5 manieren om afbeeldingen effectiever te optimaliseren

We leven in een visuele wereld. Voorbij zijn de dagen dat bezoekers van webpagina’s geduld zouden oefenen terwijl een pagina wordt geladen en lange inhoud zou lezen zonder bijbehorende afbeeldingen. Of uw website nu een blog, winkel, merklandingspagina of nieuwssite is, u moet afbeeldingen hebben die niet alleen visueel interessant zijn, maar ook snel laden.


Hoe optimaliseer je afbeeldingen voor effectiever internetgebruik? Laten we kijken.

1. Begin met een afbeelding van hoge kwaliteit met een gemiddelde tot hoge resolutie en ga voor uniformiteit

Alle manipulatie en optimalisatie in de wereld heeft gewonnen’t helpen als je don’t heeft een afbeelding van hoge kwaliteit om mee te werken. Jij niet’Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn of een dure DSLR-camera te gebruiken om gebruik te maken van hoogwaardige afbeeldingen met een hoge resolutie. Tal van stockfoto-bezienswaardigheden bieden foto’s in hoge resolutie met een selectie die voldoende gevarieerd is om op elke website of blogonderwerp te passen.

Het instellen van een ingesteld afbeeldingsformaat om site-breed te gebruiken, zorgt voor veel minder gedoe elke keer dat u afbeeldingen moet toevoegen. Er is een algemene mythe dat afbeeldingen voor internet 72 pixels per inch (PPI) moeten zijn. PPI heeft eigenlijk geen effect op de bestandsgrootte of het uiterlijk op het scherm.

Kies een middelgrote afbeelding en onthoud dat de bestandsgrootte altijd kan worden gecomprimeerd. Het is belangrijk om te onthouden dat u wilt dat de afbeeldingen snel worden geladen en tegelijkertijd een helder, niet-gepixeld uiterlijk bieden. Een hogere resolutie is alleen nodig als het de bedoeling is om de afbeelding af te drukken.

2. Gebruik de juiste bestandstypen

Er zijn twee veelvoorkomende bestandstypen voor afbeeldingen: JPEG (ontwikkeld door de Joint Photographic Experts Group) en PNG. JPEG-afbeeldingen kunnen worden gecomprimeerd en zijn ideaal voor gebieden waar een ongebruikelijk klein bestand nodig is.

JPEG is ook verliesgevend, wat betekent dat de beeldkwaliteit elke keer dat het wordt gemanipuleerd, geconverteerd of gecomprimeerd, in het gedrang komt.

PNG-afbeeldingen zijn verliesvrij, wat betekent dat ze de resolutie niet verliezen als ze worden gemanipuleerd of gecomprimeerd. PNG-afbeeldingen ondersteunen ook transparantie, wat betekent dat u een transparante achtergrond rond de afbeelding kunt hebben, wat veel flexibiliteit biedt bij het bewerken en het ontbrekende vak dat dienst doet als container voor JPG-afbeeldingen.

PNG-afbeeldingsbestanden zijn ideaal voor afbeeldingen en afbeeldingen die niet van fotokwaliteit zijn, tenzij, nogmaals, de kleine bestandsgrootte noodzakelijk is en de beeldkwaliteit niet zo belangrijk is. JPG-afbeeldingen zijn het beste voor foto’s met veel kleur en variatie. Hoe dan ook, elke webafbeelding moet worden opgeslagen en geüpload in een van deze twee bestandsindelingen.

3. Formaat van afbeeldingen wijzigen voor optimalisatie van het laden van pagina’s

Volgens Google’s Webgids, afbeeldingen zijn vaak verantwoordelijk voor de meeste gedownloade bytes op een webpagina en kunnen ook een aanzienlijke hoeveelheid visuele ruimte innemen.” Dit betekent dat afbeeldingen de meest waarschijnlijke boosdoeners zijn voor pagina’s met langzame laadtijden.

Onthoud dat we willen hebben pagina’s laden sneller dan 3 seconden door de neiging van webbezoekers om na die tijd te vertrekken, wordt het essentieel dat afbeeldingen worden aangepast en geoptimaliseerd voor laadsnelheid van de pagina.

4. Zorg voor bijschriften en alternatieve tekst

alt-tag tekstAlternatieve tekst, of ALT-tags, worden gebruikt om een ​​beeldbeschrijving te geven voor schermlezers en zoekmachines. Titellabels en beschrijvingen die een afbeelding vergezellen, worden verder gebruikt voor SEO-doeleinden, moeten relevante zoekwoorden bevatten en ook een uitstekend stuk algemene informatie over de afbeelding bieden voor webbezoekers.

Naast het toevoegen van SEO-waarde, spelen deze tags en attributen een grote rol in het verstrekken van waardevolle informatie aan blinde en slechtziende personen schermlezers zullen de beschrijvingen hardop voorlezen en het individu helpen te weten waar een afbeelding over gaat.

5. Zorg ervoor dat u een afbeeldingsbestand de juiste naam geeft

Image SEO houdt ook rekening met de naam van het afbeeldingsbestand. U wilt dat de zoekmachines weten waar de afbeelding over gaat, en zij doen dit door de bestandsnaam van de afbeelding te lezen.

Als u een willekeurige, onverstaanbare naam gebruikt voor uw afbeeldingsbestanden, zullen de zoekmachines geen idee hebben wat ze zijn, en het zal resulteren in een SEO-kans verloren. Zorg ervoor dat bestandsnamen beschrijvend zijn en in de afbeelding passen. Gebruik geen algemene, geautomatiseerde naamgevingsconventies voor bestanden bij het uploaden van bestanden naar het web en u zou goed moeten zijn.

Bonusstap voor het optimaliseren van afbeeldingen

Als al deze informatie uw hoofd doet draaien, gelukkig – sommige plug-ins kunnen worden gebruikt om te zorgen voor al uw beeldoptimalisatie-, opmaak-, compressie- en labelbehoeften. Plug-ins zoals WP Smush, EWWW Image Optimizer, Insanity, ShortPixel en SEO-vriendelijke afbeeldingen bieden allemaal verschillende functies die zich concentreren op het zoveel mogelijk comprimeren van afbeeldingen met behoud van kwaliteit en het verwijderen van onnodige of ongebruikte metagegevens en kleuren.

Deze plug-ins kunnen ook worden gebruikt om de juiste ALT- en TITLE-kenmerken toe te wijzen aan afbeeldingsbestanden, dus dat zijn ze geoptimaliseerd voor SEO, wat vandaag essentieel is’s zoekwereld met veel afbeeldingen. Verschillende plug-ins optimaliseren automatisch uw afbeeldingsbestanden wanneer u ze uploadt en optimaliseren zelfs de afbeeldingen die u al op uw site heeft.

Dat zou je niet moeten doen’vertrouw niet alleen op een plug-in aangezien er nog steeds enkele praktische tips zijn voor het uploaden van afbeeldingen, zelfs wanneer u een plug-in gebruikt. Gebruik altijd het juiste formaat: GIF voor animaties, PNG voor hoge details, hoge resolutie en JPG voor gewone foto’s en screenshots.

SEO-geoptimaliseerde afbeeldingen voor de overwinning!

Eens al uw website’s afbeeldingen zijn adequaat opgemaakt voor prestaties en alle attributen, tags en beschrijvingen zijn toegevoegd, uw site zal beter presteren in de zoekmachines, er beter uitzien in browsers en veel sneller laden voor bezoekers. Beeldoptimalisatie stimuleert prestaties, SEO en helpt bezoekers vast te houden door verbluffende, duidelijke afbeeldingen te presenteren die snel worden geladen. Beeldoptimalisatie uitvoeren is een goed idee en het gebruik van een plug-in maakt het nog gemakkelijker om te doen.

Het spreekt voor zich dat je naast het optimaliseren van afbeeldingen voor webgebruik, om te beginnen ook het goede moet kiezen. Zorg ervoor dat de afbeeldingen uw merk, boodschap promoten en een zekere mate van interesse en stimulans bieden aan webbezoekers.

Generieke stockfoto’s zijn een dozijn dozijn en zullen waarschijnlijk niet resoneren met uw publiek. Als goede voorraadafbeeldingen niet aan uw behoeften voldoen, is het de moeite waard om meer specifieke, hoogwaardige, unieke afbeeldingen aan te schaffen om een ​​statement te maken. Het is bijna net zo belangrijk als uw keuze voor een webhost!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector