Een back-up van uw website maken

website back-upVeel van de beste websites en online bedrijven hebben duizenden uren werk gestoken in hun ontwerpen, inhoud en zoekmachineoptimalisatie.


Ze’re kunstwerken en liefde, en ze vertegenwoordigen de gehele economische output en inkomen voor veel internet-professionals.

Het’Het is niet moeilijk om te zeggen dat een website, goed gemaakt en geoptimaliseerd, veel weg heeft van een fysieke bedrijfslocatie of een kantoor.

Maar net als een echt gebouw, loopt uw ​​website waar u veel moeite in steekt het risico te worden afgebrand. Alleen in plaats van daadwerkelijk te branden in een brand, kan uw website van het internet worden verwijderd als de server crasht of als een kwaadwillende cyberaanval uw website en zijn kritieke gegevens target.

In een mum van tijd, alle tijd en energie die je erin steekt aanpassen van WordPress zou kunnen verdwenen vanwege een slechte dag.

Websites hebben echter één voordeel dat fysieke locaties niet hebben; u kunt gemakkelijk identieke kopieën van uw website maken en deze ergens anders opslaan voor een regenachtige dag. In het geval dat uw website onverwachts crasht, kunt u deze kopie gebruiken om uw website binnen enkele minuten of uren te vervangen. Laat vandaag’s bekijk hoe u een back-up van uw website kunt maken, waarbij de methoden voor u geschikt kunnen zijn.

Hoe vaak moet er een back-up van uw site worden gemaakt?


hoe vaak moet u een back-up van uw website makenWe raden u aan regelmatig een back-up van uw website te maken, hoewel de exacte definitie van dat woord van gebruiker tot gebruiker verschilt.

Het doel van elke back-up van een website is om te voorkomen dat de site wordt hersteld vanaf een kopie of iteratie die meerdere jaren oud is.

Het is echter ook mogelijk dat u niet de moeizame inspanning wilt leveren om elke dag een back-up van uw website te maken, vooral als u dat niet doet’t voeg er zo vaak nieuwe inhoud aan toe.

Veel website-eigenaren hebben andere taken die ze moeten uitvoeren om ervoor te zorgen dat hun site soepel werkt.

Daartoe, back-ups van websites die een paar weken oud zijn, zijn waarschijnlijk de beste keuze. Hiermee kunt u het grootste deel van uw instellingen en inhoud herstellen, zelfs als u dat doet’heb sindsdien dingen bijgewerkt en het voorkomt dat u tonnen software of plug-ins moet patchen’het is onwaarschijnlijk dat ze allemaal in de tijdsspanne zijn bijgewerkt.

Een keer per maand is een andere goede maatstaf, en het stelt u in staat om uw back-up voor een gewone dag te plannen, en deze op te nemen in een bestaand onderhoudsschema voor de website.

Waarom u ALTIJD een back-up van uw site moet maken


veilige website-backupEen back-up van uw website maken is een van de grootste verantwoordelijkheden die u heeft voor uw online bedrijf of merk.

Het verliezen van alle gegevens op uw website kan een verpletterende nederlaag zijn en u dagen of weken terugbrengen in termen van verschillende statistieken.

# 1 Uw SEO en bezoekersbestand verliezen

Om te beginnen kan het niet aanvankelijk maken van een back-up van uw website ertoe leiden dat u alle tijd en energie verliest die u in het ontwerp, de inhoud en de zoekmachineoptimalisatie steekt.

Hoe langer u de site beheert en hoe complexer deze is, hoe meer u verliest als de servers crashen en alles wordt gewist. Door een back-up van uw website te maken, voorkomt u dat u deze totale catastrofe moet meemaken.

Het duurt lang voordat een site operationeel is, om nog maar te zwijgen over geschikt voor bezoekers en geoptimaliseerd voor Google-zoekrangschikkingen. Het’s is ook ongelooflijk demoraliserend nu al je harde werk in een oogwenk wordt afgebroken als je dat niet doet’geen up-to-date back-up van uw website hebben.

# 2 VEEL geld uitgeven aan wederopbouw

geldstapelsHet alternatief is om uw website helemaal opnieuw te maken. Dit kost tijd, geld en geestelijke gezondheid.

Als u online zaken doet of als u een aanzienlijk inkomen genereert uit uw websiteverkeer, verliest u aanzienlijke inkomsten terwijl uw website niet beschikbaar is.

Onthoud dat als u geen back-up van uw website nodig heeft, u dat moet doen start alles helemaal opnieuw en bouw alle elementen opnieuw op.

Dit betekent jij’Ik zal enkele weken of maanden moeten besteden aan het niet verkrijgen van de inkomsten die u normaal gesproken zou krijgen van uw vaste bezoekers. Erger nog, u zult meer tijd moeten doorbrengen, zelfs nadat de website weer functioneel is en hetzelfde bezoekersbestand opnieuw opbouwt dat u eerder leuk vond. Mensen hebben een korte aandachtsspanne en veel bezoekers die misschien zelfs vaste bezoekers van uw site zijn geweest, komen niet meer langs, tenzij u hun aandacht opnieuw trekt.

Terzijde: dit verlies aan inkomsten maakt het ook moeilijker om uw website opnieuw op te bouwen. U’Ik moet financiering voor alle wederopbouwinspanningen uit een andere bron bedenken. Voor elke online zakelijke of e-commerce website kan dit faillissement betekenen.

# 3 Tijd is door de afvoer gegaan

Het derde en laatste grote verlies, als je dat niet doet’Maak geen back-up van uw website tijd. Meer dan het geld hier voor u om de site te herbouwen, u’Uiteindelijk moet ik jaren overdoen’ werk waard als je een site hebt die groot en complex genoeg is. Alle tijd die u zou moeten besteden aan het herhalen en innoveren van uw bestaande sitearchitectuur en inhoud, moet nu worden besteed aan het opnieuw opbouwen van de basis.

Uiteindelijk is het maken van een back-up van uw site dat niet’t gewoon een noodzaak; het’s gezond verstand eens je alle mogelijke nadelen overweegt die daarbij komen kijken, als je dat niet doet. Daar’is geen excuus om geen back-up van uw website te maken, vooral als u dat niet doet’t heeft geen webhostingbedrijf dat regelmatig een back-up van uw site voor u maakt.

Een back-up van uw website maken

Hoewel er veel webhosts zijn die regelmatig een back-up van de websites voor hun klanten maken, is dit niet het geval’dat bedoel je niet’neem de zaken niet in eigen handen.

Zelfs als u uw hostingbedrijf vertrouwt, raden we u aan om in het ergste geval zelf meerdere handmatige back-ups te maken. Het’zoals het oude gezegde luidt: als je wilt dat iets goed wordt gedaan, doe het dan zelf.

Bovendien geeft het maken van een back-up van uw eigen website u extra flexibiliteit bij het herstellen. Jij hebt gewonnen’u hoeft geen contact op te nemen met uw hostingbedrijf voor het back-upbestand, en zij zullen het ook niet boven uw hoofd kunnen houden als u uw hostingbedrijf slecht hebt gekozen.

Verwant: Beste webhosting voor Australië

Als u uw eigen back-up van uw website bij de hand heeft, betekent dit dat u alles in de lucht kunt krijgen met zo min mogelijk downtime, wat van cruciaal belang kan zijn als u een online bedrijf heeft met een regelmatig bezoekersbestand.

Bovendien doen veel webhostingproviders dat niet’t proactief malware- of virusscans uitvoeren tegen uw website. Het hebben van een back-up is wellicht de beste manier om uw website te beschermen tegen kwaadwillende hackers of cyberaanvallen.

Al met al, don’t de gemoedsrust die een eigen back-up van uw website kan bieden, niet wegneemt.

Er zijn veel verschillende manieren waarop u een back-up van uw website kunt maken; laat’s breken ze een voor een af.

1. Gebruik een online back-upservice

back-upbestanden en mappen

Een van de handigste back-upoplossingen voor websites is het gebruik van een online back-upservice of bedrijf.

Zoals de naam al doet vermoeden, deze bedrijven maken een back-up van uw website door een online versie aan te bieden die u vervolgens kunt downloaden en indien nodig opnieuw formatteren. Zie het als Dropbox maar dan voor uw site!

Natuurlijk zijn websites dat niet’t alleen verzamelingen bestanden. Dit is de reden waarom online back-upservices rekening houden met al deze factoren en u in staat stellen een back-up te maken van uw volledige website voor herformatteren en opnieuw starten wanneer dat nodig is.

Online back-upservices loggen in op uw website en maken afzonderlijk een back-up van elk website-element en bestand. Dit gebeurt automatisch op de achtergrond en gebeurt niet’Het heeft niet noodzakelijkerwijs invloed op de looptijd of laadtijden van uw website voor uw bezoekers. U kunt ook vaak de back-upsoftware van de website naar wens configureren, en zelfs instellen dat deze automatisch wordt uitgevoerd op bepaalde perioden zoals we hierboven hebben besproken.

Het’s gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk te waarderen vanwege het hands-off karakter. Het’s veel Het is gemakkelijker om een ​​online back-upservice op te nemen dan om zelf handmatig een back-up van elk bestand of elke regel code te maken. Deze back-upoplossingen zijn efficiënt en worden zelfs geleverd met de juiste opslagruimte, dus dat hoeft niet’u hoeft de bestandsorganisatie niet zelf uit te zoeken.

Sterker nog, het feit dat het online services zijn, betekent je don’u hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud om uw gegevensopslagapparaat fysiek te beschermen. Jij hebt gewonnen’u hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw externe harde schijf ergens opbergt of voorkomt dat deze wordt beschadigd door dingen in de garage. Het’s allemaal online gelokaliseerd en opgeslagen op een externe server of opgeslagen in de cloud.

Veel van de beste online back-upservices voor websites worden ook geleverd verbeterde beveiligingsprotocollen. Dit voorkomt dat iedereen die een vendetta tegen uw website heeft, uw site kan targeten wanneer deze het meest kwetsbaar is en de bestanden daarin beschadigt. De meeste services gebruiken meerdere beveiligingslagen om uw bestanden te beschermen en bevatten mogelijk zelfs redundante servers; met andere woorden, ze houden meerdere exemplaren van uw websitebestanden bij de hand voor het geval er iets misgaat met een van de exemplaren.

Maar verreweg het grootste voordeel van het gebruik van een online back-upservice is dat Hiermee kunt u uw site sneller laten werken dan welke andere methode dan ook. U kunt uw website vrijwel onmiddellijk herstellen naar de vorige versie, wat een cruciale noodzaak kan zijn als u een e-commerce winkel en kan’t veroorloven om inkomsten te verliezen.

Natuurlijk kosten website-back-upservices terugkerende kosten om te profiteren van al hun uitstekende functies en beveiliging. Mogelijk kunt u dit echter opnemen in uw maandelijkse onderhoudsbudget. Sterker nog, veel uitstekende webhostingproviders bieden back-upservices als extraatjes of functies voor sommige van hun abonnementspakketten.

Een van de meest populaire online webback-upservices, CodeGuard, is opgenomen in verschillende hostingproviders’ abonnementspakketten.

2. Handmatige back-ups

ftp-file-transfer-protocolals jij’ben meer een hands-on persoon en don’Als u geen risico wilt nemen met iemand anders, kunt u handmatig een back-up van elk bestand op uw website maken, rechtstreeks op uw lokale computer.

Je kunt dan die bestanden nemen en bewaar ze extern ergens anders voor extra veiligheid. Dit kan met name aantrekkelijk zijn als u gevoelige informatie op uw site heeft en ervoor wilt zorgen dat niemand die gegevens in handen krijgt.

Als u echter op een handmatige back-upoptie vertrouwt, heeft u verschillende nadelen. U’Ik moet onthouden dat u steeds handmatig een back-up van uw site moet maken (daarom raden we de methode van maandelijks gebruik ten zeerste aan), en het kan lang duren als u een back-up van een bijzonder grote website wilt maken.

Bovendien heb je gewonnen’niet in staat zijn om bestanden te downloaden die individueel veranderen; u’Ik moet in feite het hele gebeuren steeds opnieuw downloaden, wat u veel tijd kost.

Dan daar’s de mogelijkheid van menselijke fouten. We raden u alleen aan de handmatige back-upmethode uit te voeren als u uw computeronderhoudsvaardigheden goed beheerst en uw opgeslagen bestanden logisch kunt onderhouden en ordenen om ze gemakkelijk terug te vinden.

Met al dat gezegd zijnde, laten we’s hoe u handmatig een back-up van uw website kunt maken.

