Kuinka mukauttaa WordPressiä

WordPress-kehitysWordPress on hallitseva verkkosivustoalusta, ja siitä on syytä. Se’helppo käyttää, uskomattoman muokattavissa, ja on mukana useimmissa laadukkaita web-palveluntarjoajia.


Harkitaan kuinka voit mukauttaa WordPress-sivustoja saatuaksesi isännöintitilasi neliöön.

Asetukset ensin

Heti kun WordPress on asennettu ja haluat alkaa mukauttaa sitä tarpeitasi varten, se’on hyvä aloittaa perusteista. Asetusten ja säätimien mukauttaminen antaa sinulle tarkkuuden tekemistäsi muutoksista ja antaa sinun mukauttaa loput sivusto mielesi mukaan.

Alkuperäisellä WordPress-sivullasi on “Tervetuloa” ja a “muokata sivustoasi” painiketta. Ohita se; sen sijaan, Klikkaa “näytön vaihtoehdot” -välilehti näytön oikeassa yläkulmassa. Tämä paikka tuo esiin kokoelman valintaruutuja, jotka näyttävät näytölläsi näkemäsi milloin tahansa. Voit poistaa nämä valinnat tarvittaessa, jos et’t välitä joistakin heistä.

Seuraavaksi voit vetää ja pudottaa ruudut, jotka haluat pitää näytössäsi, mielesi mukaan tai kuinka usein luulet’Käytän laatikoita. Esimerkiksi nopea luonnos voi olla hyvä valinta, jos löydät usein huomautuksia tai karkeita luonnoksia blogin kirjoittamiseen. Toisaalta suurin osa ihmisistä voitti’t olla kiinnostunut WordPress-tapahtumista ja -uutisista, ellet sinä itse ole’uudelleen kehittäjä.

Tämän jälkeen jatka kohti WordPress-asetuspainike, joka sijaitsee vasemmassa valikossa. Ne tulisi asentaa riittävän hyvin useimmille käyttäjille heti lepakon päältä, mutta se auttaa läpi ja varmista, että kaikki on hyvässä kunnossa. Tässä on myös paikka, jossa voit mukauttaa useita tärkeitä sivustoasi, kuten otsikkoasi.

Wordpress-asetukset

On myös hyvä tarkistaa vielä kerran, että sivusto- ja WordPress-osoitteet vastaavat toisiaan; et’t halua kävijöiden eksyvän matkalla sivustoosi!

Täällä voit myös tehdä sen niin, että kotisivusi on mikä’s näkyvät alun perin blogisyötteesi sijaan (mikä on oletus).

Me’d suosittele myös “Sisällytä jokaisesta syötteen viestistä…” vaihtoehto “Yhteenveto”. Tämä johtaa viestien yhteenvetoon, mikä auttaa ihmisiä selaamaan sisältöäsi nopeammin ja auttaa sivusi latautumaan nopeammin. Varmista lisäksi, että “hakukoneen näkyvyys” ei ole valittuna, joten Google voi löytää sivustosi liikennettä varten.

Näiden perusteiden lisäksi on paljon muita asetuksia, joiden kanssa voit sotkea tämän sivun kautta. Me’d suosittelemme tarkistamaan tietosuoja-asetukset, koska sen avulla voit noutaa WordPressin automaattisesti luoman tietosivun. Tämä on korvaamatonta, jos aiot harjoittaa kansainvälistä liikennettä GDPR: n valossa.

Käyttäjät – lisääminen ja poistaminen

Antaa’Seuraava suunta Käyttäjät-valikkoon, jonka tulisi olla samassa vasemmassa konsolissa. Täällä voit luoda uusia käyttäjäprofiileja tai muokata järjestelmän nykyisten käyttäjien profiileja. Tämän avulla voit määrittää, kenellä on tietyt oikeudet ja kirjautumistiedot.

Painikkeet ovat melko itsestään selviäviä. “Lisää uusi käyttäjä” antaa sinun lisätä uuden käyttäjän sivustoon ja edellyttää, että täytät tiettyjä tietoja heistä, mukaan lukien käyttäjänimi ja sähköpostiosoite. Voit mukauttaa heidän rooliaan ja antaa heille tiettyjä oikeuksia käyttämällä “rooli” ohjaus alareunassa.

WordPress-lisää uusi käyttäjä

Voit myös muokata käyttäjäprofiileja ja säätää käyttöoikeuksia tai järjestelmänvalvojan ohjauksia, jos päätät tuoda lisää ihmisiä sivustoon sisällön luomista tai muokkaamista varten. Ole varovainen, jos käytät tätä valikkoa’tuo joku sisään niin, että et’t vahingossa antaa heille täydet järjestelmänvalvojan oikeudet, ellet luota heihin 100%.

Viimeinkin tämän sivuston osan avulla voit vaihtaa salasanasi ja voit jopa WordPressin avulla luoda vahvoja salasanoja, jos haluat apua. Annettu WordPress’S satunnaisia ​​kysymyksiä turvallisuudesta, se’on hyvä idea käyttää tätä ohjausobjektia vaihtaaksesi salasanasi muutaman kerran vuodessa.

Teema-asiat

Nyt se’on aika päästä mukaan hauskaan WordPress-räätälöinnin osaan: teemat!

Suunnittelupaketista tai WordPress-suunnitelmasta riippuen’olet valinnut, sinä’Minulla on pääsy joko useisiin kymmeniin tai useita tuhansia teemoja. Tämä lukuisat luovat mahdollisuudet voivat olla hiukan ylivoimaisia.

Voit muokata tai valita teeman menossa “Ulkomuoto” kojelaudan vasemmalla puolella. WordPress asentaa teemoja automaattisesti järjestelmään, mutta voit käyttää tätä valikkoa etsiäksesi uusia teemoja napsauttamalla “lisää uusi teema”.

Lisää uusi teema WordPressiin

Kaikkien ilmaisten teemiesi, joita sinulla jo on, pitäisi olla jo kokoelmassa. Kolmansien osapuolten tarjoajien teemoja löydät tililtäsi napsauttamalla “lataukset” kieleke.

Muutoin voit käyttää näytön yläreunassa olevia välilehtiä joko etsiä teemoja manuaalisesti tai valita niitä esimerkiksi kokoelmista “Suosittu”, “Viimeisin”, tai “suosikit”.

Kerran sinä’Jos olet löytänyt haluamasi teeman, voit ladata tiedostot ja palata WordPressiin. Kun olet lisännyt teeman, voit “Lataa teema” käyttämällä näytön yläosassa olevaa painiketta. Tiedostonlähetyslaatikon tulee esiin, jolloin voit pudottaa WordPress-tiedostosi avaruuteen. WordPress asentaa ja aktivoi teeman automaattisesti tässä vaiheessa.

Kuinka ladata teema WordPressiin

Napsauta seuraavaksi “Muokkaa” alla “Ulkomuoto”; tämä antaa sinulle mahdollisuuden mukauttaa teemaasi mielesi mukaan. Työkalu’Ohjaimet ja ulkonäkö näyttävät hieman erilaisilta sen perusteella, mitä kukin teema sallii sinun tehdä, mutta yleinen asettelu on identtinen. WordPress-mukautusasetukset ovat näytön vasemmalla puolella ja esikatselu on suoraan keskellä.

Sivustosi henkilöllisyys on sivuston otsikko, ja se ilmestyy, jos et’t logo ei ole paikallaan. Sivuston kuvake ei ole’t logo kuitenkin; tämä on selain – välilehdessä näkyvä pieni kuvake (ts “G” Googlelle).

Sen sijaan logo löytyy kohdasta “ylätunniste”. Voit valita logosi laitteelta tai tietokoneelta, mutta varmista, että sen tausta on läpinäkyvä, jotta se näkyy valitsemassasi taustavärissä.

Väristä puhuttaessa voit muuttaa teemaasi ja verkkosivustosi käytettävissä olevia universaalisävyjä napsauttamalla vastaavaa painiketta vasemmalla kojelaudalla. Taustan väri on itsestään selvä; otsikon ja alatunnisteen taustavärin avulla voit erottaa verkkosivustosi eri sektorit.

“maailmanlaajuinen” -painikkeella voit mukauttaa globaaleja asetuksia tuotemerkkisi mukaan tai ennalta määritetty teema. Näitä ovat esimerkiksi fontti- koko tai eri sivujen asettelut. Saattaa auttaa antamaan kaikille näille asetuksille ulkoasun, vaikka päätät pitää ne käytännöllisesti katsoen samoina sen perusteella, mitä teema tarjoaa oletuksena.

vihdoin, Jos olet ostanut WordPress-premium-teeman, sinulla voi olla muita mukautusvaihtoehtoja vasemmalla ja kojelauta. Ne löytyvät painikkeesta, joka on nimetty itse teeman perusteella.

Esimerkiksi, “Astra” asetukset ilmestyvät, kun ne nimetään samoiksi, vaikka ne saattavat olla Ulkonäkö-kohdassa kojelaudan sijasta omina luokkina.

Niiden avulla voit asentaa lisälaajennuksia tai muuttaa kyseisiin teemiin liittyviä näkökohtia. Suosittelemme viettämään vähän aikaa kaikkien vaihtoehtojen kokeiluun, koska tämä on helposti yksi syvällisimmistä kohdista WordPress-räätälöintikokemukseen.

Laajennukset ja SEO

Laajennukset ovat erinomainen lisäys mihin tahansa verkkosivustoon ja voivat parantaa sen toimivuutta, suorituskykyä ja ominaisuuksia kävijöillesi. Samanaikaisesti haluat valita ja valita laajennuksesi huolellisesti, jotta et halua’t vahingossa ylikuormita sivustoasi’s kaistanleveyttä tai tallennusrajoja tai saada sivustosi latautumaan liian hitaasti kävijöillesi.

On useita “täytyy olla” plugin-tyypit me’d suosittelen. Näitä ovat turvallisuuden lisäosat, kuten Wordfence, joka suojaa sivustoasi raa’ilta voimilta ja haittaohjelmilta. Sinä’Haluan myös joitain laajennuksia kuvan optimointiin, jos aiot käyttää paljon visuaalisia välineitä sivustollasi. Smush on hyvä vaihtoehto, koska sen avulla voit käyttää korkearesoluutioisia kuvia hidastamatta asioita liikaa.

Sinä’Haluamme todennäköisesti myös varmuuskopiointilaajennuksen, vaikka palveluntarjoajasi sisältäisi ilmaisia ​​varmuuskopioita osana. Varmuuskopioiden avulla voit säilyttää tietosi muualla, jos sivustollesi kaatuu tai tapahtuu katastrofaalista’live versio.

Välimuistin laajennukset voivat myös olla hyödyllisiä. Nämä antavat WordPress-sivustollesi tuntea olevani reagoivampia toimittamalla verkkosivustosi ja tietosi vierailijoillesi hieman tehokkaammin ja nopeammin. W3-välimuisti on loistava esimerkki.

Kun olet tunnistanut asennettavat laajennukset (ovatko ne’yllä olevista tai erillisistä), voit asentaa ja aktivoida ne siirtymällä “liitännäiset” -painike vasemmalla ja kojetaulussa ja napsauttamalla “Lisää uusi”.

Lisää uusi laajennus WordPressiin

Tämä näyttö vie sinut myös ilmaiseen WordPress-laajennuskokoelmaan. Voit etsiä ilmaisia ​​laajennuksia kirjoittamalla nimen oikeassa yläkulmassa olevaan hakukenttään. Kerran sinä’olet löytänyt haluamasi laajennukset, napsauta “Asenna nyt” ja laajennus asennetaan automaattisesti. Klikkaus “Aktivoida” Kun tämä on tehty, aloittaa sen vaikutukset sivustoosi. Toista niin monta kertaa kuin tarvitset, mutta muista pitää laajennusten kokonaisraja mahdollisimman alhaisena helpottaaksesi sivuston resurssien käyttöä.

Premium-laajennukset toimivat täsmälleen samalla tavalla, vaikka sinäkin’Joudut ostamaan ja lataamaan laajennustiedostot tietokoneellesi ennen niiden lähettämistä “Lisää laajennus” yllä mainittu sivu.

kokoonpano

Voit sitten muokata erilaisten laajennusten yksittäisiä asetuksia ja ominaisuuksia heti, kun ne on asennettu WordPress-sivustoosi. Itse asiassa useimmat laajennukset tarjoavat sinulle tutustumisen niiden ominaisuuksiin asennuksen yhteydessä, joten suosittelemme, että otat aikaa tarkistaa jokainen laajennus, jos et ole käyttänyt niitä aiemmin.

Vaihtoehtoisesti voit tarkastella kojetaulua vasemmalla puolella ja nähdä uudet valikot jokaiselle asennetullesi laajennukselle. Tämän avulla voit muuttaa ominaisuuksia manuaalisesti aina kun tarvitset. Huomaa kuitenkin, että jotkut laajennukset ovat piilotettu erilaisten geneeristen nimien alle, kuten W3 Total Cache -sovelluksen ”Performance”. Saatat joutua löytämään myös erilaisia ​​laajennuksia, jotka ovat piilotettu korkeamman tason valikoissa. 

SEO-jutut

Tämän vaiheen toinen puoli on keskittymällä hakukoneesi optimointiin. Verkkosivustosi optimointi korkealle sijoitukselle Googlessa ja kävijäliikenteen keräämiseksi on oma artikkeli, joten anna’s sukeltaa kuinka huolehtia tästä minulle vain WordPress-räätälöinnin näkökulmasta.

Löydä yllä oleva laajennusohjelma Hiiva SEO; se’s WordPress-käyttäjille eniten käytetty SEO-laajennus. Sen avulla voit kerätä avainsanatietoja ja käyttää niitä sisällön ja SEO-käytäntöjen optimointiin.

Wordpress Yoast SEO -laajennus

Kerran se’s asennettuna ja aktivoituna, etsi sen valikko sivupalkin kojetaulusta. Sen pitäisi näyttää tyyliteltyltä “Y” kanssa “SEO” sen vieressä.

Täällä voit käyttää Yoast-kojetaulua itsessään. Käytä kokoonpanotoimintoa, joka aukeaa pääsylle tälle sivulle, saadaksesi kaiken käynnissä olevan käytön mukana toimitetuilla linkeillä SEO-optimoinnin aloittamiseksi. Plugin esittää sinulle useita kysymyksiä.

Ensinnäkin, varmista, että valitset “sivusto on suora ja valmis indeksoitavaksi” pyydettäessä. Tämä varmistaa, että Google indeksoi verkkosivustosi helposti, kun sisältösi on muotoiltu ja lähetetty. Muita kysymyksiä saat vastaamaan sellaiseen rakentamasi verkkosivusto, sekä täytä kriittiset tiedot, kuten URL-osoitteesi, kaikki tuotemerkkiisi tai yritykseesi liittyvät URL-osoitteet ja lopuksi, näytetäänkö sivujen, viestien ja mallien kaikkien hakutuloksissa. Varmista, että nämä on asetettu “Joo” parhaat tulokset.

Lisäasetuksia on saatavana, kuten esimerkiksi, että määritetään, onko blogin eri viesteille yksi tekijä vai yksi kirjailija, ja useita otsikkoasetuksia.

Yhteystiedot

Antaa’s rakentaa yhteystietosivun seuraavaksi ennen kuin sukellamme WordPress-sivustosi räätälöinnin toiseksi suurimpaan palaan: sisältörakennukseen.

Tämä voidaan tehdä napsauttamalla esivalmistettua “Ottaa yhteyttä” -sivu, joka tulee käytännöllisesti katsoen jokaisen WordPress-teeman mukana, mukaan lukien monet ilmaiset teemat. Sinun tulee täyttää tämä sivu vähiten perustiedoillasi ja sisällyttää tarvittaessa useita linkkejä merkityksellisiin tietoihin, mukaan lukien yksityisyydensuoja-sivusi.

Voit myös käyttää Ota yhteyttä Form 7 -laajennukseen luodaksesi erityisen yhteyslomakkeen, jonka avulla voit linkittää lomakkeen yhteystietosivulle. Se antaa ihmisille virtaviivaisen tavan lähettää sinulle kommentteja tai valituksia, mikä on paljon helpompaa kuin seuloa kaikki kommentit, joita sinulla voi olla eri viesteissä. Voit käyttää tätä laajennusta myös ennalta kirjoitettujen viestien lähettämiseen viestiä lähettävälle käyttäjälle.

Ota yhteyttä Form 7 -laajennukseen

Viime kädessä yhteystietosivusi ylläpito ja siihen liittyvä yhteyslomake on hieno tapa varmistaa, että vierailijat tuntevat olonsa kuullut ja varmistaa, että pystyt kommunikoimaan heidän kanssaan teknisissä vaikeuksissa. Tämä on erityisen kriittistä, jos sinä ylläpitä verkkokauppaa ja täytyy käsitellä esimerkiksi palautuksia ajoittain.

Sisällön luominen

WordPress-sivustossasi on jo muutama perussivu määritetty ja helppo käyttää vasemmanpuoleisessa kojetaulussa. Näitä kutsutaan asioiksi kuten “Koti”, “Noin” ja niin edelleen.

Voit ja sinun tulee täyttää nämä sivut ensisijaisesti, molemmat saadaksesi kädensijan WordPress-käyttöliittymästä, jos sinulla ei ole’t käyttänyt sitä aikaisemmin ja varmistaakseen, että ne eivät ole’t tyhjä verrattuna muihin sisältösivuihisi.

Mutta kun tulee aika luoda uusi sivu, voit tehdä sen klikkaamalla “sivut” vasemmassa kojetaulussa ja sitten Lisää uusi. WordPress vie näytölle, jossa voit luoda näytesivun, tietosuojasivun tai kokonaan uuden sivun. Useimmat ihmiset lopulta poistavat näytesivun, FYI.

Lisää uusi sivu WordPressiin

Kerran sinä’olet päättänyt luoda uuden sivun, sinä’Siirretään WordPress-blogin muokkausohjelmaan, joka sisältää esikatselun vasemmassa reunassa ja näytön keskiosissa ja eri asetukset oikealla puolella. Sivunmuodostaja-laajennus muuttaa tätä mallia.

Voit nimetä sivun, josta haluat, ja lisätä pysyvän linkin tarpeen mukaan. Sitten voit luoda suunnittelun ja asettelun käyttämällä lohkoa tai tutkimalla mallivaihtoehtoja oikeanpuoleisilla säätimillä. Voit myös täyttää suurimman osan sivusta sisällöllä, jonka kirjoitat suoraan WordPress-lohkoon tai Wordiin kopioimalla / liittämällä.

Muista käyttää “Tallenna luonnos” nappi melko usein, joten et’t vahingossa poistaa sisältöäsi.

Useimpiin malleihin tai lisäosiin sisältyy myös “Lisää media” painiketta tai jotain vastaavaa. Tämän avulla voit lisätä kuvia tai videota sisältöön. tämä lisätään yleensä erillisen laitteen tai tietokoneesi kautta. Lisäksi monet sivunmuodostaja-laajennukset antavat sinun lisätä uusia lohkoja sivulle pitääksesi sisällön jatkua sinne asti’uudelleen läpi.

Wordpress-mediakirjasto

WordPress Editor on helpoin esimerkki, ja sen mukana tulee luettelo lohkoista, joista voit käyttää napsauttamalla “+” -painike editorin vasemmassa yläkulmassa.

Kun olet lähettänyt jokaisen sivun, me’d suosittelemme, että käytät Yoast-laajennusta hyväksi ennen sivun lähettämistä. Se’Lisäätkö useisiin hakutietoihin, kuten keskittymisavainsanasi ja metakuvaukseen, ennen kuin pisteytät kuinka hyvin optimoit kyseistä sisältöä SEO-tarkoituksiin.

Jos teet tämän jokaisen muotoilun avulla, sivustosi sijoittuu korkeammalle Googlelle pitkällä matkalla ja estää sinua viettämästä kallista aikaa sisällön muokkaamiseen myöhemmin..

Varmista ennen lähettämistä, että kaikki on ilmatiivis ja että sinäkin’olet asettanut esitellyn kuvan, joka kuvaa tarkasti sisältöä. Älä unohda luokkia ja tunnisteita, jos kirjoitat blogikirjoitusta! Voit myös asettaa kotisivusi sivulle, jonka olet’olet tehnyt menemällä “asetukset”, sitten “lukeminen”, sitten napsauttamalla “staattinen sivu” ja valitsemalla haluamasi sivu luettelosta.

Viimeiseksi voit sijoittaa sivustosi “huoltotila” Sivu-välilehdessä. Tämä estää ihmisiä näkemästä verkkosivustoasi ja sen keskeneräistä tilaa.

widgetit

Widgetit (löytyvät myös kohdasta “Alatunniste”) löytyy pääasetuksista. Nämä ovat pohjimmiltaan muokattavat lohkot, jotka voit sijoittaa eri paikoille WordPress-sivustossasi. Ne’sivupalkkeja, lisävalikkoja ja niin edelleen, joiden avulla voit mukauttaa sivustosi pääsy sinulle ja kävijöillesi.

Wordpress-widgetit

Mene “Ulkomuoto”, sitten “widgetit” aloittaaksesi. Se näyttää käytettävissä olevat widgetit näytön vasemmalla puolella ja oikea puoli näyttää paikat, joihin voit “aukko” nuo widgetit. Jotkut näistä tiloista voivat olla jo asuttuja, mutta voit vapaasti vaihtaa asioita tarpeen mukaan.

Voit muuttaa kunkin widgetin erilaisia ​​ominaisuuksia, mukaan lukien niiden nimen ja toiminnot. Tai voit käyttää niitä niin vähän kuin haluat. Se’s sinusta!

valikot

Me’d suosittelemme tallentamaan tämän prosessin osan, kunnes suurin osa sisällöstäsi on jo asetettu, koska tarvitset asioita kytkeäksesi valikkoosi. Mene “Ulkomuoto”, sitten “valikot”.

Wordpress-valikot

Voit luoda valikoita tällä sivulla, ja siellä’Sillä ei ole rajaa kuinka monelle voit luoda. Useimmat sivustot käyttävät tietysti vain yhtä. Sinun pitäisi nimetä valikko jotain yksinkertaista; valikon nimi ei ole’t näytetään missä tahansa vierailija voi nähdä.

Kun olet luonut valikon, voit määrittää mihin haluat mennä “Valikkoasetukset” kuvaruutu. “Tallenna-valikko” kun sinä’olet tyytyväinen.

Viimeiseksi pidä osa automaattisesti “Lisää uusia ylätason sivuja tähän valikkoon” valittuna, jotta voit sijoittaa valikossa uudet sivut manuaalisesti oikeaan kohtaan, kun luot ne.

Voit lisätä uusia sivuja valikkoon napsauttamalla valintaruutuja vasemmalla puolella alla “lisää valikkokohteet”, napsauttamalla sitten “lisää valikkoon”. Tämän avulla voit myös vetää ja pudottaa valikkosivuja oikeaan paikkaansa.

Vielä parempi, jokainen valikkosivu voidaan avata ja sen asetuksia voidaan mukauttaa edelleen, mukaan lukien linkin poistaminen käytöstä, sarakkeen leveys ja navigointitarra.

Google-yhteys

Viimeinen pala räätälöinnin palapeliin: yhteydenpito Googleen!

Kun olet luonut Google Analytics tiliä ja yhteyden muodostamista verkkosivustoosi, voit seurata verkkosivustoasi’liikennettä ja muuta tietoa Google Analytics -ohjauspaneelista. Mutta voit myös asettaa Search Console -palvelun, jonka teet siirtymällä Hakukonsoli verkkosivusto ja napsauttamalla “Aloita nyt”.

Asennusprosessi on melko yksinkertainen ja vaatii sinua vahvistamaan tilisi omistajuuden. Kun vahvistus on tehty, Search Console tekee sen myös kerätä tietoja verkkosivustollesi, jolloin voit ladata SEO-pyrkimyksesi yli!

Siirry Google Analyticsiin ja luo yhteys myös Search Consoleen; tee tämä kautta “admin”, sitten “omaisuus”, sitten “Omaisuuden asetukset”.

Google Analytics -järjestelmänvalvoja-välilehti

Siirry tämän jälkeen Yoast SEO -asetuksiin ja napsauta “ominaisuudet” -välilehti näytön yläosassa. Hiiva luo jo “sivustokartat”, jotka ovat tietoja, joita Google Search Console voi käyttää parantamaan hakukoneoptimointisi luokitusta ja tuottamaan uutta tietoa työkaluillesi. Napsauttamalla “?” sivustokarttojen yläpuolella, antaa sinulle linkin, jonka voit siirtää sitten Search Consolen hallintapaneeliin.

johtopäätös

Kaiken kaikkiaan WordPress-sivustosi mukauttaminen on massiivinen työ, ja todennäköisesti kuluu useita viikkoja tai kuukausia, jotta ymmärrät kaikki toiminnot ja asetukset, joita hakija voi käyttää. Noudata kuitenkin yllä olevia vaiheita ja saat hyvät tavat luoda toimiva, tehokas ja SEO-ystävällinen sivusto, jota voit käyttää haluamallasi tavalla!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map