30+ uimitoare statistici WordPress

găzduire wordpressCu mai mult de o treime din toate site-urile web alimentate de WordPress (WP), nu există nici o îndoială că este cel mai popular și utilizat pe scară largă sistemul de gestionare a conținutului din jur. Este CMS-ul din spatele mai multor site-uri web decât următoarele două platforme combinate. Potrivit Keyword.com, „WordPress” este Googled de 34 de milioane de ori pe lună.


Dar, această cifră este doar vârful aisbergului atunci când vine vorba de utilizarea WP, atât bun, cât și rău. Este cea mai cunoscută sub numele de platformă de blogging, dar majoritatea site-urilor web de pe platformă sunt magazinele de comerț electronic, o mare parte dintre acestea aparțin companiilor Fortune 500 precum Fortune.com, CNN și New York Post sau gigantilor tehnologici precum Microsoft și Facebook News . Este chiar platforma din spatele site-ului oficial al guvernului Suediei Whitehouse.gov [2].

Indiferent dacă luați în considerare WP pentru prima dată sau sunteți doar curioși despre cine folosește platforma și modul în care îl folosesc, avem numerele și poveștile din spatele lor.

Ce face WordPress un astfel de mare Web Builder?

dezvoltare wordpressNumai că antetul ar putea provoca unele controverse. Există o dezbatere furibună pe internet despre dacă este de fapt un constructor de pagini sau pur și simplu cea mai bună platformă pentru gestionarea creării și publicării de conținut.

Răspunsul scurt este că ambele.

Este un CMS cu o gamă largă de teme puternice pentru construirea de pagini și pluginuri precum Beaver Builder și Divi.

Versiunile 5.0 și versiuni ulterioare au, de asemenea, un editor implicit numit Gutenberg, care seamănă mai mult cu funcționalitatea drag-and-drop a constructorilor de site-uri web tradiționale decât vechea sa platformă de editare a cuvintelor, care seamănă cu MS Word. Toate pluginurile și temele trebuie să accepte Gutenberg, deci nu există griji cu privire la compatibilitate.

În cazul în care WordPress diferă de mulți site-uri și de creatori de pagini, este faptul că alte platforme oferă găzduire, dar nu vă permit să alegeți propriul nume de domeniu unic și nu dețineți de fapt conținutul creat. Dacă doriți să migrați la o altă platformă de găzduire, este puțin probabil ca dvs. să poată aduce cu dvs. orice conținut de pe site-ul dvs. web. Nu veți avea această problemă cu WordPress.

Două versiuni diferite de WordPress

WordPress are două versiuni, wordpress.com și wordpress.org. Versiunea dot com este o platformă găzduită de sine care vă oferă un site web de bază gratuit, dar poate rula până la 5.000 de dolari pe an pentru o soluție de întreprindere; asta vă lasă și problema proprietății conținutului și lipsa unui nume de domeniu unic. WordPress.org este complet liber de utilizat. Tot ce trebuie să faceți este să selectați și să înregistrați un nume de domeniu și găsiți o soluție de găzduire care acceptă tehnologia WP.

Deși WordPress poate părea un pic intimidant la început dacă nu ești priceput la tehnologie, are o curbă de învățare destul de superficială. Codificarea este încorporată în suplimente și teme, dar codificatorii experimentați pot modifica și personaliza orice cod la specificațiile lor.

Pe de altă parte, începătorii pot învăța rapid cum să personalizați WordPress fără nicio cunoștință de codificare și construiți un site web de calitate. Aceasta o face o platformă excelentă atât pentru începători, cât și pentru experți în tehnologie.

Plugin-uri și teme

Unul dintre cele mai bune lucruri despre WordPress este tehnologia și cadrele care acceptă CMS și adaugă funcționalității site-ului web. Vorbim despre mult-lăudatele, și uneori derulate, plugin-uri WP și Teme.

Deoarece WordPress este o platformă open source, există sute de teme și plugin-uri gratuite disponibile pentru instalare chiar de la Site-ul WordPress. De fapt, există în prezent 55.094 de plugin-uri în biblioteca WP. Dezvoltatorii din întreaga lume au creat, de asemenea, plugin-uri și teme pentru aproape toate caracteristicile, scopurile și preferințele.

Ce fac ei?

Temele sunt cadre front-end care sunt instalate peste codul back-end WP. Temele sunt prevăzute cu module încorporate și caracteristici de construire de pagini care determină aspectul și aspectul site-ului web WP.

Abundență de teme gratuite și premium

Există teme create pentru a construi site-uri web pentru anumite industrii precum imobiliare, jurnalism și comerț digital și puteți utiliza una dintre sutele de teme gratuite de pe site-ul web sau să cumpărați teme premium personalizate de la companii precum Theme Forest, care are mai mult de 11.000 de teme WP disponibile. procentul proprietarilor de site-uri WordPress utilizează teme premium, iar costul mediu al unei licențe pentru o temă premium este de 40 de dolari. [3] [4]

Când achiziționați teme de la un dezvoltator de încredere, aveți avantajul asistenței pentru dezvoltatori, actualizări și corecții de securitate. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la scalabilitate cu teme. Acestea pot fi reduse în sus sau în jos, pe măsură ce afacerea dvs. crește fără să plătească mai mult așa cum s-ar face cu producătorii de site-uri web.

Nu aveți atât de multe griji cu teme gratuite, atât timp cât le descărcați de pe site-ul WordPress. Acestea sunt testat și revizuit pe scară largă pentru a sprijini codul CSS și HTML de calitate și verificarea standardelor de securitate și confidențialitate. Doar asigurați-vă că le țineți la curent și că eliminați teme vechi sau pluginuri pe care nu le mai utilizați.

Plugin-urile sunt suplimente care conferă funcționalității site-urilor dvs. WordPress. Acestea sunt, de asemenea, împărțite între mii de plugin-uri gratuite, terțe părți și suplimente premium. Oricare ar fi funcția sau funcția de care aveți nevoie pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, există cel puțin o duzină de plugin-uri sau widget-uri care să se potrivească. Acestea variază de la pluginuri care gestionează e-mailurile până la cele care consolidează securitatea și totul între ele. Puteți chiar instala un plugin Google Analytics și integra ID-ul Google în tabloul de bord de admin.

Acum că aveți un fundal mic despre ce este WordPress și ce face, să analizăm câteva statistici din spatele platformei.

Utilizare WordPress

utilizare wpStatisticile despre procentul de site-uri web alimentate de WordPress nu spun povestea despre cât de răspândită este la nivel global. Aceste puncte includ atât date globale cât și date specifice și statistici despre utilizarea WordPress.

 • Se estimează că WordPress este forța din spatele a 59,9 la sută din toate sistemele de gestionare a conținutului. [5]
 • CMS este disponibil în 162 de localități de limbi diferite din întreaga lume. [6]
 • 71 la sută din blogurile WordPress sunt în engleză; următoarea limbă cea mai comună este spaniola, cu 4,7 la sută din piață. [7]
 • În 2014, descărcările de versiuni non-engleze de WordPress au trecut pentru prima dată pe cele ale versiunilor în limba engleză. [8]
 • Este cea mai populară platformă de construire a site-urilor web din India, obținând 47% din cota de piață CMS. [9]
 • Aproape 3.000 din primele 10.000 de site-uri web sunt gestionate de WordPress. [10]
 • Numai în 2016, au fost publicate aproape 117.913.148.357 de cuvinte publicate pe blogurile WP. Tribunalul de gazduire
 • 17 postări noi sunt adăugate pe un site web WP în fiecare secundă. [11]
 • 805 de noi site-uri web WP sunt lansate în fiecare zi. [12]

Comunitate și asistență WordPress

Ești îngrijorat de lipsa de asistență cu o platformă liberă, open source? Aceste statistici ar trebui să vă pună mintea în larg.

 • WordPress nu are CEO; este condus în întregime de voluntari din comunitatea open source. [13]
 • Fondatorii WordPress, Matt Mullenweg și Mike Little, au creat platforma în 2003 ca ​​un cafelog B2B. El a format o organizație non-profit numită Fundația WordPress pentru a proteja proiectul open source și pentru a se asigura că acesta rămâne mereu gratuit. [14]
 • Există 175 în Statele Unite și peste 185 WordCamps în afara SUA. [15] [16]
 • În prezent, puteți găsi 840 Grupuri MeetUp cu un total de 511.000 de membri activi și în creștere.
 • WordPress este cunoscut pentru sale comunitate dedicată de dezvoltatori și utilizatori. La ultimul număr, pe forumul WP au fost mai mult de 2.030.000 de subiecte deschise.
 • Sunt 70 de dezvoltatori din echipa de dezvoltare a WP de bază, și au scris mai mult de 430.000 de linii de cod pentru a crea nucleul platformei.
 • Mulți dezvoltatori care contribuie la creșterea WP sunt voluntari, dar salariul mediu pentru un dezvoltator WP este de 49.185 dolari pe an.

Creștere WordPress

Nu numai că WP acceptă creșterea afacerilor, însă platforma în sine crește și evoluează în fiecare zi. Iată câteva fapte care să sprijine acest lucru.

 • Cea mai recentă versiune a WordPress este 5.2. Se numește Jaco și a fost descărcat de 27.360.583 de ori, 300 de când am tastat această propoziție. Puteți urmări contorul de descărcare în timp real aici.
 • Printre cele mai bune milioane de site-uri Alexa, există 74 de versiuni de WP care le rulează.

Sfat Pro: Numai 27,9 la sută dintre utilizatori au instalată cea mai recentă versiune a WordPress. Asigurați-vă că faceți upgrade sau instalați cea mai actuală versiune WP. Include noul editor implicit și este mai puțin vulnerabil la hacking.

Implicarea social media

Una dintre cele mai de bază modalități de a crește traficul site-ului și prezența web generală este prin intermediul rețelelor de socializare. WordPress poate ajuta și în domeniul implicării sociale.

Pluginuri și teme WordPress

Limitele funcționalității site-ului dvs. WP sunt limitate numai de pluginurile pe care le instalați. Iată câteva statistici despre dezvoltarea și utilizarea pluginului.

 • plugin WP de top este pachetul SEO All-in-One, cu peste 25 de versiuni active și 13 milioane de descărcări. În top 5 sunt Akismet, Google XML Sitemaps, Formularul de contact 7 și NextGEN Gallery. Tribunalul de gazduire; Akismet și formularul de contact 7 sunt ambele gratuite.
 • Unul dintre cele mai populare plugin-uri premium este Visual Composer, cu peste 2.300 de unități vândute în fiecare săptămână.
 • Akismet este pluginul cel mai descărcat din toate timpurile, cu peste 82 de milioane de descărcări.
 • Alte plugin-uri gratuite de top sunt Yoast SEO și JetPack, care este kitul de pornire de bază pentru începătorii WP. Au mai mult de 5 milioane de descărcări fiecare.
 • Akismet Anti-Spam a blocat mai mult de un trilion de comentarii spam și a oprit peste 23 de miliarde de încercări de hacking. Tribunalul de gazduire
 • WordFence a blocat mai mult de 4.952.346.301 de atacuri pe site-urile WP doar în martie 2019. Acesta respinge 90.000 de atacuri la fiecare 60 de secunde.
 • Pluginul WooCommerce alimentează 23% din toate site-urile de comerț electronic și a fost descărcat de peste 30 de milioane de ori.
 • cel mai popular plugin pentru constructor de pagini este Elementor, cu aproximativ 430.000 de descărcări pe săptămână.
 • Este o nouă Tema implicită WP lansat anual.
 • Sunt aproape 6.000 de teme gratuite în directorul WP.
 • primele două teme gratuite sunt Divi și Genesis, cu 10% din totalul site-urilor WP fiecare.
 • Cea mai bună temă premium din toate timpurile este Avada de Temă Pădure; are mai mult de 450.000 de achiziții.

Sfat Pro: Una dintre cele mai mari vulnerabilități pentru site-urile WP este utilizarea de plugin-uri și teme învechite. Actualizați-vă pluginurile, asigurați-vă că instalați imediat corecțiile de securitate și dezinstalați complet pluginurile vechi, învechite, neutilizate și neacceptate. Dezactivarea lor nu le face mai sigure.

Sfat Pro: Folosiți numai pluginuri de la dezvoltatori de renume care au fost testate și examinate.

Securitate WordPress

Chiar dacă nu sunteți angajat în comerț electronic, securitatea online este încă importantă. Acestea sunt numerele din spatele securității site-ului WP, bune și rele.

Sfat Pro: Nu folosiți niciodată parola implicită pe nicio platformă.

Alegerea unei platforme de gazduire WordPress

Popularitatea WordPress nu se rezumă doar la scalabilitate și versatilitate, ci și la faptul că este gratuit și ușor de integrat într-o serie de medii. Singurele costuri suportate de utilizarea WP sunt achiziționarea de teme și pluginuri, înregistrarea domeniului și găzduirea. Aceasta poate rula până la 50 USD pe an, în total. [30]

Multe pachete de găzduire vă vor oferi înregistrarea domeniului ca parte a serviciului și chiar vor arunca adrese de e-mail specifice domeniului. Dacă aveți un singur site web, alegerea aceluiași gazdă și registrator de domeniu ar trebui să fie suficiente. Dar, dacă executați un site web cu volum mare sau mai multe domenii, ar putea fi mai bine să păstrați separat registrul și platforma de găzduire.

Când căutați cea mai bună soluție de găzduire pentru site-ul dvs. WP, luați în considerare următoarele:

 • Cerințe minime. Orice platformă de găzduire ar trebui să accepte cerințele WP minime ale versiunii PHP 7.3 sau mai mari, versiunea MySQL 5.6 sau mai mare sau versiunea MariaDB 10.1 sau o versiune ulterioară și să aibă suport HTML.
 • scalabilitate. Doriți viteza maximă maximă și lățimea de bandă disponibilă și că alte resurse sunt suficiente pentru tipul dvs. de site, traficul preconizat și creșterea.
 • A sustine. Asistența pentru clienți ar trebui să fie accesibilă 24/7 printr-o varietate de metode.
 • Uptime. Multe servicii de găzduire garantează un anumit procent de funcționare; 99+ la sută este standard, dar asigurați-vă că veți obține această garanție în scris.

Dacă executați site-ul dvs. de pe un computer cu un sistem de operare Linux, este compatibil cu PHP și MySQL. Platformele de găzduire care acceptă sistemul de operare Windows sunt compatibile cu ASP, .NET, Microsoft Access și Microsoft SQL (MSSQL).

Gânduri finale

Acum că aveți câteva fapte pentru a face backup pentru ceea ce mulți dintre noi știm deja despre beneficiile WordPress, puteți începe astăzi crearea site-ului web ideal pentru a vă publica blogul, a vă distra publicul sau a vă dezvolta afacerea online. Doar asigurați-vă că ați atenționat, de asemenea, avertismente cu privire la securitate și SEO pentru a vă asigura că site-urile dvs. și traficul dvs. sunt protejate de amenințările cibernetice comune și că aveți WP-ul configurat și maximizat pentru a îmbunătăți clasamentul motorului de căutare și furnizarea de conținut.

[1] https://kinsta.com/wordpress-market-share/
[2] WinningWP
[3] https://themeforest.net/
[4] https://winithemes.com/blog/infographic-the-current-capacity-of-wordpress/
[5] https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
[6] https://digital.com/blog/wordpress-stats/
[7] https://99firms.com/blog/wordpress-statistics/
[8] http://www.wpblogington.com/data/wordpress-2015.php
[9] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[10] http://trends.builtwith.com/cms
[11] http://torquemag.io/13-surprising-wordpress-statistics/
[12] https://w3techs.com
[13] https://www.isitwp.com/interesting-wordpress-stats-facts/
[14] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[15] https://central.wordcamp.org/news/2016/03/30/wordcamps-in-2015/
[16] https://www.codeinwp.com/blog/mesmerizing-wordpress-stats/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector