5 Cele mai comune vulnerabilități pentru site-ul dvs. web

Știrile zilnice par să aducă o inundație constantă de documente de securitate, încălcări de date și cazuri în care informațiile personale au fost compromise pe internet. Ar putea fi informații despre carduri de credit, adrese de e-mail, parole, numere de securitate socială sau chiar date guvernamentale clasificate care sunt hacked. Hackerii și-au perfecționat atacurile și își câștigă viața sărbătorind pe site-uri web nepregătite.


În timp ce s-ar putea să credeți că micul dvs. blog sau site-ul de afaceri inofensiv este puțin probabil să devină o țintă pentru hackerii rău intenționat, ați putea greși. Și a greși în acest caz s-ar putea dovedi costisitor. Vrei să ai această șansă? Nu credem că ar trebui.

Hackerii pot face site-ul dvs. web un bot spion folosit pentru a accesa calculatoarele clienților. Acestea pot obține acces la datele utilizatorului sensibile fără ca dvs. să știți măcar. Mai rău, totuși, aceștia ar putea să intre în baza de date a site-ului dvs. web care să corupe sau să manipuleze date, să injecteze site-ul cu link-uri rău intenționate și să preia, de asemenea, serverul unei gazde pentru a-l folosi în atacuri de refuz de serviciu (DDoS)..

Considerăm cu tărie că cunoașterea este putere, așa că iată câteva informații despre 5 dintre cele mai comune vulnerabilități ale site-ului.

1. Scripturi cross-site (XSS)

Conturile de Scripturi încrucișate (sau XSS) pentru aproape jumătate din toate atacurile site-ului conform Wordfence . Phishingul atacurile sunt singura metodă de hacking care este cel mai frecvent folosită de tipuri nefaste pe web. Și în timp ce phishing-ul vizează indivizii prin e-mail sau link-uri frauduloase, scripturile de pe site-uri vizează site-urile web și schimbul între gazde și vizitatori.

Expunere sau vulnerabilitate la XSS apare atunci când aplicațiile web preiau datele utilizatorului, fără să le valideze sau să le spargă mai întâi. Aceste vulnerabilități permit hackerilor să deturneze aplicațiile web și să afișeze conținut în utilizator’browserul s. Atacatorul poate câștiga, în cele din urmă, controlul browserului utilizatorului final și accesa computerul său fără a-i avertiza asupra atacului. Jucătorii mari, cum ar fi Google, Facebook și PayPal, au fost victime ale scripturilor cross-site-ului la un moment sau altul.

Atacurile XSS de succes pot permite hackerilor să deturneze conturile clienților, să răspândească viruși, să controleze un utilizator’s browser de la distanță, accesați informațiile personale pe un computer și chiar oferiți un punct de intrare pentru atacuri ulterioare asupra site-ului dvs. web.

Gândiți-vă la faptul că hackerii de la ușă folosesc atât pentru a accesa site-ul dvs., cât și pe computerul oricui vă vizitează site-ul. Atacurile XXS de succes au potențialul de a compromite toate datele site-ului dvs. web și, posibil, computerele clientului dvs..

Protejarea împotriva scripturilor cross-site poate părea descurajantă, în special luând în considerare unele dintre victimele cu profil înalt, dar este posibil. Aici’spectacol:

 • Validați intrarea – limitarea datelor câmpului de intrare și validarea pentru numere întregi sau caractere preconizate este numărul unu
 • Folosiți Escapare – evadarea se referă la preluarea de date și asigurarea securității lor înainte de a face orice cu ea
 • Dezinfecta – igienizarea suplimentară a intrării utilizatorului prin igienizarea codului oferă un alt nivel de protecție împotriva înscrierii nocive în sistem

2. Injecție SQL (SQLi)

Injecții SQL apar atunci când hackerii folosesc câmpuri de intrare (cum ar fi formulare, câmpuri de text, autentificări etc.) pentru a injecta comenzi SQL dăunătoare care pot compromite date sau pot oferi acces neautorizat la browserele client. Dacă câmpurile de intrare nu sunt filtrate sau protejate împotriva codului SQL.

Alături de scripturile cross-site, injecțiile SQL sunt una dintre cele mai utilizate metode de atac. Soluția pentru o injecție SQL este relativ simplă și simplă.

Codul este utilizat pentru a vă asigura că datele câmpului de intrare sunt limitate, validate și sigure. Cu toate că nu există nimic nepermis din punct de vedere al securității, există pași care trebuie făcuți.

 • Implementați un firewall – un firewall este o protecție excelentă împotriva atacurilor SQL, oprind efectiv orice date care nu sunt așteptate sau recunoscute
 • Sa nu ai incredere in nimeni – în timp ce câmpurile și formularele de intrare ar putea sta în spatele autentificărilor sigure, asigurați-vă că nu aveți încredere în intrare și validați întotdeauna împotriva declarațiilor sql
 • Software de upgrade – de multe ori există un software mai bun sau mai puternic disponibil pentru a ajuta la prevenirea atacurilor. Uită-te să faci upgrade-uri acolo unde este cazul
 • Monitorizați continuu atacurile de injecție SQL – păstrarea ochiului este o modalitate excelentă de a răspunde rapid la atacuri și de a limita daunele
 • Limită câmpuri de intrare / puncte de intrare – abordați întotdeauna utilizarea formularelor și câmpurilor de introducere ca riscuri potențiale și implementați-le numai atunci când este absolut necesar. Iată un ghid pentru a face asta.

3. Logare implicită de administrare / Parolă slabă

Aplicațiile web, configurațiile și software-ul oferă adesea log-uri și parole de administrare implicite, care sunt destinate a fi imediat schimbate și îmbunătățite cu credențe mai sigure. Problema este că schimbarea acreditărilor sau alegerea unei parole mai sigure este deseori neglijată pentru a simplifica utilizatorii interni și, în unele cazuri, mai mulți.

Logare „Admin1” sau parola „Parolă1” nu sunt greu de infiltrat pentru hackeri. Logarele și parolele de administrare ar trebui să aibă aceeași rigoare și linii directoare stricte pe care companiile le folosesc pentru toate datele de autentificare și trebuie actualizate / revizuite în mod regulat. Aceasta este o problemă care poate fi evitată care necesită doar o anumită atenție și diligență de evitat.

4. Nu adăugați HTTPS sau menținerea software-ului actualizat

Poate părea un „fără creier”, dar implementarea protocoalelor sigure (HTTPS) pe un site prezintă un obstacol considerabil și un efect de descurajare pentru hackeri. Protocoalele sigure implică date criptate care sunt aproape imposibil de hacked. Un site sigur este, de asemenea, liniștitor pentru vizitatori și aproape o necesitate pentru orice fel de tranzacție financiară care are loc pe un site web.

Un alt pas evident este menținerea software-ului și asigurarea faptului că executați cele mai recente, cele mai actualizate versiuni pentru a vă asigura că ați luat actualizări de securitate și ați completat eventualele vulnerabilități care ar putea fi abordate de furnizori.

5. Securitate neconfigurată, cum ar fi Re-direcționări nevalidate

Configurarea greșită a securității poate implica mai multe puncte de intrare diferite sau vulnerabilități, dar toate împărtășesc o lipsă tipică de atenție și întreținere pentru aplicațiile web de bază. Configurațiile securizate ar trebui să fie clar definite și dislocate în codul care acceptă site-ul’cadru, aplicații, server web, bază de date etc.

Fiecare componentă care nu este securizată și configurată în mod corespunzător prezintă o ocazie pentru hackeri de a avea acces la date și poate chiar compromite întregul sistem.

Web re-direcționează acolo unde datele sunt transmise nevalidate este un alt punct de intrare comun pentru hackeri. Preluarea unei sesiuni sigure și transmiterea acestor date către o pagină web redirecționată nevalidată poate expune informații sensibile și chiar credențiale de conectare a utilizatorului.

Abordarea securizată

Configurarea analizelor periodice de întreținere și asigurarea faptului că măsurile de securitate sunt implementate corect la fiecare nivel de dezvoltare și întreținere va merge mult până la închiderea acestor deschideri pentru hackeri.

În lumea securității pe internet, filozofia „nu mi se va întâmpla” este o abordare ineficientă pentru a rămâne în siguranță. Atacurile de succes pe site-ul dvs. nu pot duce numai la încălcări costisitoare ale datelor, dar pot duce și la listarea neagră a motoarelor de căutare și la o pierdere completă a integrității mărcii în ochii consumatorilor, clienților și partenerilor..

Proprietarii de site-uri web ar trebui să greșească din cauza prudenței. Implementați imediat pașii descriși mai sus pentru a evita să deveniți o țintă pentru hackeri. În plus, vă puteți asigura, de asemenea, că alegeți o gazdă web de încredere, care nu este considerată a fi ceea ce este denumit în mod obișnuit ca o gazdă „antiglonț”. Până când guvernele străine și protocoalele de internet nu vor găsi o modalitate de a limita site-urile de găzduire antigor, vom fi nevoiți să ne adresăm hackerilor și infractorilor în termenii lor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map