Kuinka tehdä WordPress-verkkosivustostasi helppokäyttöinen

Verkkosivuston omistajat painottavat liikaa käyttöliittymän (UI) / käyttäjäkokemuksen (UX) suunnittelua tai hakukoneoptimointia (SEO) niin, että he melkein unohtaa tarjota käyttäjille huipputason pääsyn verkkosivustoilleen. Sivustojen saavutettavuuden tulisi olla ensisijainen näkökohta ennen kuin he ajattelevat muita asioita, verkkosivustojen saavutettavuuden on oltava tärkeätä ennen SEO-sivustoon pääsyä tai UX: n jalostamista.


Saatavilla oleva verkkosivusto houkuttelee eniten katsojia. Jos sivustosi on helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen, se lisää varmasti verkkosivustosi kävijöiden määrää.

Mikä on WordPress-saavutettavuus?

WordPress-saavutettavuus on menetelmä verkkosivustosi rakentamiseksi, joka on käyttäjäystävällinen, erityisesti niille vammaisille Internet-käyttäjille, jotka ovat enimmäkseen riippuvaisia ​​apuvälineistä. Pääasiassa he ovat kuulo- / näkövammaisia ​​ihmisiä ja vanhuksia. Harkitse myös käyttäjiä, joilla on hidas tai rajoitettu pääsy Internetiin, ja käyttäjiä, joilla on pienen näytön laitteita.

Miksi saavutettavuus on tärkeää?

Verkkosivustojen saavutettavuus on tärkein asia, koska nykyään yli puolet väestöstä on vahvasti riippuvaisia ​​internetistä. Lisäksi Yhdysvalloissa 54% vammaisista on usein käyttäjiä, joten pääsy verkkosivustolle voi olla heille erittäin hyödyllistä. Jos sivustosi ei ole helppo käyttää, se saattaa johtaa oikeudellisiin seikkoihin.

Muut syyt siihen, miksi pääsy verkkosivustoon on tärkeä:

1. Esteetön verkkosivusto (tosin joitain poikkeuksia lukuun ottamatta) on ihmisoikeuksien perusoikeus

Ensimmäinen asia, joka sinun on pidettävä mielessä WordPress-verkkosivustoa luotaessa, on tehdä siitä mahdollisimman helppokäyttöinen, koska YK: n vammaisten yleissopimuksen mukaan se on yksi perusoikeuksista.

2. Esteetöntä verkkosivustoa käyvät useammin käyttäjät

Toinen hyvä asia saavutettavan verkkosivuston luomisessa on, että sen avulla useammat kävijät voivat navigoida ja käyttää sivustoasi. Kun vierailija nauttii pääsystäsi sivullesi, hän suosittelee sitä muiden kanssa, ja se tuo sinulle enemmän kävijöitä ja muuntaa ne todennäköisemmin asiakkaiksi.

3. Saavutettavalla verkkosivustolla voi olla korkeampi SEO-sijoitus

Esteetön verkkosivusto on löydettävissä hakukoneelle, etenkin kun siinä on linkit, kuvat ja lomakkeet, jotka on merkitty oikein. Se hyödyttää sinua, koska se nostaa sijoitustasi korkeammalle.

Kuinka tehdä WordPress-verkkosivustostasi helppokäyttöinen

WordPress kannustaa tekemään käyttäjäystävällisiä verkkosivustoja. Se tukee navigointilinkkejä, joiden avulla käyttäjät voivat siirtyä päävalikkopalkkiin ja hakupalkkiin tai siirtyä suoraan pääsisältöön. Meillä on luettelo syistä, miksi WordPress on paras sivuston rakentaja, ja helppous tehdä siitä saataville on astounding.

Maaliskuussa 2016 julkaistun WordPress-saavutettavuusohjeen myötä WordPress-hallintapaneelista on tullut helpommin saavutettavissa esimerkiksi seuraavilla parannuksilla:

 • Erilaisia ​​pikanäppäimiä sisällön muokkaamiseen ja muotoiluun
 • Helppokäyttöisyysvalmiit teemat, jotka ovat saatavana jokaisessa WordPress-asennuksessa
 • Teemaasiakkaiden parannukset sekä mediakirjaston parannukset

Joten mikä on paras tapa tehdä WordPress-verkkosivustosi käytettäväksi? Käytä esteettömästi käytettävää teemaa.

Mutta jos nykyinen teema ei noudata saavutettavuusohjeita, voit tehdä tapoja varmistaa, että verkkosivustosi on erittäin käyttäjäystävällinen kenelle tahansa.

1. Asenna Esteettömyyslaajennus

WP Esteettömyyslaajennus on viiden tähden luokitus, ja sitä käyttää yli 20 000 käyttäjää.

Tämän laajennuksen lisäämiin esteettömyysominaisuuksiin kuuluvat:

 • Ota ohituslinkit käyttöön
 • Lisää ohituslinkit käyttäjän määrittelemiin kohteisiin
 • Lisää kieli- ja tekstisuuntamääritteet HTML-määritteeseesi
 • Lisää ääriviivat näppäimistön tarkennustilaan tarkennettaville elementeille
 • Lisää työkalurivi, joka vaihtaa teeman korkean kontrastin, suuren tulosteen ja tyydyttymättömien (harmaasävy) näkymien välillä
 • Lisää kuvaan pitkä kuvaus
 • Kuvien alt-määritteiden täytäntöönpano

On myös esteettömyyteen liittyviä ongelmia, jotka WP Accessibility Plugin on korjannut, ja niihin kuuluvat:

 • Kohdemääritteen poistaminen linkkistä
 • Tunnisteiden lisääminen tavallisiin WordPress-lomakekenttiin, jos niitä puuttuu
 • Viestien lisääminen tavanomaisiin “lue lisää” -linkkeihin
 • Otsikkomääritteiden poistaminen sisältöön lisätyistä kuvista

Jos haluat saada helposti saatavilla olevan verkkosivuston, tämän liitännäisen käyttö on välttämätöntä. Sen avulla voit varmistaa, että et ohita mitään tehdäksesi verkkosivustostasi katsojien saatavilla. Lisäksi tämä laajennus on helpoin, koska sinun ei tarvitse enää muuttaa teemaasi.

2. Paranna verkkosivustosi väriyhdistelmiä

Toinen asia, joka sinun on tehtävä verkkosivustosi saataville, on parantaa värikontrastia. Oikeiden värien sekoittaminen sivullesi auttaa näkövammaisia ​​katsojia näkemään enemmän sisällöstä.

Varmista, että minimoit vaaleanharmaan tekstin, vaaleiden tekstien käytön vaaleihin taustaihin, koska se vähentää visuaalisuutta. Yritä sen sijaan käyttää tummia tekstejä vaalealla pohjalla.

3. Lisää ALT-tunnisteet kaikkiin kuviin

Alt-tekstin lisääminen kuviin auttaa sinua parantamaan hakukoneoptimointia. Lisäksi Alt-tekstin lisääminen kuvien viereen auttaa katsojia, joilla on vaikeuksia kuvan analysoinnissa, luottaa kuvaukseen.

Voit helposti lisätä alt-tekstiä, kun lataat mediakirjastoon. Voit myös käyttää SEO-optimoitu kuvien laajennus lisätä SEO-ystävällinen alt- ja otsikkomääritteet kuviin, jotka haluat ladata verkkosivustollesi. Tai voit käyttää thon luettelo vaihtoehtoisista laajennuksista optimoiduille kuville ja sisällölle.

4. Tee otsikoista sisällön järjestelmällistäminen

Otsikkojen lisääminen verkkosivustollesi on paras tapa järjestää verkkosivustosi sisältö systemaattisesti. Se auttaa katsojiasi ymmärtämään paremmin WordPress-verkkosivustosi sisällön sekvensointia.

5. Tee linkkisi ja valikon näppäimistöystävälliset

Jotkut verkkosivustojen katsojat luottavat näppäimistönsä käyttämiseen sivustossa liikkumiseen. Kun kehität sivustoasi, varmista, että valikkokohteet ovat näppäimistöystävällisiä, jotta vammaisille katsojille voidaan käyttää hiirtä verkkosivustollesi pääsyyn.

6. Merkitse lomakekentät asianmukaisesti

Varmista, että lomakekenttä on oikein sijoitettu todellisten kenttien ulkopuolelle. Jotkut käyttäjistä eivät pääse teksteihin, kun lomakekenttä on pääsisällön sisällä.

7. Lisää tekstisi ja suljettu tekstitys videoihisi ja podcast-lähetyksiin

Jos haluat lisätä videoita ja podcasteja verkkosivustoosi, kopioiden lähettäminen on pakollista. Tämän avulla kuulovammaiset katsojat voivat tulkita videosisältöä lukemalla lisäämäsi kopioita.

Kuinka testata verkkosivustosi saavutettavuutta

Joten, olet valmis suorittamaan vaiheet, jotka olen maininnut. Seuraava asia, joka sinun on tehtävä, on testata se, onko se todella käyttäjäystävällinen verkkosivusto.

Koska on olemassa paljon työkaluja, joiden avulla voidaan tarkistaa, täyttääkö verkkosivustosi jo saavutettavuusstandardit, voit käyttää myös Google Chromen laajennusta nimeltään WAVE-arviointityökalu.

WAVE-työkalu auttaa sinua selvittämään, mitkä kohteet tarvitsevat tarkistamista. Injektoimalla kuvakkeita sivullesi, työkalu osoittaa parannettavan sisällön, jotta saataisiin tavallinen Accessible WordPress -verkkosivusto.

Pääsy WordPress-verkkosivustoon tarjoaa runsaasti etuja. Ensinnäkin, se voi auttaa sinua lisäämään sivustosi liikennettä ja parantamaan sijoitusta. Toiseksi voit kannustaa vammaisia ​​katsojia lukemaan sivusi ilman ongelmia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector