Schema Pro-zelfstudie: Rich Snippets weergeven in WordPress

Het aanvullen van rich snippets en schema-opmaak in uw WordPress-website geeft die “extra persoonlijkheid” weer waardoor deze opvalt op pagina’s met zoekresultaten van Google-zoekmachines (SERP’s). U heeft mogelijk Google-resultaten gezien met beoordelingssterren, prijzen, productspecificaties of receptinformatie. Deze handige visuele aanwijzingen in Google vergroten vaak uw kansen om erop te worden geklikt, waardoor uw pagina verbeterde bezoekers- en conversieratio’s bereikt.


Jammer, anderen vinden het verwarrend om rich snippets toe te voegen, maar de waarheid is dat het gemakkelijk te gebruiken is. Vooral als u de juiste tool gebruikt, kunt u de voordelen van het presenteren van ‘rijke resultaten’ maximaliseren.

Wat zijn Rich Snippets en Schema Markup?

Rich snippets en schema-opmaak hebben hetzelfde concept, maar ze hebben totaal verschillende rollen. Ook wel bekend als ‘rijke resultaten’. Dit zijn gestructureerde gegevens die aan de HTML van een pagina kunnen worden toegevoegd om webcrawlers en Google te helpen uw inhoud beter te begrijpen. Het is ook cruciaal als u wilt dat uw site zichtbaar is met zoekfuncties.

Rich snippets

Weet je nog dat wanneer je op Google zoekt en sommige links sterbeoordelingen tonen? Dat is een van de voorbeelden van een rich snippet.

UOm betere resultaten te bieden, stellen rich snippets de gebruikers in staat om gemakkelijk de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Wanneer uw website wordt weergegeven in zoekmachines zoals Google en rich snippets worden toegevoegd, kan Google extra informatie over het daadwerkelijke resultaat weergeven.

Je moet ook begrijpen dat het toevoegen van rich snippets aan je website niet automatisch een hogere ranking in zoekmachines betekent. Maar het helpt om uw website te laten opvallen, wat betekent dat het de kans vergroot dat veel kijkers door uw pagina zullen bladeren.

Er zijn veel typen rich snippet die u kunt gebruiken, en dit zijn de meest voorkomende:

Beoordeling – Het geeft een sterbeoordeling weer en wie de beoordeling heeft uitgevoerd. Het kan van een individuele recensent zijn of cumulatieve recensies van gebruikers.

Video – Het kan worden gebruikt om de duur, licentie, productiebedrijf en / of de maker van de video aan te geven.

Recept – Het bevat voedingsinformatie zoals portiegrootte, calorieën, vetgehalte en meer.

Muziek – Het bevat informatie over muziek, zoals de releasedatum van het album, de lengte, het genre en de producer.

Product – Een van de meest populaire zoekopdrachten zijn producten, vooral als je van e-commerce houdt. IT bevat noodzakelijke informatie over het product, zoals prijs of productafbeelding.

Bedrijf en organisatie – Het bevat eigenschappen die beschikbaar zijn, waaronder bedrijfsnaam, adres (fysiek en URL), telefoonnummer, geolocatie (lengte- en breedtegraad) en logo.

Topverhalen – Dit is het vak ‘Topverhalen’ in de zoekresultaten, maar je kunt dit alleen zien als Google Nieuws de website goedkeurt.

Afgezien van deze, kunt u ook evenementen, vacatures, cursuslijsten, boeken, artikelen en nog veel meer toevoegen. Kortom, rich snippets kunnen u helpen meer klikken te krijgen en uw ranglijst hoger te maken.

Schema Markup

Schema-opmaak is een van de redenen waarom Google zulke nuttige resultaten oplevert. Het is een van de nieuwste vormen van optimalisatie en geldt als een van de meest dominante vormen van SEO. Het kan de prestaties van uw website in de SERP’s verbeteren omdat het fungeert als de code achter de schermen waarmee Google rich snippets kan maken.

Schema-opmaak helpt ook bij andere functies voor zoekzichtbaarheid, zoals:

 • SiteLinks – Dit zijn extra links in de zoekresultaten als iemand naar uw website zoekt.
 • Breadcrumbs – In plaats van je onbewerkte URL weer te geven, geeft Google breadcrumbs weer.
 • SiteLinks-zoekvak – Hiermee kunnen mensen uw website doorzoeken vanaf de pagina met zoekresultaten van Google zelf.

Bovendien kunt u uw SEO-prestaties verder verbeteren als u schema combineert met de beste WordPress SEO-tools in 2019.

Schema-opmaak toevoegen aan uw WordPress-website

Zoals ik eerder heb vermeld, kost het toevoegen van rich snippets en schema-opmaak niet veel tijd, zolang u de juiste tool gebruikt. Nu kunnen sommige plug-ins u daarbij helpen, maar ik kan zeggen dat Schema Pro de beste is waarop u kunt vertrouwen.

Wat het een geweldige plug-in maakt om uw schema-opmaak te automatiseren?

 • Gebruiksvriendelijke interface, dus het werkt geweldig, zelfs als je geen techneut bent
 • Hiermee kunt u bestaande inhoud toewijzen en code aan gegevensvelden toevoegen
 • Werkt achter de schermen en gebruikt het door Google aanbevolen JSON-LD-formaat bij het toevoegen van schema
 • Maak slechts één keer schema-opmaak en Schema Pro voegt de codes automatisch toe aan andere relevante berichten en pagina’s.

Schema Pro kost $ 79 per jaar of $ 249 voor levenslange toegang. Als je een bureau bent, kun je het krijgen voor $ 249 per jaar of $ 699 voor levenslange toegang.

Bezoek Schema Pro

Schema Pro installeren en configureren

Dus, nadat je de Schema Pro-plug-in hebt gedownload, ga je naar je WordPress-dashboard en klik je op Nieuw toevoegen in het menu Plug-ins. Upload het zip-bestand van de Schema Pro-plug-in, installeer en activeer. Als je problemen hebt met het installeren van plug-ins, lees dan onze uitgebreide WordPress-gids voor probleemoplossing.

Schema Pro-configuratie

Ga naar het menu Instellingen en je zult Schema Pro vinden.

Op het tabblad Configuratie vindt u de knop Start installatiewizard, waar u de basisinformatie van uw website kunt configureren.

Klik op de knop Start om te beginnen met instellen.

Selecteer uw logo en definieer of uw website een bedrijf of een individu vertegenwoordigt. Klik vervolgens op Volgende.

Koppel je social media profielen aan je website. Klik volgende.

Configureer instellingen voor breadcrumbs, SiteLinks, SiteLinks Search Box en op welke pagina u het schema wilt toepassen. Ik raad aan om alle functies in te schakelen. Klik volgende.’

De opzet is alsof je naar een picknick gaat, toch? Maar als je in de war bent, kun je op het vraagteken [?] Pictogram klikken voor wat meer instructies.

En nu is het tijd om je schema toe te voegen.

Schema Pro ondersteunt 13 belangrijke schematypen en voegt er steeds meer toe. De schema-informatie die u kunt toevoegen, hangt af van het soort schema dat u selecteert. Als u bijvoorbeeld kiest voor een type Receptschema, kunt u calorieën, bereidingstijd, kooktijd, categorie, receptopbrengst, enz. Toevoegen..

Als u een type schema voor vacatureplaatsing kiest, kunt u titel, datum geplaatst, type dienstverband, adres, salaris en andere gerelateerde informatie toevoegen.

De meeste bloggers zouden waarschijnlijk ook kunnen profiteren van het gebruik van het artikelschematype.

Een nieuw schema maken

Als het de eerste keer is dat u een schema maakt, kunt u klikken op de knop Eerste schema maken of naar Schema Pro gaan onder Instellingenmenu. Klik op het tabblad Schema’s op Nieuw toevoegen.

Kies een schematype. Klik vervolgens op Volgende.

Selecteer welke inhoud u het schematype wilt toepassen. U kunt ook EN- en OF-regels toevoegen. Klik volgende.

En je bent klaar!

Zoals ik al zei, hangt de informatie die u kunt toevoegen af ​​van het schematype dat u kiest. Dus op het volgende scherm vind je alle gerelateerde informatie ermee en Schema Pro zal deze informatie automatisch toewijzen aan de informatie van je WordPress-website.

In ons voorbeeld is het schematype artikel. Schema Pro wijst dus de auteursnaam toe als de WordPress-auteursnaam en de gepubliceerde datum als de WordPress-publicatiedatum.

Als u dingen handmatig wilt aanpassen, kunt u dit doen door aangepaste velden te gebruiken en de informatie in kaart te brengen met schema-opmaak. U kunt die informatie vervolgens selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Nieuw aangepast veld

Over aangepaste velden gesproken, er zijn gevallen waarin Schema Pro de benodigde informatie niet kan vinden die moet worden toegewezen met schema-opmaak. In het artikelschematype zijn er bijvoorbeeld schema- en beoordelingsaantallen, maar deze gegevens zijn standaard niet beschikbaar in uw WordPress-bericht of pagina.

Wat Schema Pro doet, is dat het nieuwe aangepaste velden onder de WordPress-editor toevoegt, zodat je ze kunt invullen, wat optioneel is, maar.

Verschillende schematypen toevoegen aan een specifieke pagina of post

Als u een meer specifieke inhoud schrijft, zoals een productrecensie (niet alleen een algemeen artikel), wilt u misschien het type Schemareview gebruiken. U kunt eenvoudig teruggaan naar de installatiewizard van Schema Pro en het type Schemareview toevoegen.

Het punt hier is dat in plaats van het in alle berichten in te schakelen, je het kunt inschakelen voor specifieke pagina’s / berichten / archieven, enz. Je kunt het toestaan ​​aan een specifiek bericht door te zoeken op de berichtnaam en handmatig nieuwe berichten toe te voegen in de toekomst of naar een specifieke tag of categorie. U kunt bijvoorbeeld een “Review” -tag of -categorie toevoegen waarop het type Review-schema kan worden toegepast.

Dus als u een bericht maakt en de tag of categorie ervan instelt als “Review”, zal de Schema Pro-sectie onder de WordPress-editor het type Review-schema weergeven.

Hoe u een tool voor gestructureerde gegevenstests kunt gebruiken om uw schema-opmaak te testen

Na het instellen en alle configuratie, moet je ervoor zorgen dat al je inspanningen zo goed werken als we willen. Het testen lijkt misschien moeilijk, maar Google biedt zijn beste toolkit om te controleren op afwerking. Het heet een Tool voor gestructureerde gegevenstests.

Deze tool controleert en detecteert of de Schema Markup aanwezig is op uw website en het helpt u te controleren of er een fout is gevonden bij de configuratie van uw schema Markup.

Ga gewoon naar de tool en voer de URL van uw inhoud in. Klik op de knop Test uitvoeren en Google zal kijken of er schema-opmaak is.

Zodra Google merkt dat u uw schema-opmaak op zijn plaats heeft, betekent dit dat u helemaal klaar bent, aangezien Google alles heeft wat nodig is om rich snippets voor uw website te produceren.

Conclusie

Het toevoegen van rich snippets en schema-opmaak op uw WordPress-website lijkt misschien een beetje lastig. Als je een niet-techneut bent, lijkt het in eerste instantie misschien ontmoedigend. Maar het kan bijna moeiteloos zijn als u de juiste plug-in gebruikt om u hiermee te helpen.

Schema Pro-plug-in is zeer gebruiksvriendelijk en een van de beste tools die ik ben tegengekomen als het gaat om het toevoegen van rich snippets en schema-opmaak op de automatische piloot. Het werkt op 99% van de dingen die je nodig hebt voor een verbeterde gebruikerservaring. Configureer gewoon een paar instellingen en voeg handmatig wat informatie toe over de aangepaste velden en u bent klaar om te gaan. Bovendien kunt u het combineren met een voortgangsbalk voor lezen voor een betere betrokkenheid.

Dus als u uw website wilt laten opvallen op de pagina met zoekresultaten en uw klikfrequenties wilt verhogen, dan kunt u de voordelen omarmen van rich snippets en schema-markeringen.

Schema Pro

Met Schema Pro kunt u een schema aan uw website toevoegen waarmee zoekmachines uw website en inhoud beter kunnen begrijpen.

Belangrijkste Schema Pro-functies:

 • Voeg efficiënt schema toe via regels
 • Gebruik gegevens in aangepaste velden

Schema Pro is een geweldige optie om Schema toe te voegen aan uw WordPress-website.

De grotere vraag is of je er meer van profiteert dan wat je SEO-plug-in al biedt.

Yoast en RankMath, de 2 meest gebruikte SEO-plug-ins voor WordPress, bieden beide veel van dezelfde functionaliteit die Schema Pro biedt. Dit was niet het geval toen Schema Pro voor het eerst werd uitgebracht, maar tegenwoordig kan aan veel van uw schema-behoeften worden voldaan met wat u al heeft.

Bekijk Schema Pro

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map