11 Udhëzues për zgjidhjen e problemeve hap pas hapi për problemet e zakonshme të WordPress në vitin 2019

Le të jemi të qartë: WordPress nuk është një dhuratë e përsosur që vjen në një kuti, e plotë me manuale dhe udhëzues për zgjidhjen e problemeve. Në botën e vërtetë, WordPress është një program me burim të hapur, i lirë për t’u përdorur, dhe nuk ka ekip të përkushtuar për përkrahjen e klientëve, është larg nga të qenit një platformë e përsosur.


Gabimet mund të jenë një zgjidhje e vështirë ose e shpejtë. disa gabimet fillestarët e WordPress që zakonisht kryejnë u diskutuan më parë këtu. Por, për shembull, ju hasni një problem ku jeni në procesin tuaj të zhvillimit të faqes tuaj, dhe informacioni nuk po reflekton në shfletuesin tuaj.

Zgjidhja e shpejtë me këtë është të pastroni cache të shfletuesit tuaj. Informacioni nga faqja e internetit do të ngarkohet më shpejt nëse këto ruhen në cache. Pra, nëse shfletuesi nuk ngarkon informacionin e shtuar rishtazi në faqen tuaj, cache mund të mos ketë marrë ende informacionin plotësisht. Kështu që një pastrim i thjeshtë i cache tuaj në shfletues do ta zgjidhë atë dhe ju jeni gati të shkoni!

Përveç pastrimit të cache të shfletuesit tuaj, ne renditëm 11 nga problemet më të zakonshme të hasura gjatë zhvillimit të një uebfaqe të WordPress dhe si t’i zgjidhim ato pa kova djersitje.

1. Gabim i brendshëm i serverit

500 Gabimi i brendshëm i serverit është shumë i zakonshëm për Kodin e Statusit HTTP që do të thotë se diçka nuk është e duhur në server, por serveri nuk është specifik për atë që është problemi. Kur të dalë kjo mesazh, duhet të hetoni se cili është shkaku i këtij gabimi.

Këtu janë disa shkaqe për gabimin e serverit të brendshëm:

 • fotografi korruptuar .htaccess – për të zgjidhur këtë problem, thjesht hyrni në rrënjën e faqes tuaj përmes protokollit të transferimit të skedarëve (FTP) dhe riemëroni .htaccessfile tuaj në .htaccess_old. Provoni të rimbushni sitin nëse funksionon.

  Nëse po, shkoni tek settings pastaj permalinks për të rivendosur Permalinks tuaja. Ky hack do të krijojë një skedar të ri .htaccess.

 • Ugështja e shtojcës ose temës – nëse keni vërejtur se po përballeni me këto çështje, provoni të çaktivizoni shtojcat dhe kthehuni përsëri te temat tuaja të vjetra dhe shtojca që funksionon për faqen tuaj.
 • Arritja e kufirit të PHP – nëse mesazhi i gabimit thotë që ju keni arritur kufirin tuaj të PHP, mund të rritni gjithashtu PHP tuaj duke krijuar një skedar teksti të zbrazët të quajtur php.ini.

  Vendosni kodin në skedar, ruajeni dhe ngarkojeni në dosjen / wp-admin / dosjen tuaj duke përdorur FTP.

  memorie = 64MB

  Kjo zgjidhje mund të funksionojë përkohësisht, dhe ju do të duhet të gjeni një zgjidhje tjetër që do të funksionojë për mirë.

Nëse asnjë prej këtyre veprave, përpiquni të rimbushni dosjet / wp-admin dhe / wp-përfshin nga një instalim i ri i WordPress duke përdorur një klient FTP. Sigurohuni që të zgjidhni “Overwrite” në mënyrë që skedarët e vjetër të zëvendësohen.

2. 403 Gabim i ndaluar

Këtu janë disa raste ku ndodh kjo mesazh gabimi:

 • Qasja u mohua në faqen e hyrjeve në WordPress
 • Kur vizitoni ndonjë faqe në faqen tuaj WordPress
 • Gjatë procesit të instalimit
 • Dosje e korruptuar .htaccess
 • Lejet e gabuara të skedarit në serverin tuaj
 • Ndryshime aksidentale të bëra nga kompania juaj pritëse

Ju gjithashtu mund të merrni gabimin “Qasja e mohuar” në faqen tuaj në vend të statusit të ndaluar 403. Kryesisht, këto gabime vijnë nga konfigurimi i dobët i shtojcave të sigurisë, të cilat mund të bllokojnë disa adresa IP.

Nëse mendoni se po merreni me lejet e skedarëve, rregullimi i shpejtë për këtë është të kontaktoni ofruesin tuaj të pritjes për të kontrolluar lejet e skedarëve. Por, nëse doni ta përdorni atë vetë, lidhni faqen tuaj WordPress duke përdorur FTP Client. Shkoni te dosja rrënjësore, ku janë ruajtur të gjithë skedarët tuaj WordPress. Right click mbi dosje dhe zgjidhni Permissions dokumentin.

Pas ndjekjes së hapave, do të shihni kutinë e dialogut për lejet e skedarëve:

 • Të gjithë dosjet duhet të kenë një leje skedari prej 744 ose 755
 • Të gjithë dosjet në faqen WordPress duhet të kenë një leje skedari prej 644 ose 640

Mos harroni të vendosni parametrat në përputhje me rrethanat.

Mundohuni të riacansoni faqen tuaj të internetit nëse kjo zgjidhje funksionon. Nëse jo, ju mund të zgjidhni lejen e skedarit në 744 ose 755. Kontrolloni kutinë ngjitur me “Rekrutimi në nëndrejtori”, atëherë kontrolloni opsionin “aplikoni vetëm në direktori”, pastaj klikoni OK. Përsëriteni procesin për skedarët e WordPress.

3. 404 Gabim në faqe nuk u gjet

Gabimi 404 është që mesazhi shfaqet kur vizitori i faqes tuaj dëshiron të ketë një postim të caktuar në faqen tuaj që nuk mund të gjendet. Kjo ndodhi kur skedari .htaccess u fshi dhe rishkrua, dhe permalidhja nuk u vendos si duhet.

Për të zgjidhur këtë problem, shkoni në seksionin Permalinks nën menunë Cilësimet e pultit të WordPress dhe Ruaj ndryshimet. Duke bërë këtë, cilësimet do të azhurnojnë dhe rifreskojnë rregullat e reja. Ky rregullim i shpejtë funksionon 99% të kohës.

Nëse kjo nuk funksionon, përpiquni të azhurnoni me dorë skedarin .htacess në dosjen ku ndodhen / përmbajtja wp-dhe / wp-përfshin. Ndryshoni lejen në 666 për ta bërë atë të shkrueshme. Përsëriteni zgjidhjen origjinale dhe ndryshoni përsëri në 660.

Ju gjithashtu mund ta provoni këtë kod në skedarin tuaj .htaccess.

1 # BEGIN WordPress
2
3 RishkruajAnglisht Ndezur
4 Rishkruaj Baza /
5 RewriteRule ^ index.php $ - [L]
6 RishkruajuKond% {REQUEST_FILENAME! -F
7 RishkruajuKond% {REQUEST_FILENAME! -D
Rishkruaj Rregulloren. /index.php [L]
9
10 # Fjala WordPress

4. Ekrani i Bardhë i Vdekjes (WSoD)

Kjo shfaqet si një ekran bosh pa informacion në një uebfaqe. Kjo është kryesisht për shkak të dështimeve të PHP ose bazës së të dhënave, konkretisht:

 • Issuesështjet e përputhshmërisë me shtojcat – për të zgjidhur shpejt këtë, përpiquni të çaktivizoni, pastaj riaktivizoni përsëri pluginët tuaj.
 • Problemet me temat – kjo më së shumti ndodh kur krijuat një uebfaqe të re në WordPress dhe aktivizoni një temë të re. Për ta zgjidhur këtë, përpiquni të regjistroheni në pultin tuaj dhe aktivizoni temën e parazgjedhur të WordPress. Nëse nuk mund të hyni në zonën e administratorit, hyrni në faqen tuaj duke përdorur FTP dhe kërkoni / përmbajtje / tema / dosje. Pastaj riemëroni dosjen e temës aktive.
 • Mungon ose riemërohet direktoria e temave – Një gabim i përparësisë “Drejtoria e temave” {Emri i temës “nuk ekziston.” tregon. Hyni në pultin e WordPress-it tuaj, ndërroni temat, riemëroni drejtorinë tuaj ose ndryshoni të dhënat e “temës” dhe “fletës së stilit” në wp_options.

Ne diskutuam WSOD në detaje në këtë post.

5. Gabim në vendosjen e një lidhje me bazën e të dhënave

Nëse ky gabim shfaqet në faqen tuaj, mund të ketë një problem me lidhjen në bazën e të dhënave tuaja, e cila mund të shkaktohet nga sa vijon:

 • Informacion i pasaktë wp-config.php – Sigurohuni që detajet e mëposhtme janë të sakta:
  • Emri i bazës së të dhënave
  • emri i përdoruesit të bazës së të dhënave
  • fjalëkalimin e bazës së të dhënave
  • pritës i bazës së të dhënave

Nëse jeni të sigurt se këto detaje janë të sakta, përpiquni të rivendosni fjalëkalimin tuaj MySQL me dorë

 • Problemi me hostin tuaj në internet – Kontaktoni hostin tuaj në internet pasi çështja mund të jetë një server poshtë ose një çështje hapësire e bazës së të dhënave.
 • Uebfaqe e hackuar – Provoni të përdorni Sucuri për të skanuar faqen tuaj, sigurohuni që të keni krijuar plugins në vend, të cilat skanojnë faqen tuaj të internetit pa e ngadalësuar atë dhe mund ta rregullojnë atë vetëm në një minutë.

6. Azhurnimi automatik i WordPress-it dështoi

Ndonjëherë një Azhurnim Auto dështuar i WordPress shfaqet si:

 • Ekran i zbrazët i bardhë pa asnjë informacion
 • Paralajmërimi i dështuar i azhurnimit
 • Një mesazh gabimi PHP

Për të rregulluar këto çështje, azhurnoni faqen tuaj të WordPress me dorë ose rifitoni kopjen rezervë të faqeve të mëparshme.

7. Gabim në kohën e lidhjes

Ky lloj gabimi ndodh kryesisht sepse faqja juaj e internetit po mbaron memorjen, ose po përpiqet të hyjë më shumë sesa mund të trajtojë serveri juaj.

Më poshtë janë disa ide të rregullta të shpejta që mund të përdorni për të zgjidhur këtë gabim:

 • Duke kërkuar nga ofruesi juaj i hostit të rrisë kufirin tuaj të kujtesës ose të shtoni këtë kod në skedarin tuaj wp-config.php

  përcaktojnë ( ‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64 milion’);

 • Rritni kohën maksimale të ekzekutimit në skedarin tuaj php.ini

8. Mbërthyer “Mënyra e Mirëmbajtjes” Pas Përditësimit

Do ta njihni me lehtësi këtë gabim pasi mesazhi “Mënyra e Mirëmbajtjes” do të shfaqet në faqen tuaj të internetit. Për ta rregulluar këtë menjëherë, fshini skedarin e mirëmbajtjes në drejtorinë tuaj të instalimit të faqes WordPress dhe rifreskoni faqen tuaj të internetit.

9. Gabim sintaksor

Gabimi në sintaksë ndodh kur po shtoni disa kode në WordPress tuaj dhe mund të keni humbur diçka ose të keni futur diçka që nuk përputhet me ato të mëparshme në fuqi.

Për të rregulluar këtë çështje, duhet të rishikoni përsëri kodet e shkruara dhe të korrigjoni sintaksën problematike. Shumica e kohës, kllapat ose personazhet që mungojnë janë fajtorët e zakonshëm.

10. Mbyllja nga Administratori i WordPress (wp-admin)

Arsyet e zakonshme pse ju janë të mbyllur jashtë zonës WordPress admin:

1. Fjalëkalim i pasaktë

Nëse e keni harruar fjalëkalimin tuaj ose faqja juaj e internetit është hackuar, mund të përpiqeni të rivendosni fjalëkalimin tuaj nga phpMyAdmin. Për të filluar, shkoni në pultin tuaj cPanel dhe klikoni në ikonën phpMyAdmin nën bazën e të dhënave. Pasi të fillojë, zgjidhni bazën e të dhënave tuaj WordPress.

PhpMyAdmin-edit-user

Shikoni tabelën e etiketuar si “pref prefix-tabela us _users” (d.m.th. wp_users) dhe klikoni “Shfletoni”. Ndryshoni emrin e përdoruesit për të cilin dëshironi të ndryshoni fjalëkalimin dhe ndryshoni vlerën nën user_pass dhe zëvendësoni me fjalëkalimin tuaj të ri.

Nën kolonën e funksionit, zgjidhni MD5 nga menyja dropdown. Kjo siguron që fjalëkalimi juaj të jetë i koduar me hash MD5 kur ruhet në bazën e të dhënave.

2. privilegjet e humbura të administratorit

Nëse faqja juaj e internetit është hakuar, ju mund të jeni në gjendje të hyni në zonën e administratorit, por nuk do të jeni në gjendje të bëni ndryshime në temat ose shtojcat. Kjo do të thotë që leja juaj është modifikuar.

Për të rregulluar këtë, mund të shtoni një përdorues të ri admin në bazën e të dhënave tuaja përmes MySQL. Thjesht shkoni te pulti juaj cPanel dhe azhurnoni tabelën wp_users.

Klikoni në “Fut” për të krijuar një llogari të re dhe shtoni sa vijon:

 • ID: çdo numër
 • user_login: emri i ri i përdoruesit
 • user_pass: fjalëkalim i ri. Sigurohuni që të zgjidhni MD5 në menunë e funksioneve.
 • user_nicename: pseudonimi
 • USER_EMAIL: email që doni të lidheni me këtë llogari
 • user_url: URL e faqes suaj të internetit
 • user_registered: data / ora për kur është regjistruar ky përdorues
 • user_status: Vendosur në 0.
 • DISPLAY_NAME: emrin që dëshironi të shfaqni për këtë përdorues në faqe

Pasi të keni mbaruar, klikoni “Shko” dhe pastaj azhurnoni tabelën wp_usermeta me detajet e mëposhtme:

 • unmeta_id: kjo është gjeneruar automatikisht
 • user_id: id ke shtuar me heret
 • meta_key: wp_ aftësitë.
 • meta_value: Insert kjo: a: 1 {s: 13: “administrator”; s: 1: “1”;}

Vendosni një rresht tjetër me detajet e mëposhtme:

 • unmeta_id: Kjo është auto-generated
 • user_id: id ke shtuar me heret
 • meta_key: wp_user_level
 • meta_value: 10.

Kjo është ajo dhe kliko “Go”. Tani mund të përdorni emrin e përdoruesit të shtuar rishtas si hyrjen tuaj për të wp-admin.

3. Gabime PHP (gabime sintaksore)

Kjo zakonisht ndodh kur një kod i keq nga një uebfaqe tjetër kopjohej dhe ngjitej në faqen tënde. Ju mund ta rregulloni këtë duke hyrë në programin FTP, duke hequr kodin që keni shtuar, zakonisht në skedarin e funksioneve.php, dhe pastaj të ri-ngarkoni skedarin.

Shkaqe të tjera të bllokimit përfshijnë:

 • Një shtojcë e instaluar ose një kod që përpiqet të bëjë ndryshime në seksionin tuaj të administratorit
 • Gabimet në krijimin e lidhjes me bazën e të dhënave
 • Ekrani i bardhë i vdekjes

11. WordPress

Gabimet në përmbajtjen e shiritit anësor

Disa çështje të mundshme pse ndodhin këto gabime dhe ide për të zgjidhur këtë:

 • Kodi HTML është i pavlefshëm – kjo zakonisht ndodh kur zhvilluesi i faqes në internet harron të mbyllë
  tag me
  Për ta kontrolluar këtë, mund ta kopjoni kodin në një program kontrollues të vlefshmërisë HTML për të ditur se cili kod HTML ka nevojë për rregullim.
 • Tema është korruptuar – nëse zbuloni se të gjitha kodet tuaja janë futur saktë, tema juaj mund të jetë problemi. Update temë në një version të ri, nëse në dispozicion ose reinstall versionin e fundit të temës.
 • Gjerësia ose raporti i papërshtatshëm – sigurohuni që të gjitha kufijtë tuaj përputhen me madhësinë me njëra-tjetrën.
 • Pronë float – Sigurohuni që noton: majtas dhe noton: drejt shtohet në elementët e duhur. CSS e pasaktë do të prishë shfaqjen e faqes tuaj të internetit.
 • Skedari i thyer i stilit.css – punësimi i një programuesi ia vlen nëse jeni një jo-teknik

përfundim

Ownerdo pronar i faqes në internet duhet të jetë i vetëdijshëm për çështjet më të zakonshme me të cilat mund të hasni një faqe në internet WordPress. Ju gjithashtu duhet të keni kujdes edhe për zgjidhjen e thjeshtë të problemeve për të shmangur joproduktive që mund t’ju bëjnë të humbni vizitorët ose fitimet..

Një ekip i rregullimit të problemeve gjatë thirrjes ose ekipi i mirëmbajtjes së faqes në internet mund të jetë rruga më e mirë nëse ndodh diçka e papritur në faqen tuaj të internetit që është jashtë kontrollit tuaj. Gjithashtu, sigurohuni që të gjitha kodet e faqes suaj të internetit të jenë të siguruara dhe të koduara siç duhet për të mos u hakuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map