Si të Dyfishoni Tutorialin e Shpejtësisë suaj në faqen e internetit

Unë do t’ju tregoj se si të dyfishoni shpejtësinë e faqes së faqeve të internetit kur përdorni SiteGround, nuk keni pse të paguani asgjë, të gjitha mjetet që do të përdorim janë të përfshira tashmë në paketën tuaj të pritjes.


Le të fillojmë.

Më lejoni të them nga shumë të fillimit të kësaj videoje se kjo nuk është një katran shitjes për SiteGround në të gjitha.

Kryesisht është menduar për njerëzit që kanë tashmë SiteGround dhe duan të bëjnë që faqet e tyre të internetit të ngarkohen më shpejt.

Tani, përfitimi i SiteGround është, normalisht, mjetet që do të përdorni për ta bërë faqen tuaj thjesht më shpejt, do t’ju kushtojnë qindra dollarë në vit, por jo kur keni SiteGround.

Ata tashmë përfshijnë.

Gjë është se shumica e njerëzve as nuk e dinë se çfarë është e përfshirë.

Ka kaq shumë të përfshira, dhe nëse po përdorni SiteGround, do të mësoni në lidhje me të në këtë postim.

Tani, sigurisht, nëse nuk keni SiteGround, ju mund të dëshironi të shikoni këtë video dhe më pas të vendosni nëse ju pëlqen ato që ato përfshijnë falas brenda paketave të tyre.

Mitet e Shpejtësisë së Uebfaqeve

Tani, para se të futemi shumë në të, unë dua të shpërndaj disa nga mitet e shpejtësisë së faqes për të pasur një faqe në internet.

Miti 1: Slow internetit Mos renditet edhe në Google

Ka shumë faktorë më të rëndësishëm të renditjes dhe shpejtësia e sitit është vetëm më pak e rëndësishmja nga të gjithë ata.

Ajo që po ndodh vërtet është se shpejtësia e ngadaltë e faqes prodhon një përvojë të keqe të përdoruesit.

Një përvojë e keqe e përdoruesit çon në një normë të rritur të fryrjes.

Kjo është se si shpejt dikush lë faqen tuaj te internetit, kur ata të shkojnë në faqen tuaj te internetit.

Dhe ky është një faktor i rëndësishëm renditje.

Pra, një faqe e ngadaltë nuk ndikon në renditjen tuaj ashtu si mendoni. Shtë me të vërtetë ajo që çon në një normë të lartë fryrje.

Sa herë keni shkuar në një faqe interneti dhe ju jeni atje?

Kanë kaluar katër ose pesë, gjashtë sekonda. Nuk po ngarkon informacionin që ju dëshironi. Dhe ju e dini në Google ka nëntë listings të tjera në atë faqe.

Cfare po ben?

Ju kërcejnë faqen në internet, klikoni përsëri, dhe ky është një faktor renditje që po dëmton renditjen tuaj.

Pra, ajo që ne me të vërtetë po përpiqemi të bëjmë është të zgjedhim faqen tuaj te internetit për përvojën e përdoruesit, jo për Google.

Miti 2: Faqet e ngadalta shkaktohen nga ndërtuesit e faqeve

Miti i dytë është se shpejtësia e faqes tuaj po ulet nga krijuesi i faqeve që keni zgjedhur të përdorni ose tema që keni zgjedhur të përdorni për të ndërtuar faqen tuaj të internetit.

Epo, pak, por nuk është aq i madh sa një faktor është njerëzit, a do të të duhet të besosh.

Justshtë thjesht marketing i mirë.

5 Shtylla të Shpejtësisë së sitit

Në rregull. Tani që i morëm ato mite nga rruga, është koha që të fillojmë të zgjedhim faqen tuaj te internetit dhe të kalojmë pesë shtyllat e shpejtësisë së faqes.

Shtylla 1: Merrni mirë strehimin

Tani shtylla e parë e shpejtësisë së faqes do të jetë duke marrë një pritje të mirë në internet.

Tani gjëja e mirë është, a po përdorni SiteGround, i cili është një host fantastik në internet.

Pra, kjo shtyllë është më shumë e destinuar për njerëzit që përdorin pritjen e buxhetit të ulët ose pritjen falas sepse përfundimisht merrni atë që paguani kur bëhet fjalë për pritjen.

Tani, nëse nuk jeni duke përdorur SiteGround, mbaj mend që kam një lidhje poshtë që do të marrë 70% ulje, dhe unë gjithashtu përfshij një bonus kursi.

Kështu që SiteGround ka tre plane. Do të dëshironi të jeni në planin e rritjes së madhe ose planin GoGeek.

Unë e di se është joshëse të kurseni 2 dollarë në muaj vetëm duke marrë planin e fillimit, por këto dy plane të tjera përfshijnë mundësi shtesë të performancës që thjesht nuk janë të disponueshme në planin e fillimit.

Pra, nëse jeni në planin fillestar, mund të ndiqni së bashku në këtë video, por ndoshta do të dëshironi të merrni parasysh kontaktimin e SiteGround dhe përmirësimin e planit të madh.

Tani, kur instaloni WordPress në SiteGround, ata do të përfshijnë një shtojcë të quajtur SG Optimizer.

Këtu jam në një instalim të WordPress. Unë do të klikoni në shtojcat dhe ju mund të shihni se është këtu, SG Optimizer. Tani kur e keni aktivizuar këtë, do të jetë një opsion i ri këtu që thotë optimizues SG, dhe këtu janë të gjitha cilësimet për këtë shtojcë.

Shtylla e dytë e shpejtësisë së sitit është optimizimi i pamjeve tuaja. Si ju të fillojë ndërtimin nga faqen tuaj WordPress, ju jeni do të duan për të ngarkoni imazhe. Tani, problemi me këtë është imazhet priren të jenë me një cilësi shumë më të lartë se sa ju duhet, gjë që çon në madhësi shumë të mëdha të skedarëve. Kështu që çdo herë që dikush viziton faqen tuaj te internetit, ata duhet të shkarkojnë imazhe të mëdha.

Kështu që ju do të merrni disa përfitime të shkëlqyera të performancës. Duke optimizuar ato imazhe. Tani zakonisht ju duhet të paguani për një shërbim mujore të zgjedh imazhet, por jo nëse keni SiteGround. Includedshtë përfshirë në shtojcën SG optimizer. Kështu që këtu ne jemi në parametrat plugins. Opsioni i fundit këtu thotë optimizimet e imazhit.

Ne do të shkojmë përpara dhe do të klikojmë në të, dhe ka disa cilësime këtu që mund të dëshirojmë t’i aktivizojmë. Pra, e para është të zgjedh një imazh të ri pasi ato ngarkohen në faqen tuaj të internetit. Do të dëshironi të aktivizoni këtë opsion. Pra, çfarë do të thotë është hera tjetër që të ngarkoni një imazh, optimizues SG, thjesht do të kujdeseni për të për ju.

Mundësia tjetër është nëse keni ngarkuar tashmë imazhe, mund të klikoni në këtë buton menjëherë dhe do të kthehet prapa dhe të zgjedh të gjitha imazhet në bibliotekën tuaj të mediave për ju, dhe kjo është gjithçka që ka për të optimizuar imazhet tuaja. Shtylla e tretë e shpejtësisë së sitit është përdorimi i një rrjeti për shpërndarjen e përmbajtjes.

Këtu. Unë jam regjistruar në SiteGround, dhe unë do të klikoj këtu ku ai thotë faqet e internetit, dhe pastaj do të klikoj këtu, ku thotë mjetet e faqes, dhe pastaj do të klikoj aty ku thotë, shpejtësia. Dhe atëherë unë do të klikoj këtu, ku thotë CloudFlare, dhe këtu mund të mundësojmë integrimin e CloudFlare me SiteGround.

Tani kur ju mundësojë CloudFlare, ajo që ndodh është një nga pasuritë në faqen tuaj te internetit do të jetë shtyrë në retë, fishekzjarre, dhe rrjetin e serverëve rreth globit. Tani çfarë do të thotë është nëse dikush në anën tjetër të globit. Vizitoni faqen tuaj të internetit, imazhet dhe shumë prej tyre, një aset të madh dhe të madh në lidhje me faqen tuaj të internetit.

Në mënyrë që ajo të ngarkohet, ne në fakt do të ngarkojmë nga një server lokal tek ata. Gjeografikisht. Ajo që do të bëni është të përmirësoni në mënyrë drastike kohën e ngarkesës dhe shpejtësinë e faqes që vizitorët do të kenë në faqen e internetit tuaj. Tani, CloudFlare ka një plan bazë që është falas. Ata gjithashtu kanë një plan premium. Unë kam përdorur CloudFlare për të paktën pesë vjet, dhe unë kurrë nuk kam përdorur asgjë, por plani themelor, do të jetë më shumë nga sa ju nevojitet dhe do të shihni një përmirësim të madh të shpejtësisë në faqen tuaj të internetit.

Kështu që unë do të shkoj poshtë dhe këtu janë tre hapat për ta bërë këtë duke punuar në faqen tonë të internetit. Pra, le të shkojmë përpara dhe të klikojmë butonin e konfigurimit. Në këtë hap, ju mund të krijoni një llogari të re flakërimi cloud, ose mund të klikoni këtu, ku thotë se lidheni ekzistues dhe regjistrohuni në llogarinë tuaj ekzistuese të flakës së cloud.

Kështu që pasi kam tashmë një llogari me flakë cloud, do të regjistrohem duke përdorur llogarinë time ekzistuese. Por për ju, nëse nuk keni llogari, shkoni përpara dhe krijoni një të re. E madhe. Unë jam regjistruar në llogarinë time dhe ju keni krijuar një llogari të re. Kështu që hapi tjetër është të zgjidhni emrin e domain këtu që dëshironi të lidheni, flakë cloud, dhe më pas do të klikoni mbi aktivizimin falas në mënyrë që të lidhni faqen tuaj të internetit me CloudFlare.

Tani këtu poshtë, ju gjithashtu mund të shihni disa cilësime flakërimi cloud që do të mund t’i përdorni në faqen tuaj të internetit. Shtylla e katërt e faqeve të faqeve është duke përdorur. Caching dhe çfarë caching është, do të krijoni një kopje statike të faqes tuaj, kështu që kur njerëzit shikojnë faqen tuaj të internetit, më pak aktivitete duhet të vazhdojnë prapa skenave që mund të ngadalësojnë vizitorët që shohin faqen tuaj të internetit.

Unë e di se është një lloj shpjegimi i ndërlikuar, vetëm për të kuptuar se nëse përdorni WordPress. Ju duhet të përdorni një formë të caching. Tani përfitimi i madh i përdorimit të SiteGround është se ata e bëjnë shumë këtë caching në mënyrë transparente prapa skenave në këtë llogari të pritjes së serverit. Ata thjesht e bëjnë atë për ju, por ju duhet ta ndizni atë.

Kështu që unë jam këtu, një i loguar në panelin e kontrollit të tokës në sit. Kështu që ju thjesht mund të klikoni aty ku thotë shpejtësia. Dhe atëherë ka këtë mundësi të re këtu që thotë se caching. Ne do të dëshirojmë të shkojmë përpara dhe të klikojmë në atë. Dhe këtu do të mundësojmë. Dy lloje të ndryshme të caching në uebfaqen tuaj. Kështu që e para është aty ku thotë cache statike, dhe do të shihni një listë të faqeve të internetit që keni lidhur me SiteGround, dhe gjithçka që duhet të bëni është ta ndërroni atë vetëm duke shkuar kështu.

Dhe tani paratë tuaja janë të ndezura. Ka një lloj i dytë i caching quajtur këtu Memcached. Le të klikojmë në të, dhe ky është një lloj caching që do të zbatohet në të gjithë llogarinë tuaj të pritjes. Ne do të shkojmë përpara dhe do të klikojmë këtu për të ndryshuar këtë. Tani të dyja këto ruajtje. Mekanizmat kanë një mënyrë që ju të zbrazni paratë e gatshme.

Dhe mënyra se si mund ta bësh nëse do të kesh hyrë në SiteGround është kjo fshesë e vogël që është në të djathtë këtu dhe thotë se flakë të holla. Ju mund të klikoni këtë për të skuqur Memcached, dhe kur jeni në para statike, ekziston edhe opsioni atje për të skuqur paratë e gatshme atje. Tani gjithashtu duhet të mundësojmë disa opsione këtu.

Në faqen tuaj të internetit në shtojcën SG optimizer. Skeda e parë është settings super casher. Ne do të dëshirojmë ta ndryshojmë këtë menjëherë këtu ku thotë caching dinamike, dhe pastaj do të dëshirojmë ta ndryshojmë këtë këtu, ku thotë se Memcached kështu. Tani ka disa mundësi shtesë për caching dinamike që ju mund të dëshironi të jenë të vetëdijshëm.

Mundësia e parë është e drejtë këtu, ku ju mund të pastrojë cache dhe zbrazin atë. Do të jetë gjithashtu një opsion në shiritin tuaj të administratorit në krye. Për të zbrazur paratë e gatshme. Tjetra është spastrimi automatik i parave. Do të doni ta lini këtë të aktivizuar. Opsionet kryesore për të cilat dëshironi të jeni të vetëdijshëm janë këtu. Ai thotë, duke përjashtuar URL-të.

Në varësi të llojit të uebfaqes që keni, mund të ketë disa pjesë të faqes tuaj në të cilat nuk mund të përfshini para në dorë sepse kjo do të shkaktojë një problem. Ju shikoni kjo zakonisht me eCommerce faqet e internetit të bazuar. Kjo për shkak se ato lloje të uebfaqeve kanë shumë opsione dinamike në të, dhe paraja e gatshme thjesht nuk do të funksionojë, ashtu?

Kështu që këtu do të vendosni URL-të në faqet që doni të përjashtoni nga caching. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkruani URL këtu dhe pastaj të klikoni atje ku thotë përjashtim për ta shtuar atë në listën e përjashtimeve, dhe tani faqja juaj do të jetë. I kapur plotësisht. Shtylla e fundit e një faqe interneti do të jetë optimizime shtesë të performancës.

Tani optimizuesi ose shtesa SG do t’ju japë disa opsione të ndryshme me atë gjithashtu. Kështu që e para do të ishte imazhet e ngarkimit dembel. Farë do të thotë kjo kur një vizitor ngarkon faqen tuaj. Ai nuk do t’i tregojë ato ose nuk do të ngarkojë një imazh derisa ato të lëvizin në pjesën e faqes ku supozohet të jetë ajo imazh.

Kjo do të bëjë që ngarkesa e faqes tuaj të internetit të ngarkohet më shpejt dhe të ndjeheni shumë më shpejt për vizitorët e faqes tuaj. Pra, për ta mundësuar këtë, ne do të klikojmë këtu, ku ai thotë optimizimin e imazhit, dhe këtu është opsioni që thotë një imazh i ngarkesës dembel. Ne do ta ndryshojmë këtë. Na jep disa mundësi shtesë këtu nëse duam.
Ngarkesë dembel. Këto do të përfshijnë Gravatar, RS, tablo të vogla, imazhe të përgjegjshme, pajisje dhe ngarkesë dembel në pajisjet e lëvizshme. Kështu që ju mund t’i ndryshoni këto siç dëshironi. I Pëlqejeni Po ngarkohet dembel, Gravatar, RS, dhe thumbnails për sigurt. Pjesa tjetër është opsionale për ju. Nëse ka ndonjë problem që është shkaktuar nga ngarkimi dembel, ju mund të përjashtoni pjesë të caktuara të faqes suaj të internetit nga ngarkimi dembel.

Ju thjesht do të vendosnit klasën CSS në ato elemente. Ashtë pak teknike. Ju do ta bëni atë menjëherë dhe pastaj kliko në përjashtim. Tani ka optimizime shtesë, apo jo? Këtu keni një mundësi për optimizimin e mjedisit. Ju do të dëshironi të lëvizni poshtë dhe të siguroheni që kompresimi i zip-it është i ndezur.

Së fundmi, optimizimet e skajeve të përparme pikërisht këtu. Tani, këto mund të jenë pak më të ndërlikuara dhe ndonjëherë mund të futeni në telashe, prandaj rekomandoj t’i aktivizoni ato një nga një. Pastaj verifikimi se nuk ka shkaktuar ndonjë sjellje të çuditshme në faqen tuaj të internetit. Tani duhet të jeni shumë e sigurt për të minimizuar daljen në HTML.

Ju gjithashtu duhet të jeni të sigurt duke mundësuar të gjitha opsionet e ndryshme të minifikimit. Pra, këtu është një për të minifikuar skedarët JavaScript. Këtu keni një për të minimizuar skedarët CSS. Tani shtyrësi e bën bllokimin e skriptit Java. Kjo mund të shkaktojë çështje. Dhe kur të shkoni për ta aktivizuar këtë, do të merrni një paralajmërim këtu dhe mund të konfirmoni nëse dëshironi që të aktivizohet apo jo.

Dhe kështu, kjo është ajo ku ju do të dëshironi të verifikoni në pjesën e përparme nëse është shkaktuar apo jo një çështje. Këtu është një mundësi tjetër për të kombinuar një skedar CSS, dhe kjo mund të shkaktojë disa çështje gjithashtu. Siç mund ta shihni, nuk po nxit një mesazh paralajmërues. Por di vetëm se kjo mund të shkaktojë probleme gjithashtu.

Ndonjehere. Tjetra kemi optimizuar ngarkimin e shkronjave të Google që është e padëmshme. Le ta kthejmë këtë. Tjetra është heqja e fillesave të pyetjes nga burimet statike. Kjo ka shkaktuar çështje për mua në të kaluarën, kështu që vetëm ki kujdes. Ky është një opsion që ju shikoni të shkaktojë një problem kur një shtojcë ose temë autori lëshon një azhurnim të ri dhe më pas gjërat fillojnë të fitohen në faqen tuaj të internetit.

E fundit është emojis me aftësi të kufizuara. Kjo nuk do të thotë që emojis nuk do të punojnë në faqen tuaj të internetit. Thjesht do të thotë që do të ngarkohet në një mënyrë më optimale. Tani do të bëj një vështrim të shpejtë në fund të faqes sime të internetit për t’u siguruar që nuk ka probleme të dukshme, dhe më pas do të bëj një test të shpejtë të shpejtësisë.

Pra, këtu është faqja e internetit, dhe deri më tani po duket mirë. Imazhet e mia po ngarkojnë, apo jo? Këto ikona të vogla po tregojnë. Kjo është zakonisht ajo që keni parë çështje. Nëse kishte ndonjë problem në të cilin po hyni, uji, hapësira është e saktë. Ndonjëherë këto mund të mbivendosen nëse ekzistonte një çështje gjithashtu.

Gjithçka po duket perfekte. Në të vërtetë, kjo po duket vërtet mirë. Mirë, kështu që unë do të shkoj në GT metrics.com dhe unë do të shkoj përpara dhe ngjitur në URL në faqen e internetit me një prapa prapa një goditje të shpejtë një klik këtu, ajo thotë se provoni faqen tuaj. Duhet vetëm një moment dhe ajo që do të bëni është të shkarkoni faqen tuaj te internetit.

Dhe do t’ju japë disa të dhëna. Do t’ju njoftojë sa kohë u desh të ngarkohet. Do t’ju tregojë se sa kërkesa kanë qenë atje, dhe do të dalë me një rezultat arbitrar. Tani, unë rekomandoj të mos vendosni shumë peshë në këtë rezultat. Siç mund ta shihni, rezultatet janë. Mjaft e lartë dhe një dhe një B këtu me një ngarkesë shumë të shpejtë prej 1.2 sekondash, një faqe, anët e nën një megabyte dhe vetëm 32 kërkesa.

Kjo është një faqe në internet që përdor mentorin Ella. Tani, them gjithmonë, mos i vini shumë peshë këtyre rezultateve këtu. Ajo që ka vërtet rëndësi është se si ndihet faqja juaj në internet kur dikush hyn në faqen tuaj të internetit, por nga ky test mund të shihni se faqja po ngarkon jashtëzakonisht shpejt. E cila është me të vërtetë e mirë për një vend me të gjitha këto imazhe.

Epo, aty e keni. Kështu mund të bëni faqet e internetit tuaj duke përdorur ngarkesën e SiteGround tepër të shpejtë, dhe shpresoj se keni parë edhe vlerën e jashtëzakonshme që merrni nga SiteGround. Normalisht, do të duhet të paguani qindra dollarë në vit për të marrë shtojcat që bëjnë gjithçka që ato thjesht përfshijnë për ju.

Tashmë me shërbimin që keni me ta. Kjo është një nga arsyet pse unë rekomandoj të përdorni SiteGround është për shkak të të gjitha këtyre mirësive shtesë që ato përfshijnë për ju dhe nuk keni nevojë të shkoni t’i blini ato dhe ato mbështeten zyrtarisht nga hosti juaj në internet. SiteGround, nëse nuk keni SiteGround, konsideroni të përdorni lidhjen që kam poshtë ose WP crafter.com/siteground nëse keni porositur SiteGround, unë përfshij një bonus kursi për të shkuar me të.

Kjo do t’ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë. Ndërtimi i një faqe në internet dhe maksimumi pa tokë. Dave, ke gjetur ndonjë vlerë në këtë video dhe unë jam i sigurt që shpresoj se e ke bërë. Konsideroni t’i jepni një gishtin lart dhe t’i ndani me një mik.

Dhe nëse keni ndonjë pyetje fare, ju inkurajoj të bëni në pjesën e komenteve më poshtë.

Më pëlqen të përgjigjem në pyetjen tuaj dhe t’ju ndihmoj në çfarëdo mënyre që mundem. Hej, faleminderit që shikuat dhe do ju shoh në videon tjetër.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map