Cum să faceți backup pentru site-ul dvs. web

copie de rezervă a site-ului webMulte dintre cele mai bune site-uri web și întreprinderi online au depus mii de ore de efort în design-urile, conținutul și optimizarea motoarelor de căutare.


ei’sunt opere de artă și iubire și reprezintă întreaga producție economică și venituri pentru mulți profesioniști din Internet.

Aceasta’nu are nicio precizie să spun că un site web, realizat și optimizat corespunzător, seamănă foarte mult cu o locație fizică de afaceri sau cu un birou.

Dar la fel ca o clădire adevărată, site-ul dvs. web în care depuneți multe eforturi riscă să fie incendiat. Numai în loc să arde efectiv într-un incendiu, site-ul dvs. web ar putea fi șters de pe web dacă serverul se prăbușește sau dacă un atac cibernetic dăunător vizează site-ul dvs. web și datele sale critice.

În cel mai scurt timp, tot timpul și energia pe care o pui personalizarea WordPress ar putea fi dispărut din cauza unei zile proaste.

Cu toate acestea, site-urile web prezintă un avantaj că locațiile fizice nu; puteți face copii ușor identice ale site-ului dvs. web și le puteți stoca în altă parte pentru o zi ploioasă. În cazul în care site-ul dvs. web se prăbușește în mod neașteptat, puteți utiliza această copie pentru a înlocui site-ul dvs. web în câteva minute sau ore. Astăzi, hai’aruncați o privire asupra modului în care puteți face backup pentru site-ul dvs. web în care sunt metodele potrivite pentru dvs..

Cât de des ar trebui să fie susținut site-ul dvs.?


cât de des ar trebui să faceți backup site-ului dvs. webVă recomandăm să faceți o copie de siguranță a site-ului dvs. web, deși definiția exactă a acestui cuvânt va varia de la utilizator la utilizator.

Scopul oricărei copii de rezervă a site-ului este evitarea restaurării site-ului dintr-o copie sau o iterație care are mai mulți ani.

Cu toate acestea, este posibil să nu doriți să parcurgeți eforturile dureroase pentru a face o copie de rezervă a site-ului dvs. web în fiecare zi, în special dacă nu faceți acest lucru’Nu adăugați conținut nou la acesta în mod frecvent.

Mulți proprietari de site-uri web au alte sarcini la care trebuie să participe pentru a se asigura că site-ul lor funcționează fără probleme.

Către acel final, Copiile de rezervă ale site-urilor web care au câteva săptămâni sunt probabil cel mai bun pariu. Acest lucru vă permite să recuperați majoritatea setărilor și conținutului dvs., chiar dacă dvs.’Am actualizat lucrurile de atunci și vă împiedică să fiți nevoiți să aplicați tone de software sau plug-in-uri, ca atare’este puțin probabil ca toate să fie actualizate în intervalul de timp.

O dată pe lună este un alt reper bun și vă permite să vă programați backup-ul pentru o zi obișnuită, încorporându-l într-un program de întreținere a site-ului web existent.

De ce ar trebui întotdeauna să faceți backup pentru site-ul dvs.


sigure-site-copie de rezervăCopia de rezervă a site-ului dvs. web este una dintre cele mai mari responsabilități pe care le aveți pentru afacerea dvs. sau marca dvs. online.

Pierderea tuturor datelor de pe site-ul dvs. web poate fi o înfrângere absolut zdrobitoare și vă poate retrage câteva zile sau săptămâni în termeni de mai multe valori.

# 1 Pierdându-ți baza de SEO și vizitatori

Pentru început, nerespectarea copiei de rezervă a site-ului dvs., chiar inițial, poate duce la pierderea tot timpul și energia pe care o puneți în designul, conținutul și optimizarea motorului de căutare..

Cu cât rulați site-ul și cu atât este mai complex, cu atât pierdeți în cazul în care serverele se prăbușesc și totul se șterge. Copia de siguranță a site-ului dvs. vă împiedică să fiți nevoit să experimentați această catastrofă totală.

Este nevoie de mult timp pentru a pune în funcțiune un site, ca să nu mai vorbim de potrivit pentru vizitatori și optimizat pentru clasamentele de căutare Google. Aceasta’De asemenea, este extrem de demoralizant acum toată munca grea doborâtă într-o singură clipă dacă nu’nu aveți o copie de rezervă actualizată a site-ului dvs. web.

# 2 Cheltuiește o mulțime de bani pentru reconstrucție

stive de baniAlternativa este crearea site-ului dvs. din nou de la zero. Acest lucru costă timp, bani și sănătate mintală.

Dacă conduceți orice fel de afaceri online sau dacă realizați un fel de venit semnificativ din traficul site-ului dvs., pierdeți venituri semnificative în timp ce site-ul dvs. este redus.

Nu uitați, dacă nu faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. web, trebuie să aveți nevoie începe totul de la zero și reconstruiește toate elementele sale de la sol.

Asta inseamna ca tu’Va trebui să petrec câteva săptămâni sau luni pentru a nu obține veniturile pe care le obțineți în mod normal de la vizitatorii dvs. obișnuiți. Și mai rău, va trebui să petreci mai mult timp chiar și după ce site-ul web va fi funcțional din nou reconstruind aceeași bază de vizitatori de care te-ai bucurat înainte. Oamenii au o întindere scurtă de atenție și mulți vizitatori care s-ar putea să fi fost obișnuiți pe site-ul dvs. nu se vor opri din nou decât dacă le captați recent atenția.

Ca o notă secundară, această pierdere a veniturilor face, de asemenea, mai dificilă reconstruirea site-ului dvs. web. Tu’Va trebui să vin cu finanțare pentru toate eforturile de reconstrucție dintr-o altă sursă. Pentru orice site online de afaceri sau comerț electronic, acest lucru poate vraja falimentul.

# 3 Timpul a scăzut scurgerea

A treia și ultima mare pierdere, dacă nu’nu faceți o copie de siguranță a site-ului dvs. web timp. Mai mult decât banii aici pentru că trebuie să cheltuiți pentru reconstruirea site-ului, voi’Voi sfârși nevoind să refac ani’ în valoare de muncă dacă aveți un site suficient de mare și complex. Tot timpul ar trebui să cheltuiți iterativ și inovând în arhitectura site-ului și conținutul dvs. actual, va trebui să fie cheltuit pentru reconstrucția bazelor.

În cele din urmă, susținerea site-ului dvs. isn’nu este doar o necesitate; aceasta’este bunul simț odată ce luați în considerare toate dezavantajele posibile care vin împreună cu faptul că nu reușesc. Acolo’nu este nicio scuză pentru a nu face backup la site-ul dvs. web, în ​​special dacă nu acordați’nu aveți o companie de găzduire web care în mod regulat spate site-ul dvs. pentru dvs..

Cum să faceți backup pentru site-ul dvs. web

Deși există numeroase gazde web care fac periodic o copie de siguranță a site-urilor web pentru clienții lor, acest lucru nu funcționează’Nu înseamnă că nu ar trebui’nu luați lucrurile în propriile mâini.

Chiar dacă aveți încredere în compania dvs. de găzduire, vă recomandăm în continuare să faceți mai multe copii de rezervă manuale în cel mai rău caz. Aceasta’Așa cum spune vechea zicală: dacă vrei ceva făcut corect, fă-o singur.

În plus, copierea de siguranță a propriului site web vă oferă o flexibilitate suplimentară de recuperare. Ai castigat’nu trebuie să contactați compania dvs. de găzduire pentru fișierul de rezervă și nici nu vor putea să-l țină peste cap în cazul în care ați ales compania dvs. de găzduire slabă.

Legate de: Cel mai bun gazduire web pentru Australia

Având propriul backup al site-ului dvs. web la îndemână înseamnă că puteți pune lucrurile în funcțiune cu un timp cât mai mic de funcționare posibil, ceea ce poate fi esențial dacă aveți o afacere online cu o bază de vizitatori obișnuită..

În plus, mulți furnizori de găzduire web nu oferă’nu executați scanări malware sau viruși împotriva site-ului dvs. web în mod proactiv. Având o copie de rezervă pe mână poate fi cel mai bun mod de a vă proteja site-ul de orice hackeri sau atacuri cibernetice rău intenționate.

În total, don’nu reduceți liniștea sufletească care vă poate oferi propriul backup al site-ului.

Există multe moduri diferite prin care puteți face backup pentru site-ul dvs. web; lăsa’îi descompun pe fiecare în parte.

1. Utilizați un serviciu de backup online

fișiere de rezervă și foldere

Una dintre cele mai convenabile soluții de backup pentru site-uri web disponibile este utilizarea unui serviciu de rezervă online sau a unei companii.

Așa cum sugerează și numele, aceste companii fac backup pentru site-ul dvs. web, oferind o versiune online pe care apoi o puteți descărca și reformatați când este necesar. Gândiți-vă la Dropbox, dar la site-ul dvs.!

Desigur, site-urile web nu sunt’nu sunt doar colecții de fișiere. Acesta este motivul pentru care serviciile de backup online iau în considerare toți acești factori și vă permit să faceți o copie de siguranță a întregii site-uri web pentru reformatare și relansare ori de câte ori este necesar.

Serviciile de backup online se conectează la site-ul dvs. și fac backup individual la fiecare element și fișier. Acest lucru apare automat în fundal și nu’nu afectează în mod necesar timpul de rulare a site-ului sau timpul de încărcare pentru vizitatorii dvs. De asemenea, puteți configura adesea software-ul de rezervă al site-ului după bunul plac, chiar și setându-l să funcționeze automat în anumite perioade de timp, așa cum am discutat mai sus.

Aceasta’este ușor de utilizat și ușor de apreciat datorită naturii sale ușoare. Aceasta’s multe este mai ușor să încorporați un serviciu de backup online decât să faceți backup pentru fiecare fișier sau linie de cod. Aceste soluții de rezervă sunt eficiente și chiar vin cu o stocare adecvată, așa că nu le faceți’nu trebuie să vă dați seama de organizația de fișiere.

Și mai bine, faptul că sunt servicii online înseamnă tu nu’nu trebuie să vă faceți griji cu privire la întreținere pentru protejarea fizică a dispozitivului dvs. de stocare a datelor. Ai castigat’nu trebuie să vă faceți griji pentru a vă stoca unitatea de disc externă undeva sau pentru a împiedica să fie distrus de lucrurile din garaj. Aceasta’s toate localizate online și stocate pe un server de la distanță sau stocate pe cloud.

Multe dintre cele mai bune servicii de backup online sunt de asemenea furnizate protocoale îmbunătățite de securitate. Acest lucru împiedică pe oricine are o vendetă împotriva site-ului dvs. web să vizeze site-ul dvs. atunci când acesta este cel mai vulnerabil și dăunează fișierelor din interior. Majoritatea serviciilor folosesc mai multe straturi de securitate pentru a vă proteja fișierele și chiar pot include servere redundante; cu alte cuvinte, acestea păstrează mai multe copii ale fișierelor site-ului dvs. web în cazul în care ceva nu merge bine cu una dintre copii.

Dar, de departe, cel mai mare beneficiu al utilizării serviciului de backup online este acela vă permite să vă îmbunătățiți și să funcționați mai repede decât orice altă metodă. Puteți restaura site-ul dvs. web la versiunea anterioară aproape instantaneu, ceea ce ar putea fi o necesitate crucială dacă executați un magazin de comerț electronic si poate’nu-mi permit să pierzi niciun venit.

Desigur, serviciile de backup pentru site-uri web costă taxe recurente pentru a profita de toate caracteristicile și securitatea lor excelente. Este posibil să puteți încorpora acest lucru în bugetul dvs. lunar de întreținere. Și mai bine, mulți furnizori de găzduire web excelente includ servicii de rezervă ca beneficii sau funcții pentru unele dintre pachetele de abonamente.

Unul dintre cele mai populare servicii de backup online, CodeGuard, este inclus în mai mulți furnizori de hosting’ pachete de abonamente.

2. Backup-uri manuale

ftp-file-transfer protocoldaca tu’sunt mai mult o persoană practică și don’Nu vreau să aveți nicio șansă cu altcineva, puteți face copii de siguranță manual pentru fiecare fișier de pe site-ul dvs. direct pe computerul local.

Puteți lua aceste fișiere și stocați-le extern în altă parte pentru o mai mare securitate. Acest lucru poate fi deosebit de atractiv dacă aveți informații sensibile pe site-ul dvs. și doriți să vă asigurați că nimeni nu pune mâna pe aceste date.

Cu toate acestea, atunci când vă bazați pe o opțiune de rezervă manuală, vă confruntați cu mai multe dezavantaje. Tu’Va trebui să vă amintiți să faceți o copie de siguranță a site-ului dvs. de mai multe ori (motiv pentru care vă recomandăm cu încredere metoda o dată pe lună) și poate dura mult timp dacă aveți nevoie de o copie de rezervă a unui site web deosebit de mare.

Mai mult, ai câștigat’nu va putea descărca fișiere care se schimbă individual; tu’Practic, va trebui să reîncărcați totul din nou, costându-vă mult timp.

Atunci acolo’potențialul de eroare umană. Vă recomandăm să faceți metoda de rezervă manuală numai dacă sunteți în permanență în abilitățile de întreținere a computerului și puteți să vă întrețineți și să organizați în mod logic fișierele stocate pentru a fi ușor preluate.

Cu toate cele spuse, hai’intri în modul în care poți face backup pentru site-ul tău manual.

in primul rand, faceți un cont FTP. Acest lucru poate fi de obicei accesat prin intermediul tabloului de bord cPanel, deși alte GUI pot avea propriile lor portaluri. Apoi, puteți instala clientul FTP, care vă va oferi interfața de care aveți nevoie pentru a vă cufunda în fișierele site-ului web.

Indiferent de clientul FTP pe care îl utilizați (FileZilla este o alegere obișnuită și pe care am recomanda-o), dumneavoastră’Vă introduceți adresa IP a site-ului dvs. web în clientul FTP și veți stabili o conexiune la site-ul dvs. web. Tu’Voi putea vedea fișierele și folderele locale, împreună cu fișierele și folderele pentru site-ul dvs. web.

Atunci o vei face creați un folder de destinație pentru a face backup. Aceasta’este o idee bună să numim acest lucru logic și ușor de găsit în scopuri de organizare.

În acest moment, puteți trage și arunca toate fișierele dvs. făcând clic pe ele și glisându-le în directorul dvs.’Am creat. Descărcarea va începe imediat, deși poate dura ceva timp. După ce descărcarea este completă, puteți lua aceste fișiere oriunde doriți și chiar le puteți muta pe un hard disk suplimentar.

3. Backing Baza de date

phpMyAdminCu toate acestea, dacă rulați un Site-ul WordPress, sau orice site web care are o bază de date, dumneavoastră’Am nevoie de asemenea de o copie de rezervă a conținutului pe lângă fișierele dvs..

Puteți face acest lucru găsind butonul dvs. de conectare cPanel; aceasta va fi localizată fie pe tabloul de bord cPanel în sine, fie pe site-ul web al furnizorului de găzduire web.

Puteți găsi apoi o secțiune a bazei de date; cauta phpMyAdmin. Aceasta va deschide un alt tablou de bord, oferindu-vă bazele de date pentru WordPress pentru site-ul web de gestionare a conținutului.

Apoi, puteți da clic “export” (sau un buton similar, în funcție de aspectul tabloului de bord specific) și ordonați ca toate acele date de bază să fie trimise în același folder pe care l-ați specificat pentru fișierele obișnuite. Din nou, acest lucru poate dura ceva timp, așa că pregătește-te să ai răbdare.

Majoritatea aplicațiilor obișnuite se potrivesc cu setările implicite, deși puteți încurca cu setările personalizate dacă doriți să selectați doar tabele de date specifice. Copia de rezervă a bazei de date trebuie descărcată pe computer ca fișier .sql.

Odata ce tu’reîncurcând ambii acești pași, puteți să vă duceți site-ul web de rezervă oriunde doriți. Mulți proprietari de site-uri web stochează o copie pe site-ul lor web, în ​​timp ce alții îl pot stoca pe cloud după prima transferare în computer. În orice caz, acest lucru creează redundanță, deoarece mai multe versiuni ale site-ului web există întotdeauna în mai multe locații.

4. Backup cu cPanel

logo-ul cPanelUn alt mod (și mai rapid) de a descărca manual fișierele site-ului dvs. web este să utilizați controale cPanel înșiși. Pune rapid:

 • conectați-vă la panoul de control al cPanel
 • clic “copie de rezervă”
 • clic “generați / descărcați o copie de rezervă completă”
 • clic “director de acasă” în locul în care solicitați o destinație de rezervă și introduceți adresa de e-mail
 • clic “generați copie de rezervă”
 • tu’Voi primi un e-mail imediat ce backup-ul complet va fi gata

Ca și în cazul copiilor de rezervă manuală a întregului conținut al site-ului dvs., acest lucru poate dura destul de mult. Tu’Va trebui totuși să practici eforturi bune de organizare cu acest tip de proces de rezervă; nu uita să o faci frecvent și să stochezi datele într-un loc ușor de reținut sau într-o locație sigură.

5. Backup Rsync

Rsync (scurt pentru “sincronizare la distanță”) este o altă soluție de rezervă potențială pe care o puteți utiliza. Software-ul său care vă permite să copiați fișiere pe servere. Dar’este de notă specială, deoarece transferă doar fișiere sau bucăți de fișiere modificate.

rsync tutorial de rezervă în afara locului

Practic, ai câștigat’nu trebuie să citiți constant copie de rezervă a întregului site web.

Rsync este suficient de inteligent pentru a detecta doar părțile actualizate ale site-ului dvs. web, aducându-le pe cele care depășesc copiile vechi, păstrând toate fișierele sau datele care nu au’nu m-am schimbat puțin.

Acest lucru vă economisește mult timp și lățime de bandă și poate fi deosebit de eficient dacă executați un plan de abonare pentru găzduirea bugetului sau doriți doar să evitați să vă descărcați întregul site web.

Rsync este o alegere deosebit de bună dacă aveți deja la dispoziție un al doilea server Linux. Dar după cum sugerează descrierea metodei, trebuie să aveți disponibil un al doilea server pentru a putea folosi chiar instrumentul. În plus, dumneavoastră’Va trebui să faceți o copie de siguranță a bazei de date separat dacă rulați un site bazat pe managerul de conținut.

6. Backup-uri Cloud

O soluție finală de rezervă implică copie de siguranță a site-ului dvs. web în cloud. Stocarea site-ului pe cloud oferă mai multe soluții de securitate, deoarece este complet susținut și redundant și vă protejează de multe din aceleași capcane de care suferă locațiile de stocare dură.

De exemplu, întreg nor este foarte puțin probabil să se prăbușească la fel cum unicul hard disk extern este probabil să se piardă din greșeală.

Multe servicii de găzduire online fac deja acest lucru, dar vă putem arăta cum puteți face acest lucru prin mai multe canale.

Backbox site-ul Dropbox

logo-ul dropboxDupă cum am menționat anterior, puteți utiliza dropbox pentru a face un fel de backup bootstrap pentru site-ul dvs. web.

Notă: Aceasta’nu sunt destinate conținutului complet al unui site web mare.

Cu toate acestea, anumite platforme – cum ar fi WordPress – au plug-in-uri disponibile care vă permit să faceți o copie de siguranță a instalării WordPress direct în Dropbox, pe lângă fișierele dvs. asortate.

În orice caz, puteți stoca toate fișierele prin deschiderea interfeței FTP și glisarea și fixarea fișierelor dvs. direct în folderul dvs. Dropbox.

Backup site-ul Amazon S3

Această soluție cloud este o altă alegere excelentă. Dacă nu ești’nu sunt deja conștient, Amazon S3 este o soluție de stocare a obiectelor printr-o interfață de servicii web, folosind același tip de arhitectură pe care se bazează piața Amazon în fiecare zi. Acest lucru îi oferă o capacitate mare de stocare și stabilitate.

amazon s3 backup

Tu’va trebui să instalați software-ul serverului care poate interfața cu Amazon S3 sau puteți utiliza diverse plugin-uri, cum ar fi Backup Buddy dacă’ești un utilizator WordPress.

Practic, puteți găsi instrumente care interfață cu Amazon S3 la fel cum alte instrumente ar putea interfața cu Dropbox. Ambele soluții sunt perfect valabile, deși de la ele’sunt atât de asemănătoare, s-ar putea să mergeți cu cea cu care sunteți deja cel mai configurat să lucrați. De exemplu, rămâneți cu Dropbox dacă aveți deja un cont mare acolo și ați câștigat’nu trebuie să vă înscrieți la orice.

Ar trebui să menționăm că, cu software-ul de conectare sau server adecvat, vă puteți automatiza copiile de siguranță cu Amazon S3. Acest lucru combină natura accesibilă și ușurința de utilizare a unui serviciu de backup online, fără a plăti un abonament dedicat copiilor de rezervă.

rezumat


În total, să faceți o copie de siguranță a site-ului dvs. Web este un lucru pe care nu ar trebui să-l luați ușor și cu siguranță nu este un lucru pe care ar trebui să îl opriți până nu este prea târziu. Imposibilitatea de a lua măsuri proactive pentru a face o copie de rezervă completă a site-ului dvs. și a conținutului acestuia va duce la dorința de a vă fi luat mai devreme..

Nimic nu este mai rău decât să vezi că toată munca grea și efortul tău se duc la risipă și trebuie să îți reconstruiești site-ul de la zero. Veniturile pierdute și traficul potențial pe care site-ul dvs. l-ar fi putut genera de-a lungul timpului în care veți fi forțați să vă reconstruiți site-ul, vor fi înghețate pe tort.

Din fericire, acum ar trebui să fii echipat cu mai multe moduri diferite prin care poți face backup pentru site-ul tău. Există o soluție bună pentru aproape toată lumea, indiferent de preferințele tale sau de echipamentele tale. Mult noroc!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map