Sådan gør du dit WordPress-websted tilgængeligt

Webstedsejere lægger ofte for meget vægt på brugergrænseflade (UI) / brugeroplevelse (UX) design eller søgemaskineoptimering (SEO), at de næsten mister synet med at give brugerne topnotch-adgang til deres websteder. Bag deres fraværende beskæftigelse med andre ting, skal tilgængelighed på websteder være det overvejende, før de tager sig af SEO eller foredler UX.


At have et tilgængeligt websted tiltrækker de fleste seere. Hvis dit websted er let at bruge og brugervenligt, vil det helt sikkert øge antallet af dine besøgende på websitet.

Hvad er WordPress-tilgængelighed?

WordPress-tilgængelighed er en metode til at opbygge dit websted, der er brugervenligt, især for de internetbrugere med handicap, der for det meste er afhængige af hjælpeteknologier. Overvejende er det mennesker med høre- og synsnedsættelser og ældre. Overvej også de brugere, der har langsom eller begrænset adgang til Internettet, og dem, der har enheder på lille skærm.

Hvorfor er tilgængelighed vigtig?

Hjemmesidets tilgængelighed er mest vigtig, da mere end halvdelen af ​​befolkningen i dag i høj grad afhænger af internettet. Desuden er 54% af mennesker med handicap i USA hyppige brugere, så at have et tilgængeligt websted kan være meget nyttigt for dem. Hvis dit websted ikke er let tilgængeligt, kan det føre til juridiske spørgsmål.

Andre grunde til, at tilgængeligt websted betyder noget:

1. At have et tilgængeligt websted (dog med nogle undtagelser) er en grundlæggende menneskerettighed

Den første ting du skal huske på, når du opretter et WordPress-websted, er at gøre det tilgængeligt som muligt, da det ifølge FN-konventionen om rettigheder for personer med handicap er en af ​​de grundlæggende menneskerettigheder.

2. Et tilgængeligt websted besøges oftere af brugere

En anden god ting ved at have et tilgængeligt websted er, at det giver flere besøgende mulighed for at navigere og få adgang til dit websted. Når besøgende kan lide tilgængeligheden af ​​din side, vil de anbefale den sammen med andre, og det vil få dig flere besøgende og mere sandsynligt konvertere dem til kunder.

3. Et tilgængeligt websted kan have en højere SEO-ranking

Et tilgængeligt websted er mere synligt for søgemaskinen, især når det har links, billeder, formularer, der er korrekt mærket. Det vil gavne dig, da det vil gøre din placering højere.

Sådan gør du dit WordPress-websted tilgængeligt

WordPress tilskynder til at lave brugervenlige websteder. Det understøtter navigationslink, der giver brugerne mulighed for at hoppe til hovedmenubjælken og søgefeltet eller direkte gå til hovedindholdet. Vi har angav grundene til, at WordPress er den bedste webstedsbygger, og let at gøre det tilgængeligt er astounding.

Med udgivelsen af ​​retningslinjerne for WordPress-tilgængelighed i marts 2016 er WordPress-dashboardet blevet mere tilgængeligt med forbedringer som:

 • Forskellige tastaturgenveje til redigering og formatering af indhold
 • Tilgængelighedsklare temaer, der er tilgængelige ved enhver installation af WordPress
 • Temakundeforbedringer samt forbedringer i mediebiblioteket

Så hvad er den bedste måde at gøre dit WordPress-websted tilgængeligt på? Brug et tema, der er klar til tilgængelighed.

Men hvis dit nuværende tema ikke følger retningslinjerne for tilgængelighed, er der måder, du kan gøre for at sikre dig, at dit websted er meget brugervenligt for enhver.

1. Installer et tilgængelighedsstopin

Det WP-tilgængeligheds-plugin har en femstjernet bedømmelse og bruges af mere end 20.000 brugere.

Blandt tilgængelighedsfunktionerne, der tilføjes af dette plugin, er:

 • Aktivér spring over spring
 • Tilføj springlink med brugerdefinerede mål
 • Tilføj et sprog- og tekstretningsattributter til din HTML-attribut
 • Føj en kontur til tastaturets fokustilstand for fokuserbare elementer
 • Tilføj en værktøjslinje, der skifter mellem visning med høj kontrast, stor udskrivning og desatureret (gråtoner) af dit tema
 • Føj en lang beskrivelse til et billede
 • Håndhævelse af alt attributter på billeder

Der er også problemer med tilgængelighed, der løses af WP Accessibility Plugin, og disse inkluderer:

 • Fjernelse af målattributten fra links
 • Tilføjelse af etiketter til standard WordPress-formularfelter, hvis der mangler
 • Tilføjelse af posttitler til et standard “læs mere” -link
 • Stripping af titelattributter fra billeder indsat i indholdet

Hvis du vil have et tilgængeligt websted, er det nødvendigt at bruge dette plugin. Det giver dig mulighed for at sikre, at du ikke springer noget over for at gøre dit websted tilgængeligt for seerne. Plus, dette plugin er det nemmeste, da du ikke behøver at ændre dit tema længere.

2. Forbedre dit websteds farvekombinationer

En anden ting, du skal gøre for at gøre dit websted tilgængeligt, er at forbedre farvekontrasten. At blande de rigtige farver på din side hjælper seere med synshandicap at se mere af indholdet.

Sørg for, at du minimerer brug af lysegrå tekster, lette tekster til de lyse baggrunde, da det gør mindre visuelt. Prøv i stedet at bruge darks tekster på en lys baggrund.

3. Føj ALT-tags til alle dine billeder

Tilføjelse af Alt-tekst til dine billeder hjælper dig med at forbedre din SEO. Derudover vil tilføjelse af Alt-tekst ved siden af ​​billeder hjælpe de seere, der har svært ved at analysere billedet, stole på beskrivelsen.

Du kan nemt tilføje alt-tekst, når du uploader fra mediebiblioteket. Du kan også bruge SEO Optimeret billeder plugin at indsætte SEO-venlig alt og titelattributter til de billeder, du vil uploade på dit websted. Eller du kan bruge ther en liste over alternative plugins til optimerede billeder og indhold.

4. Brug overskrifter til at gøre dit indhold systematiseret

Tilføjelse af overskrifter på dit websted er den bedste måde at organisere indholdet på dit websted systematisk. Det vil hjælpe dine seere med at forstå mere rækkefølgen af ​​indholdet på dit WordPress-websted.

5. Lav dine links og menu-tastaturvenlige

Nogle webstedsvisere stoler på at bruge deres tastatur til at navigere på et sted. Når du udvikler dit websted, skal du sikre dig, at dine menupunkter er tastaturvenlige for at hjælpe seerne med et handicap ved at bruge musen til at få adgang til dit websted.

6. Mærk dine formularfelter korrekt

Sørg for, at dit formularfelt er korrekt placeret uden for de faktiske felter. Nogle af brugerne har ikke adgang til teksterne, når formfeltet er inde i hovedindholdet.

7. Føj udskrifter og lukkede billedtekster til dine videoer og podcasts

Hvis du vil tilføje videoer og podcasts til dit websted, er det at uploade transkriptioner et must. Dette er for at gøre det muligt for seere med hørehandicap at kunne fortolke videoindholdet ved at læse de udskrifter, du tilføjede.

Sådan testes dit websteds tilgængelighed

Så du er færdig med at gøre de trin, som jeg har nævnt. Den næste ting, du skal gøre, er at teste det, hvis det virkelig er et brugervenligt websted.

Da der er mange værktøjer, der kan hjælpe dig med at kontrollere, om dit websted allerede opfylder tilgængelighedsstandarderne, kan du også bruge Google Chrome-udvidelsen kaldet WAVE-evalueringsværktøj.

WAVE-værktøjet hjælper dig med at bestemme, hvilke poster der skal revideres. Ved at sprøjte ikoner til din side med værktøjet vil værktøjet pege på det indhold, der skal forbedres, for at opnå et standard tilgængeligt WordPress-websted.

At have et tilgængeligt WordPress-websted giver et væld af fordele. For det første kan det hjælpe dig med at øge din webstedstrafik og forbedre din placering. For det andet vil du være i stand til at tilskynde seere med handicap til at læse din side uden problemer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector