Shopify – de koning van e-commerce

Als u überhaupt iets van e-commerce weet, dan weet u dat Shopify een van de beste oplossingen is om uw winkel aan de gang te krijgen. Wat volgens mij een belangrijk aspect is van e-commerce in het algemeen.


Wat heeft het nog voor zin om dingen persoonlijk te verkopen? Als ik menselijk contact moet hebben om iets te kopen, is het misschien niet de moeite waard. De buitenwereld is eng.

Bijna 94% van alle detailhandelsverkopen vindt nog steeds plaats in fysieke winkels. Dat kan als een verrassing komen, maar alle groei leent zich ervoor dat online winkelen op een bepaald moment in de niet zo verre toekomst de detailhandelsverkopen verslaat.

Dit is waar Shopify om de hoek komt kijken. Als de facto leider op het gebied van eCommerce-platforms, hebben ze je gedekt als het gaat om het bouwen en uitbreiden van je jonge eCommerce-imperium..

Onze Quick Take

Als elke persoon op de planeet die een online winkel wilde, mij vroeg welk e-commerceplatform ze moesten gebruiken, zou ik 95% van hen vertellen om Shopify te gebruiken.

Het heeft de beste mogelijkheden, functionaliteit, functies en apps, afgewogen tegen het gebruiksgemak. Ja, je kunt iets hebben met meer functionaliteit en ja, je kunt iets hebben dat gemakkelijker te gebruiken is. Nee, dat kan’t hebben beide gecombineerd, tenzij je Shopify gebruikt.

De andere 5% zijn mensen die eenvoud belangrijker vinden dan al het andere, mensen die veel ervaring hebben met het ontwikkelen van websites, mensen die SEO belangrijker vinden dan al het andere, en mensen die gek geld hebben om een ​​webontwikkelaar onder ogen te zien.

Als u op Amazon, Etsy of andere marktplaatsen van derden wilt verkopen, kunt u dat ook doen met Shopify.Dit is waarschijnlijk het grootste verkoopargument van hun software.

Als u in een van deze categorieën valt, zijn er betere opties. Het komt zelden voor dat iemand aan deze criteria voldoet. De meesten van jullie zouden gewoon met Shopify moeten gaan.

Hoe het werkt

Oké, laten we zeggen dat je hebt besloten om Shopify te gebruiken. Wat nu?

Geweldige vraag. De eerste stap is inloggen.

In de backend van Shopify springen kan een beetje overweldigend zijn voor mensen zonder ervaring met het ontwikkelen van websites. Gelukkig is het niet moeilijk nadat je er wat tijd in hebt doorgebracht.

Hieronder ziet u hoe het dashboard eruit ziet. Zoals u kunt zien, zijn er veel plaatsen waar uw ogen zich op kunnen richten. Laten we opsplitsen wat hier gebeurt.

shopify dashborad

Aan de linkerkant van het scherm gaat veel van de magie gebeuren, dus laten we dat wat verder laten.

Aan de rechterkant van het dashboard kunt u door uw verschillende verkoopkanalen bladeren. Naast de verkoopkanalen heeft u de mogelijkheid om de periode te wijzigen waarop de verkoop wordt weergegeven. Hieronder wordt ook de totale verkoop per kanaal weergegeven.

In het midden van het scherm laat Shopify je precies zien wat er gebeurt op de dag dat je het controleert. Daaronder verschijnen een heleboel verschillende nuttige dingen. Ten eerste krijgt alles in uw winkel dat aandacht nodig heeft een gele waarschuwing.

Shopify laat ook andere nuttige dingen zien, zoals je meest bekeken producten.

Dit gebied zal u ook op de hoogte houden van verschillende statistieken over uw website. Er kunnen meer dan 20 verschillende soorten statistieken worden weergegeven. Een voorbeeld is hieronder.

Aan de linkerkant van het scherm in het dashboard heb je al het andere. Hieronder ziet u een winkel met meer verkoopkanalen van dichterbij.

Hier controleert u alles in uw winkel. Elke sectie spreekt voor zich. Als u op het gedeelte over de online winkel klikt, kunt u uw daadwerkelijke winkel bewerken. De manier om uw etalage te bewerken, wordt gedetailleerd beschreven in het themagedeelte verderop.

Het tandwielpictogram voor instellingen toont ook een groot gebied waar elke kleine instelling die u kunt bedenken wordt gevonden.

Shopify-functies uitgelegd

Alle functies op Shopify zijn gemaakt met eCommerce in gedachten. We gaan elk onderdeel bekijken en de functies, freebies en tools vergelijken die u bij elk pakket krijgt.

Voorraadbeheer

Het spreekt voor zich dat voorraadbeheer een van de belangrijkste aspecten is van een eCommerce-platform. Wanneer je een product aan Shopify toevoegt, kun je ze in collecties ordenen, zodat je alles eenvoudig kunt volgen.

afbeelding van de shopify app store

Hier zijn de verschillende aspecten van het stap voor stap creëren van een product op Shopify:

 1. Titel en beschrijving – Dit spreekt voor zich, maar het beschrijvingsvak biedt behoorlijk wat functionaliteit. Video’s en afbeeldingen kunnen worden toegevoegd in de beschrijving. Hier zou u iets toevoegen dat met uw product te maken heeft, maar niet alleen uw product laat zien.
 2. Product beschikbaarheid – Als u meerdere verkoopkanalen heeft, kunt u hier beslissen of het product beschikbaar is in een specifiek kanaal. U kunt ook plannen wanneer deze producten worden gepubliceerd. Dit maakt het gemakkelijk om een ​​productrelease te hype en de publicatie van het product te automatiseren.
 3. Afbeeldingen – U kunt afbeeldingen naar het afbeeldingsgebied slepen, een URL gebruiken of afbeeldingen handmatig uit uw bestanden toevoegen.
 4. Organisatie – Zoals eerder vermeld, spelen collecties een belangrijke rol bij voorraadbeheer. Hier specificeert u het producttype, tot welke collectie het behoort, en voegt u de nodige tags toe. Een ander aspect van deze sectie is dat als u verschillende leveranciers heeft, u hier kunt aangeven van welke leverancier het product afkomstig is.
 5. Voorraad – Een van de belangrijkste aspecten van het organiseren van uw productcatalogus. Dit is waar u een SKU, barcode, trackingprotocol en hoeveelheid zou toevoegen. Er is ook een optie waarmee klanten het product kunnen kopen wanneer het niet op voorraad is.
 6. Verzending – Shopify heeft een aantal verzendfuncties om het gewicht van uw product en land van herkomst op te geven. De meeste verzendinstellingen worden elders op het platform gedaan. Als u producten door een derde laat vervullen, wordt dit hier vermeld.
 7. Varianten – Voeg varianten toe als het product in meerdere versies verkrijgbaar is. Dit is waar u maten en kleuren zou toevoegen als u een kledingwinkel heeft.
 8. Voorbeeldweergave van zoekmachine – SEO is zo belangrijk voor een eCommerce-winkel. De meeste winkeleigenaars gooien gewoon een product op hun website en hopen dat mensen het zien. Het SEO-voorbeeld van Shopify laat u precies zien hoe uw product op Google en andere zoekmachines wordt weergegeven.

Rapporten

De rapporten die op de startpagina van uw back-end dashboard worden aangeboden, zijn leuk. Je kunt echter dieper gaan!

Er is een rapportengedeelte waar u verschillende variabelen kunt wijzigen, zoals verkoop, conversieratio’s, bezoeken, orderwaarde, herhaalde klanttarief en bestellingen in het algemeen. Dit alles kan worden gemanipuleerd door verschillende tijdsperioden.

Dit zal u ook vertellen waar mensen uw site bezoeken. Dit is van onschatbare waarde vanuit een marketingperspectief.

Meerdere kanalen (het beste deel)

48% van de mensen begint op marktplaatsen naar een product te zoeken. Dat betekent dat de helft van de mensen zich voor producten tot Amazon, eBay of Etsy wendt.

Het mooie van Shopify, ook al is het een eCommerce-websiteplatform, het helpt je ook om te verkopen op Amazon, eBay, Etsy en andere plaatsen. Verkopen op sociale media wordt veel gemakkelijker als je het eenmaal in je winkel kunt integreren.

Mobiele optimalisatie

Waarschijnlijk gaan zeven op de tien van uw klanten uw e-commerce winkel bekijken met een mobiel apparaat.

Hier zijn twee leuke eCommerce-websitestatistieken voor u:

 • Een slecht mobiel ontwerp alleen is voldoende voor 57% van de internetgebruikers om uw bedrijf niet aan te bevelen aan hun collega’s.
 • Bijna 80% van de consumenten stopt met de interactie met uw website als de mobiele website ongemakkelijk wordt weergegeven.

De thema’s op Shopify zijn allemaal mobiel geoptimaliseerd. Dit betekent dat u geen twee versies van uw website hoeft te maken om technologisch geavanceerd te blijven.

Shopify App Store

shopify app storeShopify probeert echt een oplossing te bieden voor elk eCommerce-probleem dat zich voordoet. Helaas belemmert het hebben van te veel functies in welke software dan ook de bruikbaarheid ervan en wordt de gebruikersinterface een wrak. Het mooie is – ze hebben een app store.

Elke eCommerce-oplossing Shopify niet’t wilt behandelen of heeft niet’De manier om ermee om te gaan is meestal te vinden in de app store – gratis of voor een prijs.

Er zijn apps om bijna alles te bereiken – sommige beter dan andere. Als je hulp nodig hebt met social media, dan zijn daar apps voor. Als je wilt dropshippen, zijn daar apps voor. Als je een enorm menu wilt maken dat de bezoekers van je website bang maakt, zijn daar apps voor. Als je het spel voor klantenondersteuning wilt opvoeren, zijn daar apps voor.

Het doorlezen van de app-lijst is best leuk – alleen al het zien van de problemen die mensen zijn tegengekomen die een oplossing vereisten, is interessant. Veel van hen hebben maandelijks terugkerende kosten, dus dat is een andere optie die misschien beter is als u een paar verkopen doet.

Schalen

Wat gebeurt er als je winkel het echt goed doet? Wat gebeurt er als het echt goed gaat? Hopelijk gebeuren er veel dingen. Het enige wat je doet’Het wil niet dat uw groei wordt belemmerd door het e-commerceplatform dat u hebt gekozen om te gebruiken.

Naar mijn bescheiden mening, Shopify is beter dan elke andere optie op de markt. Shopify kan met je meegroeien. Met de hogere gedifferentieerde prijzen krijgt u de hulp waar alleen bedrijven op bedrijfsniveau in het verleden toegang toe hadden.

Shopify-thema’s (met 100 gratis thema’s)

Shopify werkt relatief vergelijkbaar met de manier waarop WordPress werkt in termen van het daadwerkelijk bouwen van uw website.

Het proces is eenvoudig: u hoeft alleen maar een thema te selecteren. Elk thema heeft een interface met slepen en neerzetten waarmee u de esthetiek kunt aanpassen. Het uploaden van afbeeldingen en andere media is ook eenvoudig. Het kan rechtstreeks in de interface met slepen en neerzetten worden gedaan.

Shopify biedt wel gratis en betaalde thema’s. Je kunt ook een thema kopen van een externe themaontwikkelaar als een van de Shopify-thema’s dat niet is’t wat je’re zoekt.

De gratis zijn minimalistisch en eenvoudig. Onze favoriete gratis te gebruiken is Brooklyn, omdat het in elk type winkel lijkt te passen, maar het wordt op de markt gebracht als een middelgroot kledingwinkelthema. Elk thema zou zich specialiseren voor een specifiek type winkel, maar elk thema is zo minimaal dat ze’d werken voor elk type winkel.

bklyn

Omdat de gratis thema’s relatief eenvoudig zijn en niet’t biedt veel maatwerk – dat is het niet’Het is een slecht idee om er een te kopen. Het is duidelijk dat Shopify al een flink stuk verandering kost. Het kan moeilijk zijn om meer geld uit te geven aan een thema. Een goed idee is om te beginnen met een gratis thema. Zodra een handvol verkopen is gedaan, kunt u een deel van de winst nemen en opnieuw investeren in een premium-thema.

Naast het grote aantal thema’s dat beschikbaar is om te kopen op Shopify, zijn er een hele reeks externe ontwikkelaars die thema’s maken.

Deze ontwikkelaars maken thema’s voor hostingservices zoals Shopify, WordPress en BigCommerce. De beste worden geleverd met geweldige kennisbanken en grote gemeenschappen zelf om u te helpen bij uw ontwerpen.

Klantenservice van Shopify

Het beste deel van de ondersteuning bij Shopify is hetzelfde waar WordPress bekend om staat – en het heeft niets te maken met het bedrijf.

De community is enorm bij Shopify en de forums zijn altijd actief. Als u vragen heeft, is het antwoord meestal snel weg. Als dat niet zo is’t – het enige wat je hoeft te doen is iets op de forums plaatsen. Op dit moment zou het moeilijk zijn om een ​​vraag te hebben die dat niet heeft gedaan’nog niet beantwoord.

Echter!

Als dat zo is, en je doet het niet’heb geen tijd om iets op een forum te plaatsen, Shopify’s klantenondersteuning is fantastisch. Shopify biedt telefonische ondersteuning – wat een game-wisselaar is als je snel hulp nodig hebt. Net als naar buiten gaan, is praten met mensen angstaanjagend.

Gelukkig heeft Shopify dat ook chatondersteuning en e-mailondersteuning. De agenten daar zijn net zo behulpzaam als agenten via de telefoon.

Shopify heeft een kennisbank vol met nuttige informatie in tekstvorm. Er zijn ook video’s over alles dat je alles leert wat je over Shopify wilt weten. Ze organiseren ook webinars als u daar vragen wilt stellen.

Shopify-prijzen uitgelegd

Shopify is weliswaar een beetje prijzig. Heb je ooit de oude zin gehoord, dan moet je geld uitgeven om geld te verdienen?

30 dollar per maand uitgeven om een ​​volledig gevormde eCommerce-winkel te hebben, lijkt me de moeite waard als je echt op zoek bent naar een echt bedrijf. Als uw eCommerce-winkel meer een hobby is, is het logisch om naar een goedkopere optie te zoeken.

Een van de beste aspecten van Shopify is dat het met u schaalt, u kunt meer dan een miljoen dollar aan inkomsten verdienen en toch $ 29 per maand betalen. We raden u af dit te doen, omdat de hogere prijsstelling een groot aantal voordelen biedt voor een groot bedrijf.

Elk prijsniveau omvat onbeperkte producten, 24/7 ondersteuning, de mogelijkheid om via andere verkoopkanalen te verkopen, handmatige orderaanmaak, kortingscodes, SSL-certificaat, verlaten winkelwagenherstel, Shopify-betalingen met fraudeanalyse, POS-app, fysieke hardware en robuust app selectie.

Shopify-prijzenBasis ShopifyShopifyGeavanceerde Shopify
maandelijkse prijs$ 29$ 79$ 299
KenmerkenTwee personeelsaccounts en korting op verzendingVijf personeelsaccounts, betere verzending met korting, cadeaubonnen, professionele rapporten, USPS Priority Mail Cubic-prijzen en lagere betalingskostenVijftien personeelsaccounts, betere verzending met korting, cadeaubonnen, professionele rapporten, geavanceerde rapportbouwer, door derden berekende verzendkosten, USPS Priority Mail Cubic-prijzen en lagere betalingskosten

FAQ

Welk e-commerceplatform het beste is voor kleine bedrijven?

Shopify is het beste platform voor e-commerce. Het’s ontworpen voor ondernemers die alles binnen handbereik willen hebben met een bloeiende online community. Als je op zoek bent naar meer voor je startup, bekijk dan onze beste hosting voor kleine bedrijven artikel.

Is Shopify of BigCommerce beter?

Shopify scoort beter in de meeste categorieën. BigCommerce is handig in een paar situaties, maar over het algemeen is Shopify beter.

Welk framework is het beste voor eCommerce-websites?

Het beste framework is Shopify. De software heeft alles wat u in staat stelt om een ​​eCommerce-website tot de hoogst mogelijke hoogte te laten groeien en om gewoon een kleine boetiekwinkel te runnen.

Ik zou het niet aanraden om een gratis website builder als je je nieuwe onderneming ook serieus neemt.

Dat is de beste eCommerce Website Builder?

De eenvoudigste eCommerce-websitebouwer om daadwerkelijk een website op te bouwen, is Squarespace. Met die aanvankelijke eenvoud komen er echter op de lange termijn offers met eCommerce-functionaliteit. De beste mix van gemak en functionaliteit is Shopify.

Is bloggen op Shopify goed??

Bloggen op Shopify is eenvoudig, maar het werkt net zo goed als andere platforms voor het bouwen van websites. De enige enorme stap omhoog is het hosten van uw eCommerce-winkel op WordPress. Voor meer informatie over WP, lees onze gids voor de beste WordPress-hosts.

Hoeveel kost het om te verkopen op Shopify?

Plannen op Shopify beginnen bij $ 29 per maand.

Shopify in een notendop

Shopify is gebouwd om eCommerce-hoopvol te dienen. De oprichters probeerden vroeger een online winkel te creëren en ontdekten dat het super moeilijk was om dat te doen.

Snel vooruit naar nu en het is gemakkelijk om te zien dat hun visie om een ​​eenvoudig te gebruiken e-commerceplatform te creëren dat eigenlijk alles biedt wat een ondernemer zou willen, volledig wordt gerealiseerd.

Het is zeker de moeite waard om andere opties in de eCommerce-ruimte te bekijken om te zien of een van hen tegen je spreekt. Als je een bewezen methode wilt voor het bouwen en laten groeien van een online winkel, gebruik dan gewoon Shopify.

Als u nog steeds op zoek bent naar meer hostingoplossingen, bekijk dan onze gids voor de beste Australische webhosting. Bedankt jongens!

We doen ons best om onafhankelijk producten te onderzoeken om onze lezers beter te helpen bij het nemen van beslissingen. Dat gezegd hebbende, we willen ook graag uw mening horen. We accepteren individuele beoordelingen die informatief en niet-promotie zijn. Vul het onderstaande formulier in en we publiceren uw recensie. Promotiebeoordelingen door bedrijven zelf worden niet gepubliceerd. Bedankt!

Door op de onderstaande knop te klikken, erken ik dat ik de heb gelezen en accepteer Gebruiksvoorwaarden.


Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector