegen de hierboven genoemde frequente aanvallen. Deze aanvallen kunnen websites verwijderen, waardoor inkomsten en kansen verloren gaan, of ze kunnen servers en computers medeplichtig maken aan bot- en spoofing-aanvallen op andere sites of adressen. Als elke domeineigenaar de volgende stappen zou nemen, zou dit de frequentie en de kans op DNS-aanvallen helpen verminderen.

Hier zijn enkele beschermende maatregelen die moeten worden genomen.

 1. Weet waar al uw domeinen zijn – elk bedrijf of elke entiteit moet volledige kennis en toegang (in de vorm van een dashboard) hebben tot al zijn domeinen. Omgeleide domeinen en adressen bieden een toegangspunt voor alle gerelateerde domeinen. Waakzaamheid over uw domeinen is ook een uitstekende manier om uw vinger aan de pols te houden en te allen tijde te weten wat er aan de hand is.
 1. Stel uw domeinen in als “Op slot” – een domein vergrendelen betekent dat het niet beschikbaar is voor overdracht. Deze vergrendelingsfunctie beschermt tegen frauduleuze aanvallen.
 1. Werk alleen met registrar’s dat is veilig – ervoor zorgen dat uw domeinregistreerder maakt gebruik van een veilige, geharde portal terwijl het voortdurend controleren op twijfelachtig verkeer en kwetsbaarheden een enorme stap en een goede verdediging is. Deze registrars moeten ook over robuuste beveiligingsfuncties beschikken om DNS-aanvallen te voorkomen. Cloudflare is hiervoor een goede keuze.
 1. Controleer kritieke domeinen – kritieke domeinen moeten voortdurend worden gecontroleerd op ongeautoriseerde DNS-updates, inhoudswijzigingen of cachevergiftiging. Alle problemen die worden gedetecteerd, moeten onmiddellijk worden aangepakt. Neem contact op met uw gastheer of registreerder wanneer dit gebeurt.

Eén stap tegelijk veilig houden

In onze digitale wereld vertrouwen klanten en bezoekers van uw website erop om de informatie, producten of communicatie te krijgen die ze zoeken. Het is waarschijnlijk de meest zichtbare weergave van uw bedrijf en merk. Het beveiligen van die website en het bijbehorende domein moet een prioriteit zijn voor elk bedrijf of individuele site-eigenaar.

DNS-aanvallen komen vaak voor omdat het als een “zacht” doelwit wordt beschouwd en hackers behoorlijk geavanceerd zijn geworden in het uitvoeren van aanvallen. Hoewel u geen controle heeft over wat er op DNS-niveau gebeurt en u op de industrie moet vertrouwen om op deze bedreigingen te reageren, kunt u uw eigen website- en domeinbeveiliging verbeteren met de hierboven beschreven stappen. Dit is essentieel en noodzakelijk. U bent verantwoordelijk voor de bezoekers van uw website en uw bedrijf of merk rekent op die interactie om te slagen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map