Ten eerste, maak een FTP-account. Dit is meestal toegankelijk via uw cPanel-dashboard, hoewel andere GUI’s hun eigen portals kunnen hebben. Vervolgens kunt u de FTP-client installeren, die u de interface biedt die u nodig hebt om diep in de websitebestanden te duiken.

Ongeacht de exacte FTP-client die u gebruikt (FileZilla is een veel voorkomende keuze die we zouden aanbevelen), u’Ik voer het IP-adres van uw website in de FTP-client in en breng een verbinding met uw website tot stand. U’Ik kan uw lokale bestanden en mappen zien, samen met de bestanden en mappen voor uw website.

Dat doe je dan maak een bestemmingsmap om uw back-up te maken. Het’Het is een goed idee om dit iets logisch en gemakkelijk te vinden te noemen voor organisatiedoeleinden.

Op dit punt kunt u al uw bestanden slepen en neerzetten door erop te klikken en ze naar de map te slepen’ve gemaakt. Het downloaden begint onmiddellijk, hoewel het enige tijd kan duren. Zodra het downloaden is voltooid, kunt u die bestanden overal mee naar toe nemen en zelfs naar een extra harde schijf verplaatsen.

3. Een back-up van de database maken

phpmyadminAls u echter een WordPress website, of een website met een database, jij’Ik heb ook een back-up van die inhoud nodig naast uw bestanden.

U kunt dit doen door uw cPanel-inlogknop te vinden; deze bevindt zich op het cPanel-dashboard zelf of op de website van uw webhostingprovider.

U kunt dan een database-sectie vinden; zoeken phpMyAdmin. Hierdoor wordt een ander dashboard geopend, dat u de databases voor uw WordPress biedt voor de website voor inhoudsbeheer.

Vervolgens kunt u klikken “exporteren” (of een vergelijkbare knop, afhankelijk van hoe uw dashboard er specifiek uitziet) en bestel al die databasegegevens om naar dezelfde map te worden verzonden die u hebt gespecificeerd voor uw gewone bestanden. Nogmaals, dit kan even duren, dus bereid je voor om geduld te hebben.

De meest voorkomende toepassingen zijn prima met de standaardinstellingen, hoewel u kunt knoeien met aangepaste instellingen als u alleen specifieke gegevenstabellen wilt selecteren. Uw databaseback-up moet naar uw computer worden gedownload als een .sql-bestand.

Als je eenmaal’Als u beide stappen heeft doorlopen, kunt u uw back-upwebsite overal mee naar toe nemen. Veel website-eigenaren slaan een papieren versie van hun website op, terwijl anderen deze in de cloud opslaan nadat ze voor het eerst op de computer zijn overgezet. Hoe dan ook, dit creëert redundantie omdat meerdere versies van de website altijd op meerdere locaties bestaan.

4. Back-up maken met cPanel

cPanel-logoEen andere (en snellere) manier om uw websitebestanden handmatig te downloaden, is door de cPanel-besturingselementen zich. Snel gezet:

 • log in op uw cPanel-configuratiescherm
 • Klik “back-up”
 • Klik “genereer / download een volledige back-up”
 • Klik “thuismap” op de plaats waar u om een ​​back-upbestemming vraagt ​​en voer uw e-mailadres in
 • Klik “back-up genereren”
 • u’Ik ontvang een e-mail zodra uw volledige back-up gereed is

Net als bij het handmatig back-uppen van al uw website-inhoud, kan dit behoorlijk wat tijd in beslag nemen. U’Ik moet nog steeds goede organisatie-inspanningen leveren met dit type back-upproces; vergeet niet om het regelmatig te doen en uw gegevens op een gemakkelijk te onthouden plaats of op een veilige locatie op te slaan.

5. Rsync-back-up

Rsync (kort voor “externe synchronisatie”) is een andere mogelijke back-upoplossing die u kunt gebruiken. Zijn software dat laat je bestanden over servers heen kopiëren. Maar het’s van bijzonder belang omdat het alleen bestanden of delen van bestanden die zijn gewijzigd overzet.

rsync offsite back-up tutorial

Kortom, je hebt gewonnen’Het is niet nodig om constant een back-up van uw hele website te lezen.

Rsync is slim genoeg om alleen de bijgewerkte delen van uw website te detecteren, waardoor die de oude kopieën overschrijven en alle bestanden of gegevens behouden die niet zijn’t een beetje veranderd.

Dit bespaart u veel tijd en bandbreedte en kan bijzonder effectief zijn als u een budget hosting abonnement heeft of als u gewoon wilt voorkomen dat u uw hele website steeds opnieuw moet downloaden.

Rsync is een bijzonder goede keuze als je al een tweede Linux-server tot je beschikking hebt. Maar zoals de beschrijving van de methode suggereert, moet je een tweede server beschikbaar hebben om zelfs gebruik te kunnen maken van de tool. Bovendien, jij’Ik moet een aparte back-up van uw database maken als u een op content manager gebaseerde site uitvoert.

6. Cloudback-ups

Een laatste back-upoplossing omvat maak een back-up van uw website naar de cloud. Het opslaan van uw website in de cloud biedt verschillende beveiligingsoplossingen, omdat deze volledig is geback-upt en redundant is en u beschermt tegen veel van dezelfde valkuilen waar harde opslaglocaties last van hebben.

Bijvoorbeeld de geheel het is onwaarschijnlijk dat de cloud op dezelfde manier instort als uw enkele externe harde schijf waarschijnlijk per ongeluk verloren gaat.

Veel online hostingservices doen dit al, maar we kunnen u via verschillende kanalen laten zien hoe u dit zelf kunt doen.

Back-up van Dropbox-website

logo van dropboxZoals eerder vermeld, kunt u gebruiken Dropbox om een ​​soort bootstrap-back-up te maken voor uw website.

Notitie: Het’s niet bedoeld voor de volledige inhoud van een grote website.

Bepaalde platforms, zoals WordPress, hebben echter plug-ins beschikbaar waarmee u naast uw diverse bestanden een back-up van uw WordPress-installatie rechtstreeks naar Dropbox kunt maken.

Hoe dan ook, je kunt alle bestanden opslaan door de FTP-interface te openen en je bestanden rechtstreeks naar je Dropbox-map te slepen en neer te zetten.

Amazon S3 Website-back-up

Deze cloudoplossing is een andere goede keuze. Als je dat niet bent’t weet het al, Amazon S3 is een objectopslagoplossing via een webservice-interface, gebruikmakend van hetzelfde soort architectuur waar de Amazon-marktplaats elke dag op vertrouwt. Dit geeft het een grote opslagcapaciteit en stabiliteit.

amazon s3 back-up

U’ll moet serversoftware installeren die kan communiceren met Amazon S3, of je kunt verschillende plug-ins gebruiken, zoals Backup Buddy als je’opnieuw een WordPress-gebruiker.

Kortom, je kunt tools vinden die communiceren met Amazon S3 op dezelfde manier als andere tools kunnen communiceren met Dropbox. Beide oplossingen zijn perfect geldig, hoewel ze dat wel zijn’zijn zo vergelijkbaar, u kunt net zo goed kiezen voor degene waarmee u al bent uitgerust. Blijf bijvoorbeeld bij Dropbox als je daar al een groot account hebt en hebt gewonnen’u hoeft zich voor niets aan te melden.

We moeten vermelden dat je met de juiste plug-in of serversoftware je back-ups kunt automatiseren met Amazon S3. Dit combineert de hands-off aard en het gebruiksgemak van een online back-upservice zonder te betalen voor een speciaal back-upabonnement.

Overzicht


Al met al is het maken van een back-up van uw website iets dat u niet lichtvaardig moet opvatten en het is zeker niet iets dat u moet uitstellen totdat het te laat is. Als u geen proactieve stappen neemt om een ​​volledige back-up van uw website en de inhoud ervan te maken, zal u uiteindelijk wensen dat u de tijd eerder had genomen.

Niets is erger dan te zien dat al uw harde werk en moeite verloren gaan en uw site helemaal opnieuw moet worden opgebouwd. De verloren inkomsten en het potentiële verkeer dat uw site zou kunnen genereren gedurende de tijd dat u gedwongen wordt uw site opnieuw op te bouwen, zullen bittere kers op de taart zijn.

Gelukkig zou u nu verschillende manieren moeten hebben waarop u een back-up van uw website kunt maken. Er is voor bijna iedereen een goede oplossing, ongeacht uw voorkeuren of uw apparatuur. Succes!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map