Cum să vă protejați site-ul la nivelul DNS

Server nume de domeniu (DNS) este un termen obișnuit în lumea internetului și un lucru pe care mulți l-au întâlnit și ignorat prompt, transmitându-l drept mai mult lingo-uri legate de internet. Ei bine, se dovedește că DNS este destul de important mai ales în ceea ce privește securitatea internetului.


Ce este DNS și cum funcționează?

DNS este un protocol de internet care acționează pentru a traduce nume de domeniu (adică., ‘Bestwebhostingaustralia.org’ ) într-o adresă IP mai favorabilă codului precum 206.20.11.222. Când un utilizator tastează cuvintele “bestwebhostingaustralia.org “în browser-ul web, un program din sistemul de operare caută acea intrare folosind o rezolvare DNS și preia adresa IP. Resoluția DNS ar putea verifica și utilizatorul’s cache web pentru a vedea dacă are deja adresa IP.

Când luați în considerare toate numele de domeniu și adresele IP corespunzătoare care sunt acolo, înțelegeți cât de robust este DNS-ul. Dar DNS a fost proiectat pentru funcționalitate și utilizare și nu pentru securitate. Această lipsă a îmbunătățirea securității focalizarea și transferul constant de date înainte și înapoi de la clienți către servere au făcut-o o țintă frecventă pentru unele atacuri de securitate destul de avansate.

Care sunt unele atacuri DNS comune?

Acum că aveți o înțelegere la nivel înalt a modului în care funcționează DNS, să aruncăm o privire la unele dintre cele mai comune moduri de atacuri DNS. Un atac DNS are loc atunci când un hacker exploatează vulnerabilități în DNS.

Atacurile de refuz de serviciu (DoS) – Bots-ul rău intenționat (care sunt adesea computerele de tip highjacked care nu sunt donate’chiar nu știu că participă) trimite mai mult trafic către o adresă IP vizată decât site-ul este construit pentru a se ocupa. Site-ul țintă devine blocat și nu poate controla nici traficul bot sau traficul legitim și, în cele din urmă, nu poate răspunde.

Atacuri de amplificare DNSAtacuri de amplificare sunt o formă de atacuri de refuz de serviciu (DoS) și devin mult mai frecvente. Atacul DoS menționat mai sus este amplificat substanțial de către un server DNS care este atacat și răspândește efectiv atacul bot către alte servere. Este un atac DoS asupra steroizilor.

Spargerea DNS – acesta este procesul de înlocuire a unei adrese web adecvate pentru “falsificată” site-ul altuia. Utilizatorii care doresc să intre pe un site cunoscut, de încredere (de exemplu al tău) sunt în schimb duși pe un site web fals care ar putea conține malware, spyware sau un virus. Utilizatorul’computerul s-a infectat și este posibil să nu știe niciodată ce s-a întâmplat. Site-urile deteriorate pot fi copii în carbon ale site-ului real, ceea ce face și mai dificil pentru utilizatori să localizeze ce’se întâmplă.

Flux DNS – în acest truc, hackerii schimbă în esență înregistrările DNS cu frecvență extremă pentru a evita detectarea în timp ce redirecționează cu succes utilizatorii către site-uri frauduloase.

Cache intoxicație – Serverul DNS devine corupt atunci când adresele IP legitime sunt memorate în cache pe un server, înlocuite cu adrese IP proaste, apoi redirecționând orice trafic către site-ul legitim către un site web rău intenționat. Este o formă de spoofing, în schimb, care se infiltrează în adresele web în cache.

Cum să vă protejați site-ul la nivelul DNS

Fiecare firmă sau marcă ar trebui să aibă o strategie pentru protejarea împotriva atacurilor frecvente enumerate mai sus. Aceste atacuri pot reduce site-urile web, creând venituri și oportunități pierdute, sau pot face serverele și computerele complicate în atacurile și bot-ul spoofing pe alte site-uri sau adrese. Dacă fiecare proprietar de domeniu ar face pașii următori, ar contribui la diminuarea frecvenței și a probabilității atacurilor DNS.

Aici sunt câteva măsuri de salvgardare.

 1. Știți unde sunt toate domeniile dvs. – orice firmă sau entitate ar trebui să aibă cunoștințe și acces deplin (sub forma unui tablou de bord) la toate domeniile sale. Domeniile și adresele redirecționate oferă un punct de intrare pentru toate domeniile conexe. Vigilența asupra domeniilor dvs. este, de asemenea, o modalitate excelentă de a avea degetul pe puls și de a ști ce se întâmplă în orice moment.
 1. Setați-vă domeniile ca “Blocat” – blocarea unui domeniu înseamnă că este indisponibil pentru transfer. Această caracteristică de blocare protejează împotriva atacurilor frauduloase.
 1. Lucrați numai cu registratorul’este sigur – asigurându-vă că registrator de domenii folosește un portal securizat și întărit în timp ce verificarea continuă a traficului și a vulnerabilităților discutabile este un pas imens și o apărare bună. Acești registratori ar trebui să aibă, de asemenea, funcții de securitate solide pentru prevenirea atacurilor DNS. Cloudflare este o alegere bună pentru acest lucru.
 1. Monitorizează domeniile critice – Domeniile critice trebuie monitorizate continuu pentru actualizări DNS neautorizate, schimbări de conținut sau intoxicații cu cache. Orice problemă detectată trebuie soluționată imediat. Accesați-vă la gazdă sau registrator atunci când se întâmplă acest lucru.

Păstrarea în siguranță un pas la rând

În lumea noastră digitală, clienții și vizitatorii site-ului dvs. web se bazează pe acesta pentru a obține informațiile, produsele sau comunicarea pe care o caută. Este probabil cea mai vizibilă reprezentare a companiei și a mărcii dvs. Asigurarea site-ului și a domeniului corespunzător al acestuia ar trebui să fie o prioritate pentru orice afacere sau proprietar de site individual.

Atacurile DNS sunt frecvente, deoarece sunt considerate o țintă „moale”, iar hackerii au devenit destul de avansați în executarea atacurilor. Deși nu puteți controla ce se întâmplă la nivelul DNS și trebuie să vă bazați pe industrie pentru a răspunde acestor amenințări, puteți îmbunătăți securitatea propriului dvs. site web și domeniu cu pașii descriși mai sus. Acest lucru este vital și necesar. Sunteți responsabil pentru vizitatorii site-ului dvs. web, iar firma sau marca dvs. mizează pe acea interacțiune pentru a avea succes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map