Opas CPaneliin

Jos verkkopalvelin on Linux-pohjainen, on todennäköistä, että se saa cPanel-virran. cPanel antaa sinun hallita kaikkia palvelimen palveluita yhdestä paikasta. Helppokäyttöisyyden ja toimivuuden takia, cPanel on alan standardi. Sinänsä suurin osa kehittäjiä tuntee sen.


Pikaohje CPanelille

Kuinka kirjautua sisään

 1. cPanel-kirjautuminenKirjoita verkkosivustosi verkkotunnus URL-kenttään. Lisää sitten ”/ cPanel”. Esimerkiksi, jos verkkosivustosi on funnycats.com, kirjoita: “funnycats.com/cPanel”.
 2. Olet nyt cPanel-kirjautumissivulla. Täältä pyydetään salasana ja käyttäjänimi. Kun olet kirjoittanut nämä tiedot, napsauta “Kirjaudu sisään” -painiketta.
 • Vaihtoehto 1: Mene palveluntarjoajan paneeliin ja etsi suora linkki cPaneliin. Jos et löydä sitä, ota yhteyttä tukitiimiin ja kysy heiltä, ​​miten tämä tehdään.
 • Vaihtoehto 2: Kirjoita verkkosivustosi osoite, jota seuraa 2082 HTTP: lle tai 2083 HTTPS: lle.

Rajapinnan ymmärtäminen

Kun olet kirjautunut sisään cPaneliin, näet tämän kaltaisen käyttöliittymän. CPanel esitteli vuonna 2019 teeman nimeltä ”Paper Lantern”. Tämä käyttöliittymä on cPanel-käyttäjätilisi ydin. Täältä löydät tärkeitä tietoja ja pystyt päivittämään cPanelin.

CPanel-käyttöliittymä on jaoteltu seuraaviin osiin:

 1. Navigointipalkki – Jokainen cPanel-käyttöliittymä näyttää navigointipalkin. Täältä saat tietoja tilistäsi, sisäänkirjautumisesta ja uloskirjautumisesta sekä muutat tiettyjä asetuksia.
 2. Sivupalkki – Kaikissa cPanel-käyttöliittymissä näkyy sivupalkki. Täältä voit käyttää Koti-kuvaketta, käyttää erilaisia ​​cPanel-ominaisuuksia ja muokata sisältöä jälleenmyyjänä. Sinulla on myös User Manager -kuvake, jonka avulla voit navigoida User Manager Interface -sovellukseen.
 3. Yleistä tietoa – Täältä näet yleisiä tietoja cPanel-tilistäsi. Tämä sisältää esimerkiksi nykyisen käyttäjän, ensisijaisen verkkotunnuksen ja sen, onko nykyisellä tilillä jaettu IP-osoite tai omistettu IP-osoite.
 4. Ominaisuudet – Täällä näet tilisi käytettävissä olevat ominaisuudet. Nämä ominaisuudet on koottu ryhmiin niiden toimivuuden perusteella
 5. Tilastot – Tämä alue näyttää cPanel-tilisi käyttötilastot, mukaan lukien:
 • kaistanleveys
 • Levyn käyttö
 • Tiedoston käyttö
 • MySQL-levyn käyttö
 • Addon-verkkotunnukset
 • Aliverkkotunnuksissa
 • aliakset
 • Sähköpostitilit
 • Automaattivastaajat
 • Mukautetut kolmansien osapuolien tilastot

Kuinka asentaa WordPress

Isännöintiyritykset sisältävät automaattiasennusohjelmat, jotta WordPressin asentaminen cPanelin kautta on helpompaa. Kolme suosituinta vaihtoehtoa ovat:

 • Softaculous
 • QuickInstall
 • fantastico

Tämän oppaan tarkoituksia varten keskustelemme WordPressin asentamisesta Softaculous-ohjelmalla.

Mikä on Softaculous?

