Cloudways recensie 2020

Cloudways: overzicht

Er zijn veel webhostingoplossingen, maar het is moeilijk om er een te kiezen waar u later geen spijt van zult krijgen. Onder de verschillende providers zal Cloudways zeker uw aandacht trekken met zijn unieke maar vereenvoudigde benadering van webhosting.


Ten eerste werkt dit in Malta gevestigde bedrijf met vijf top cloudproviders: DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud. Deze vijf bieden de infrastructuur, maar u hoeft geen rechtstreeks account bij hen in te stellen, aangezien Cloudways de zaken voor u regelt. Als beheerd hostingplatform helpt Cloudways u met het implementeren van uw website in slechts enkele klikken en binnen een paar minuten. Het ondersteunt niet alleen WordPress, maar ook Joomla, Drupal, Larvel, Magento, PHP en andere open-source tools.

Een ander aantrekkelijk aspect van Cloudways is de flexibele prijsstelling. Het bedrijf werkt volgens een ‘pay-as-you-go’-structuur, waardoor Cloudways een uitstekende keuze is voor kleine tot middelgrote bedrijven en gebruikers met een beperkt budget. Lees deze Cloudways-recensie voor meer informatie over deze cloudgebaseerde hostingprovider.

Veelvoorkomende problemen met hostingdiensten

Als het gaat om snelheid en betrouwbaarheid, zijn dedicated servers en virtual private servers (VPS) altijd de betere keuzes dan shared hosting-oplossingen. Hoewel veel providers speciale servers aanbieden, bieden slechts enkelen managed hosting-ondersteuning.

Als u bijvoorbeeld rechtstreeks met toegewijde serverproviders zoals DigitalOcean, AWS of Google Cloud gaat, verwacht dan zelf het zware werk te doen. U moet de hostingomgeving handmatig instellen of een cPanel installeren. Daarnaast moet u ook toezien op het onderhoud en de dagelijkse werking van uw server. Als je niet de ervaring en vaardigheden hebt voor dergelijke taken, verwacht dan ongelukkige hoofdpijn te krijgen wanneer er storingen zijn, lage laadsnelheden of erger nog, uitvaltijden.

Dit is waar Cloudways om de hoek komt kijken. Als een volledig beheerde hostingprovider, zal het u vrijmaken van de zorgen en het gedoe van het runnen van een server. Cloudways is ontworpen om dingen eenvoudiger te maken, zonder u veel te kosten of de onmisbare webhostingsfuncties op te offeren.

Belangrijkste kenmerken van Cloudways

Cloudways staat vooral bekend als een WordPress hostingplatform. Wat je ook nodig hebt voor je WordPress-site, je kunt verwachten dat Cloudways dat voor je kan doen, zoals SSL-installaties, HTTPS-omleidingen, back-ups en andere taken die lastig kunnen zijn voor niet-zo ervaren gebruikers.

Hier volgt een overzicht van de functies van Cloudways:

Cloudways-functies

Laten we de belangrijkste kenmerken van Cloudways in detail bekijken.

1. Aangepast bedieningspaneel

Nadat u een account heeft gemaakt, kunt u uw servers beheren via het configuratiescherm van Cloudways. Het is anders dan het typische cPanel van de meeste hosts, maar het aangepaste configuratiescherm van Cloudways is op zichzelf intuïtief en modern. Via het menu van dit paneel heeft u toegang tot Servers, Applicaties, Teams en Projecten.

Cloudways-menu

Applicatiebeheer

Laten we het hebben over de instellingen onder Toepassingen. Nadat u een server heeft ingesteld, kunt u op elk moment applicaties toevoegen; bijvoorbeeld WordPress.

Cloudways-applicatie toevoegen

U komt dan op de pagina Toepassingen. Je kunt hier veel dingen instellen via de tabbladen. Een relevant tabblad is voor domeintoewijzing.

Cloudways-domein toevoegen

Als u nog geen domeinnaam heeft om in kaart te brengen of u heeft er nog geen geregistreerd, krijgt u een tijdelijke URL van Cloudways. Op deze manier kunt u beginnen met het bouwen van een website en toegang krijgen tot het configuratiescherm, zoals hier wordt weergegeven.

Tijdelijke URL van Cloudways

Er is ook een pagina voor SSL-installatie met één klik waar u gratis Let’s Encrypt SSL-certificaten kunt installeren. U kunt ook uw certificaten krijgen en deze hier installeren.

Cloudways SSL-certificaat

Herstel is ook een bewerking met één klik en bevindt zich onder het tabblad Herstellen.

Cloudways Restore

Serverbeheer

Als u klaar bent met het instellen van een applicatie, kunt u nu onder Servers werken aan het uitvoeren van de gebruikelijke aspecten van uw website.

U kunt uw inloggegevens controleren onder Serverbeheer.

Cloudways Master-referenties

Er is een pagina om het CPU-gebruik te controleren. Dit is erg belangrijk omdat consistent hoog gebruik de prestaties van uw website kan beïnvloeden.

Cloudways Monitoring CPU-gebruik

De services die op uw server worden uitgevoerd, worden vermeld onder Services beheren. Hier kunt u op elk moment een of meer services starten, stoppen en opnieuw starten.

Cloudways Manage Services

U kunt PHP-instellingen, PHP- en MySQL-versies en andere instellingen op serverniveau configureren onder Instellingen en pakketten.

Cloudways-instellingen en -pakketten

In het gedeelte Beveiliging kunt u voorkomen dat bepaalde IP-adressen toegang krijgen tot uw bronnen.

Cloudways-beveiliging

Als dit niet genoeg is, kunnen deskundige gebruikers zich via SSH aanmelden bij de server om de instellingen te controleren en aan te passen. Cloudways biedt ook een cloudgebaseerde firewall als bescherming tegen malware en andere soorten cyberaanvallen.

Back-ups worden standaard dagelijks uitgevoerd, maar u kunt het schema wijzigen.

Cloudways-back-ups

Ten slotte is er een SMTP-tabblad voor het instellen van uitgaande e-mails vanaf uw server.

Cloudways SMTP

Teamleiding

Een geweldige samenwerkingsfunctie, Team biedt u een manier om teamleden toe te voegen en hen volledige of beperkte toegang tot uw website toe te wijzen.

Cloudways-team

2. Staging en klonen

Voor wijzigingen die u eerst wilt testen voordat u ze permanent op uw website maakt, is de staging van Cloudways een handige functie. Implementeer een staging-gebied, doe de test en als de wijzigingen er goed uitzien, kunt u de wijzigingen naar uw daadwerkelijke website pushen. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het doorvoeren van schadelijke wijzigingen die u niet ongedaan kunt maken.

Cloudways Staging en Cloning

Klonen lijkt enigszins op enscenering. U kunt verschillende kloon-sites maken wanneer u overstapt op nieuwe servers of uw website laat zien aan klanten.

3. Geavanceerde caching

Cloudways krijgt zijn serverinfrastructuur van vijf cloudproviders: DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS en Google Cloud. Van al deze providers is bekend dat ze SSD-gebaseerde VPS en dedicated servers leveren, die zorgen voor snelle serverprestaties.

Afgezien van deze cloudinfrastructuur, maakt Cloudways gebruik van verschillende caching-mechanismen om servers te optimaliseren. Het bedrijf maakt gebruik van een in-house caching-plug-in genaamd Breeze. Deze plug-in kan eenvoudig worden ingesteld, ingeschakeld en uitgeschakeld. Wat nog belangrijker is, het ondersteunt Cloudway’s eigen content delivery netwerk genaamd CloudwaysCDN.

CloudwaysCDN voegt meer snelheid en betrouwbaarheid toe door uw webpagina’s te cachen op verschillende servers over de hele wereld. Hoewel deze functie niet beschikbaar is voor het gratis proefaccount, kunt u er tegen lage kosten gebruik van maken met elk van de betaalde abonnementen van Cloudways. Deze functie is toegankelijk onder Applicatiebeheer en kan met slechts één klik worden toegevoegd.

CloudwaysCDN

Cloudflare CDN kan ook worden gebruikt op websites die zijn geïmplementeerd op Cloudways; Cloudfare werkt naast Breeze. Andere populaire cachingmechanismen Varnish en Redis worden ook ondersteund, maar Cloudways raadt aan om beide niet te gebruiken.

4. Verticale schaalverdeling

Als u om welke reden dan ook uw server moet upgraden, kunt u uw serverbronnen in slechts een paar klikken vergroten door middel van verticale schaal. De functie is te vinden als een tabblad onder Serverbeheer.

Verticale schaling van Cloudways

Schalen werkt in beide richtingen, wat een goede zaak is. U kunt downgraden als u moet terugkeren naar uw vorige hostingplan.

5. Klantenservice

Cloudways heeft 24/7 live chat-ondersteuning om u direct te helpen. Je kunt ook een gesprek aanvragen, een e-mail sturen, de blog en de kennisbank bekijken of het communityforum en de sociale mediaplatforms van Cloudways bezoeken. Cloudways heeft ook CloudWaysBot die de servers bewaakt en een melding geeft wanneer er een update of een probleem is.

Klantenservice van Cloudways

Prijzen van Cloudways

Cloudways biedt flexibele tariefplannen en werkt volgens een “pay-as-you-go” -model. Misschien vindt u de prijzen in het begin ingewikkeld, omdat Cloudways verschillende plannen heeft op basis van de vijf verschillende partners: DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS en Google Cloud. Dit zijn de plannen:

Cloudways DigitalCOean-abonnementen
Cloudways Linode-plannen
Cloudways Vultr-plannen
Cloudways Amazon Web Services-abonnementen
Cloudways Google Cloud-abonnementen

De basisplannen onder DigitalOcean en Linode zijn genoeg voor starters. Als u echter een zware gebruiker bent, zou u er een moeten krijgen onder de AWS- of Google Cloud-abonnementen.

U kunt zich afvragen: als Cloudways de infrastructuur van deze cloudproviders gebruikt, waarom kan ik dan niet rechtstreeks naar deze vijf bedrijven gaan? Hoewel u een lagere prijs kunt krijgen als u rechtstreeks bij deze vijf providers instelt, moet u er rekening mee houden dat u alles zelf moet regelen. Met Cloudways die managed hosting-ondersteuning biedt, bent u vrij van de last van het uitvoeren van gecompliceerde taken.

Als u Cloudways eerst eens wilt proberen, profiteer dan van de gratis driedaagse proefperiode. Het is kort, maar u kunt meteen servers bouwen en de functies van Cloudways testen zonder uw creditcardgegevens op te geven. Deze proef is echter alleen beschikbaar voor DigitalOcean-, Linode- en Vultr-abonnementen.

Cloudways Start gratis
Cloudways Start Free 2

Ik hield van de flexibiliteit en betaalbaarheid van deze aangeboden plannen. Met de “pay-as-you-go” -structuur hoeft u alleen te betalen wat u nodig heeft en voorkomt u dat u vast komt te zitten in dure plannen die een jaar of langer kunnen duren. Beter nog, als u moet upgraden, kunt u dit eenvoudig doen met de verticale schaalverdeling van Cloudways.

Cloudways accepteert betaling via bekende creditcards en PayPal. Het bedrijf zal ook ongebruikte gelden terugbetalen als het verzoek binnen drie maanden na toevoeging van het fonds wordt gedaan.

Cloudways: wat ik er leuk aan vond

Cloudways is vrij eenvoudig te gebruiken. Websites bouwen en apps toevoegen doe je met een paar klikken. WordPress, Magento en andere apps kunnen automatisch worden geïnstalleerd. Als u een oude site heeft, kan Cloudways u snel helpen bij het migreren via de aangepaste plug-in.

Sommige gebruikers die bekender zijn met cPanel, kunnen hier echter voor verrassingen komen te staan. Ik weet echter zeker dat ze niet zullen verdwalen met het configuratiescherm van Cloudways. De tabbladen Monitoring en Vertical Scaling onder Server Management zijn het vermelden waard. Met deze twee kunt u in één oogopslag de prestaties van uw server volgen en inzicht krijgen wanneer het hoog tijd is om op te schalen.

In tegenstelling tot shared hosting is Cloudways een managed hostingprovider, dus u hoeft zich niet altijd zorgen te maken over uw website. Het maakt gebruik van verschillende technologieën, zoals zijn eigen CloudwaysCDN, om het snel laden van pagina’s en siteprestaties te garanderen. Bovendien zijn de staging, het klonen en de tijdelijke URL functies die door nieuwe gebruikers moeten worden verwelkomd.

Ten slotte zijn er de flexibele, ‘pay-as-you-go’-prijzen die u kunt aanpassen, afhankelijk van wat u nodig heeft. U kunt uw hostingplan naar wens opschalen of verlagen. Er is ook een gratis proefperiode van drie dagen die, hoewel kort, voldoende zou moeten zijn om de functies van Cloudways te testen.

Cloudways: wat ik er niet leuk aan vind

Cloudways is een volledig beheerd hostingplatform. Dus als u controle wilt hebben over hoe uw site werkt (zoals roottoegang), dan is Cloudways mogelijk niet geschikt voor u. Bovendien heb je pech als je een app op maat wilt maken in een programmeertaal die geen PHP heet. Ik denk echter dat deze problemen alleen van invloed zijn op ontwikkelaars en gevorderde gebruikers.

Cloudways heeft ook geen domeinnaamregistratie, hoewel u om te beginnen een tijdelijke URL krijgt. Sommige mensen vinden het misschien niet leuk dat Cloudways geen e-mailhosting heeft, hoewel het ontbreken van een dergelijke functie in sommige situaties aantoonbaar gunstig is.

Hoewel er verschillende ondersteuningskanalen zijn, is dit een gebied waarop Cloudways moet worden verbeterd. In die tijden dat ik contact heb opgenomen met de ondersteuning, krijg ik een onnauwkeurig of een te technisch antwoord, of het duurt lang voordat mijn ticket is opgelost.

Cloudways: Final Thoughts

Cloudways is een schaalbare, volledig beheerde, cloudgebaseerde webhostingprovider. Hoewel de prijzen in het begin verwarrend kunnen zijn, bieden de plannen grote flexibiliteit, zodat u het juiste plan kunt kiezen dat aan uw eisen voldoet. Het ‘pay-as-you-go’-model maakt Cloudways ideaal voor bedrijven en gebruikers met een beperkt budget voor het hosten van hun websites. Bovendien zorgt een dergelijke prijsstructuur ervoor dat u niet vast komt te zitten in een langdurig, duur abonnement.

Het aangepaste configuratiescherm van Cloudways maakt het gemakkelijk voor gebruikers die niet bekend zijn met opdrachtregels en helemaal nieuw zijn in het bouwen van websites. Hoewel Cloudways verschillende integraties met één klik biedt, blijft het nog steeds achter bij enkele van zijn grootste concurrenten.

Over het algemeen is Cloudways een van die cloudgebaseerde hostingbedrijven die een mooie balans vinden tussen betaalbaarheid en functies. Door samen te werken met vijf van de beste cloudproviders die er zijn, biedt Cloudways cloudgebaseerde hostingservices die zijn gemaakt voor snelheid, prestaties en betrouwbaarheid. Als je nog steeds niet zeker bent over Cloudways, is er altijd de gratis proefperiode van drie dagen om de services te testen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector