Kuinka varmuuskopioida verkkosivustoasi

verkkosivuston varmuuskopioMonilla parhaimmista verkkosivustoista ja verkkoyrityksistä on tuhansia tunteja vaivaa suunnittelulle, sisällölle ja hakukoneiden optimoinnille.


Ne’uudelleen taidetta ja rakkautta, ja ne edustavat monien Internet-pohjaisten ammattilaisten taloudellista tuottoa ja tuloja.

Se’Ei venytä sanoa, että oikein tehty ja optimoitu verkkosivusto on paljon kuin fyysinen yrityksen sijainti tai toimisto.

Mutta aivan kuten todellinen rakennus, verkkosivustosi, johon panostat paljon työtä, on vaarassa polttaa. Vain sen sijaan, että tosiasiallisesti palaa tulipalossa, verkkosivustosi voidaan poistaa verkosta, jos palvelin kaatuu tai jos haitalliset verkkohyökkäykset kohdistuvat verkkosivustoosi ja sen kriittisiin tietoihin.

Ei lainkaan aikaa, kaiken aikaa ja energiaa, johon panet WordPressin mukauttaminen voisi olla Vanished yhden huonon päivän takia.

Sivustoilla on kuitenkin yksi etu, jota fyysisillä sijainneilla ei ole; voit tehdä helposti samanlaisia ​​kopioita verkkosivustoltasi ja tallentaa ne muualle sateiseen päivään. Jos verkkosivustosi kaatuu yllättäen, voit korvata tämän kopion verkkosivustollasi muutamassa minuutissa tai tunnissa. Tänään, anna’s katsomaan miten voit varmuuskopioida verkkosivustosi millä menetelmillä saattaisi olla sinulle sopivia.

Kuinka usein sivustosi pitäisi varmuuskopioida?


kuinka usein sinun pitäisi varmuuskopioida verkkosivustosiSuosittelemme varmuuskopiointia verkkosivustollesi säännöllisesti, vaikka sanan tarkka määritelmä vaihtelee käyttäjien välillä.

Kaikkien verkkosivustojen varmuuskopioiden tarkoituksena on välttää sivuston palauttamista useita vuosia vanhasta kopiosta tai iteraatiosta.

Et ehkä myöskään halua käydä läpi vaivalloista varmuuskopiointia verkkosivustollesi joka päivä, etenkin jos et’t lisätä uutta sisältöä siihen niin usein.

Monilla verkkosivustojen omistajilla on muita askareita, joihin on osallistuttava varmistaakseen, että heidän sivustonsa toimii hyvin.

Tätä varten, parin viikon ikäiset verkkosivustojen varmuuskopiot ovat todennäköisesti paras veto. Tämän avulla voit palauttaa suurimman osan asetuksista ja sisällöstä, vaikka sinäkin’Olemme päivittäneet asiat sen jälkeen, ja se estää sinua joutumasta korjaamaan tonnia ohjelmistoja tai laajennuksia sellaisenaan’Epätodennäköistä, että ne kaikki päivittyivät ajanjaksolla.

Kerran kuukaudessa on toinen hyvä vertailuarvo, ja sen avulla voit ajoittaa varmuuskopion säännölliseksi päiväksi sisällyttämällä sen olemassa olevaan verkkosivustojen ylläpitoaikatauluun.

Miksi sinun pitäisi aina varmuuskopioida sivustoasi


turvallisella sivusto varmuuskopiointiVerkkosivun varmuuskopiointi on yksi suurimmista vastuista, jotka sinulla on verkkoyrityksellesi tai brändillesi.

Kaikkien verkkosivustosi tietojen menettäminen voi olla puristava tappio ja saattaa sinut takaisin useisiin päiviin tai viikkoihin useiden mittareiden suhteen..

# 1 SEO- ja vierailijakunnan menettäminen

Ensinnäkin, jos et varmuuskopioi verkkosivustoasi edes alun perin, se voi johtaa siihen, että menetät kaiken ajan ja energian, jonka olet antanut sen suunnitteluun, sisältöön ja hakukoneiden optimointiin.

Mitä pidempi sivusto on ja mitä monimutkaisempi se on, sitä enemmän häviät siinä tapauksessa, että palvelimet kaatuvat ja kaikki pilaantuu. Verkkosivustosi varmuuskopiointi estää sinua välttämättömästä kokea tätä kovaa katastrofia.

Sivuston käyttöönotto kestää kauan, puhumattakaan siitä, että se sopii vierailijoille ja on optimoitu Google-hakutuloksille. Se’S myös uskomattoman demoralisoivan nyt kaikki kova työsi, joka puretaan yhdellä hetkellä, jos et’t sinulla on ajantasainen varmuuskopio verkkosivustostasi.

# 2 Kuluttaa paljon rahaa uudelleenrakentamiseen

rahapinojaVaihtoehto on luoda verkkosivustosi uudelleen tyhjästä. Tämä maksaa aikaa, rahaa ja mielenterveyttä.

Jos ylläpidät minkä tahansa tyyppistä verkkoyritystä tai jos ansaitset minkäänlaisia ​​merkittäviä tuloja verkkosivustosi liikenteestä, menetät merkittäviä tuloja verkkosivustosi alhaalla.

Muista, että verkkosivustosi varmuuskopioiminen ei tarvitse aloita kaikki tyhjästä ja rakenna kaikki sen osat alusta alkaen.

Tämä tarkoittaa sinua’Joudun viettämään useita viikkoja tai kuukausia saamatta tuloja, jotka normaalisti saisit säännöllisiltä vierailijoiltasi. Vielä pahempaa, sinun on vietävä enemmän aikaa, vaikka verkkosivusto olisi toiminut, uudelleen rakentaaksesi saman kävijäkunnan, josta nautit aiemmin. Ihmisillä on lyhyet huomiovälit, ja monet kävijät, jotka saattavat olla jopa säännöllisiä sivustoosi, eivät lopeta uudestaan, ellet kiinnitä heidän huomionsa tuoreesti..

Sivuhuomautuksena tämä tulonmenetykset vaikeuttaa myös verkkosivustosi uudelleenrakentamista. Sinä’Joudut rahoittamaan kaikkia jälleenrakennustoimia eri lähteistä. Minkä tahansa online-liiketoiminnan tai verkkokaupan verkkosivuston kanssa tämä voi johtaa konkurssiin.

# 3 Aika meni viemäriin

Kolmas ja viimeinen iso tappio, jos et’t varmuuskopioida verkkosivustosi, on aika. Sinulla on enemmän kuin täällä tarvittavat rahat, jotka sinun on käytettävä sivuston uudelleenrakentamiseen’Lopulta joudun tekemään uudelleen vuosia’ työn arvoinen, jos sinulla on tarpeeksi iso ja monimutkainen sivusto. Koko ajan, jonka sinun pitäisi viettää iteroimalla ja innovoida nykyisessä sivustosi arkkitehtuurissa ja sisällössä, on nyt käytettävä perustajen uudelleenrakentamiseen..

Viime kädessä sivustosi varmuuskopiointi ei ole’t vain välttämättömyys; se’Terve järki, kun harkitset kaikkia mahdollisia epäkohtia, jotka tulevat tekemättä jättämisen rinnalle. siellä’s ei ole tekosyy, että et varmuuskopioi verkkosivustoasi, etenkin jos et’sinulla ei ole web-hosting-yritystä, joka tukee säännöllisesti sivustoasi sinulle.

Kuinka varmuuskopioida verkkosivustoasi

Vaikka on olemassa monia verkkoisäntäjä, jotka varmuuskopioivat verkkosivustoja säännöllisesti asiakkailleen, niin ei’t tarkoita, että sinun ei pitäisi’t ota asioita omiin käsiisi.

Vaikka luotat hosting-yritykseesi, suosittelemme silti, että teet useita manuaalisia varmuuskopioita itse pahimmassa tapauksessa. Se’Kuten vanha sanonta kuuluu: jos haluat, että jotain tehdään oikein, tee se itse.

Lisäksi oman verkkosivustosi varmuuskopiointi antaa sinulle lisää joustavuutta palauttamisessa. Sinä voitit’sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä varmuuskopiotiedostoa hosting-yritykseesi, eikä he pysty pitämään sitä pään yläpuolella, jos valitsit hosting-yrityksen huonosti.

Related: Paras Web-hosting Australia

Jos sinulla on oma varmuuskopio verkkosivustoltasi käsillä, voit saada asiat vauhtiin mahdollisimman pienillä seisokkeilla, mikä voi olla kriittinen, jos sinulla on online-liiketoimintaa, jolla on säännöllinen vierailijakunta.

Lisäksi monet web-palveluntarjoajat don’t haittaohjelmia tai virustarkistuksia verkkosivustollesi ennakoivasti. Varmuuskopion hankkiminen kädessä voi olla paras tapa suojata verkkosivustosi haitallisilta hakkereilta tai verkkohyökkäyksiltä.

Kaiken kaikkiaan, don’t alenna mielenrauhaa, jonka oma verkkosivustosi varmuuskopiointi voi tarjota.

Voit varmuuskopioida verkkosivustosi monella eri tavalla. antaa’s hajottaa kukin niistä yksi kerrallaan.

1. Käytä online-varmuuskopiopalvelua

varmuuskopiotiedostot ja -kansiot

Yksi käytettävissä olevista verkkosivustojen varmuuskopiointiratkaisuista on käyttää online-varmuuskopiopalvelua tai yritystä.

Kuten nimestä voi päätellä, nämä yritykset varmuuskopioivat verkkosivustosi sinulle tarjoamalla online-version, jonka voit sitten ladata ja alusta uudelleen tarvittaessa. Ajattele sitä Dropboxina, mutta sivustollesi!

Tietysti sivustot eivät ole’t vain tiedostokokoelmat. Siksi online-varmuuskopiointipalvelut ottavat kaikki nämä tekijät huomioon ja sallivat sinun varmuuskopioida koko verkkosivustosi alustamiseen ja uudelleenkäyttöön tarvittaessa..

Online-varmuuskopiointipalvelut kirjautuvat verkkosivustoosi ja varmuuskopioivat jokainen verkkosivuston elementti ja tiedosto. Tämä tapahtuu automaattisesti taustalla ja ei’t eivät välttämättä vaikuta verkkosivustojen ajoaikaan tai vierailijoiden latausaikoihin. Voit myös määrittää usein verkkosivuston varmuuskopio-ohjelmiston mielesi mukaan, jopa asettaa sen toimimaan automaattisesti tietyinä ajanjaksoina, kuten edellä keskustelimme..

Se’helppokäyttöinen ja helppo arvioida, koska se on käytännöllinen. Se’s paljon online-varmuuskopiointipalvelun sisällyttäminen on helpompaa kuin kaikkien tiedostojen tai koodirivien varmuuskopiointi itse. Nämä varmuuskopioratkaisut ovat tehokkaita ja niissä on jopa asianmukainen tallennustila, joten et tarvitse’t on itse selvitettävä tiedostojärjestelmä.

Vielä parempaa on, että ne ovat verkkopalveluita et’Tietojen tallennuslaitteesi fyysisen suojaamisen ei tarvitse olla huolta. Sinä voitit’Ei tarvitse huolehtia siitä, että kiinnität ulkoisen kiintolevysi jonnekin tai estät sitä rikkoutumasta autotallissa olevista asioista. Se’Kaikki sijaitsevat verkossa ja tallennetaan etäpalvelimelle tai tallennetaan pilveen.

Monien parhaiden verkkosivustojen varmuuskopiointipalvelujen mukana tulee myös parannetut suojausprotokollat. Tämä estää ketään, jolla on vendetta verkkosivustoasi vastaan, kohdistamasta sivustoosi, kun se on haavoittuvimmassa asemassa, ja vahingoittaa sisällä olevia tiedostoja. Suurin osa palveluista suojaa tiedostojasi useilla suojaustasoilla ja voi jopa sisältää tarpeettomia palvelimia; toisin sanoen he pitävät useita kopioita verkkosivustotiedostoistasi kädessä vain, jos joku menee pieleen yhdessä kopiossa.

Mutta ylivoimaisesti suurin varmuus online-varmuuskopiointipalvelun käytöstä on se sen avulla voit saada sivustosi valmiiksi ja toimimaan nopeammin kuin mikään muu menetelmä. Voit palauttaa verkkosivustosi edelliseen versioon melkein heti, mikä voi olla välttämätön edellytys, jos suoritat verkkokauppa ja voi’t varaa menettää tuloja.

Tietysti verkkosivustojen varmuuskopiointipalvelut maksavat toistuvat maksut kaikkien niiden erinomaisten ominaisuuksien ja turvallisuuden hyödyntämiseksi. Saatat kuitenkin pystyä sisällyttämään tämän kuukausittaiseen ylläpidon budjettisi. Vielä parempaa, monet erinomaiset web-palveluntarjoajat sisältävät varmuuskopiointipalveluita etuisuuksina tai ominaisuuksia joillekin heidän tilaamilleen paketeille.

Yksi suosituimmista online-varmuuskopiointipalveluista, CodeGuard, sisältyy useisiin isännöintipalveluntarjoajiin’ tilauspaketit.

2. Manuaaliset varmuuskopiot

ftp-tiedostojen siirto-protokollaJos sinä’uudelleen käytännön henkilö ja don’Haluatko käyttää mahdollisuutta jonkun muun kanssa, voit varmuuskopioida kaikki verkkosivustosi tiedostot suoraan paikalliseen tietokoneeseen.

Voit sitten ottaa nämä tiedostot ja säilytä niitä ulkoisesti jossain muualla turvallisuuden lisäämiseksi. Tämä voi olla erityisen houkutteleva, jos sivustollasi on arkaluontoisia tietoja ja haluat varmistaa, että kukaan ei saa käsiinsä tietoja.

Kun luotat manuaaliseen varmuuskopiointivaihtoehtoon, kohtaat kuitenkin useita epäkohtia. Sinä’Sinun on muistettava varmuuskopioida sivustosi uudestaan ​​ja uudestaan ​​(siksi suosittelemme voimakkaasti kerran kuukaudessa -menetelmää). Se voi viedä kauan, jos joudut varmuuskopioimaan erityisen suuren verkkosivuston..

Lisäksi voitit’t voida ladata tiedostoja, jotka muuttuvat erikseen; sinä’Periaatteessa sinun on ladata koko asia uudestaan ​​ja uudestaan, maksaa sinulle paljon aikaa.

Sitten siellä’s inhimillisten virheiden mahdollisuus. Suosittelemme manuaalisen varmuuskopiointimenetelmän tekemistä vain, jos olet tietokonetta ylläpitäväsi osaamisen suhteen ja pystyt ylläpitämään ja järjestämään tallennetut tiedostot loogisesti nopeaa noutamista varten..

Annetaan kaiken tämän sanottua’S tutustu siihen, miten voit varmuuskopioida verkkosivustosi manuaalisesti.

ensiksi, tee FTP-tili. Tähän pääsee yleensä cPanel-kojelaudan kautta, vaikka muilla graafisilla käyttöliittymillä voi olla omat portaalinsa. Tämän jälkeen voit asentaa FTP-asiakasohjelman, joka tarjoaa sinulle käyttöliittymän, jota tarvitset sukeltaaksesi syvälle verkkosivustotiedostoihin.

Riippumatta käyttämästäsi täsmällisestä FTP-asiakkaasta (FileZilla on yleinen valinta, jota suosittelemme), sinä’Syötä verkkosivustosi IP-osoite FTP-asiakasohjelmaan ja luo yhteys verkkosivustoosi. Sinä’Näen paikalliset tiedostosi ja kansiosi yhdessä verkkosivustosi tiedostojen ja kansioiden kanssa.

Sitten tulee luo kohdekansio tehdä varmuuskopio. Se’On hyvä idea nimetä tämä jotain loogista ja helppoa löytää organisaatiotarkoituksiin.

Tässä vaiheessa voit vetää ja pudottaa kaikki tiedostosi napsauttamalla niitä ja vetämällä ne hakemistoosi’olet luonut. Lataus alkaa heti, vaikka se voi viedä jonkin aikaa. Kun lataus on valmis, voit viedä tiedostot haluamaasi paikkaan ja siirtää ne jopa ylimääräiselle kiintolevylle.

3. Tietokannan varmuuskopiointi

PhpMyAdminJos kuitenkin suoritat WordPress-verkkosivusto, tai mikä tahansa verkkosivusto, jolla on tietokanta, sinä’Tarvitsen tiedostojen lisäksi myös sisällön varmuuskopion.

Voit tehdä tämän etsimällä cPanel-kirjautumispainikkeesi; tämä sijaitsee joko itse cPanel-kojetaulussa tai web-isännöintipalveluntarjoajan verkkosivustolla.

Voit sitten löytää tietokantaosan; etsiä phpMyAdmin. Tämä avaa uuden kojetaulun, joka tarjoaa sinulle WordPress-tietokannat sisällönhallintasivustolle.

Sitten voit napsauttaa “viedä” (tai vastaava painike kojelaudan nimenomaisen ulkoasun mukaan) ja tilaa kaikki tietokantatiedot lähetettäväksi samaan kansioon, jonka olet määrittänyt tavallisille tiedostoillesi. Tämä voi jälleen viedä jonkin aikaa, joten varaudu olemaan kärsivällinen.

Yleisimmät sovellukset ovat hienoja oletusasetusten kanssa, vaikka voit sekoittaa mukautettuja asetuksia, jos haluat valita vain tietyt taulukot. Tietokannan varmuuskopio tulisi ladata tietokoneellesi .sql-tiedostona.

Kerran sinä’Kun molemmat vaiheet on suoritettu, voit viedä varmuuskopioidun verkkosivustosi missä haluat. Monet verkkosivustojen omistajat tallentavat painetun kopion verkkosivustostaan, kun taas toiset voivat tallentaa sen pilveen sen jälkeen, kun ne on ensin siirretty tietokoneelle. Joka tapauksessa tämä luo redundanssia, koska verkkosivuston useita versioita on aina olemassa useissa paikoissa.

4. Varmuuskopiointi cPanelilla

cPanel-logoToinen (ja nopeampi) tapa ladata verkkosivustotiedostot manuaalisesti on käyttää cPanel-ohjaimet itse. Laita nopeasti:

  • kirjaudu sisään cPanel-ohjauspaneeliin
  • klikkaus “varmuuskopioida”
  • klikkaus “Luo / lataa täydellinen varmuuskopio”
  • klikkaus “kotihakemisto” ja varaa määränpäätä pyytävässä paikassa ja kirjoita sähköpostiosoitteesi
  • klikkaus “luo varmuuskopio”
  • sinä’Saamme sähköpostia heti, kun täydellinen varmuuskopio on valmis

Kuten kaiken verkkosivustosi sisällön manuaalisessa varmuuskopioinnissa, tämä voi viedä melko vähän aikaa. Sinä’Täytyy edelleen harjoittaa hyviä organisaatiotoimia tämän tyyppisissä varmuuskopioprosesseissa; muista tehdä se usein ja tallentaa tietosi helposti muistettavaan paikkaan tai turvalliseen sijaintiin.

5. Rsync varmuuskopio

rsync (lyhenne jstk “etäsynkronointi”) on toinen mahdollinen varmuuskopioratkaisu, jota voit käyttää. Sen ohjelmisto antaa sinun kopioida tiedostoja palvelimille. Mutta se’erityistä huomautusta, koska se siirtää vain muuttuneita tiedostoja tai tiedostokappaleita.

rsync ulkopuolinen varmuuskopio-opas

Periaatteessa voitit’t ei tarvitse jatkuvasti lukea varmuuskopioita koko verkkosivustostasi.

Rsync on riittävän älykäs havaitsemaan vain päivitetyt verkkosivustosi osat, tuomalla vanhojen kopioiden päälle tärkeät tiedostot ja säilyttäen kaikki tiedostot,’t muuttui vähän.

Tämä säästää paljon aikaa ja kaistanleveyttä, ja voi olla erityisen tehokasta, jos ylläpidät budjettihotellin tilaussuunnitelmaa tai haluat vain välttää tarvetta ladata koko verkkosivustosi yhä uudelleen.

Rsync on erityisen hyvä valinta, jos sinulla on jo toinen Linux-palvelin. Mutta kuten menetelmän kuvaus osoittaa, sinulla on oltava toinen palvelin, jotta työkalua voidaan käyttää jopa. Lisäksi sinä’Joudun varmuuskopioimaan tietokanta erikseen, jos sinulla on sisällönhallintaan perustuva sivusto.

6. Pilvivarmuuskopiot

Yksi lopullinen varmuuskopioratkaisu sisältää varmuuskopioida verkkosivustosi pilveen. Verkkosivustosi tallentaminen pilvelle tarjoaa useita tietoturvaratkaisuja, koska se on täysin varmuuskopioitu ja tarpeeton ja suojaa sinua monilta samoilta sudenkuoppilta, joista kovat tallennuspaikat kärsivät..

Esimerkiksi koko pilvi todennäköisesti romahtaa samalla tavalla kuin yksittäinen ulkoinen kiintolevysi todennäköisesti katoa vahingossa.

Monet verkkopalvelupalvelut tekevät jo tämän, mutta voimme näyttää, kuinka tehdä se itse useiden kanavien kautta.

Dropbox-verkkosivuston varmuuskopio

dropbox -logoKuten aiemmin mainittiin, voit käyttää Dropbox tehdä eräänlainen käynnistyslokero varmuuskopio verkkosivustollesi.

merkintä: Se’Sitä ei ole tarkoitettu suuren verkkosivuston koko sisältöön.

Tietyillä alustoilla – kuten WordPress – on kuitenkin saatavilla laajennuksia, joiden avulla voit varmuuskopioida WordPress-asennuksen suoraan Dropboxiin valikoitujen tiedostojen lisäksi.

Voit joko tallentaa kaikki tiedostot avaamalla FTP-käyttöliittymän ja vetämällä ja pudottamalla tiedostot suoraan Dropbox-kansioon.

Amazon S3 -verkkosivun varmuuskopio

Tämä pilviratkaisu on toinen hieno valinta. Jos et’t jo tietoinen, Amazon S3 on esineiden tallennusratkaisu verkkopalveluliittymän kautta, hyödyntäen samanlaista arkkitehtuuria, johon Amazonin markkinapaikka perustuu joka päivä. Tämä tarjoaa sille suuren tallennuskapasiteetin ja vakauden.

amazon s3 varmuuskopio

Sinä’Sinun on asennettava palvelinohjelmisto, joka voi liittyä Amazon S3: een, tai voit käyttää erilaisia ​​laajennuksia, kuten Backup Buddy, jos’uudelleen WordPress-käyttäjä.

Pohjimmiltaan löydät työkaluja, jotka ovat käyttöliittymässä Amazon S3: n kanssa samalla tavalla kuin muut työkalut voivat liittyä Dropboxiin. Molemmat ratkaisut ovat täysin päteviä, vaikka niidenkin jälkeen’niin samanlainen, saatat mennä myös sellaisen kanssa, jonka kanssa olet jo eniten valmis työskentelemään. Pidä kiinni esimerkiksi Dropboxista, jos sinulla on jo iso tili ja voitit’sinun ei tarvitse kirjautua mihinkään.

Meidän on mainittava, että oikealla laajennuksella tai palvelinohjelmistolla voit automatisoida varmuuskopiosi Amazon S3: lla. Tässä yhdistyvät online-varmuuskopioinnin käytön luonne ja helppokäyttöisyys maksamatta erillistä varmuuskopiointitilausta.

Yhteenveto


Kaiken kaikkiaan verkkosivustosi varmuuskopiointi on jotain, mitä sinun ei pidä ottaa kevyesti, ja se ei todellakaan ole jotain, joka sinun pitäisi lykätä, kunnes on liian myöhäistä. Ellei ryhdytä ennakoiviin toimiin verkkosivustosi ja sen sisällön varmuuskopioimiseksi, saatat lopulta toivoa, että olet käyttänyt aikaisemmin.

Mikään ei ole pahempaa kuin nähdä kaikki kova työsi ja vaivasi hukkaan ja joutua rakentamaan sivustosi uudelleen tyhjästä. Menetyt tulot ja potentiaalinen liikenne, jonka sivustosi olisi voinut tuottaa koko ajan, jonka joudut pakottamaan sivustosi uudelleen, on katkera jäätäminen kakun päällä..

Onneksi sinun pitäisi nyt varustaa useilla eri tavoilla, joilla voit varmuuskopioida verkkosivustosi. Siellä on hyvä ratkaisu melkein kaikille riippumatta mieltymyksistäsi tai laitteistasi. Onnea!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector