Kuinka korjata WordPress-ongelmat itse

Oletko koskaan työskennellyt WordPress-sivustossasi innostuneena muuttaaksesi jotain ja BOOM, sinulla on outo ongelma, joka estää sinua pääsemästä työhösi? Niin turhauttavaa, eikö niin? Tässä viestissä aion näyttää sinulle, kuinka WordPress-ohjelmiston vianmääritys ja korjaaminen tehdään, jotta voit korjata nämä ongelmat. Ainakin pystyt minimoimaan ulkoisen tuen, jota tarvitset teema- tai laajennuskehittäjältä.


Ensimmäinen ajatuksesi saattaa olla,

AKH! Se on minun teema- tai sivunrakentaja!

Ehkä niin, ehkä ei. Mennään tämän alareunaan.

Tässä on testisivusto, jossa jotain ei mennyt suunnitellusti. Oletetaan, että olette kaikki innostuneita muokkaamaan uutta kotisivusi. Olet asentanut mukavan teeman, tässä tapauksessa Astra, sekä suuren sivunmuodostajan, kuten Elementorin, ja joitain laajennuksia. Siirryt etusivullesi odottamalla napsauttamalla ”Muokkaa Elementorilla” -valikkovälilehteä, mutta…

BAM! Järjestelmänvalvojan palkki on kokonaan mennyt!

Joten olet todennäköisesti yleensä mennyt kojelautaan ja napsauttamalla sivuja. Sitten näet sen luettelossa ja napsautat ”Muokkaa Elementorilla”. Mutta sitten kun yrität, saat tämän virhesanoman! hitto.

Olet todennäköisesti ajatellut, darn tuo Elementor. Sen on oltava ongelma. Saanen kertoa teille, että sivusi rakentaja on todella harvoin ongelma.

Lepo on helppoa, siirrymme vianmääritystekniikoiden läpi päästäksesi ongelmasi pohjalle, tai ainakin vie sinut paljon lähempänä ratkaisua, ennen kuin otat teema- tai sivurakennuskehittäjät mukaan.

Normaalisti otat todennäköisesti yhteyttä teema- tai laajennuskehittäjään. He pyytävät sinulta valtakirjaa päästäksesi verkkosivustollesi. Sitten heillä kuluu muutama päivä ja huolellisesti käydään läpi kaikki laajennuksesi, poistamalla ne yksitellen käytöstä ja aktivoimalla ne uudelleen yrittääkseen selvittää ongelman. He yrittävät myös vaihtaa teemoja nähdäksesi, onko se teema.

Kuinka tehdä oma vianetsintä tehokkaammin kuin odottaa teknistä tukea:

Vaihe 1: Tee varmuuskopio sivustostasi!

On erittäin tärkeää olla turvallinen ja tehdä varmuuskopio sivustoltasi ennen kuin aloitat tämän vianetsintäyrityksen. Tässä on linkki, kuinka voit helposti tehdä varmuuskopion sivustoosi. KLIKKAA TÄSTÄ.

Vaihe 2: Luo vaiheittainen / kloonisivusto, jonka kanssa työskennellä.

Et halua tehdä näitä muutoksia live-sivustollesi. Tarkista, tarjoaako verkkoisäntäsi pakettiisi sisältyviä lavasivustoja. Jos näin on, luo sivusto isännän hallintapaneelin tai CPanelin kautta. (Katso isäntäsi ohjekanavia, jos et tiedä kuinka määrittää sen isännän kautta.)

Jos sinulla ei ole lavastuksia suunnitelmassasi, tämä on helppo tapa asettaa lavastesivusto omalle. VAIHTO-SIVuston ASENTAMINEN.

Tämän avulla voit tehdä kaikki muutokset erillisellä kloonisivustolla, jos jokin menee pieleen, et häiritse live-sivustoasi!

Vaihe 3: Vaihda sivuston teema.

Mene kojelaudan vasemmalle sivupalkille ja napsauta Ulkonäkö – Teemat. Kun olet siellä, näet aktiivisen teemasi vasemmalla. Näet todennäköisesti joitain muita oletusteemoja. Valitse uusin niistä. Jos et näe niitä, lisää vain teema napsauttamalla ja valitsemalla mikä tahansa teema, mieluiten WordPress-oletusteema.

Mene eteenpäin ja aktivoi eri teema. Siirry sitten sivustosi ongelmasivulle. Sen pitäisi näyttää aivan erilaiselta uuden teeman kanssa. Onko ongelmasi edelleen olemassa? Esimerkissämme asia on edelleen olemassa. Yritä sitten navigoida sivulle kojetaulun kautta ja napsauta ”Muokkaa Elementorilla”. Onko kysymys edelleen olemassa? Esimerkissämme se on.

Joten mitä olemme täällä tehokkaasti tehneet, aihe poistetaan mahdolliseksi syyksi. Koska se ei ole teema, palaa teemaisiisi ”Ulkonäkö – teemat” -kohtaan ja aktivoi valitsemasi teema uudelleen. Jos siirryt käyttöliittymään ja päivität, vanha teema on jälleen aktiivinen ja ongelma on edelleen olemassa.

Vaihe 4: Asenna ja suorita Plugin Detective -laajennus.

Normaalisti siirrymme plugineihin ja poistamme ne kaikki käytöstä nähdäksemmeko ongelma poistuu (ja yleensä se tapahtuu). Sitten meidän on ikävä kyllä ​​uudelleenaktivoitava jokainen laajennus yksi kerrallaan ja testattava ongelma. Plugin Detective -sovelluksella se automatisoi tämän sinulle ja säästää TON aikaa.

Asenna se siirtymällä kohtaan ”Plugins – Add New” ja etsi plugin hakupalkista. Sen pitäisi ilmestyä ylhäältä. Mene eteenpäin ja napsauta Asenna ja napsauta sitten Aktivoi. Sinut ohjataan sivustosi laajennussivulle. Katso ylävalikkopalkkia ja huomaat uuden vaihtoehdon, jonka otsikko on ”Vianmääritys”. Tavallisesti selaat vain ongelmasivulle ja napsautat ”Vianetsintä” ylös valikkopalkissa. Tässä esimerkissä meillä ei ole valikkopalkkia, joten napsautamme vain Vianmääritys -kohtaa
sivuston takaosa kojelaudan valikkopalkissa.

Se tuo esiin tämän suloisen etsivärobotin. Avaa uusi tapaus napsauttamalla sen kohtaa. Sitten ilmestyy kysymys, joka kysyy meiltä, ​​olemmeko paikalla, jossa ongelma esiintyy. Esimerkissämme emme ole vielä paikalla. Siellä ikkunassa napsautamme vain Näytä sivusto. Se vie meidät kotisivulle ja kysyy, onko tässä ongelma. Napsauta kyllä. (Tai selaa missä tahansa ongelmasi ja napsauta kyllä ​​siellä).

Sitten se tuo sivun, joka kysyy mitä luetelluista laajennuksista tarvitaan sivustosi toimimiseen. Napsauta sivunmuodostaja-laajennusta, tässä esimerkissä napsautamme Elementoria ja sitten ”Olen valmis”.

Sen jälkeen näyttöön tulee näyttö aktiivisen tutkinnan kanssa. Se käy läpi prosessin, jonka avulla voit poistaa kaikki laajennukset käytöstä ja aktivoida ne yksitellen uudelleen ja näyttää ongelman paikan nähdäksesi, onko se korjattu. Mene eteenpäin ja napsauta ”Aloita kuulustelu”.

Se näyttää kuvan sivustostasi ja kysyy, onko ongelma korjattu. Esimerkissämme näemme järjestelmänvalvojan palkin uudelleen, joten napsautamme painiketta, joka sanoo “Kyllä, se on korjattu”. Sitten sinun on napsautettava ”Aloita kuulustelu” uudelleen. Se vie sinut takaisin ongelmasivulle ja kysyy uudelleen, onko se korjattu. Jatka napsauttamalla, että se on kiinteä, kun se on korjattu, ja jatka napsauttamalla aloittaaksesi kyselyn joka kerta. Lopulta löydät sellaisen, jossa se ei ole kiinteä. Mene eteenpäin ja napsauta Ei, se on silti rikki.

Syyllinen löydetty!

?

Jatka tätä prosessia, kunnes se tulee näyttöön, jossa sanotaan löytäneen syyllinen. Esimerkissämme se oli ODT-suhteellisten URL-osoitteiden laajennus. Näet pienen söpön botin, jossa on kuva. Napsauta painiketta, niin se poistaa käytöstä laajennuksen puolestasi. Napsauta sitten painiketta palataksesi kojelautaan.

Mitä Plugin Detective teki, oli käydä läpi muutama plugin kerrallaan ja aktivoida ne uudelleen. Se seurasi kehitystä, joten sinun ei tarvinnut säästää säästää tonneja päänsärkyjä! Tämä nopea ja helppo tapa tehdä vianmääritys antaa sinulle heti tietää, että se ei ollut oikein sivusi rakentaja tai teema, kuten luulit.

Siirrytään takaisin ongelmasivulle ja tarkista vielä kerran, että ongelma on poistunut. Esimerkissämme siirrymme kotisivulle ja napsautamme uudelleen. Matala ja katso, admin-palkki on palannut! Joten sitten napsautamme vain valikkopalkissa ”Muokkaa Elementorilla”. Yay, se antaa meidän päästä taas Elementoriin.

Nyt siirrymme vain sivuston Plugins-osioon siirtymällä hallintapaneeliin ja napsauttamalla Plugins vasemmalla sivupalkissa. Laajennusten luettelosta näet, että ongelmasi laajennus, tapauksessamme ODT-suhteelliset URL-osoitteet on deaktivoitu.

Vaihe 5: Poista ongelmalaajennus käytöstä LIVE-sivustossasi.

Nyt siirrymme vain aktiiviselle tai live-sivustolle ja poistamme ongelman laajennuksen käytöstä. Siirry vain hallintapaneelin plugins-välilehteen ja poista se käytöstä napsauttamalla tätä ongelmalisäketta.

Voila! Ongelma ratkaistu!!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map