5 meest voorkomende kwetsbaarheden voor uw website

Het dagelijkse nieuws lijkt een constante stroom van beveiligingshacks, datalekken en gevallen te veroorzaken waarin persoonlijke informatie via internet in gevaar is gebracht. Het kunnen creditcardgegevens, e-mailadressen, wachtwoorden, burgerservicenummers of zelfs geheime overheidsgegevens zijn die worden gehackt. Hackers hebben hun aanvallen geperfectioneerd en verdienen hun geld door te smullen op onvoorbereide websites.


Hoewel u misschien denkt dat uw kleine, onschadelijke kleine blog of bedrijfswebsite waarschijnlijk geen doelwit wordt voor kwaadwillende hackers, heeft u het mis. En in dit geval fout zijn kan kostbaar zijn. Wil je die kans grijpen? We vinden dat je dat niet zou moeten doen.

Hackers kunnen van uw website een spionbot maken die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot computers van klanten. Ze kunnen toegang krijgen tot gevoelige gebruikersgegevens zonder dat u het weet. Erger nog, ze kunnen de database van uw website hacken en gegevens beschadigen of manipuleren, de site injecteren met kwaadaardige links en ook de server van een host overnemen om te gebruiken bij DDoS-aanvallen (Denial of Service).

We zijn er sterk van overtuigd dat kennis macht is, dus hier is enig inzicht in 5 van de meest voorkomende kwetsbaarheden op websites.

1. Cross-Site Scripting (XSS)

Cross-Site Scripting (of XSS) -accounts voor bijna de helft van alle website-aanvallen volgens Wordfence . Phishing Aanvallen zijn de enige hackmethode die het vaakst wordt gebruikt door snode types op internet. En terwijl phishing individuen target via e-mail of frauduleuze links, is cross-site scripting gericht op websites en de uitwisseling tussen hosts en bezoekers.

Blootstelling of kwetsbaarheid voor XSS ontstaat wanneer webapplicaties gebruikersgegevens opnemen zonder deze eerst te valideren of te scrubben. Door deze kwetsbaarheden kunnen hackers de webapplicaties kapen en inhoud weergeven in de gebruiker’browser. De aanvaller kan uiteindelijk de controle krijgen over de browser van de eindgebruiker en toegang krijgen tot zijn computer zonder hem te waarschuwen voor de aanval. Grote spelers zoals Google, Facebook en PayPal zijn allemaal op een of ander moment het slachtoffer geworden van cross-site scripting.

Door succesvolle XSS-aanvallen kunnen hackers klantaccounts kapen, virussen verspreiden en een gebruiker besturen’s browser op afstand, toegang tot persoonlijke informatie op een computer en zelfs een toegangspunt bieden voor verdere aanvallen op uw website.

Zie het als een deuropening die hackers gebruiken om zowel uw website als de computer binnen te gaan van iedereen die uw site bezoekt. Succesvolle XXS-aanvallen hebben het potentieel om alle gegevens van uw website en, mogelijk, de computers van uw klant in gevaar te brengen.

Bescherming tegen cross-site scripting lijkt misschien ontmoedigend, vooral gezien enkele van de spraakmakende slachtoffers, maar het is mogelijk. Hier’laten zien:

 • Invoer valideren – het beperken van invoerveldgegevens en het valideren van verwachte gehele getallen of tekens is stap nummer één
 • Gebruik Ontsnappen – escaping verwijst naar het nemen van gegevens en ervoor zorgen dat deze veilig zijn voordat er iets mee wordt gedaan
 • Ontsmetten – het verder opschonen van gebruikersinvoer door het opschonen van de code biedt een ander niveau van bescherming tegen het binnendringen van schadelijke markeringen in het systeem

2. SQL-injectie (SQLi)

SQL-injecties doen zich voor wanneer hackers invoervelden gebruiken (zoals formulieren, tekstvelden, logins, enz.) om kwaadaardige SQL-opdrachten te injecteren die gegevens kunnen compromitteren of ongeautoriseerde toegang tot clientbrowsers kunnen bieden. Als invoervelden niet zijn gefilterd of beschermd tegen SQL-code.

Naast cross-site scripting zijn SQL-injecties een van de meest gebruikte aanvalsmethoden. De oplossing voor een SQL-injectie is relatief eenvoudig en ongecompliceerd.

De code wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat invoerveldgegevens beperkt, gevalideerd en veilig zijn. Hoewel er niets onfeilbaar is op het gebied van beveiliging, moeten er stappen worden ondernomen.

 • Implementeer een firewall – een firewall biedt een uitstekende bescherming tegen SQL-aanvallen en houdt effectief alle gegevens tegen die niet worden verwacht of herkend
 • Vertrouw niemand – terwijl invoervelden en formulieren zich achter veilige logins kunnen bevinden, zorg er dan voor dat u geen invoer vertrouwt en valideer altijd tegen SQL-instructies
 • Software upgraden – vaak is er betere of sterkere software beschikbaar om aanvallen te helpen voorkomen. Zoek waar nodig upgrades
 • Controleer continu op SQL-injectie-aanvallen – in de gaten houden is een geweldige manier om snel op aanvallen te reageren en schade te beperken
 • Invoervelden / invoerpunten beperken – benader het gebruik van formulieren en invoervelden altijd als potentiële risico’s en pas ze alleen toe wanneer dit absoluut noodzakelijk is. Hier is een gids om dat te doen.

3. Standaard login / zwak wachtwoord

Webtoepassingen, configuraties en software bieden vaak standaard beheerdersaanmeldingen en wachtwoorden die bedoeld zijn om onmiddellijk te worden gewijzigd en te worden uitgebreid met veiliger inloggegevens. Het probleem is dat het wijzigen van de inloggegevens of het kiezen van een veiliger wachtwoord vaak over het hoofd wordt gezien om interne en in sommige gevallen meerdere gebruikers te vereenvoudigen.

De login ‘Admin1’ of het wachtwoord ‘Password1’ zijn niet moeilijk voor hackers om te infiltreren. Beheerdersaanmeldingen en wachtwoorden moeten dezelfde striktheid en strikte richtlijnen hebben die bedrijven gebruiken voor al hun aanmeldingsgegevens en moeten regelmatig worden bijgewerkt / herzien. Dit is een te voorkomen probleem dat alleen enige aandacht en toewijding vereist om te vermijden.

4. Geen HTTPS toevoegen of software up-to-date houden

Het lijkt misschien een goed idee, maar het implementeren van veilige (HTTPS) protocollen op een site vormt een aanzienlijk obstakel en een afschrikmiddel voor hackers. De veilige protocollen omvatten versleutelde gegevens die bijna onmogelijk te hacken zijn. Een veilige site is ook geruststellend voor bezoekers en bijna een noodzaak voor elke vorm van financiële transactie die op een website plaatsvindt.

Een andere voor de hand liggende stap is het onderhouden van software en ervoor zorgen dat u de nieuwste, meest bijgewerkte versies gebruikt om er zeker van te zijn dat u beveiligingsupdates hebt opgenomen en eventuele kwetsbaarheden die door de providers zijn verholpen, heeft verholpen..

5. Verkeerd geconfigureerde beveiliging, zoals niet-gevalideerde omleidingen

Verkeerde configuratie van de beveiliging kan verschillende toegangspunten of kwetsbaarheden met zich meebrengen, maar ze delen allemaal een typisch gebrek aan aandacht en onderhoud voor de onderliggende webapplicaties. Beveiligde configuraties moeten duidelijk worden gedefinieerd en geïmplementeerd in de code die de site ondersteunt’s framework, applicaties, webserver, database, enz.

Elk onderdeel dat niet voldoende is beveiligd en geconfigureerd, biedt hackers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot gegevens en mogelijk zelfs het hele systeem in gevaar te brengen.

Web stuurt door waar gegevens niet gevalideerd worden doorgegeven is een ander veelvoorkomend toegangspunt voor hackers. Door een beveiligde sessie te nemen en die gegevens door te geven aan een niet-gevalideerde omleidingspagina, kan gevoelige informatie en zelfs inloggegevens van gebruikers worden blootgelegd.

De veilige aanpak

Regelmatige onderhoudsbeoordelingen instellen en ervoor zorgen dat beveiligingsmaatregelen op elk niveau van ontwikkeling en onderhoud correct worden geïmplementeerd, zullen een grote bijdrage leveren aan het sluiten van deze openingen voor hackers.

In de wereld van internetbeveiliging is de filosofie ‘het zal mij niet overkomen’ een ineffectieve benadering om veilig te blijven. Succesvolle aanvallen op uw site kunnen niet alleen leiden tot kostbare datalekken, maar kunnen ook leiden tot zwarte lijsten door zoekmachines en een volledig verlies van merkintegriteit in de ogen van consumenten, klanten en partners.

Website-eigenaren moeten voorzichtig zijn. Voer de hierboven beschreven stappen meteen uit om te voorkomen dat u een doelwit voor hackers wordt. Bovendien kunt u er ook voor zorgen dat u een gerenommeerde webhost kiest die niet wordt beschouwd als wat gewoonlijk een “kogelvrije” host wordt genoemd. Totdat buitenlandse regeringen en internetprotocollen een manier vinden om kogelvrije hostingsites te beperken, zijn we gedwongen de hackers en criminelen op hun eigen voorwaarden aan te spreken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map