Tämä on automaattinen asennusohjelma, joka tekee WordPressin kaltaisten verkkosovellusten asentamisesta helppoa. Softaculous-ohjelmaa käyttävät isäntäyritykset, kuten SiteGround ja InMotion Hosting.

WordPressin asentaminen Softaculous-ohjelmalla

 • Kun olet kirjautunut sisään cPanel-tiliisi, etsi Softaculous / WordPress -asennuskuvaketta. Niiden tulisi sijaita Auto Installers -osiossa. Napsauta mitä tahansa alla korostettua kuvaketta käynnistääksesi WordPressin automaattisen asennusohjelman.
 • Kun WordPressin automaattinen asennusohjelma on aktivoitu, näet seuraavan näytön:
 • Valitse ”Asenna nyt” ja sinut ohjataan seuraavaan lomakkeeseen.

Asentaa

 • Tässä lomakkeessa sinun on annettava joitain tietoja, jotta WordPress-asennus voi jatkua.
 • Kerro Softaculouselle, mihin haluat WordPressin asennettavan, joka on verkkotunnus. Useimmat ihmiset valitsevat WordPressin asentamisen verkkotunnuksensa juurikansioon. Esimerkiksi: HTTP: // funnycats.com. Tässä tapauksessa ”Hakemistossa” -ruudun tulee olla tyhjä.
 • Sinun on valittava protokolla, oli se sitten HTTP: // tai HTTPS: // www. Sivustoilla, joissa on SSL ja HTTPS, on mahdollisuus valita https: // tai https: // www. protokollana.

vahva salasana

Kun vierität alaspäin, sinua pyydetään antamaan ”Otsikko ja kuvaus” WordPress-sivustollesi. Sinun ei tarvitse ymmärtää tätä, koska se on jotain, jota voit muuttaa myöhemmin.

Sinun on valittava käyttäjänimi, salasana ja järjestelmänvalvojan sähköpostiosoite. Huomaat, että Softaculous antaa sinulle automaattisesti vahvan salasanan käyttämällä sanakirjaa, joka ei ole sanakirja. Voit muuttaa sen, mutta on suositeltavaa valita salasana, joka käyttää salasanan valintaan liittyviä parhaita käytäntöjä.

Lisäksi on tärkeää kirjoittaa oikea sähköpostiosoite. Sähköpostiosoitteesi on mitä WordPress aikoo käyttää kommunikoimaan kanssasi. Jos unohdat salasanasi, linkkisi nollataan sähköpostiosoitteellasi.

kirjautumisyritykset

Kun vierität alas, näet useita valinnaisia ​​vaihtoehtoja. Kun olet tarkistanut ne, napsauta asennuspainiketta. Antamiasi asetuksia käyttämällä Softaculous aloittaa asennusprosessin. Sinun on oltava kärsivällinen ja annettava edistymispalkin saavuttaa 100 prosenttia. Asennus ei välttämättä onnistu.

Asennusprosessin tulisi kestää noin minuutti. Kun WordPress on asennettu, saat ilmoituksen onnistuneesta asennuksesta. Näet myös linkkejä, joissa kerrotaan kuinka kirjautua sisään uuteen asennukseen. Yleensä voit kirjautua WordPressiin käyttämällä: YOURDOMAIN.com/wp-admin/. Käytät asennusprosessin aikana luomaasi käyttäjänimeä ja salasanaa.

cPanel-suojausasetukset

Salasanan suojaaminen

Kun cPanel-tilisi on valmis ja käynnissä, on suositeltavaa vaihtaa salasana kun kirjaudut sisään cPaneliin ensimmäistä kertaa. Tässä’miten teet sen:

 1. Napsauta asetuksissa Salasana ja suojaus -valikkoa.

salasanan suojaus

 1. Sinua pyydetään antamaan vanha salasana sekä uusi salasana, jota haluat käyttää. Kun olet tehnyt tämän, napsauta “Vaihda salasanasi nyt” -painike lomakkeen lopussa.

salasanan suojausCPanel tarjoaa sinulle salasanageneraattorin, joka luo automaattisesti vahvan ja turvallisen salasanan. Tai voit luoda salasanan, jonka muistat.

