Cpanel-aloittelijan aloittelijat

On todennäköistä, että uusi Web-palvelimesi ajoi käyttää cPanelia. Se’ei liioittele sanoa, että ylöspäin 90 prosenttia parhaat web-hosting-yritykset käytä cPanelia. Siksi toivomme seuraavasta cPanel-opetusohjelmasta hyötyä.


Perustiedot cPanelista

Lyhyesti sanottuna cPanel on mitä avulla voit hallita kaikkea verkko hosting-tiliisi yhdistettyä. Syy siihen, miksi cPanel on niin suosittu, on, että siinä on yksinkertainen ja helppo käyttää kojelautaa. cPanel on kehittänyt maineensa siitä, että sillä on säännölliset päivitykset, kunnossapito ja oikea-aikaiset suojaustoimenpiteet ja parannukset.

Mihin voin käyttää cPanelia??

Melkein kaikki hostingiin liittyvä. cPanel on missä voit:

 • Määritä sivustosi sähköpostit
 • Varmuuskopio verkkosivustollesi
 • Tarkista kaistanleveys samoin kuin muut tilastot
 • Säädä suojausasetuksia
 • Luo uusia tietokantoja ja hallitse olemassa olevia
 • Yhdistä verkkotunnukset isännöintiin
 • Aseta lukuisia optimointeja

Raaputaan tuskin pintaa siitä, mitä voit tehdä tällä tekniikalla. Älä anna monenlaisten ominaisuuksien pelotella sinua. Totuus on, että sinun ei tarvitse ymmärtää kaikkia niitä hallitaksesi verkkosivustoasi tehokkaasti.

Sisäänkirjautuminen cPaneliin

Ensimmäistä kirjautumistasi varten palveluntarjoaja antaa sinulle tarvittavat valtakirjat. Palveluntarjoajaltasi pitäisi olla suora linkki cPaneliin’s paneeli. Jos tätä ei ole käytettävissä, kysy heiltä, ​​kuinka käyttää cPanelia. cpanel Kirjaudu sisäänVielä helpompi tapa käyttää cPanelia on kirjoittaa verkkosivustosi osoite ja seurata sitä seuraavilla ohjeilla: 2082 (http: lle) tai: 2083 (https: lle). Sieltä sinulta kysytään cPanel-käyttäjänimeäsi ja salasanaasi.

CPanel-käyttöliittymän perustiedot

Vuonna 2019 cPanel esitteli uuden teeman nimeltään “Paperi lyhty.” Käytämme tätä teemaa opetusohjelman perustana. Jos jotkut mainitsemistamme asioista eivät ole linjassa, saatat joutua vain vaihtamaan cPanel-tyylisi. Tämä on helppo tehdä. Klikkaa “Asetukset” osiossa. Napsauta sitten missä se sanoo “Vaihda tyyli.” Valitse sitten “perustiedot” ja napsauta sitten “Käytä.” Sinun pitäisi nyt työskennellä samalla ulkoasulla kuin mekin.

Perustyökalujen ymmärtäminen

Selauspalkki sijaitsee näytön oikeassa yläkulmassa. Hakutyökalun avulla voit löytää keskeisiä vaihtoehtoja cPanelista.

Asetuslinkki antaa sinun säätää asioita, mukaan lukien kieli, salasanatiedot, yhteystiedot jne. Kaikki nämä säädöt voidaan tehdä yhdellä napsautuksella.

Ilmoituskello on missä olet’aiomme nähdä päivityksiä joko cPanelista tai isäntäasetuksistasi. Jos sinulla on kriittisiä uutisia tai muita tietoja, jotka sinun on tiedettävä, sinä’löydämme sen täältä.

Uloskirjautumislinkki tekee juuri sen, mitä luulet tekevän. Käytä sitä aina, kun olet valmis työskentelemään cPanelin kanssa.

Hakupalkki

Kun katsot näytön yläosaa, näet navigointipalkin. Tässä on suurennuslasikuvake ja vieressä sana Etsi. Selauspalkin alla on hakupalkki. Sen sijaan, että antaisi sinulle tulokset avattavassa tyylivalikossa, se suodattaa cPanelin keskiosan. Sinulle jää vain vaihtoehtoja, jotka vastaavat etsimääsi.

sivupalkki

Kun katsot näytön vasenta reunaa, näet sivupalkin, jossa on useita kuvakkeita. Näkemäsi kuvakkeiden lukumäärä muuttuu, mutta siihen tulisi sisältyä:

 • Koti
 • tilasto
 • kojelauta
 • Käyttäjien hallinta

Koti: Tämä on cPanelin lähtökohta. Siellä pääset useimpiin toimintoihin.

tilastot: Täältä näet verkkosivustoihisi liittyvät tärkeät tilastot. Se kertoo sinulle, kuinka monta sähköpostitiliä sinulla on, mitä tiedostojensiirtoprotokollaa käytät, kuinka monta verkkotunnusta sinulla on, kuinka kaistaa ja kuinka paljon levytilaa käytät.

Dashboard: Tässä on paikka, jossa voit nähdä nopeasti yhdellä silmäyksellä linkit yleisimmin käytettyihin ominaisuuksiin. Näet tilankäytön, kaistanleveystilastot sekä postitilastot.

Käyttäjien hallinta: Täällä voit varata tai poistaa käyttäjiä cPanel-tililtäsi. Näet määrittämiesi sähköpostitilien määrän. Voit myös nähdä, kenellä on pääsy FTP- ja Web-levyllesi, jos jaat tilisi muiden järjestelmänvalvojien tai käyttäjien kanssa.

Salasanasuojaus

salasanasuojausSuosittelemme, että vaihdat salasanasi nopeasti, kun olet kirjautunut sisään cPaneliin ensimmäistä kertaa. Kun napsautat “Salasana ja suojaus,” sinut viedään salasana- ja suojausnäyttöön. Sinulta kysytään nykyistä salasanaasi, ennen kuin voit valita uuden.

Sinulla on mahdollisuus luoda oma salasana tai käyttää “Salasanan luonti.” Suosittelemme, että annat cPanelin luoda salasanan sinulle, koska tiedät sen olevan suojattu. Sitten voit käyttää salasananhallintaa, joten sinun ei tarvitse muistaa salasanaasi.

Päivitetään yhteystietoja

Yksi tärkeimmistä vaiheista, jotka sinun on suoritettava cPanelia määritettäessä, on määrittää sähköposti, jonka avulla voit vastaanottaa kriittisiä päivityksiä tarvittaessa..

Tämä vaihe on ratkaiseva, koska ilman toimivaa sähköpostia ei ole määritetty, cPanel ei voi kommunikoida kanssasi ja kertoa sinulle, jos kokoonpanossa on ongelmia.

Sinun on valittava sähköpostiosoite, jota ei ole liitetty verkkotunnukseen, joka ylläpitää tällä hetkellä käyttämääsi cPanel-sovellusta. Tämä johtuu siitä, että jos jotain tapahtuisi kokoonpanossasi, kyseinen verkkotunnus voi vaarantua, mikä tekee viestinnän kanssasi mahdottomaksi.

Emme ole edes alkaneet naarmuttaa pintaa siitä, mitä voit tehdä cPanelilla. Aiomme jatkossa käydä syvällisempiä keskusteluja cPanelista. Onko jotain erityistä, jonka haluat meidän keskustelevan cPanelista?

Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa tai tutustu WordPress-hosting-palvelun täydelliseen oppaaseemme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map