5 Yleisimmät sivustosi haavoittuvuudet

Päivittäiset uutiset näyttävät tuovan jatkuvasti tietoturvahäiriöitä, tietorikkomuksia ja tapauksia, joissa henkilökohtaiset tiedot ovat vaarantuneet Internetin kautta. Se voi olla hakkeroitu luottokorttitietoja, sähköpostiosoitteita, salasanoja, sosiaaliturvatunnuksia tai jopa turvaluokiteltuja valtion tietoja. Hakkerit ovat täydentäneet hyökkäyksiään ja ansaitsevat elantonsa ruokailla valmistelemattomilla verkkosivustoilla.


Vaikka saatat ajatella, että pienestä, vaarattomasta pienestä blogistasi tai yrityksesi verkkosivustosta ei todennäköisesti tule kohde haitallisille hakkereille, saatat olla väärässä. Ja erehtyminen tässä tapauksessa voi osoittautua kalliiksi. Haluatko käyttää tätä mahdollisuutta? Emme usko sinun pitäisi.

Hakkerit voivat tehdä verkkosivustostasi vakoojabotin, jota käytetään pääsyyn asiakkaiden tietokoneisiin. He voivat päästä arkaluontoisiin käyttäjätietoihin edes tietämättä niitä. Vielä pahempaa, he saattavat hakkeroida verkkosivustosi tietokantaan vioittaen tai käsittelemään tietoja, syöttämään sivustolle haitallisia linkkejä ja myös ottamaan isäntäpalvelimen palvelun käytön estämiseksi (DDoS) vastaan..

Mielestämme tieto on voimaa, joten tässä on käsitys viidestä yleisimmästä verkkosivustojen haavoittuvuudesta.

1. Sivustojenvälinen komentosarja (XSS)

Sivustojen välisen komentosarjan (tai XSS) tilit lähes puolet kaikista verkkosivustojen hyökkäyksistä mukaan Wordfence . phishing hyökkäykset ovat ainoa hakkerointimenetelmä, jota pahaimmat tyypit käyttävät yleensä verkossa. Ja vaikka tietojenkalastelu kohdistuu yksilöihin sähköpostitse tai vilpillisten linkkien avulla, sivustojen välinen skriptaus kohdistuu verkkosivustoihin ja vaihtamiseen isäntien ja vierailijoiden välillä.

Valotus tai haavoittuvuus XSS: lle syntyy, kun verkkosovellukset ottavat käyttäjätiedot sisään tarkistamatta tai hankaamalla niitä ensin. Nämä haavoittuvuudet antavat hakkereille kaapata verkkosovelluksia ja näyttää käyttäjän sisältöä’s-selaimessa. Hyökkääjä voi viime kädessä saada loppukäyttäjän selaimen hallinnan ja päästä tietokoneeseensa hälyttämättä heitä hyökkäyksestä. Suuret pelaajat, kuten Google, Facebook ja PayPal, ovat kaikki joutuneet sivustojenvälisten komentosarjojen uhreiksi jossain vaiheessa.

Onnistuneet XSS-hyökkäykset voivat antaa hakkereiden kaapata asiakastilejä, levittää viruksia ja hallita käyttäjää’selaimesi etäkäyttöön, käyttää henkilökohtaisia ​​tietoja tietokoneella ja jopa tarjota pääsypiste uusia hyökkäyksiä sivustollesi.

Ajattele sitä oviaukko-hakkereiden avulla päästäksesi sekä verkkosivustoosi että tietokoneellesi kaikille, jotka vierailevat sivustollasi. Onnistuneet XXS-hyökkäykset voivat vaarantaa kaikki verkkosivustosi tiedot ja mahdollisesti asiakkaasi tietokoneet.

Suojaaminen sivustojenvälisiltä komentosarjoilta voi tuntua pelottavalta, etenkin kun otetaan huomioon jotkut korkean profiilin uhrit, mutta se on mahdollista. Tässä’näytä:

 • Vahvista syöte – syöttökenttädatan rajoittaminen ja odotettavissa olevien kokonaislukujen tai merkkien validointi on askel numero yksi
 • Käytä Escapingia – paeta tarkoittaa tietojen ottamista ja niiden turvallisuuden varmistamista ennen kuin mitään tehdään sen kanssa
 • Puhdistaa – käyttäjän syötteiden edelleen puhdistaminen puhdistamalla koodi tarjoaa uuden suojan tasolle haitallisilta merkinnöiltä, ​​jotka pääsevät järjestelmään

2. SQL-injektio (SQLi)

SQL-injektiot tapahtuu, kun hakkerit käyttävät syöttökenttiä (kuten lomakkeita, tekstikenttiä, kirjautumisia jne.) injektoidakseen haitallisia SQL-komentoja, jotka voivat joko vaarantaa tiedot tai tarjota luvattoman pääsyn asiakasselaimille. Jos syöttökenttiä ei suodateta tai suojata SQL-koodilta.

Sivustojenvälisten komentosarjojen lisäksi SQL-injektiot ovat yleisimmin käytettyjä hyökkäysmenetelmiä. Korjaus SQL-injektiolle on suhteellisen yksinkertainen ja suoraviivainen.

Koodilla varmistetaan, että syöttökenttätiedot ovat rajoitetut, validoidut ja turvalliset. Vaikka turvallisuudessa ei ole mitään varmaa, on kuitenkin ryhdyttävä toimenpiteisiin.

 • Asenna palomuuri – palomuuri on erinomainen suoja SQL-hyökkäyksiä vastaan, estäen tehokkaasti kaiken tiedon, jota ei odoteta tai tunnusteta
 • Älä luota keneenkään – Vaikka syöttökentät ja -lomakkeet voivat sijaita turvallisten kirjautumisten takana, muista luottaa siihen, ettei syötetä, ja tarkista aina sql-lauseilla
 • Päivitä ohjelmisto – Usein on saatavana parempia tai vahvempia ohjelmistoja hyökkäysten estämiseksi. Muuta tehdä päivityksiä tarvittaessa
 • Monitoroi jatkuvasti SQL-injektiohyökkäyksiä – silmällä pitäminen on hieno tapa reagoida nopeasti hyökkäyksiin ja rajoittaa vaurioita
 • Rajoita syöttökenttiä / tulopisteitä – lähestyy aina lomakkeiden ja syöttökenttien käyttöä mahdollisina riskeinä ja toteuta ne vain silloin, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Tässä on opas tehdä se.

3. Järjestelmänvalvojan oletus kirjautuminen / heikko salasana

Verkkosovellukset, kokoonpanot ja ohjelmistot tarjoavat usein oletusarvoisia järjestelmänvalvojan sisäänkirjautumisia ja salasanoja, jotka on tarkoitus muuttaa välittömästi ja parantaa turvallisempien käyttöoikeustietojen avulla. Ongelmana on, että käyttöoikeustietojen vaihtamista tai turvallisemman salasanan valitsemista unohdetaan usein sisäisten ja joissain tapauksissa useiden käyttäjien yksinkertaistamiseksi..

Kirjautumistunnus ‘Järjestelmänvalvoja1’ tai salasana ‘Salasana1’ ei ole hakkereiden vaikea tunkeutua sisään. Järjestelmänvalvojan tunnuksilla ja salasanoilla tulisi olla sama tiukat ja tiukat ohjeet, joita yritykset käyttävät kaikissa kirjautumistietoihinsa, ja niitä olisi päivitettävä / tarkistettava säännöllisesti. Tämä on vältettävissä oleva ongelma, jonka välttämiseksi tarvitaan vain jonkin verran huomiota ja huolellisuutta.

4. Älä lisää HTTPS: tä tai pidä ohjelmistoja päivitettyinä

Se voi tuntua ketterältä, mutta suojattujen (HTTPS) protokollien käyttöönotto sivustolla on huomattava este ja pelottelu hakkereille. Suojatut protokollat ​​sisältävät salattua tietoa, jota on lähes mahdotonta hakata. Suojattu sivusto on myös rauhoittava kävijöille ja melkein välttämätöntä kaikenlaiselle verkkosivustolla tapahtuvalle taloudelliselle tapahtumalle.

Toinen ilmeinen askel on ohjelmistojen ylläpitäminen ja uusimpien, päivitettyjen versioiden käyttäminen varmistaaksesi, että olet ottanut tietoturvapäivityksiä ja korvannut mahdolliset haavoittuvuudet, jotka palveluntarjoajat ovat mahdollisesti korvanneet..

5. Väärin määritetyt tietoturvat, kuten validoimattomat uudelleenohjaukset

Suojausvirheisiin määrityksiin voi liittyä useita erilaisia ​​lähtökohtia tai haavoittuvuuksia, mutta niillä kaikilla on tyypillinen huomiota ja ylläpidon puute taustalla oleville verkkosovelluksille. Suojatut kokoonpanot tulisi määritellä selkeästi ja ottaa käyttöön sivustoa tukevassa koodissa’s – kehys, sovellukset, web – palvelin, tietokanta jne.

Jokainen komponentti, jota ei ole riittävästi turvattu ja määritetty, antaa hakkereille mahdollisuuden päästä tietoihin ja mahdollisesti jopa vaarantaa koko järjestelmän.

Web ohjaa uudelleen, kun tietoja siirretään kelpaamatta on toinen yleinen hakkereiden lähtökohta. Suojatun istunnon ottaminen ja tietojen siirtäminen validoimattomaan uudelleensiirtosivulle voi paljastaa arkaluontoiset tiedot ja jopa käyttäjän kirjautumistiedot.

Suojattu lähestymistapa

Säännöllisten huoltotarkastusten tekeminen ja varmistaminen, että tietoturvatoimenpiteet toteutetaan oikein kaikilla kehitys- ja ylläpitotasoilla, on pitkä matka kohti näiden hakkereiden aukkojen sulkemista.

Internet-tietoturvan maailmassa ‘niin ei tapahdu minulle’ -filosofia on tehoton tapa pysyä turvassa. Onnistuneet hyökkäykset sivustollesi eivät voi johtaa vain kalliisiin tietorikkomuksiin, mutta se voi myös johtaa hakukoneiden mustalle listalle jättämiseen ja brändin eheyden täydelliseen menettämiseen kuluttajien, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden silmissä..

Verkkosivustojen omistajien tulisi erehtyä varoen. Suorita yllä kuvatut vaiheet heti, jotta vältetään hakkereiden tavoite. Lisäksi voit myös varmistaa, että valitset hyvämaineisen web-isännän, jota ei pidetä nimellä, jota yleisesti kutsutaan ”luodinkestäväksi” isäntänä. Ennen kuin ulkomaiset hallitukset ja Internet-protokollat ​​löytävät tavan rajoittaa luodinkestäviä hosting-sivustoja, meidän on pakko puuttua hakkereihin ja rikollisiin omilla ehdoillaan..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map