Silti, se’On tärkeää valita salasana, jonka avulla työntekijät turvaavat salasanasäännöt. Ihanteellisessa salasanassa tulisi olla vähintään kahdeksan merkkiä, joissa on aakkosnumeeriset numerot ja erikoismerkit. Sinä et’t halua salasanoja, joilla on vuosipäiviä, syntymäpäiviä tai sanakirjasta löytyviä sanoja.

Ota CPHulk Brute Force -suojaus käyttöön

CPHUlk on se, joka suojaa palvelintasi joutumasta raa’an voiman hyökkäykseen. Julma voima hyökkäys on, kun automaattinen järjestelmä yrittää arvata salasanasi yrittämällä yhtä yhdistelmää toisensa jälkeen. CPHulk estää hyökkäyksen ja näyttää, että sisäänkirjautuminen ei ole enää kelvollinen, jos toistuvia pyyntöjä esitetään. Voit estää itsesi lukitsemisen lisäämällä IP-osoitteesi valkoiseen luetteloon.

Pääset tähän noudattamalla tätä polkua: WHM> Suojauskeskuksen osa> cPHulk Brute Force Protection

raaka voima

Uuden verkkotunnuksen lisääminen

Voit lisätä uuden verkkotunnuksen cPaneliin napsauttamalla “Addon-verkkotunnus” Domains-osiossa.

Tämän avulla voit luoda vakiona verkkotunnuksen, jota voidaan sitten käyttää uuden verkkosivuston luomiseen. CPanelilla useita verkkotunnuksia voidaan hallita samasta ohjauspaneelista.

Kirjaudu sisään hosting-cPaneliin. Napsauta Addon Domains. Löydät tämän Verkkotunnukset-osiosta. Täällä sinulle esitetään lomake, joka sinun on täytettävä luotaessa uutta verkkotunnusta. Tässä on selitys lomakkeessa näet kentät:

 1. Uusi verkkotunnus – tähän kohtaan haluat lisätä luotavan verkkotunnuksen nimen. Esimerkiksi: veryfunnycats.com
 2. Aliverkkotunnus – Jos aiot käyttää vain yhtä verkkotunnusta, voit jättää tämän osan tyhjäksi. cPanel lisää aliverkkotunnuksen automaattisesti. Jos sinä’Kun lisäät useita verkkotunnuksia samanaikaisesti, esimerkiksi veryfunnycats.com ja veryfunnycats.gov, sinun on muokattava sitä.
 3. Document Root – Tämä kenttä täytetään automaattisesti.
 4. Luo FTP-tili – Tämä on valinnainen, jonka avulla voit luoda FTP-tilejä jokaiselle uudelle verkkotunnukselle.
 5. Klikkaa “Lisää verkkotunnus” nappi.

Ja sinä’uudelleen tehty. Nyt voit aloittaa tiedostojen lähettämisen uuteen alikansioon, joka löytyy cPanel-tilisi Tiedostonhallinnasta.

Poista addon-verkkotunnus

Voit poistaa Addon-verkkotunnuksen vierittämällä kohtaan ”Modify Addon Domain”. Seuraavaksi poista verkkotunnus napsauttamalla linkkiä. Linkin kuvake on roskakori. Se löytyy Toiminnot-sarakkeesta.

cPanel antaa sinun myös luoda ja ohjata aliverkkotunnuksia.

varmuuskopiot

Sivustosi varmuuskopioinnilla voi olla tuhoisia vaikutuksia, varsinkin jos käytät sivustoasi liiketoimintaan. cPanelin avulla voit varmuuskopioida sivustosi manuaalisesti milloin tahansa. Jotkut hosting-yritykset hallinnoivat sinulle varmuuskopioita osana suunnitelmaa. Silti on hyvä idea tietää, miten se tehdään manuaalisesti.

Aloita käyttämällä “Ohjattu varmuuskopiointi”-Kuvaketta cPanelin Tiedostot-osiossa.

ohjattu varmuuskopiointi

Kun olet napsauttanut linkkiä, sinut ohjataan näytölle:

Napsauta “Varmuuskopio”. Tämä käynnistää varmuuskopioinnin. Sinulle annetaan mahdollisuus valita täydellinen tai osittainen varmuuskopio. Haluat ehkä asettaa sivustosi takaisin ulkoiseen asemaan tai toiseen suojattuun sijaintiin.

täydellinen tai osittainen varmuuskopiointi

Asetukset

Päivitä yhteystiedot

Jos yhteystietosi eivät ole ajan tasalla, cPanel ei voi kommunikoida kanssasi, jos toimintahäiriö tai kokoonpano-ongelma.

Sinun on valittava sähköpostiosoite, jota ei ole liitetty mihinkään cPanelissa ylläpidettävään verkkotunnukseen. Tämä johtuu siitä, että jos jotain menee pieleen isäntän määrityksissä, myös sähköposti saattaa vaarantua ja sinuun olisi mahdotonta ottaa sinuun yhteyttä.

yhteystiedot

Alla “Yhteysasetukset” on olemassa useita ruutuja, joiden avulla voit valita olosuhteet, joissa haluat cPanelin ottaa sinuun yhteyttä. Suosittelemme, että valitset ne kaikki, koska ne kaikki voivat varoittaa sinua epäilyttävästä toiminnasta tai isäntäongelmasta.

Uuden käyttäjän lisääminen

Haluat luoda yksilöllisen käyttäjäprofiilin jokaiselle, joka auttaa sinua verkkosivustosi hallinnassa. Voit tehdä tämän siirtymällä “Asetukset” osio ja napsauta “Käyttäjähallinta.”

käyttäjän hallinta

Näet kaikki tilit, jotka on tällä hetkellä määritetty cPaneliin.

Oikealla puolella, sinä’näemme kolme kuvaketta. He ovat:

 • Kirjekuori – Osoittaa, että järjestelmään on määritetty sähköpostitili
 • kuorma-auto– Osoittaa, että henkilöllä on FTP-tili
 • Levykuvake – Osoittaa, että käyttäjällä on pääsy web-levypalveluihin cPanelissa.

Kuorma-autossa ja kirjekuorikuvakkeissa sininen tarkoittaa, että tili on aktiivinen ja harmaa tarkoittaa, että tiliä ei ole määritetty.

Se’Käyttäjän muokkaaminen, salasanan vaihtaminen, poistaminen tai muut säädöt ovat helppoja. Voit lisätä uuden käyttäjän napsauttamalla “Lisää käyttäjä” -painike oikeassa yläkulmassa.

käyttäjän hallinta

Seuraavaksi sinut siirretään seuraavalle näytölle:

Voit lisätä käyttäjänimen ja verkkotunnuksen, johon heillä on pääsy.

Voit myös määrittää heidän sähköpostitilinsä, heidän FTP-tilinsä ja myöntää heille luvan Web-levylle.

Tämän oppaan avulla olemme tuskin naarmuuntaneet pintaa siitä, mitä cPanel voi tehdä.

Viimeiset sanat

Toivomme, että antamalla nopea kuvaus cPanelista, keskustelemalla WordPressin asennuksesta, tarkistamalla perusturvallisuus asetukset, keskustelu verkkotunnusten hallinnasta, näyttäminen kuinka varmuuskopioida verkkosivusto, ja tarkistamalla perusasetukset, olemme lähettäneet sinulle matkallasi.

Tarkastelemme yksityiskohtaisesti muita cPanel-näkökohtia tulevassa artikkelissa. Siihen asti kiitos lukemisesta ja lukekaa vapaasti lukemaan pääoppaamme parhaat verkkoisäntäkoneet.

Onnea ja saatko paneltasi kohdella sinua hyvin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map