Hvordan gjøre WordPress-nettstedet ditt tilgjengelig

Nettstedseiere legger ofte for mye vekt på brukergrensesnitt (UI) / brukeropplevelse (UX) eller søkemotoroptimalisering (SEO) til at de nesten mister synet på å gi brukere toppnotatilgang til sine nettsteder. Bak deres fraværende opptatthet av andre ting, bør tilgjengeligheten til nettsteder være den viktigste vurderingen før du drar på SEO eller foredler UX.


Å ha et tilgjengelig nettsted tiltrekker seg de fleste seere. Hvis nettstedet ditt er enkelt å bruke og brukervennlig, vil det sikkert øke antall besøkende på nettstedet ditt.

Hva er WordPress tilgjengelighet?

WordPress Accessibility er en metode for å bygge nettstedet ditt som er brukervennlig, spesielt for de Internett-brukere med nedsatt funksjonsevne som stort sett er avhengige av hjelpeteknologier. Overveiende er de mennesker med hørsels- / synsnedsettelser og eldre. Tenk også på brukerne som har treg eller begrenset tilgang til Internett, og de som har små skjermenheter.

Hvorfor er tilgjengelighet viktig?

Tilgjengelighet på nettsteder er viktigst siden mer enn halvparten av befolkningen i dag er veldig avhengig av internett. Dessuten er 54% av mennesker med nedsatt funksjonsevne i USA hyppige brukere, så det å ha et tilgjengelig nettsted kan være veldig nyttig for dem. Hvis nettstedet ditt ikke er lett tilgjengelig, kan det føre til juridiske forhold.

Andre grunner til at tilgjengelig nettsted er viktig:

1. Å ha et tilgjengelig nettsted (med noen unntak, skjønt) er en grunnleggende menneskerettighet

Den første tingen du må huske på når du oppretter et WordPress-nettsted, er å gjøre det tilgjengelig som mulig siden det i henhold til FNs konvensjon om rettigheter for personer med nedsatt funksjonsevne er en av de grunnleggende menneskerettighetene.

2. Et tilgjengelig nettsted besøkes oftere av brukere

En annen god ting med å ha et tilgjengelig nettsted er at det lar flere besøkende navigere og få tilgang til nettstedet ditt. Når den besøkende liker tilgjengeligheten til siden din, vil de anbefale den sammen med andre, og det vil gi deg flere besøkende og sannsynligvis konvertere dem til kunder.

3. Et tilgjengelig nettsted kan ha høyere SEO-rangering

En tilgjengelig webside er mer synlig for søkemotoren, spesielt når den har lenker, bilder, skjemaer som er riktig merket. Det vil være til nytte for deg, da det vil gjøre rangeringene dine høyere.

Hvordan gjøre WordPress-nettstedet ditt tilgjengelig

WordPress oppfordrer til å lage brukervennlige nettsteder. Den støtter navigasjonslenker som lar brukere hoppe til hovedmenylinjen og søkefeltet eller direkte gå til hovedinnholdet. Vi har listet opp grunnene til at WordPress er den beste nettstedbyggeren, og det enkle å gjøre det tilgjengelig er astounding.

Med utgivelsen av retningslinjene for tilgjengelighet av WordPress i mars 2016, har WordPress-oversikten blitt mer tilgjengelig med forbedringer som:

 • Ulike tastatursnarveier for redigering og formatering av innhold
 • Tilgjengelighetsklare temaer som er tilgjengelige med hver installasjon av WordPress
 • Tema kundeforbedringer, samt forbedringer i mediebiblioteket

Så hva er den beste måten å gjøre WordPress-nettstedet ditt tilgjengelig? Bruk et tilgjengelighetsklart tema.

Men hvis det nåværende temaet ikke følger tilgjengelighetsretningslinjene, er det måter du kan gjøre for å sikre at nettstedet ditt er veldig brukervennlig for alle.

1. Installer et tilgjengelighetsplugin

De WP-tilgjengelighetsplugin har en femstjerners rangering og brukes av mer enn 20 000 brukere.

Blant tilgjengelighetsfunksjonene som er lagt til av denne plugin, er:

 • Aktiver hopplenker
 • Legg til hopplenker med brukerdefinerte mål
 • Legg til et språk og tekstretningsattributter til HTML-attributtet
 • Legg til en disposisjon i tastaturets fokustilstand for fokuserbare elementer
 • Legg til en verktøylinje som veksler mellom visninger med høy kontrast, stor skrift og desaturert (gråtoner) av temaet
 • Legg til en lang beskrivelse til et bilde
 • Håndhevelse for alt attributter på bilder

Det er også tilgjengelighetsproblemer som er løst av WP Accessibility Plugin, og disse inkluderer:

 • Fjerne målattributtet fra lenker
 • Legge til etiketter i standard WordPress-skjemafelt hvis det mangler
 • Legge til innleggstitler i en standard “les mer” -kobling
 • Stripping av tittelattributter fra bilder satt inn i innholdet

Hvis du vil ha et tilgjengelig nettsted, er det et must å bruke denne pluginen. Det lar deg sikre at du ikke hopper over noe for å gjøre nettstedet ditt tilgjengelig for seerne. I tillegg er denne pluginen den enkleste siden du ikke trenger å endre temaet lenger.

2. Forbedre nettstedets fargekombinasjoner

En annen ting du må gjøre for å gjøre nettstedet ditt tilgjengelig, er å forbedre fargekontrasten. Å blande de riktige fargene på siden din vil hjelpe seere med synshemming å se mer av innholdet.

Forsikre deg om at du minimerer bruk av lysegrå tekster, lette tekster til den lyse bakgrunnen, da det vil gjøre mindre visuelt. Prøv i stedet å bruke darks-tekster på en lys bakgrunn.

3. Legg til ALT-tagger til alle bildene dine

Å legge til Alt-tekst til bildene dine vil hjelpe deg med å forbedre SEO-en. Bortsett fra det, hvis du legger til Alt-tekst ved siden av bilder, vil det hjelpe seerne som har vanskeligheter med å analysere bildet, stole på beskrivelsen.

Du kan enkelt legge til alt-tekst når du laster opp fra mediebiblioteket. Du kan også bruke SEO Optimalisert bilder-plugin å sette inn SEO-vennlig alt og tittelattributter til bildene du vil laste opp på nettstedet ditt. Eller du kan bruke ther en liste over alternative plugins for optimaliserte bilder og innhold.

4. Bruk overskrifter for å gjøre ditt innhold systematisert

Å legge overskrifter på nettstedet ditt er den beste måten å organisere innholdet på nettstedet ditt systematisk. Det vil hjelpe seerne dine til å forstå mer rekkefølgen av innholdet på WordPress-nettstedet ditt.

5. Lag dine koblinger og menytastaturvennlige

Noen nettlesere stoler på å bruke tastaturet til å navigere på et nettsted. Når du utvikler nettstedet ditt, må du forsikre deg om at menyelementene dine er tastaturvennlige for å hjelpe seerne med en funksjonshemning å bruke musen til å få tilgang til nettstedet ditt.

6. Merk skjemafeltene dine riktig

Forsikre deg om at skjemafeltet ditt er riktig plassert utenfor de faktiske feltene. Noen av brukerne har ikke tilgang til tekstene når skjemafeltet er inne i hovedinnholdet.

7. Legg til avskrifter og lukkede bildetekster til videoene og podcastene dine

Hvis du vil legge til videoer og podcaster på nettstedet ditt, er det å laste opp transkripsjoner et must. Dette for å gjøre det mulig for seere med hørselshemming å tolke videoinnholdet ved å lese avskriftene du la til.

Slik tester du tilgjengeligheten på nettstedet

Så du er ferdig med å gjøre trinnene som jeg har nevnt. Det neste du må gjøre er å teste det om det virkelig er et brukervennlig nettsted.

Siden det er mange verktøy som kan hjelpe deg med å sjekke om nettstedet ditt allerede oppfyller tilgjengelighetsstandardene, kan du også bruke Google Chrome-utvidelsen som heter WAVE Evalueringsverktøy.

WAVE-verktøyet hjelper deg å bestemme hvilke elementer som må revideres. Ved å injisere ikoner på siden din, vil verktøyet peke på innholdet som bør forbedres, for å oppnå et standard tilgjengelig WordPress-nettsted.

Å ha et tilgjengelig WordPress-nettsted gir mange fordeler. For det første kan det hjelpe deg med å øke nettstedstrafikken din og forbedre rangeringen. For det andre vil du kunne oppmuntre seere med nedsatt funksjonsevne til å lese siden din uten problemer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector