Najboljša platforma za e-trgovino

E-trgovina-platforme-trgSte naveličani vsakodnevnega mletja? Mogoče sanjate, da bi končno lahko svojo skrivno strast spremenili v kariero.


Naenkrat je to vznemirljiva in grozljiva perspektiva, vendar so potencialne nagrade vredne. Poleg tega je z internetom začetek podjetja lahko lažji in cenovno dostopnejši, kot si predstavljate.

To ne pomeni, da začeti spletno podjetje ni težko ali da ne pomeni vseh zastrašujočih izzivov. Res je, toda zato je ustvarjanje uspešnega podviga tako neverjetno zadovoljivo.

Če so vaše sanje o prodaji svojih edinstvenih izdelkov na spletu, boste potrebovali fantastično spletno mesto, ki privlači pozornost. Potrebovali boste tudi zanesljiv gostitelj s katero lahko shranjujete to spletno mesto, in želeli boste uporabiti najboljšo platformo za e-trgovino, ki si jo lahko privoščite.

Če sploh niste prepričani, kaj je “platforma za e-trgovino”, potem ste prišli na pravo mesto. Ne bomo samo definirali platforme za e-trgovino, ampak tudi razkrili naše izbire najboljših in najbolj zanesljivih storitev tam.

Kaj je platforma za elektronsko poslovanje?

V osnovi je platforma za e-trgovino programska oprema, ki jo vaše spletno mesto potrebuje za prodajo izdelkov strankam. Zamislite si to kot trgovino, ki vključuje zmogljivosti za brskanje po izdelkih, njihovo umeščanje v nakupovalni voziček in izvedbo plačila. Vse to zahteva širok izbor funkcionalnosti, celotna transakcija pa mora biti varna od začetka do konca.

Namesto da bi spletni skrbnik vse te posamezne komponente sestavil sam, platforma za e-trgovino ponuja paketno ponudbo. To v veliki meri poenostavlja postopek in res dobra platforma še vedno omogoča veliko prilagajanja, tako da lahko na svoje spletno mesto vgradite nekaj fantastične identitete blagovne znamke.

Kar želite, je platforma, ki ni gostitelj e-trgovine. Če želite slednje, preberite naš pregled najboljši gostitelji e-trgovine.

Kako smo se odločili

Naslednji seznam petih platform e-trgovine je rezultat izčrpnih raziskav. Ker smo vsako temeljito preizkusili, jih lahko z zaupanjem priporočamo našim bralcem.

V našem obsežnem pregledu smo si ogledali na desetine platform za e-trgovino. Mnogi od teh preprosto niso bili kos izzivu. Najpomembnejši dejavnik pri odločanju za platformo je robustnost programske opreme drugih proizvajalcev.

Kaj tretja stranka? ��

Zaradi česar je App Store ali Android tako dober?

Na milijone aplikacij in storitev je bilo zgrajenih prav za to storitev. Brez tega ne bi imeli nikjer blizu možnosti. Enako velja za platforme e-trgovine. Nekatere platforme spodbudijo razvijalce drugih proizvajalcev, da ustvarijo odlične dodatke, ki ustvarjajo VELIKO boljšo izkušnjo tako za prodajalce kot kupce..

Potem ko smo preučili vse možnosti, smo sestavili pet finalistov, ki smo jih prepričani bralcem..

Upoštevanje cen ��

Naš pregled je vsako platformo za e-trgovino preizkusil na podlagi več meritev. Ogledali smo si načrte cen in načine plačila, saj vemo, da so stroški pomembni, ko gre za vodenje spletnega podjetja. Cena bo vedno velika pozornost, vendar to ne pomeni, da mora prevladati nad vsemi drugimi vidiki.

Mobilni = Mora biti ��

Druga kritična meritev je, ali ima platforma za e-trgovino ali ne integrirane mobilne zmogljivosti. Vse več potrošnikov nakupuje prek mobilnega telefona, tabličnega računalnika ali drugih mobilnih naprav. To pomeni, da je za spletno mesto za e-trgovino ključno, da je optimizirano za ogled v teh oblikah. Če ne zagotovite te optimizacije, lahko vaše potencialne stranke končajo s konkurenco.

Varnostni pomisleki ��

Varnost je bila med našim pregledom glavna skrb. Navsezadnje so potrošniki čedalje bolj pametni in svoje kreditne kartice ne želijo dati nobenemu spletnemu mestu. V skladu s tem so morali vsi naši najboljši izbranci podpirati HTTPS in SSL certifikate, da so zagotovili varne možnosti nakupa. Prav tako smo preverili, da so izbrane platforme združljive s plačilnimi karticami.

Medtem ko smo opravili pregled, nismo zanemarili možnosti SEO. To ostaja glavna merila za pridobitev spletnega mesta, ki je vidno na straneh z rezultati iskalnikov, zato si nobeno spletno mesto za e-trgovino ne more privoščiti, da ne upošteva SEO. Naši najboljši izbranci imajo odlične funkcije SEO, kot je možnost dodajanja bloga na vaše spletno mesto, uporabite svoje ime domene in sposobnost strankam, da zapustijo ocene.

Nasvet za profesionalceIzbira rešitev za e-trgovino, ki pametna poteza omogoča prodajo med platformami. Platforme, kot je Shopify, vam omogočajo prodajo na Amazonu, Etsyju in drugih tržnicah, kar močno povečuje vašo sposobnost ustvarjanja prodaje.

Najboljši izbori za platforme za e-trgovino

1. Shopify – Best All Around

Ključne funkcije
 • 100+ tem
 • Popolna platforma za bloganje
 • Pripravljeno je mobilno poslovanje
 • Ime lastne domene
 • Brezplačno SSL potrdilo
 • 70 prehodnih plačil
Prednosti
 • Enostavna organizacija in urejanje
 • Super za novince
 • Združljivost aplikacij
Slabosti
 • Nekoliko bolj ceni

Brez dvoma je Shopify najboljša danes dostopna platforma za e-trgovino. Podjetje je doseglo ta status tako, da se je osredotočilo na eno stvar in to dobro. Ta uspeh izvira iz podjetja Shopify, ki vključuje skupino treh inovatorjev, ki niso bili zadovoljni s platformami za e-trgovino, ki so bile takrat na voljo.

Poenostavlja stvari za vas

Shopify ima veliko prednosti, da ga priporočamo. Med najpomembnejšimi od teh je sistem zalog. Resnično poenostavlja postopek organizacije in urejanje izdelkov na vašem spletnem mestu. Če morate dodati nov izdelek ali izbrisati umaknjeni izdelek, ne boste imeli težav s tem sistemom.

Sistem zalog celo poenostavi postopek z več centri za izpolnitev. Izdelke lahko organizirate po skupinah, kar vam omogoča enostavno ustvarjanje intuitivnih kategorij za vas in vaše stranke.

Ena od drugih stvari, ki jih pri Shopify-u resnično cenimo, je ta, da omogoča prodajo po več kanalih. To je izjemna prednost, saj večina potrošnikov obišče izdelke, kot sta Amazon ali Etsy, ko začnejo iskati izdelek. S storitvijo Shopify lahko preprosto vključite svojo prisotnost na tržnicah s svojim spletnim mestom.

Enostaven za uporabo

Shopify je tudi neverjetno enostaven za uporabo tudi za ljudi, ki še nikoli niso upravljali spletnega mesta za e-trgovino. Shopify v bistvu uporabnikom ponuja celovit okvir za gradnjo spletne trgovine. Naredite lahko vse vrste prilagoditev, da dosežete končni izdelek, ki je odlična predstavitev za vaše izdelke.

Na voljo je več privlačnih predlog, če na poti prilagajanja ne želite storiti veliko. Vsaka predloga je optimizirana za prikaz na mobilnih napravah, tako da bodo vaše stranke lahko nakupovale kadar koli in kjer koli. Vendar pa mobilnih možnosti ni konec. Shopify je nastavljen tako, da lahko na svojem spletnem mestu za e-trgovino prek mobilne naprave izvajate vse vrste sprememb. Z vašim življenjskim slogom na poti ni razloga, da bi se odločili za kaj manj.

Ljudje, ki nočejo plačati za temo, imajo srečo. Shopify ponudbe skoraj ducat brezplačne temes ki so usmerjeni v prodajo določenih izdelkov ali storitev. Podjetniki, ki iščejo bolj razkošno ali individualizirano temo, lahko izbirajo med številnimi drugimi plačanimi predlogi.

Če bi radi malo pomagali pri postavitvi svoje spletne trgovine, vam Shopify daje na voljo. Prosite za pomoč razvijalca, ki ga je odobril Shopify, ki lahko naredi vaše zadnje spletno mesto, da bo popoln.

Združljivo z veliko aplikacijami

Ena od stvari, ki Shopify resnično loči od konkurence, je število aplikacij, s katerimi je združljiv. Trenutno obstajajo več kot 2000 aplikacij iz katerega izbrati. Ti bodo resnično povečali funkcionalnost vašega spletnega mesta in omogočili, da svojim strankam ponudite še boljšo storitev.

Seveda je ključnega pomena tudi to, da dobite odlične storitve s platforme za e-trgovino in prav to ponuja Shopify. Podpora je na voljo 24/7 preko telefona, e-pošte in klepeta v živo. Poleg tega se lahko zanesete na močno vpleteno skupnost, ki vam bo ponudila še več rešitev.

Shopify ponuja svoj osnovni paket po dostopni ceni 29 dolarjev na mesec. Od tam se cene dvignejo na 79 do 299 dolarjev na mesec, pri čemer vsaka naslednja stopnja vključuje več računov osebja, diskontirane dostave, darilne kartice, znižane plačilne pristojbine in še več. Vaši mesečni stroški se lahko zvišajo, odvisno od uporabe plačljivih tem, vtičnikov in dodatkov.

Na splošno smo prepričani, da bo kdo zadovoljen s funkcionalnostjo, storitvijo in podporo, ki jo ponuja Shopify.

Preberite si v celoti Shopify pregled tukaj.

2. WooCommerce – 100% brezplačno

Ključne funkcije
 • Sodoben in čist vmesnik
 • Integracija vsebine WordPress
 • Vnaprej nameščeni prehodi za plačila
 • Popoln nadzor nad postopkom odjave
 • Nastavite privzeto valuto
 • Podpora za lokacijo
 • Podpora / gostovanje
Prednosti
 • Razvijalci jo imajo radi
 • Brezplačno je
 • Integracija WordPress-a
Slabosti
 • Morda boste potrebovali pomoč razvijalca

WooCommerce ponuja popolno prilagoditev, če pa ste novejši pri kodiranju ali WordPressu, boste morali najeti razvijalca, kar lahko stane precej penijev.

Ta platforma za e-trgovino ni tako priporočljiva kot Shopify, vendar to ne pomeni, da ljudje ne bodo navdušeni nad njihovo storitvijo. Morda je največja pomanjkljivost uporabe WooCommerce ta, da je res namenjen uporabi z WordPressom. Če ste privrženec tega CMS-a, boste verjetno ugotovili, da vam WooCommerce daje vse, kar potrebujete in želite. Če WordPress ni tvoja stvar, moral boš iskati drugje.

Izbira razvijalcev

Dejstvo je, da je to mnogi razvijalci prisegajo na WooCommerce. Če profesionalci, ki oblikujejo spletna mesta za življenje, lahko stojijo pri tem izdelku, je to tudi cinch.

K privlačnosti WooCommercea prištejemo še to je brezplačna. Težko je verjeti, vendar to platformo resnično lahko uporabljate brez stroškov. Za tiste, ki začnete s podjetjem in nimate veliko kapitala, je to lahko velika spodbuda. Seveda te zaklene v uporabo WordPressa, vendar mnogi ljudje z veseljem uporabljajo ta priljubljeni CMS.

Zdi se, da WooCommerce priznava, da se mnoga spletna podjetja začnejo kot blogi. Skladno s tem tudi uspejo enostavno povezovanje prodaje z blogom ne glede na to, ali gre za prodajo prek podružnic ali za prodajo neposredno na spletnem dnevniku.

Brezhibna integracija WordPressa

Ena glavnih prednosti WooCommerce je, da je tako odlično integriran z WordPressom. Če že imate blog WordPress in želite začeti prodajati, bo dodajanje WooCommerce v mešanico neverjetno enostavno. Že razumete, kako deluje WordPress, in WooCommerce deluje po istih načelih. To pomeni, da lahko tečete ob tla.

WooCommerce žal ni popoln. Krivulja učenja je lahko zelo strma, še posebej, če ste tudi WordPress novi. Tisti, ki poznajo WordPress, se bodo imeli lažje, a če bodo želeli narediti kaj bolj izpopolnjenega kot le ponuditi peščico izdelkov, se bodo morda morali naučiti več kode.

To prinaša še eno od drugih pomanjkljivosti WooCommerce: To je zamudno. WooCommerce lahko ustvari najbolj individualizirane, zelo prilagojene prodajne proge od katere koli druge platforme na tem seznamu. Če želite izkoristiti te zmogljivosti, boste vložili veliko časa.

Pravzaprav boste morda celo ugotovili, da pri gradnji prodajalne potrebujete pomoč razvijalca. To lahko postane drago in lahko pomeni, da boste potrebovali nekoga drugega, ki vam bo pomagal pri občasnem vzdrževanju, dokler ne dosežete hitrosti.

Velika izbira tem

Ko gre za teme, ima WordPress nekaj res izjemnih možnosti. Nekatere od teh so namensko namenjene uporabi v WooCommerce. Na voljo so številne brezplačne teme, lahko pa pridobite dostop do tisoč drugih, če ste pripravljeni plačati nekaj denarja. Skoraj katero koli temo WordPress je mogoče izboljšati s kodo, vendar to ni potrebno, če ste zadovoljni s funkcionalnostjo izbrane teme izbrane teme..

Nekatere od teh tem so opremljene s funkcijo povleci in spusti, da olajšajo oblikovanje vaše prodajne proge kot kdaj koli prej. Za druge bo potrebno bolj intenzivno delo. Kako preprost ali težaven je ta postopek v resnici odvisen od vaše končne vizije za vašo spletno trgovino.

WooCommerce se razlikuje od konkurence, saj vsem WordPressom ponuja več kot 50.000 vtičnikov in aplikacij. Ne glede na to, ali morate slediti zalog ali izboljšati trženje, boste našli aplikacijo za dokončanje dela.

WooCommerce je brezplačna programska oprema in podpora zanjo je lahko hit-miss. Podporni skupini pošljete zahtevo in počakate na odgovor. Lahko pa vprašate tudi podporo za WordPress. Kakor koli že, nimate veliko možnosti, da bi se obrnili na podporo.

Kot smo že omenili, je eden od velikih plusov WooCommerce ta, da je brezplačen. Podjetje zasluži s prodajo vtičnikov, tako da, če je strošek eden vaših glavnih vidikov, je to morda pot..

3. Kvadratni prostor – najboljše za Ecom

Ključne funkcije
 • Kakovostne predloge za industrijo
 • Futuristično oblikovanje
 • Postavitve mrež in 3D drsenje
 • 100+ brezplačnih in vrhunskih modelov
 • Gostovanje je vključeno
 • RSS viri in razdelki za komentarje
Prednosti
 • Izbira predloge
 • Enostaven za uporabo
Slabosti
 • Ni najboljša izbira, če iščete prilagoditev

To bi bila odlična platforma za novo spletno podjetje, ki ima na voljo le nekaj izdelkov. Nastavitev je izjemno hitra in enostavna. Za ustvarjanje spletnega mesta, ki izgleda odlično, vam zagotovo ni treba poglobiti tehničnega razumevanja gradnje spletnih strani.

Kvadratni prostor je napolnjen številne privlačne predloge. Ker gre v bistvu za izdelavo spletnih strani, dobite urejevalnik povleci in spusti, ki ga bo celo novinec našel enostaven za uporabo. Kljub temu vas bo verjetno razveselilo, kako dobro in profesionalno je videti vaše spletno mesto.

Ni najboljše za prilagajanje

Upoštevajte, da je Squarespace najboljši za ljudi, ki ne iščejo veliko prilagajanja. To je res enostavna in preprosta platforma to ne pomeni nujno, da se individualizira, razen uporabe lastne kopije in slik. Pravzaprav je Squarespace odlična izbira za fotografe. Njihova programska oprema je odlična pri prikazovanju visokokakovostne slike.

Na žalost Squarespace ni najbolj robustna in s funkcijami bogata platforma e-trgovine. V prvi vrsti ponujajo gradnjo spletnih strani. Njihove funkcije e-trgovine so bolj dodatek z omejeno funkcionalnostjo. Če pričakujete, da bo vaše spletno mesto eksponentno raslo, bo Squarespace težko meril z vami.

V prid kvadrata, je neverjetno enostaven za uporabo. Predloge so intuitivne in odzivne. Pri tako preprostem delovanju redko potrebujemo podporo strankam. Vendar pa je to na voljo preko telefona, e-pošte in klepeta v živo.

Poslovni paketi Squarespace-a poleg neomejenega prostora za shranjevanje in pasovne širine Varnost SSL. Mesečne cene se gibljejo od 18 do 40 dolarjev, vse pa so cenovno dostopne. Seveda ta nizki stroški vključujejo funkcije e-trgovine z golimi kostmi.

Preberite si v celoti Pregled kvadrata tukaj.

4. Wix – Best Site Builder

Ključne funkcije
 • Prilagojene galerije slik
 • Video in slikovne povezave
 • Posodobljene predloge
 • Zmogljiva orodja za spletno gradnjo
 • Več kot 100 modelov
Prednosti
 • Začetnikom prijazno
 • Umetna oblikovalska inteligenca
 • Konkurenčne cene
Slabosti
 • Ni zgrajeno z e-trgovino v mislih

Tako kot Squarespace je tudi Wix predvsem gradnik spletnih strani namesto platforme za e-poslovanje. V bistvu, kar se tiče graditeljev spletnih mest, je Wix pravzaprav močnejša alternativa. Vendar so njegove funkcije e-trgovine približno enake Squarespaceu. To pomeni, da boste verjetno to želeli uporabljati le kot svojo platformo za e-trgovino, če pričakujete, da bo vaša trgovina prodala le nekaj izdelkov.

Wix je odlična možnost za začetnike, ki nimajo veliko tehničnega znanja. Urejevalnik povleci in spusti je fantastičen, vsaka predloga pa je dovolj prilagodljiva, da je lahko zelo prilagojena.

Medtem ko e-poslovanje ni glavna skrb Wixa, imajo dovolj orodij za gradnjo izjemne trgovine. Na to platformo so še posebej privlačni umetniki in fotografi. Wix je bogat. Če potrebujete estetsko lastnost ali funkcionalnost, jo najdete tukaj.

Umetna oblikovalska inteligenca

Ena najzanimivejših lastnosti Wixa je njegova umetna zasnova inteligence. Če ne želite preučiti vseh tem, da bi našli tisto, ki vam ustreza, naj programska oprema to naredi namesto vas. Vedno lahko dodate elemente poleg tega, kar programska oprema oblikuje.

Slaba stran uporabe Wixa je, da nima najbolj robustnih funkcij e-trgovine. S Shopifyjem lahko naredite veliko več. Poleg tega nekateri menijo, da ima Wix skoraj preveč možnosti. Preobremenjeni so, ko poskušajo izbrati predloge in dodatke. Kljub temu število dostopnih vtičnikov ni posebej obsežno.

Wix ponuja izjemno podporo strankam in njihove cene so konkurenčne. Mesečne cene se gibljejo med 20 in 35 dolarji na mesec. Čeprav so stroški privlačni, ne pozabite, da ne boste imeli velike globine funkcionalnosti e-trgovine. To je resnično namenjeno samo podjetjem, ki prodajajo enega ali dva izdelka.

Preberite si v celoti Wix pregled tukaj.

5. BigCommerce

Ključne funkcije
 • Neomejeno izdelkov, skladiščenja in pasovne širine
 • Neomejeni računi osebja
 • eBay in Amazon povezana
 • Integracija socialnih kanalov
 • Vgrajen blog
 • Mobilna denarnica (Amazon Pay in Apple Pay)
 • Odzivna spletna mesta
 • Brezplačen HTTPS po vsem svetu in namenski SSL
Prednosti
 • Neverjetna orodja za upravljanje
Slabosti
 • Ni tako dobro kot Shopify

V mnogih pogledih je BigCommerce kot Shopify. Vendar pa nima skoraj toliko funkcij. BigCommerce ostaja konkurenčen podjetju Shopify z zagotavljanjem odličnih orodij za upravljanje, ki vam pomagajo pri ukvarjanju z analitiko in poročili poleg izdelkov in naročil.

Tudi BigCommerce deluje dobro glede tržnih orodij. Če želite uporabiti kupone ali povečati svoj SEO, boste našli vtičniki in dodatki pomagati. Uporabniki še bolj cenijo razširljivost BigCommercea. Ko se vaše podjetje širi, ne boste imeli težav pri prikazovanju spletnega mesta, da bi doseglo promet in prodajo.

Ne tako naravnost kot Shopify

Kljub temu BigCommerce ni popoln. Nikoli ni tako enostaven za uporabo kot Shopify. Morda se boste večkrat počutili, kot da pri ustvarjanju spletnega mesta potrebujete razvijalca, ki sodeluje z vami. Poleg tega ni mobilne aplikacije. Če ne preživite veliko časa za mizo, je to lahko velika pomanjkljivost.

Druga pomanjkljivost uporabe BigCommerce je, da imate na voljo le sedem brezplačnih predlog. Seveda ga potrebujete le, vendar če resnično želite, da se vaše spletno mesto izstopa iz množice, boste imeli težave.

Vsaka od teh brezplačnih predlog je podobna ostalim. Predlogo lahko kupite, vendar so te razmeroma drage, saj znašajo med 150 in 250 dolarji. Tudi mesečne pristojbine so lahko drage. Začnejo se pri samo 29,95 USD, hitro pa povišajo na 249,95 USD. Sheme cen BigCommerce temeljijo na višini vaše prodaje. Dokler vaša prodaja znaša manj kot 150.000 dolarjev letno, lahko stroške znižate, vendar boste dobili tudi manjšo podporo.

Pogosta vprašanja o platformah za e-trgovino

Katero platformo za e-trgovino naj uporabim za svoje majhno podjetje?

Najboljša platforma za e-trgovino na vsem mestu je Shopify. Je enostaven za uporabo, ima močne lastnosti in je prilagodljiv za rast. Za več informacij o tem preberite moj vodnik za najboljše gostitelje malih podjetij.

Ali je mogoče brezplačno ustvariti spletno trgovino?

Wix je približno edina platforma, ki omogoča ustvarjanje spodobne spletne trgovine, ne da bi pri tem nastali kakršni koli stroški. Dobili boste privlačno temo in dovolj funkcionalnosti za prodajo peščice izdelkov. Morda bo potrebno zamenjati platforme, če se vaše podjetje širi, saj Wix ni posebej razširljiv.

Če želite iti po brezplačni poti, potem je morda nekaj poceni spletno gostovanje.

Katera platforma e-trgovine je najboljša za WordPress?

Če imate spletno mesto WordPress, je WooCommerce naravna izbira za platformo vaše trgovine. WooCommerce je popolnoma integriran z zmogljivostmi WordPress-a in deluje na enak način, kar omogoča enostaven prehod.

Za nekaj drugih priročnih možnosti si oglejte glavni vodnik po najboljših 10 spletnih avstralskih spletnih gostiteljih.

Katera platforma e-trgovine ponuja najboljši SEO?

WooCommerce je platforma, ki je najbolj jasno optimizirana za SEO, saj deluje na WordPressu. Za druge možnosti, kot sta Shopify in BigCommerce, so številni vtičniki za pomoč pri SEO.

Trudimo se neodvisno, da izdelke raziskujemo in tako lažje pomagamo našim bralcem pri odločanju. Ob tem pa želimo slišati tudi vaša mnenja. Sprejemamo posamezne ocene, ki so informativne in ne promocijske. Izpolnite spodnji obrazec in objavili bomo vaše mnenje. Promocijski pregledi podjetij sami ne bodo objavljeni. Hvala!

S klikom na spodnji gumb potrdim, da sem prebral in sprejemam Pogoji uporabe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector