Înțelegerea locațiilor din centrul de date (de ce este mai bine)

Câte site-uri web există pe lume? Ați fi surprins să aflați că există puțin mai mult de un miliard de site-uri web? Aceasta înseamnă că există un singur site web pentru fiecare opt persoane.


Desigur, acest lucru nu înseamnă că toate aceste site-uri web sunt active. Aceasta’s-a estimat că doar aproximativ 200 de milioane dintre ele sunt utilizate în mod activ. Printre acestea se numără sute de milioane de nume de gazdă existente.

Dacă există sute de milioane de site-uri web, toate au nevoie de furnizor de hosting. Se estimează că în prezent există sute și, în funcție de cine întrebați, mii de furnizori de hosting și servere pe toată planeta.

Proprietarii de afaceri mici și persoane fizice care au propriile site-uri web folosesc acești furnizori de găzduire de ani buni. Pentru acești indivizi, dificultatea de a-și crea propriul gazduire nu merită. Găzduirea în afara site-ului este locul unde sunt pentru ei.

Situația este diferită în cazul companiilor mai mari. Multe companii mai mari au decis să își păstreze site-ul’serverele de pe site. Sau pot utiliza centre de date private. Mulți sunt migrându-și calculele în cloud. Acest lucru a dus la o explozie a numărului de centre de date care există în întreaga lume. Fiecare nou centru de date este mai mare decât cel care l-a precedat.

În prezent, există aproape aproape 500 de centre de date cu scară largă din întreaga lume. Acestea includ centrele de date utilizate de Facebook, Amazon, Google, Alibaba și Baidu.

În plus, există centre de date de diferite dimensiuni, care depășesc 8,6 milioane.

La data redactării acestei scrieri, centrele de date mari reprezintă mai mult de 70 la sută din construcția centrelor de date ale furnizorului de servicii atunci când vine vorba despre spațiul din întreaga lume.

Aceste centre de date au un impact masiv asupra vieții oamenilor de zi cu zi. Din acest motiv, este de înțeles că mulți au întrebat unde se află aceste centre de date mari.

Unde sunt amplasate marile centre de date din lume?

Poate fi dificil să compari dimensiunea diferitelor centre de date din întreaga lume. Acest lucru se datorează faptului că unele centre de date sunt doar clădiri care au o tonă de servere în ele. Alții au facilități, inclusiv spații pentru convenții, birouri și chiar spații de locuit.

Când țineți pasul cu noutățile despre centrele de date, se pare că în fiecare lună există un nou proiect care este anunțat. Se pare că companiile se află într-o competiție care să se depășească reciproc, creând centre de date mai mari și mai bune decât cele care au venit înaintea lor. Când te uiți la centrele de date prezentate pe o hartă, vezi clar cât de mult efort și resurse financiare sunt investite în crearea lor.

Concurența pentru a fi cel mai mare

Când te uiți la planurile pentru unele dintre centrele de date care urmează să vină online în următorii ani, nu poți să nu fii impresionat de modul în care aceste noi centre vor înnopta mega centrele construite în ultimii ani..

A existat o perioadă în care instalații precum The Lakeside Technology Center sunt situate în Chicago, Illinois sau Switch’Instituția SUPERNAP din Las Vegas a fost considerată a fi cele mai mari centre de date din lume, fiecare având aproximativ 1.000.000 ft.².

Concurenții cei mai apropiați erau centrele de date care aveau undeva între 400.000 ft.² și 600.000 ft.². Lăsa’nu ne facem pe noi înșine, atunci când aceste centre de date s-au deschis, au fost considerați și ei behemoths. Cum s-au schimbat lucrurile. Acum, un centru de date care are 1.000.000 ft2 abia este un blip pe hartă. Proiectele de centre de date care sunt construite în prezent implică campusuri cu mai multe clădiri cu milioane de filme pătrate. Au fost concepute cu flexibilitate în minte. Scopul este de a putea continua să crească centrul de date pe baza cererii actuale.

Gândește-te doar la China Telecom Data Center. Centrul este situat în Parcul de informare al Mongoliei Interne. În momentul scrierii, acesta este cel mai mare centru de date din lume. Acoperă un impresionant 10 700 000 ft. Acesta este acasă la un centru de întâlniri pentru computere, centre de apel, birouri, camere de locuit pentru personal și depozite. Acesta este un centru de date scump. Se crede că a costat mai mult de 3 miliarde de dolari pentru construcție. Așadar, luați acel centru tehnologic Lakeside.

Vortexul Centrului de date al lumii

Aleea centrelor de date din județul Loudoun, VA este considerată a fi Data Ctr., Vortex. Există o serie de factori care au contribuit la acest lucru, inclusiv infrastructura din zonă, amplasarea zonei și stimulente care au fost stabilite de oficialii guvernamentali.

datacenter mondial

Discutând despre importanța județului lor, Oficiul pentru Dezvoltare Economică Loudoun a declarat că peste 70% din traficul de internet din întreaga lume curge prin Loudoun’s centre de date zilnic.

Când ați auzit acest lucru, s-ar putea să sune puțin exagerat până când vă dați seama că consumatorii de date hiper-mega, inclusiv Facebook, Amazon și Microsoft, dețin sau închiriază imobiliare în acea zonă. Pe lângă aceste aspecte, există alte 3.000 de companii tehnologice care închiriază sau dețin spațiu în acea zonă.

Centrul corporativ DuPont Fabros Ashburn, precum și campusul digital Realty Ashburn sunt câteva dintre facilitățile mari pe care le numesc acasă în județul Loudoun. Există mai mult de 60 de facilități în zonă, ocupând milioane de metri pătrați de spațiu. Acest număr crește zilnic.

Ceva similar se întâmplă în Mongolia Interioară. China profită de vremea răcoroasă, de precipitații abundente și de alte proprietăți unice ale acelei zone pentru a crea mega centre care sunt de milioane de metri pătrați mari.

Desigur, la fel ca în China Telecom Data Center menționat anterior, nu tot spațiul din aceste centre de date este folosit pentru servere. O parte din spațiu este utilizat pentru locuințe, birouri, depozitare la rece, servicii pentru afaceri și aproape orice alt lucru poate face calculatoarele. China este pe locul doi, dar mai are un drum lung înainte de a se apropia de Statele Unite.

Statele Unite găzduiesc în prezent jumătate din lume’s 100.000 de site-uri web cele mai vizitate. China și Germania găzduiesc fiecare în jur de 5.000 de site-uri de top. Phoenix, Arizona este cel mai popular oraș pentru cele mai populare site-uri web. Un motiv pentru acest lucru este faptul că gigantul de găzduire web GoDaddy, împreună cu Cyrus One și Digital Realty Trust, își fac casa în Phoenix, Arizona.

Este vorba despre locație

Centrele de date mari sunt costisitoare de construit și costisitoare de întreținut. Acestea generează multă energie și căldură, deci au nevoie de sisteme de răcire complicate, precum și de sisteme complicate de rețea. Multe centre de date utilizează aceeași cantitate de putere de care are nevoie un oraș de dimensiuni medii.

Evident, din cauza cantităților mari de date sigure pe care le dețin aceste centre de date, acestea trebuie să fie sigure și fiabile. În același timp, trebuie să fie suficient de flexibili pentru a se schimba cu nevoile clienților lor. În selectarea locației potrivite pentru un centru de date mare, companiile trebuie să ia în considerare costul energiei electrice, cât costă terenul și cât de mult vor trebui să călătorească datele lor pentru a ajunge acolo unde trebuie.

Atunci când se gândesc la vitezele de transfer de date și la locația unui centru de date, companiile trebuie să ia în considerare utilizatorii pe care urmează să le presteze. De exemplu, New York Stock Exchange necesită viteze de transfer de date în sub milisecunde. Pentru a furniza acest serviciu, centrul de date trebuie să fie cât mai aproape de persoanele care îl deservesc. În cazul Bursei de valori din New York, acesta trebuie să se afle la 50 de mile.

Oamenii obișnuiți nu necesită viteze de transfer de date nicăieri în apropierea acestei repede. Majoritatea oamenilor se descurcă bine cu viteze de transfer de date măsurate cu fracții de secunde. De exemplu, când vorbim despre instalația Supernap din Switch din Las Vegas, vorbim despre o instalație aflată la 270 de mile distanță de Las Vegas. Datele se pot transfera din centrul de date în Las Vegas în șapte ms.

Facebook a adoptat o abordare inedită prin construirea unui centru de date la marginea Cercului Arctic de către Suedia de Nord. Această locație permite Facebook să profite de generatoarele hidroelectrice pentru a-și alimenta serverele. Ei sunt capabili să folosească aerul arctic pentru a-și răci serverele. Acest lucru face ca serverul Facebook din Cercul Arctic să fie eficient din punct de vedere energetic.

Alți dezvoltatori de centre de date urmează exemplul. Caută modalități de utilizare a energiei ecologice pentru a reduce impactul centrelor lor de date asupra mediului, reducând în același timp costurile de administrare a acestora.

Creșterea meteorică a internetului

Dacă citiți cu o viteză medie, din momentul în care ați început să citiți acest articol și până acum, au fost create peste 1.200 de site-uri web. Acest lucru subliniază impactul mare pe care îl are World Wide Web. În curând, centrele de date care au 2.000.000 ft2 nu vor fi incluse în cele mai mari centre de date din lume. Vom vedea probabil mai mult accentul pus pe infrastructură ca serviciu, precum și pe platforma ca serviciu. Aceste două tehnologii, însoțite de Software ca serviciu, fac din centrele de date un element de viață al afacerii.

Piața concertelor joacă de asemenea un rol important în acest sens. Sunt atât de mulți oameni care câștigă bani de pe Internet. Acum este mai important ca oricând să fii capabil să identifici cea mai bună gazdă a site-ului web, să înveți despre modul în care funcționează infrastructura lor și să te asiguri că se potrivesc nevoilor tale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map