Shpejt rregulloni Ekranin e Bardhë të Vdekjes së WordPress-it të Dredhur

White Screen of Death or WSOD është një nga problemet e zakonshme që mashtron faqet e WordPress. Mund të ndodhë kur aktualisht jeni loguar në faqen tuaj ose kur po përpiqeni të regjistroheni.


Qetësohuni dhe ne do t’ju drejtojmë të hetoni shkaqet e mundshme pse po ndodh ekrani i Bardhë i Vdekjes dhe zgjidhjet e shpejta që mund të bëni për t’i dhënë fund këtij problemi plotësisht.

Cfarë shkakton ekranin e bardhë të vdekjes?

gabim i fjalës WSOD

WSOD shpesh mund të nxitet nga databaseështjet e bazës së të dhënave ose PHP. Kjo zakonisht ndodh për disa arsye:

 • Issueështja e përputhshmërisë me shtojcën e instaluar
 • Tema që jeni duke përdorur aktualisht nuk është në përputhje me shtojcat, temat ose vetë WordPress
 • Tema juaj është riemëruar ose munguar

Si për të zgjidhur Ekranin e Bardhë të Vdekjes

1. Disaktivizoni temat dhe shtojcat tuaja

Siç u përmend më lart, arsyeja më e zakonshme për WSOD do të jetë tema ose shtojca. Pra, gjëja e parë që ju do të bëni është për të çaktivizuar tyre. Këto çështje mund të ndodhin kur instaloni një shtojcë ose temë të re ose kur lëshohet një azhurnim i një teme ose shtese.

Për ta bërë këtë, duhet të hyni në faqen tuaj duke përdorur Protokollin e Transferimit të Fajllave të Sigurt (SFTP) ose duke hyrë në cPanel tuaj për të hyrë në Menaxherin tuaj të File.

Kontrolloni dhe riemërtoni dosjet e pluginit tuaj. Duke bërë këtë, ajo do të çaktivizojë shtojcat në faqen tuaj të internetit. Kthehuni përsëri në faqen tuaj dhe shikoni nëse WSOD është zhdukur. Nëse zgjidh problemin, kjo do të thotë vetëm se shtojcat janë fajtori pse shfaqet WSOD.

Menaxheri i skedarëve për të hyrë në shtojcat

Pas kësaj, do të duhet të riemërtoni dosjen e shtojcës përsëri në “Plugins” dhe riemërimin / rivendosjen e secilës dosje brenda saj, derisa të gjeni se cila shtojcë specifike po shkakton problemin.

Pasi të keni gjetur shtojcën që shkakton problemin, duhet ta zëvendësoni me shtojcën e pajtueshme ose duhet të kontaktoni me zhvilluesin e saj për një rregullim të shpejtë.

Kjo zgjidhje do të zbatohet edhe për temat. Nëse dyshoni se tema juaj mund të jetë arsyeja e problemit, atëherë duhet të aktivizoni / çaktivizoni temën tuaj për të provuar nëse është shkaku kryesor i WSOD.

2. Zgjidh një gabim sintaksor

Nëse ju keni bërë të kontrolluar temat ose plugins që mund të shkaktohen WSOD dhe ajo ende nuk është duke punuar. Pastaj është koha për të gërmuar më thellë për të zgjidhur çështjen.

Ndonjëherë WSOD është shkaktuar nga Gabimet sintaksore, kjo ndodh ndërsa ju jeni duke redaktuar kodet dhe gabuar disa rreshta ose madje edhe harroni kllapat mbyllëse.

Për ta kontrolluar këtë, hyrni në faqen tuaj duke përdorur SFTP ose përmes cPanel dhe hiqni pak kodin e fundit të kodit që keni futur me dorë. Nëse funksionon, kontrolloni të gjitha kodet dhe sigurohuni që t’i shtypni saktë.

3. Ndizni Debugging

Një zgjidhje tjetër për të zgjidhur WSOD është të ndizni rregullimet tuaja. Për ta bërë këtë, hyrni në faqen tuaj duke përdorur SFTP ose cPanel tuaj. Gjeni skedarin “wp-config.php” dhe gjeni linjën

përcaktoni ("WP_DEBUG", false)

dhe ndryshoni në

përcaktoni ("WP_DEBUG", e vërtetë)

Pasi ta keni bërë këtë, kurseni dhe kontrolloni faqen tuaj të internetit. Do të shihni një mesazh gabimi në faqen tuaj, por do t’ju bëjë të dini se cila është arsyeja kryesore pse po ndodh WSOD në faqen tuaj.

4. Rritni kufijtë e kujtesës

Ndonjëherë arsyeja pse faqja juaj e internetit po shkakton WSOD është për shkak të kujtesës tuaj të kufizuar. Kjo është shkaktuar nga një plugin ose temat që kanë një numër të madh skedarësh. Mënyra e vetme për të rregulluar këtë është të zgjeroni kufijtë e kujtesës.

Duke bërë kështu, ju duhet të bëni sa më poshtë:

 • Qasni skedarin tuaj wp-config.php qoftë përmes SFTP ose cPanel. Shtoni rreshtin e mëposhtëm të kodit:
përcaktoni ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
 • Nëse sa më sipër nuk funksionon dhe jeni duke përdorur një kompani pritës që përdor serverët Apache, modifikoni skedarin tuaj .htaccess për të përfshirë linjën:
memorie php_value_limit 64M
 • Nëse hosti juaj po përdor NGINX, atëherë do të duhet të ndryshoni skedarin tuaj php.ini për të përfshirë rreshtin:
memorie_limit = 64M

Pasi të keni ndjekur me sukses hapat, kontrolloni faqen tuaj në internet nëse gabimi është zhdukur dhe jeni gati për të shkuar.

5. Kontrolloni për azhurnimin e dështuar

Një tjetër arsye e zakonshme për të pasur WSOD është për shkak të temave, shtojcave ose azhurnimeve thelbësore që u ndërpre gjatë kohës së serverit dhe nuk ka asgjë që mund të bëjmë për skadimin e serverave.

Për të zgjidhur këtë çështje, hyrni në faqen tuaj përmes SFTP ose cPanel dhe fshini skedarin e mirëmbajtjes. Kjo do të rivendosë faqen tuaj të internetit dhe do të keni mundësi të përdorni atë përmes wp-admin.

Mundohuni të kontrolloni dhe të bëni përsëri azhurnimin ose të azhurnoni manualisht temat dhe shtojcat.

Këshilla se si të zvogëloni WSOD nga ndodhi

 1. Bëni kontrollet e rregullta dhe kopjet rezervë. Përdorni shërbime të tjera cloud si Dropbox ose hard disk i jashtëm dhe sigurohuni që të përdorni një plugin të besueshëm për të rikthyer kopjimin nëse është e nevojshme.
 2. Kontrolloni dyfish secilën rresht të kodit për të parandaluar gabimet sintaksore.
 3. Përdorni një ofrues hosting që ka mbështetje 24/7.
 4. Konsideroni të përdorni një shtojcë si një Log Aktiviteti i Përdoruesit për të mbajtur një regjistër të detajuar të ndryshimeve, azhurnimeve dhe aktiviteteve të tjera në faqen tuaj

përfundim

Për ta përmbledhur, WSOD mund të jetë një çështje sfiduese për të identifikuar atë që po e nxit atë me saktësi. Për të minimizuar çështjet e WSOD, gjithmonë mbani kontrollime të rregullta në sit dhe mbani kopjet rezervë të faqes tuaj. Gjithashtu, shikoni tonë udhëzues për zgjidhjen e problemeve për çështjet më të zakonshme të WP.

Nuk ka nevojë të jesh ‘i frikësuar-i bardhë’ kur ai WSOD i trembur shfaqet në ekranin tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të provoni të gjithë fajtorët e mundshëm për të rikthyer faqen tuaj në trëndafilin e shëndetit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector