HostGator-recensie

Dus hier gaan we, weer een ronde van deskundige, goed geïnformeerde, goed geschreven, hilarisch grappige recensies van webhosts in Australië, liefdevol gebracht door het team hier bij Aussie Hosting.


Als eerste, HostGator.

Laten we eerst één ding uit de weg ruimen: HostGator has een heel domme naam.

Ik bedoel, alligators zijn Australisch. Volle punten voor nationalisme. Maar geen technologiebedrijven worden meer dingen zoals “HostGator” genoemd. En wat is er met die gekke blauw-gele mascotte? Alligators zouden woest zijn, niet knuffelig. Waarom staat hij zo op? Waarom is hij blauw?

Het is allemaal een beetje te schattig voor mij. Ik wil dat mijn technologiebedrijven een naam als “Optima” hebben en uitsluitend smaakvolle crèmetinten gebruiken. De branding van HostGator ziet eruit alsof ze vastzitten in 2005 en denken dat AskJeeves best cool is.

Hun domme branding terzijde, Host Gator is eigenlijk een heel goede webhost. Ze zijn snel, betrouwbaar en hun prijsstelling is super concurrerend, tenminste voor de Australische markt. Het beste van alles is dat ze niet de normale truc van goedkope Australische webhosts gebruiken: u extra in rekening brengen voor dingen (zoals SSL) die in 2017 gratis zouden moeten zijn.

Waar we naar kijken

Zoals al onze beoordelingen, zal deze grotendeels op cijfers zijn gebaseerd. Misschien klinkt dat saai, maar ik beloof je dat het bekijken van de data verreweg de beste manier is om webhosts te beoordelen.

Immers, als ik deze recensie heb gebaseerd alleen maar op het logo van HostGator zullen ze niet erg goed uitkomen. ��

Dit is wat ik in deze recensie ga doen:

 • Bekijk de uptime, snelheid en betrouwbaarheid van HostGator. Voor degenen onder u die gewoon niet kunnen wachten tot de sappige cijfers verschijnen, is de conclusie van deze sectie dat HostGator eigenlijk best goed is.
 • Dan doen we wat meer cijfers, maar deze keer om de prijzen van HostGator te bekijken. Spolier: het is momenteel een van de beste in Australië.
 • Aan het einde zal ik HostGator vergelijken met de webhosts die we hier bij Aussie Hosting gebruiken (voornamelijk SiteGround) en kijken of het de score haalt.

Maar eerst …

Hoe we onze gegevens hebben verzameld

 • Eh, nou … we weten veel over webhosting. Hier bij Aussie Hosting, we werken al bijna 10 jaar met webhosts en verzamelen er gegevens over.

  In die tijd hebben we opgebouwd wat volgens ons het beste is (het is zeker de grootste) database op webhosts in Australië. Je zou het misschien raar vinden om daar trots op te zijn (mijn database is groter dan die van jou!), maar wij zijn.

  Klik hier om bekijk onze live 24/7 tracking van HostGatorWe bewaken de uptime en downtime op meerdere websites om een ​​beter begrip van de prestaties te krijgen. 


 • afbeelding van het live volgen van de uptime en downtime van websites


Voor deze recensie hoefde ik alleen maar naar de database te kijken. We baseren al onze beoordelingen op deze gegevens omdat we vinden dat dit de beste manier is om prestatie versus belofte te begrijpen.

De nummers

Nu voor het hoofdgerecht. Ik geef ze je gewoon, zodat degenen die weten wat ze bedoelen, zelf een besluit kunnen nemen.


 • Sydney
  • Uptime – 98,6% 
  • Gemiddelde laadtijd – 1.912Ms 
 • Melbourne
  • Uptime – 98,9% 
  • Gemiddelde laadtijd – 2.012Ms 
 • Canberra
  • Uptime – 97,5% (au!) 
  • Gemiddelde laadtijd – 2.182Ms 
 • Adelaide
  • Uptime – 98,09% 
  • Gemiddelde laadtijd – 1.658Ms 

Deze cijfers zijn best aardig. Canberra is natuurlijk een beetje laag, maar dan loopt Canberra in alles een beetje achter. 

Geen aanstoot Canberra. ��

Wat betekenen deze cijfers??

Oh ja, ik zou dat waarschijnlijk moeten uitleggen voor degenen onder jullie die niet de hele dag naar webhostingstatistieken kijken.

Uptime

afbeelding van websitesnelheid“Uptime” spreekt voor zich. Dit is het percentage van de tijd dat een webhost “up” is. Zoals in de hoeveelheid tijd dat hun servers zijn ingeschakeld, actief zijn en webpagina’s aan uw klanten leveren. Zoals in de hoeveelheid tijd dat uw site beschikbaar is. Ik snap het?

EEN goede webhostingprovider heeft een uptime van meer dan 98%Een slechte biedt minder dan 97%. Als het gaat om webhosting, kan zelfs een .1 verschil een enorme verandering veroorzaken in het aantal verkopen dat u via uw website genereert. Mensen hebben er een hekel aan dat sites down zijn en als uw site de eerste keer dat ze proberen te bezoeken offline is, komen ze niet meer terug.

Je kunt hierboven zien dat HostGator hier behoorlijk goed scoort. Dit zijn in feite enkele van de beste uptime-statistieken die ik onlangs ben tegengekomen, en ze geven aan dat HostGator het bij elkaar heeft gebracht als het gaat om het onderhouden van hun servers.

Snelheid

“Snelheid” moet ook vrij eenvoudig te begrijpen zijn. Maar nogmaals, bij het vergelijken van webhosts zijn kleine verschillen in snelheid echt van belang. Onderzoek wijst uit dat zelfs een vertraging van 1 seconde bij het laden van de pagina betekent dat veel potentiële klanten wegklikken van uw site.

Nogmaals, HostGator behoort tot de beste webhosts in Australië als het gaat om snelheid. Als uw website groot is en u overal mooie afbeeldingen met hoge resolutie wilt opnemen, is HostGator een goede keuze.

Zie je, de cijfers zijn eigenlijk leuk, als je ze eenmaal begrijpt!

Prijzen

Hoeveel kost die dwaze alligator voor zijn uitstekende hostingservices?

Nou, niet zo veel. Ik denk dat alligators sowieso niet veel behoefte hebben aan harde valuta. Hier is een overzicht van De prijzen van HostGator

hostgator-prijzen voor Australië

Ugh. Je ziet dat hun website dezelfde vreselijke kleuren gebruikt als de alligator?

Maar hoe dan ook, kijk voorbij het opvallende ontwerp en je zult zien dat HostGator echt behoorlijk competitief is. Natuurlijk komt het basisplan niet met SSL, maar $ 6 per maand voor hun bedrijfsplan is echt goed.

Een ding dat ik zou willen opmerken is dat ik het niet de moeite waard vind om voor het basisplan met HostGator te gaan. Het is oké, en je krijgt nog steeds een betrouwbare en snelle service, maar het aantal extra functies in de andere abonnementen, voor slechts een paar dollar meer, maakt ze veel beter waard.

Als we kijken naar de baby- en bedrijfsplannen, is HostGator zelfs de tweede alleen voor SiteGround in termen van waarde. Goed gedaan.

Extra’s

Misschien wel het beste van HostGator is dat ze standaard een hele reeks extra’s opnemen in al hun plannen. Ze hier allemaal opsommen zou een eeuwigheid duren, maar ga naar http://www.hostgator.com/shared-compare en neem een ​​kijkje.

Tabellen als deze:

Hostgator Australia plannen

Zijn een geweldig teken. Je weet misschien niet wat Perl is (hoewel mijn innerlijke nerd je aanspoort om erachter te komen), maar neem het van degenen onder ons die weten: een webhost die zoveel talen ondersteunt, is zeldzaam. Het betekent ook dat HostGator zichzelf serieus neemt en serieuze webhosting biedt voor serieuze mensen.

Dit is waar je naar op zoek moet zijn.

SSL

afbeelding van SSL-beveiligde website

Als u enkele van onze recensies heeft gelezen (je zou echt moeten, ze zijn geweldig), zult u merken dat we veel over SSL gaan. Dit komt omdat er een echt probleem is in Australië – sommigen zouden het een tegenvaller noemen – als het gaat om SSL.

Het schema werkt als volgt. Een webhost biedt redelijk gemiddelde hosting tegen een supergoedkope prijs en trekt veel klanten om zich aan te melden voor contracten van een jaar. De plannen zijn echter zo minimaal dat dezelfde klanten uiteindelijk honderden dollars per jaar extra betalen om functies te krijgen die standaard zouden moeten zijn. En SSL-certificaten zijn het slechtst.

Ik ben echter blij om te zeggen dat dergelijke problemen met HostGator niet bestaan. Al hun plannen, behalve de meest elementaire, worden standaard geleverd met SSL. Dat is goed, want het betekent dat ik over dit onderwerp niet mijn gebruikelijke tirade hoef te houden.

Praten met de Hostgator Alligator-ondersteuning

afbeelding van host gator chat-ondersteuning
Sommige andere mensen chatten

Een laatste punt. De klantenservice bij HostGator is eigenlijk heel goed. Ik denk dat dit komt omdat ze niet veel te doen hebben.

Ik noem ze niet lui, verre van dat. Maar het lijkt een patroon te zijn: hosts met een goede uptime hebben een goede klantenservice, omdat ze niet om de paar dagen worden overspoeld met oproepen omdat de server niet werkt.

Als je weet hoe je servers moet onderhouden, zullen ze minder snel uitvallen en heb je meer tijd om op mensen te reageren. Dit lijkt het geval te zijn bij Host Gator.

Ik stel me graag voor dat iedereen in hun callcenter verkleed is als die blauwe en gele alligator. Maar na uitvoerig onderzoek kan ik uitsluitend bevestigen dat dit meestal niet het geval is.

afbeelding van host gator chat-ondersteuning
Sommige andere mensen chatten

Een laatste punt. De klantenservice bij HostGator is eigenlijk heel goed. Ik denk dat dit komt omdat ze niet veel te doen hebben.

Ik noem ze niet lui, verre van dat. Maar het lijkt een patroon te zijn: hosts met een goede uptime hebben een goede klantenservice, omdat ze niet om de paar dagen worden overspoeld met oproepen omdat de server niet beschikbaar is.

Als je weet hoe je servers moet onderhouden, zullen ze minder snel uitvallen en heb je meer tijd om op mensen te reageren. Dit lijkt het geval te zijn bij Host Gator.

Ik stel me graag voor dat iedereen in hun callcenter verkleed is als die blauwe en gele alligator. Maar na uitvoerig onderzoek kan ik uitsluitend bevestigen dat dit meestal niet het geval is.

De alternatieven

Het is een triest feit dat lezers in dit gedeelte van de recensie meestal wanhopig willen weten wat de alternatieven zijn voor welke waardeloze webhost ik ook aan het beoordelen ben. Ik denk niet dat ik bijzonder cynisch ben, eigenlijk is het gewoon dat de meeste webhosts in Australië slecht zijn.

Gelukkig doet HostGator dat niet. Er zijn een paar alternatieve webhosts die net zo goed (en misschien een beetje beter) zijn dan HostGator, maar als u op zoek bent naar snelle, goedkope, betrouwbare webhosting, dan is de alligator de juiste keuze.

En als u, na alles wat ik heb gezegd, overweegt om van uw eigen webhost te wisselen, dan is dit nu het moment om dat te doen. Ik wil er niet aan werken, maar het krijgen van een goede webhost kan je verkooppercentage, je winstmarge, je geluk en je seksuele potentie echt verbeteren (citaat nodig).

Het geeft je ook deze dingen:

Maar afgezien daarvan zagen we ook een duidelijke verbetering in sommige van hun andere statistieken:

 1. Een toename van de tijd die de klant op de site heeft doorgebracht (mensen houden van snelle websites)
 2. Een betere Google-ranking (Google houdt ook van snelle websites)
 3. Betere beschikbaarheid, en
 4. Snellere laadtijden

En zelfs als u vastzit in een contract van een jaar met een slechte gastheer, moet u toch overwegen uw site te verplaatsen. Webhosting in Australië heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd en als u zich een paar jaar geleden bij uw webhost heeft aangemeld, kunt u tegenwoordig waarschijnlijk veel meer voor uw geld krijgen.

HostGator is redelijk goed, maar laten we eens kijken naar enkele alternatieven, voor het geval je werkelijk kan het niet vervelend vinden dat kleurenschema elke keer dat u inlogt op uw back-end.

In werkelijkheid is HostGator zo goed dat er eigenlijk maar één alternatief is, en dat is het alternatief dat we gebruiken:

Nou, waar te beginnen? SiteGround vertegenwoordigt de toekomst van Australische webhosting en de andere bedrijven hebben nog een lange weg te gaan voordat ze hun achterstand inhalen.

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in de cijfers, biedt SiteGround de beste statistieken van elke webhost in het land. Zij zijn niet dat veel beter dan HostGators, maar ze zijn dichtbij.

En net als HostGator, ook SiteGround bieden gratis SSL, en een hele reeks extra functies die handig zijn als u een ongebruikelijke site beheert.

Het enige nadeel van SiteGround is dat ze een weinig duurder dan HostGator. Het verschil tussen de twee bedrijven is echter ongeveer $ 1 per maand, en als u zich daar zorgen over maakt, heeft uw bedrijf mogelijk een ingrijpender verandering nodig dan alleen het updaten van uw webhost.

Kortom, HostGator is een uitstekende, moderne webhost met een domme, verouderde mascotte.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare, snelle webhost die echt goede klantenondersteuning biedt in de zeldzame gevallen dat er iets misgaat, dan kunt u veel erger doen dan met HostGator te werken.

Bovendien stel je je je serveringenieurs voor, gekleed als alligators, waardoor de dag voorbij vliegt.

We doen ons best om onafhankelijk producten te onderzoeken om onze lezers beter te helpen bij het nemen van beslissingen. Dat gezegd hebbende, we willen ook graag uw mening horen. We accepteren individuele beoordelingen die informatief en niet-promotie zijn. Vul het onderstaande formulier in en we publiceren uw recensie. Promotiebeoordelingen door bedrijven zelf worden niet gepubliceerd. Bedankt!

Door op de onderstaande knop te klikken, erken ik dat ik de heb gelezen en accepteer Gebruiksvoorwaarden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector