Kuinka suojata sivustoasi DNS-tasolla

Verkkotunnuksen nimipalvelin (DNS) on yleinen termi Internet-maailmassa, ja se on jotain, jonka monet ovat todennäköisesti törmänneet ja huomiotta jättäneet, siirtäen sen pois enemmän Internetiin liittyvänä kielenä. No, osoittautuu, että DNS on melko tärkeä varsinkin kun se liittyy Internet-tietoturvaan.


Mikä on DNS ja kuinka se toimii?

DNS on Internet-yhteyskäytäntö, joka kääntää verkkotunnuksia (ts., ‘Bestwebhostingaustralia.org’ ) koodikykyisemmäksi IP-osoitteeksi, kuten 206.20.11.222. Kun käyttäjä kirjoittaa sanat “bestwebhostingaustralia.org “selaimeen, käyttöjärjestelmän ohjelmaan etsii kyseisen syötteen käyttämällä DNS-ratkaisua ja hakee IP-osoitteen. Tämä DNS-ratkaisija saattaa myös ensin tarkistaa käyttäjän’Web-välimuistista, onko sillä jo IP-osoite.

Kun tarkastelet kaikkia verkkotunnusten nimiä ja niitä vastaavia IP-osoitteita, saat käsityksen siitä, kuinka vahva DNS on. Mutta DNS on suunniteltu toimivuudelle ja käytettävyydelle, ei turvallisuudelle. Tämä puute turvallisuuden parantaminen keskittyminen ja jatkuva tiedonsiirto edestakaisin asiakkailta palvelimille on tehnyt siitä säännöllisen melko edistyneiden tietoturvahyökkäysten kohteen.

Mitkä ovat yleisiä DNS-hyökkäyksiä?

Nyt kun sinulla on korkeatasoinen käsitys DNS: n toiminnasta, katsotaanpa joitain yleisimpiä tapoja, joilla DNS-hyökkäykset tapahtuvat. DNS-hyökkäys tapahtuu, kun hakkeri hyödyntää DNS: n haavoittuvuuksia.

Palvelunestohyökkäykset (DoS) – Haitalliset robotit (jotka ovat usein hylättyjä tietokoneita, jotka eivät toimi’edes tiedä osallistuvansa) lähettää enemmän liikennettä kohdennettuun IP-osoitteeseen kuin sivusto on rakennettu käsittelemään. Kohdesivusto tarttuu ja ei pysty hallitsemaan bot-liikennettä tai laillista liikennettä eikä lopulta pysty vastaamaan.

DNS-vahvistushyökkäyksetVahvistushyökkäykset ovat palvelunestohyökkäyksiä ja ovat yleistyneet paljon. Edellä mainittua DoS-hyökkäystä vahvistaa huomattavasti DNS-palvelin, joka on korkealla potkut ja levittää tehokkaasti bot-hyökkäyksen muihin palvelimiin. Se on DoS-hyökkäys steroideihin.

DNS-huijaus – tämä on prosessi, jolla korvataan oikea verkkosivustoosoite “väärennetty” toisen verkkosivusto. Käyttäjät, jotka haluavat tulla tunnettuun, luotettuun sivustoon (esimerkiksi sinun), viedään sen sijaan väärennettyyn verkkosivustoon, joka saattaa sisältää haittaohjelmia, vakoiluohjelmia tai viruksia. Käyttäjä’tietokone on saastunut, ja he eivät ehkä koskaan edes tiedä mitä tapahtui. Huijautetut sivustot voivat olla todellisen sivuston kopioita, mikä tekee käyttäjien entistä vaikeammaksi havaita mitä’tapahtuu.

DNS-virta – Tässä tempussa hakkerit vaihtavat käytännössä DNS-tietueita äärimmäisellä taajuudella, jotta vältetään havaitseminen ja ohjataan käyttäjiä onnistuneesti petollisille sivustoille.

Välimuistimyrkytys – DNS-palvelin vioittuu, kun lailliset IP-osoitteet tallennetaan välimuistiin palvelimella, korvataan huonoilla IP-osoitteilla ja ohjaa sitten kaiken liikenteen lailliselle sivustolle haitalliselle verkkosivustolle. Se on huijauksen muoto, mutta sen sijaan se tunkeutuu välimuistiin tallennettuihin verkko-osoitteisiin.

Kuinka suojata sivustoasi DNS-tasolla

Jokaisella yrityksellä tai tuotemerkillä olisi oltava vakiintunut strategia suojautuakseen yllä luetelluilta usein esiintyviltä hyökkäyksiltä. Nämä hyökkäykset voivat poistaa verkkosivustoja, aiheuttaen menetyksiä tuloista ja mahdollisuuksista, tai ne voivat tehdä palvelimia ja tietokoneita osallistumaan botti- ja väärentämishyökkäyksiin muille sivustoille tai osoitteille. Jos jokainen verkkotunnuksen omistaja ryhtyisi seuraaviin vaiheisiin, se auttaisi vähentämään DNS-hyökkäysten taajuutta ja todennäköisyyttä.

Tässä ovat joitain turvatoimia, jotka on toteutettava.

 1. Tiedä missä kaikki verkkotunnuksesi ovat – kaikilla yrityksillä tai yhteisöillä tulisi olla täydet tiedot ja pääsy (kojelaudan muodossa) kaikille toimialueilleen. Uudelleen suunnatut verkkotunnukset ja osoitteet tarjoavat lähtökohdan kaikille liittyville verkkotunnuksille. Verkkotunnuksesi hallinta on myös erinomainen tapa saada sormi pulssiin ja tietää mitä tapahtuu jatkuvasti.
 1. Aseta verkkotunnuksesi “kiinni” – verkkotunnuksen lukitseminen tarkoittaa, että sitä ei voida siirtää. Tämä lukitusominaisuus suojaa vilpillisiltä hyökkäyksiltä.
 1. Työskentele vain rekisterinpitäjän kanssa’Se on turvallista – varmistaa, että verkkotunnuksen rekisteröijä käyttää turvallista, karkaistua portaalia, ja jatkuvasti kyseenalaista liikennettä ja haavoittuvuuksia on valtava askel ja hyvä puolustus. Näillä rekisterinpitäjillä olisi myös oltava vankat turvaominaisuudet DNS-hyökkäysten estämiseksi. CloudFlare on hyvä valinta tähän.
 1. Tarkkaile kriittisiä alueita – kriittisiä verkkotunnuksia on jatkuvasti tarkkailtava mahdollisten luvattomien DNS-päivitysten, sisällön muutosten tai välimuistimyrkytysten varalta. Mahdollisiin havaittuihin ongelmiin on puututtava välittömästi. Ota yhteyttä isäntään tai rekisterinpitäjään, kun näin tapahtuu.

Turvallisuus askel kerrallaan

Digitaalisessa maailmassamme asiakkaasi ja verkkosivustosi vierailijat luottavat siihen saadakseen tietoja, tuotteita tai viestintää, jota he etsivät. Se on todennäköisesti yrityksesi ja brändisi näkyvin esitys. Sivuston ja sitä vastaavan verkkotunnuksen suojaamisen tulisi olla ensisijaisen tärkeä jokaiselle yritykselle tai yksittäiselle sivuston omistajalle.

DNS-hyökkäykset ovat yleisiä, koska sitä pidetään ”pehmeänä” kohteena ja hakkereista on tullut melko edistyneitä hyökkäysten toteuttamisessa. Vaikka et voi hallita sitä, mikä tapahtuu DNS-tasolla, ja sinun on luotettava toimialaan näiden uhkien ratkaisemiseksi, voit parantaa oman verkkosivustosi ja verkkotunnuksesi tietoturvaa yllä esitetyillä ohjeilla. Tämä on elintärkeää ja välttämätöntä. Olet vastuussa verkkosivustosi kävijöistä, ja yrityksesi tai brändisi luottaa siihen vuorovaikutukseen menestyäksesi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map