Sådan installeres og opsættes et WordPress Multisite Network WaaS

Vi har alle hørt om SaaS, men der er et nyt akryonym i byen… .WaaS. Hvilket står for Website As A Service, og denne guide viser dig, hvordan du opretter en.


Vidste du, at du kan oprette et multisite-netværk, så du kan administrere alle dine websteder fra en enkelt konto og endda tilbyde dette som en service?

WordPress har en indbygget kapacitet til at oprette og starte flere websteder ved hjælp af den samme WordPress-installation. Det er WordPress Multisite Network.

Multisite er en kraftfuld WordPress-funktion, der, når den først er aktiveret, giver dig mulighed for at oprette et netværk af websteder, der kører inden for en enkelt WordPress-installation. Det har eksisteret siden WordPress 3.0 og er blevet brugt af en hel del store sider som WordPress.com, New York Times, Harvard og Edublogs for at nævne nogle få.

Lad mig vise dig alt hvad du har brug for at vide for at komme i gang med Multisite og oprette dit eget netværk af blogs eller sider.

Introduktion til WordPress Multisite Networks

Et multisite-netværk er en samling websteder, der alle deler den samme WordPress-installation, database, plugins og temaer. De enkelte sider i et netværk er virtuelle websteder, der ikke har deres egne mapper på din server, men de har forskellige mapper til medie uploads og isolerede tabeller i databasen.

Multisite var i gang som en WordPress-funktion siden 2010. Den erstattede WordPress Multiuser, en funktion, der gjorde det muligt for brugere at oprette et gitter af blogs. WordPress udviklede Multisite et skridt videre, hvilket gjorde det muligt for brugere at være vært for forskellige websteder på en enkelt WordPress-installation.

Det fantastiske ved Multisite er, at selve WordPress-installationen er næsten det samme som en standardinstallation: Den har den samme mappekonstruktion, de samme kernefiler og den samme kodebase. Dette betyder, at installation af et Multisite-netværk ikke er meget mere kompliceret end at installere et standard WordPress-sted, og at opdatere Multisite er det samme som at opdatere ethvert WordPress-sted.

Uanset hvor mange websteder du bruger dem på, gemmes alle dit netværks temaer og plugins bare én gang, hvilket betyder, at du bruger meget mindre serverplads, end hvis du brugte en separat WordPress-installation til hvert websted.

Hvornår og hvorfor du skal bruge et multisitet netværk

I adskillige situationer kan et WordPress-multisite-netværk være mere nyttigt end at styre flere selvstændige WordPress-websteder. Her er nogle af fordelene ved at bruge et WordPress multisite netværk:

 • Som netværksadministrator kan du nemt administrere flere websteder fra et enkelt betjeningspanel.
 • Hvert sted på netværket kan have sine egne administratorer, og disse administratorer har mulighederne for kun at administrere deres eget websted.
 • Med kun en download kan du installere plugins eller temaer og aktivere dem til flere websteder.
 • Du behøver kun opdatere dine WordPress, plugins eller temaer på en “master” -installation, hvilket gør det lettere for dig at administrere opdateringer.

WordPress-plugins såsom ManageWP kan hjælpe dig med at administrere alle dine websteder fra et betjeningspanel.

Men at oprette et WordPress-multisite-netværk hjælper ikke altid med at styre flere websteder. Husk følgende, inden du opretter et multisite-netværk.

 • Når dit netværk er nede, går alle andre websteder ned, så de deler de samme ressourcer.
 • I tilfælde af at en af ​​dine websteder får uventet trafik, vil det påvirke alle andre websteder på netværket.
 • Hvis et websted bliver hacket, betyder det, at alle sider på dit netværk bliver hacket.
 • Nogle WordPress-plugins fungerer muligvis ikke godt på et multisite-netværk.

Hvad du har brug for for at komme i gang med WordPress Multisite

Hvis du kører et WordPress-websted, har du allerede alt hvad du har brug for for at komme i gang med multisite. Men mere specifikt har du brug for:

 • Hosting: Sørg for, at din webserver er i stand til at være vært for multisite. Delt hosting er ikke altid en god idé, da et multisite-netværk er mere ressourceintensivt end et selvstændigt WordPress-sted. Vi anbefaler Cloudways til WordPress Multisite.
 • Viden: Du bliver nødt til at vide, hvordan du redigerer WordPress-filer.
 • Adgang: Du bliver nødt til at redigere nogle WordPress-filer, så du har brug for adgang til dit webstedsmappe via FTP, cPanel eller en anden metode.

Valg af et domænenavn og webhosting til dit multisite-netværk

Alle websteder på et WordPress multisite-netværk deler de samme serverressourcer. Det betyder, at den vigtigste ting, du har brug for, er en opretstående WordPress-hosting.

Hvis du planlægger at have bare et par websteder med lav trafik, kan du sandsynligvis slippe af sted med delt hosting. På grund af arten af ​​det multisidede netværk har du brug for VPS-hosting eller en dedikeret server, når dine websteder vokser.

Delt webhosting som Bluehost eller Hostgator anbefales ikke til at opbygge et WaaS på grund af deres dårlige ydeevne og begrænsede ressourcer.

Vi anbefaler Cloudways eller Siteground til opbygning af dine WaaS.

Bortset fra webhosting har du brug for den grundlæggende viden om, hvordan du installerer WordPress og redigerer filer ved hjælp af FTP.

Hvert af dine websteder på det multisidede netværk bruger det samme domænenavn med underdomæner (eksempel: https://site.mysampledomain.com) eller mapper på roden (eksempel: https://mysampledomain.com/site/).

Vær opmærksom på, at underdomæner og undermapper tager deres egne individuelle krav.

For underdomæner skal du indstille jokertildeldomæne. Log ind på cPanel på din hosting-konto. I området Domæner skal du klikke på indstillingen ‘Underdomæner’.

Det fører dig til en ny side. I det givne felt skal du indtaste * og sørge for, at du har dit domænenavn ved siden af ​​det i rullemenuen.

Klik på knappen Opret for at indstille wildcard-underdomæne korrekt til dit hoveddomæne.

For undermapper eller mapper på roden skal du aktivere smukke permalinks, og dit multisitværk fungerer på dem. Efter opsætningen skal du oprette et WordPress-websted for at fortsætte.

Aktivér og opsæt et WordPress Multisite Netværk

Multisite Netværksfunktion begynder med hver WordPress-installation. Du skal bare installere og opsætte WordPress, som du normalt gør. Derefter aktiverer du bare multisitefunktionen.

Inden du aktiverer multisite, skal du sørge for at oprette en komplet sikkerhedskopi af dit WordPress-sted.

For at aktivere Multisite skal du oprette forbindelse til dit websted ved hjælp af en FTP-klient eller cPanel-filhåndtering og åbne wp-config.php-filen til redigering.

Føj følgende kode til din wp-config.php-fil lige før / * Det er det, stop lige der! God blogging. * / linje.

/ * Multisite * /
definere ('WP_ALLOW_MULTISITE', sandt);

Gem derefter og upload din wp-config.php-fil tilbage til serveren.

Denne kode aktiverer multisitefunktionen på dit WordPress-sted. Når den er aktiveret, kan du nu konfigurere det multisite netværk.

Begynd Multisite Network Setup

Når du har aktiveret Multisite Network-funktionen på dit WordPress-sted, kan du nu fortsætte med at opsætte dit netværk. Hvis du konfigurerer et multisite-netværk på et eksisterende WordPress-websted, skal du deaktivere alle plugins på dit websted.

Gå bare til siden Installerede plugins under Plugins-menuen på dit WordPress-dashboard og vælg Alle plugins. Vælg ‘Deaktiver’ i rullemenuen ‘Massehandlinger’ og klik på knappen ‘Anvend’.

Når du er færdig, skal du gå over til siden Netværksopsætning under Værktøjer til at konfigurere dit multisitetnetværk.

Du vil se en meddelelse på netværksopsætningsskærmen om, at du har brug for Apaches mod_rewrite-modul installeret på din server. Dette modul er installeret og aktiveret på alle de bedste WordPress-hostingudbydere.

Derefter skal du fortælle WordPress, hvilken slags domænestruktur du bruger til websteder i dit netværk, for eksempel underdomæner eller undermapper.

Giv derefter en titel til dit netværk, og sørg for, at e-mail-adressen i netværksadministrator-e-mail-adressen er korrekt.

Klik på knappen Installer for at fortsætte.

WordPress viser dig nu en kode, som du har brug for at tilføje til henholdsvis din wp-config.php og .htaccess-fil.

Du kan bruge en FTP-klient eller filhåndtering i cPanel til at kopiere og indsætte koden i disse to filer. Derefter skal du logge ind på dit WordPress-sted igen for at få adgang til det multisite-netværk.

Multisite Netværkskonfigurationsindstillinger

Når du har konfigureret det multisidede netværk, er det tid til at konfigurere netværksindstillinger.

For at ændre netværksindstillingen skal du skifte til ‘Netværk Dashboard’, tilføje nye sider og konfigurere andre indstillinger.

Overfør musen til menuen ‘Mine websteder’ i admin-værktøjslinjen, så der vises en popup-menu. Klik på Network Admin> Dashboard.

Dette fører dig til det multisite netværks betjeningspanel. Bemærk, at der er nye menupunkter til styring af dit multisittsnetværk. Se en “Right Now” -dashboardwidget, som giver dig mulighed for at oprette et nyt sted og tilføje nye brugere.

For at organisere netværksindstillinger skal du klikke på linket ‘Indstillinger’ i administratorbjælken.

Den første mulighed på siden Netværksindstillinger er at indstille din webstitstitel og administrator-e-mail-adresse. Disse felter udfyldes automatisk med den netværkstitel og admin-e-mail, du indtastede under opsætningen.

Åbning af dit multisite-netværk til registreringer

Afsnittet Registreringsindstillinger på siden Netværksindstillinger er uden tvivl den vigtigste indstilling i dit netværksopsætning.

Både bruger- og stedregistreringer er som standard deaktiveret på netværket. Du kan vælge at åbne dit websted for brugerregistrering, eller tillade eksisterende brugere at oprette nye websteder, eller tillade både bruger- og webstedsregistrering.

Marker afkrydsningsfeltet ved siden af ​​indstillingen Registreringsmeddelelse for at modtage e-mail-meddelelser, hver gang en ny bruger eller et websted er registreret, hvis du åbner dit multisitetnetværk.

Marker afkrydsningsfeltet ved siden af ​​muligheden Tilføj nye brugere, hvis du vælger at tillade, at de enkelte webstedsadministratorer tilføjer nye brugere på deres websteder.

Mulighed for begrænset e-mail-registrering giver dig mulighed for at begrænse webstedets eller brugerregistreringen til e-mail-adresser fra specifikke domæner. Dette er nyttigt, hvis du kun vil tillade folk fra din egen organisation at registrere og oprette brugere eller websteder.

Tilsvarende kan du også forbyde visse domæner fra registrering.

Nye webstedsindstillinger

Afsnittet Nye webstedsindstillinger giver dig mulighed for at konfigurere standardindstillinger for nye websteder oprettet på dit multisitetnetværk.

I disse indstillinger kan du ændre velkomst-e-mails og indholdet af den første standardindlæg, side og kommentar.

Du kan når som helst ændre disse indstillinger som netværksadministrator.

Upload indstillinger til dit multisite-netværk

Det er vigtigt for dig at spore brugen af ​​dine serverressourcer. Under afsnittet Uploadindstillinger kan du kontrollere den samlede pladsmængde, som et websted kan bruge til uploads.

Standardværdien er 100 MB, hvilket sandsynligvis er godt til mindst 100 foto uploads. Forøg eller reducer denne plads afhængigt af hvor meget diskplads du har.

Standard uploadfiltyper er billeder, lyd, video og pdf-filer. Du kan tilføje yderligere filtyper, hvis du vil lide doc, docx, odt osv.

Du kan også vælge en filstørrelsesgrænse, så brugerne ikke kan uploade urimeligt store filer til serveren.

Menuindstillinger

Gå derefter til menuindstillingerne. Det giver dig mulighed for at aktivere administrationsmenuen for plugins-sektionen på dine netværkswebsteder.

Ved at aktivere dette, viser dette plugins-menuen til de respektive site-administratorer. De kan aktivere eller deaktivere et plugin på deres individuelle websteder, men de kan ikke installere nye plugins.

Når du er tilfreds med alle konfigurationsindstillinger, skal du sørge for at klikke på knappen “Gem ændringer”.

Føj og administrer nye websteder til dit WordPress Multisite Netværk

Hvis du vil tilføje et nyt sted til dit WordPress-multisiternetværk, skal du gå til Sites under Mine sider> Netværksadministrator-menu på admin-værktøjslinjen.

Det vil vise dig en liste over sider på din nuværende multisiteaninstallation, som du som standard har dit primære websted angivet som det eneste sted i dit WordPress-multisidens netværk.

For at tilføje et nyt sted skal du blot klikke på knappen Tilføj nyt øverst.

Angiv webstedets adresse på siden Tilføj nyt websted. Den fulde adresse er ikke nødvendig, bare den del, du vil bruge som underdomæne eller undermappe.

Derefter skal du tilføje en sidetitel og indtaste webstedadministratorens e-mail-adresse.

Du kan tilføje en anden administrator-e-mail-adresse end den, du i øjeblikket bruger til at administrere dit multisittsnetværk.

Hvis e-mail-adressen ikke i øjeblikket er i brug af en anden bruger, opretter WordPress en ny bruger og sender brugernavnet og adgangskoden til den e-mail-adresse, du indtaster.

Når du er færdig, skal du klikke på knappen Tilføj websted.

Et nyt sted tilføjes til dit WordPress multisite-netværk. Som netværksadministrator modtager du også en ny e-mail-registrering til webstedet.

Hvis du oprettede en ny bruger, modtager denne bruger en e-mail med instruktioner til at indstille en ny adgangskode og logge ind.

Installer temaer og plugins på dit multisitetnetværk

Individuelle webstedsadministratorer i et multisite-netværk kan som standard ikke installere temaer og plugins. Men som netværksadministrator kan du installere de respektive plugins og temaer, så det er tilgængeligt for alle sider på dit netværk

Installation af temaer til dit multisite-netværk

Gå til Mine websteder> Netværksadministrator> Temaer for at tilføje temaer.

Du vil se en liste over aktuelt installerede temaer på din WordPress-multisite.

Du kan stille et tema til rådighed for andre sider ved at klikke på indstillingen Netværksaktiver under det tema. Du kan også deaktivere et tema ved at klikke på linket Netværk deaktiver under temaet. Husk altid, at netværksdeaktiveringsindstillingen kun vises, når temaet er aktiveret.

For at tilføje et nyt tema skal du klikke på knappen Tilføj nyt øverst på din skærm og derefter installere et WordPress-tema, som du normalt ville gøre.

Når det nye tema er installeret, vil du kunne gøre det tilgængeligt for andre sider på dit netværk med indstillingen Netværksaktiver.

Indstilling af et standardtema til dit multisidet netværk

Når du har tilføjet et par temaer, vil WordPress stadig aktivere standard WordPress-temaet for hvert nyt sted.

Hvis du vil oprette et andet tema til at være standardtemaet for nye sider, skal du tilføje følgende kode til din wp-config.php-fil.

// Indstilling af standardtema for nye sider
definere ('WP_DEFAULT_THEME', 'dit tema');

Erstat dit tema med navnet på dit tema. Du bliver nødt til at bruge navnet på temas mappe, som du kan finde ud af ved at se på / wp-indhold / temaer / mappen.

Installation af plugins til dit multisittsnetværk

På samme måde kan du besøge Mine sider> Netværksadministrator> Plugins-side for at installere plugins og klikke på linket Netværksaktivering under hvert plugin for at aktivere dem på dit multisittsnetværk.

Fejlfinding af fejl

Forkert konfiguration af jokerteddomæner og problemer med domænekortlægning er rødderne til de mest almindelige problemer med WordPress Multisite Network. Sørg for, at din webhost understøtter wildcard-underdomæner, før du konfigurerer multisitet.

Her er nogle andre almindelige problemer og deres hurtige rettelser.

Rettelse af loginproblemer på installationer med flere steder

Et andet almindeligt problem er, at når brug af WordPress multisite med undermapper, er nogle brugere ikke i stand til at logge ind på admin-området på deres websteder, efter at de har tilføjet den krævede kode i wp-config.php-fil.

For at løse dette, prøv at udskifte

definere ('SUBDOMAIN_INSTALL', falsk);

linje i wp-config.php fil med

definere ('SUBDOMAIN_INSTALL', 'falsk');

Find ubekræftede brugere

Et andet problem, som du måske støder på, er ikke at kunne finde brugere, der har registreret sig på dit netværk, men ikke fik aktiverings-e-mailen. Du kan løse dette problem i vores vejledning til, hvordan du finder uafklarede brugere i WordPress, der verserer.

Konklusion,

Så dette er, hvordan du kan administrere dit multisitetnetværk. Og hvis du støder på et problem med at konfigurere det, kan du bede om hjælp fra din webhost-support.

Hvis din webhost ikke understøtter WordPress-multisitefunktionen, vil jeg anbefale at flytte til en anden webhost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map