Bästa e-handelsplattform

E-Commerce-plattformar-MarketÄr du trött på den dagliga malningen? Du kanske drömmer om att äntligen kunna förvandla din hemliga passion till en karriär.


Det är på en gång ett spännande och skrämmande perspektiv, men de potentiella belöningarna är värda det. Dessutom med Internet, att starta ett företag kan vara enklare och billigare än du föreställer dig.

Det är inte att säga att det inte är svårt att starta en online-verksamhet eller att det inte medför alla slags skrämmande utmaningar. Det gör det, men det är därför att skapa ett framgångsrikt företag är så otroligt tillfredsställande.

Om det är din dröm att sälja dina one-of-a-kind produkter online, kommer du att behöva en fantastisk, uppmärksamhetsrik webbplats. Du behöver också en pålitlig värd för att lagra den webbplatsen, och du vill använda den bästa e-handelsplattformen som du har råd.

Om du inte ens är säker på vad en “e-handelsplattform” är, har du kommit till rätt plats. Vi kommer inte bara att definiera e-handelsplattformar utan också avslöja våra val för de bästa och mest pålitliga tjänsterna där ute.

Vad är en plattform för e-handel?

I grund och botten är en e-handelsplattform den programvara som din webbplats behöver för att kunna sälja produkter till kunder. Tänk på det som en butik som innehåller möjligheter att surfa på varorna, placera dem i en kundvagn och betala. Allt detta kräver ett brett urval av funktionaliteter, och hela transaktionen måste vara säker från början till slut.

I stället för att göra en webbansvarig måste sätta ihop alla dessa enskilda komponenter själva, ger en e-handelsplattform en paketavtal. Detta förenklar till stor del processen, och en riktigt bra plattform möjliggör fortfarande massor av anpassning så att du kan bygga en fantastisk varumärkesidentitet på din webbplats.

Vad du vill är en plattform inte en värd för e-handel. Om det senare är vad du vill, läs vår recension av bästa värd för e-handel.

Hur vi beslutade

Följande lista med fem e-handelsplattformar är resultatet av uttömmande forskning. Eftersom vi har testat varenda grundligt kan vi rekommendera dem med förtroende för våra läsare.

I vår omfattande granskning tittade vi på dussintals plattformar för e-handel. Många av dessa var helt enkelt inte utmaningen. Den viktigaste faktorn när man beslutar om en plattform är robustheten för sin tredje parts programvara.

Tredje part Vad? ��

Vad gör App Store eller Android så bra?

Det är de miljoner appar och tjänster som har byggt just för den tjänsten. Utan den skulle vi inte ha någonstans nära alternativet. Detsamma gäller för e-handelsplattformar. Vissa plattformar uppmuntrar tredjepartsutvecklare att göra fantastiska tillägg som skapar en mycket bättre upplevelse för både retails och kunder.

Efter att ha sökt igenom alla alternativen, kom vi fram till fem finalister, varav vi känner oss säkra på att rekommendera våra läsare.

Prissättningsöverväganden ��

Vår granskning testade varje e-handelsplattform utifrån flera mätvärden. Vi tittade på prisplaner och betalningsmetoder eftersom vi vet att kostnader spelar roll när det gäller att driva en online-verksamhet. Pris kommer alltid att bli en enorm övervägande, men det betyder inte att det måste dominera alla andra överväganden.

Mobil = Måste ��

En annan kritisk metrisk är huruvida e-handelsplattformen har eller inte integrerade mobilfunktioner. Fler och fler konsumenter shoppar på en mobiltelefon, surfplatta eller andra mobila enheter. Detta betyder att det är avgörande för en e-handelswebbplats att optimeras för visning i dessa format. Underlåtenhet att säkerställa denna optimering kan innebära att dina potentiella kunder slutar med din konkurrens.

Säkerhetsproblem ��

Säkerhet var ett stort problem under hela vår översyn. När allt kommer omkring blir konsumenterna alltmer kunniga och de vill inte ge sitt kreditkortsnummer till bara någon webbplats. Följaktligen var alla våra bästa val måste stödja HTTPS och SSL-certifikat för att säkerställa säker utcheckningsmöjligheter. Vi bekräftade också att de plattformar vi valde stämde överens med betalningskortsbranschen.

När vi genomförde vår granskning försummade vi inte SEO-funktioner. Detta är fortfarande ett toppmått för att få en webbplats att framträdande framträdande i sökmotorsresultatsidor, så ingen e-handelswebbplats har råd att ignorera SEO. Våra toppval har fantastiska SEO-funktioner som möjligheten att lägga till en blogg på din webbplats, använd ditt eget domännamn och förmågan för kunder att lämna recensioner.

ProffstipsAtt välja en e-handelslösning som gör att plattformsförsäljning är det smarta steget. Plattformar som Shopify låter dig sälja på Amazon, Etsy och andra marknadsplatser som massivt ökar din förmåga att generera försäljning.

Toppval för e-handelsplattformar

1. Shopify – Bäst runtom

Nyckelfunktioner
 • 100+ teman
 • Full bloggplattform
 • Mobil handel redo
 • Ditt eget domännamn
 • Gratis SSL-certifikat
 • 70 betalningsportar
Fördelar
 • Enkel organisation och redigering
 • Perfekt för nybörjare
 • App-kompatibilitet
Nackdelar
 • Lite dyrare

Utan tvekan är Shopify den bästa tillgängliga e-handelsplattformen idag. Företaget har uppnått denna status genom att fokusera på en sak och göra det bra. Denna framgång kommer från Shopifys ursprung, som involverar en grupp av tre innovatörer som var missnöjda med de e-handelsplattformar som fanns tillgängliga vid den tiden.

Förenklar saker för dig

Shopify har många styrkor att rekommendera det. Bland de viktigaste av dessa är lagersystemet. Det verkligen förenklar organiseringsprocessen och redigera produkter på din webbplats. Om du behöver lägga till en ny produkt eller ta bort ett avvecklat objekt har du inga problem med att göra det med det här systemet.

Inventeringssystemet effektiviserar till och med processen att ha flera uppfyllande centra. Du kan organisera produkter efter grupper, vilket gör det riktigt enkelt att skapa kategorier som är intuitiva för dig och dina kunder.

En av de andra sakerna som vi verkligen uppskattar om Shopify är att det gör att du kan sälja genom flera kanaler. Detta är en enorm fördel eftersom en majoritet av konsumenterna besöker marknadsplatser som Amazon eller Etsy när de börjar leta efter en produkt. Med Shopify kan du enkelt integrera din närvaro på marknadsplatser med din webbplats.

Lätt att använda

Shopify är också otroligt lätt att använda även för personer som aldrig har förvaltat en e-handelswebbplats tidigare. I huvudsak ger Shopify användare en omfattande ram för att bygga en onlinebutik. Du får göra alla möjliga anpassningar för att komma fram till en färdig produkt som är en perfekt showcase för dina produkter.

Flera attraktiva mallar är tillgängliga om du inte vill göra mycket i anpassningens sätt. Varje mall är optimerad för visning på mobila enheter, så dina kunder kan shoppa när som helst, var som helst. Men det är inte slutet på mobilalternativen. Shopify är konfigurerad så att du kan göra alla möjliga ändringar av din e-handelswebbplats via en mobil enhet. Med din färdiga livsstil finns det ingen anledning att nöja dig med något mindre.

Människor som inte vill betala för ett tema har tur. Shopify erbjudanden nästan ett dussin gratis temas som alla är inriktade på att sälja vissa produkter eller tjänster. Företagare som letar efter ett mer deluxe eller individualiserat tema kan välja mellan många andra betalda mallar.

Om du vill ha lite hjälp med att ställa in din onlinebutik gör Shopify den tillgänglig för dig. Be om hjälp från en Shopify-godkänd utvecklare som kan göra de sista justeringarna på din webbplats för att göra den perfekt.

Kompatibel med massor av appar

En av de saker som verkligen skiljer Shopify från konkurrensen är antalet appar som den är kompatibel med. För närvarande finns det mer än 2 000 appar från vilken man ska välja. Dessa kommer verkligen att ringa upp din webbplatss funktionalitet och göra det möjligt för dig att erbjuda ännu bättre service till dina kunder.

Naturligtvis är det också viktigt att du får utmärkt service från din e-handelsplattform, och det är precis vad Shopify tillhandahåller. Support är tillgängligt dygnet runt via telefon, e-post och livechatt. Dessutom kan du lita på ett mycket engagerat samhälle för att ge dig ännu fler lösningar.

Shopify erbjuder sitt grundpaket till en överkomlig kostnad på $ 29 per månad. Därifrån stiger priserna till $ 79 och $ 299 per månad, med varje successiv nivå inklusive fler personalkonton, rabatterad frakt, presentkort, reducerade betalningsavgifter och mer. Dina månatliga kostnader kan stiga beroende på din användning av betalda teman, plugins och tillägg.

Sammantaget är vi övertygade om att någon kommer att vara nöjd med den funktion, service och support som erbjuds av Shopify.

Läs vår fullständiga Shopify recension här.

2. WooCommerce – 100% gratis

Nyckelfunktioner
 • Modernt och rent gränssnitt
 • WordPress Content Integration
 • Förinstallerade betalningsportar
 • Total kontroll av kassaprocessen
 • Ställ in standardvaluta
 • Geo-platsstöd
 • Support / Hosting
Fördelar
 • Utvecklare älskar det
 • Det är gratis
 • WordPress integration
Nackdelar
 • Du kanske behöver utvecklarhjälp

WooCommerce erbjuder fullständig anpassning, men om du är nyare med kodning eller WordPress måste du anställa en utvecklare som kan kosta ett ganska öre.

Denna e-handelsplattform rekommenderas inte så mycket som Shopify, men det betyder inte att människor inte kommer att bli nöjda med sin tjänst. Den kanske största nackdelen med att använda WooCommerce är att den verkligen är avsedd för användning med WordPress. Följaktligen, om du är en hängiven av detta CMS, kommer du förmodligen att upptäcka att WooCommerce ger dig allt du behöver och vill ha. Om WordPress är inte din sak, du måste titta någon annanstans.

Utvecklarens val

Faktum är att många utvecklare svär av WooCommerce. Om proffs som designar webbplatser för levande kan stå vid den här produkten, är det en klick som du också kan.

Att lägga till attraktionen i WooCommerce är det det är gratis. Det är svårt att tro, men du kan verkligen använda den här plattformen utan kostnad. För er som startar ett företag och inte har mycket kapital kan detta vara ett stort incitament. Naturligtvis låser det dig att använda WordPress, men många människor är glada att använda detta populära CMS ändå.

WooCommerce verkar inse att många online-företag börjar som bloggar. Därför gör de det lätt att integrera försäljning med en blogg om dessa försäljningar sker via dotterbolag eller försäljning direkt på själva bloggen.

Felfri WordPress-integration

En av WooCommerces främsta fördelar är att det är så perfekt integrerad med WordPress. Om du redan har en WordPress-blogg och vill börja sälja kommer det att bli otroligt enkelt att lägga till WooCommerce i mixen. Du förstår redan hur WordPress fungerar och WooCommerce fungerar enligt samma principer. Det betyder att du kan slå i marken.

Tyvärr är WooCommerce inte perfekt. Inlärningskurvan kan vara riktigt brant, särskilt om du också är ny på WordPress. De som är bekanta med WordPress kommer att ha en enklare tid, men om de vill göra något mer sofistikerade än att bara erbjuda en handfull produkter, kan de behöva dyka in för att lära sig mer kod.

Det medför en av WooCommerces andra brister: Det är tidskrävande. WooCommerce kan skapa de mest individualiserade, högt anpassade förråd från någon annan plattform på denna lista. Men för att få ut så mycket som möjligt av dessa funktioner kommer du att göra en enorm investering i tid.

I själva verket kan du till och med upptäcka att du behöver hjälp av en utvecklare när du bygger din butik. Detta kan bli dyrt, och det kan betyda att du behöver någon annan som hjälper till med periodiskt underhåll tills du har kommit upp.

Stort urval av teman

När det gäller teman har WordPress några riktigt enastående alternativ. Några av dessa är specialbyggda för användning med WooCommerce. Det finns många gratis teman tillgängliga, men du kan få tillgång till tusentals andra om du är villig att betala lite pengar. Nästan alla WordPress-teman kan förbättras med kod, men detta är inte nödvändigt om du är nöjd med den out-of-the-box funktionaliteten för det tema du väljer.

Vissa av dessa teman har drag-and-drop-funktioner för att göra utformningen av din butiksram lättare än någonsin. Andra kommer att kräva mer intensivt, praktiskt arbete. Hur lätt eller svår denna process egentligen är beror på din ultimata vision för din onlinebutik.

WooCommerce skiljer sig från konkurrensen genom att göra hela WordPress mer än 50 000 plugins och appar tillgängliga. Oavsett om du behöver spåra inventering eller förbättra din marknadsföring, hittar du en app för att få jobbet gjort.

WooCommerce är en gratis programvara, och stödet för det kan bli hit-and-miss. Du skickar en begäran till supportteamet och väntar på svar. Alternativt kan du kunna be WordPress supportteam. Hur som helst, du har inte många alternativ för att kontakta support.

Som redan nämnts är en av de stora plussarna för WooCommerce att det är gratis. Företaget tjänar intäkter från försäljning av plugins, så om kostnaden är ett av dina primära överväganden kan detta vara vägen att gå.

3. Squarespace – Bäst för Ecom

Nyckelfunktioner
 • Högkvalitativa, branschspecifika mallar
 • Futuristisk design
 • Rutnätlayouter och 3D-rullning
 • 100+ gratis och premium design
 • Hosting ingår
 • RSS-flöden och kommentarsektioner
Fördelar
 • Mallval
 • Enkel att använda
Nackdelar
 • Inte det bästa valet om du söker anpassning

Detta skulle vara en utmärkt plattform för en ny online-verksamhet som bara har några få produkter att sälja. Installationen är anmärkningsvärt snabb och enkel. Du behöver definitivt inte ha en djup teknisk förståelse för webbplatsbyggnad för att skapa en webbplats som ser bra ut.

Squarespace är fullpakad med många attraktiva mallar. Eftersom detta i huvudsak är en webbplatsbyggare får du en dra-och-släpp-redigerare som även en total nybörjare kommer att vara lätt att använda. Ändå kommer du förmodligen att vara nöjd med hur polerad och professionell din webbplats ser ut.

Inte bäst för anpassning

Kom ihåg att Squarespace är bäst för personer som inte vill ha mycket anpassning. Detta är en riktigt enkel, enkel plattform som inte nödvändigtvis lämpar sig för individualisering utöver att använda din egen kopia och bilder. Faktum är att Squarespace är ett bra val för fotografer. Deras mjukvara är utmärkt vid visning högkvalitativa bilder.

Tyvärr är Squarespace inte den mest robusta och funktionsrika e-handelsplattformen. Först och främst erbjuder de webbplatsbyggnad. Deras e-handelsfunktioner är mer ett tillägg med begränsad funktionalitet. Om du förväntar dig att din webbplats ska växa exponentiellt kommer Squarespace att ha svårt att skala med dig.

Till Squarespace, det är otroligt lätt att använda. Mallarna är intuitiva och lyhörda. Med en sådan enkel hantering är det sällsynt att behöva kundsupport. Detta är dock tillgängligt via telefon, e-post och livechatt.

Squarespaces affärspaket kommer med obegränsad lagring och bandbredd utöver SSL-säkerhet. Månatliga priser varierar från $ 18 till $ 40, som alla är överkomliga. Naturligtvis kommer den låga kostnaden med nakna ben e-handelsfunktioner.

Läs vår fullständiga Squarespace-granskning här.

4. Wix – Bästa webbplatsbyggare

Nyckelfunktioner
 • Personliga bildgallerier
 • Video- och bildlänkar
 • Uppdaterade mallar
 • Kraftfulla verktyg för webbbyggnad
 • Mer än 100 mönster
Fördelar
 • Nybörjarvänlig
 • Konstgjord designintelligens
 • Konkurrenskraftig prissättning
Nackdelar
 • Inte byggt med e-handel i åtanke

Liksom Squarespace är Wix främst en webbplats byggare snarare än en e-handelsplattform. I själva verket, så långt som webbplatsbyggare går, är Wix faktiskt det mer robusta alternativet. Emellertid är dess e-handelsfunktioner ungefär på nivå med Squarespace. Detta innebär att du förmodligen bara vill använda detta som din e-handelsplattform om du förväntar dig att din butik bara ska sälja ett par produkter.

Wix är en bra alternativ för nybörjare som inte har mycket teknisk kunskap. Dra-och-släpp-redigeraren är fantastisk, och varje mall är tillräckligt flexibel för att kunna anpassas mycket.

Medan e-handel inte är Wix huvudfokus, de har tillräckligt med verktyg för att bygga en enastående butik. Konstnärer och fotografer dras särskilt till denna plattform. Wix är funktionsrikt. Om du behöver en estetisk funktion eller en funktionalitet kan du hitta den här.

Konstgjord designintelligens

En av Wixs mest intressanta funktioner är dess Artificial Design Intelligence. Om du inte vill undersöka alla teman för att hitta ett som passar dig, låt programvaran göra det åt dig. Du kan alltid lägga till element ovanpå vad programvaran utformar.

Nackdelen med att använda Wix är att den inte har de mest robusta e-handelsfunktionerna. Du kan göra mycket mer med Shopify. Dessutom känner vissa människor som Wix har nästan för många alternativ. De blir överväldigade när de försöker välja mallar och tillägg. Ändå är antalet tillgängliga plugins inte särskilt omfattande.

Wix erbjuder utmärkt kundsupport och deras priser är konkurrenskraftiga. Månatliga priser varierar mellan $ 20 och $ 35 per månad. Medan kostnaden är attraktiv, kom ihåg att du inte får ett stort djup av e-handelsfunktioner. Detta är egentligen endast avsett för företag som säljer en eller två produkter.

Läs vår fullständiga Wix granskning här.

5. BigCommerce

Nyckelfunktioner
 • Obegränsade produkter, lagring och bandbredd
 • Obegränsade personalkonton
 • eBay och Amazon anslutna
 • Social kanalintegration
 • Inbyggd blogg
 • Mobil plånbok (Amazon Pay och Apple Pay)
 • Responsiva webbplatser
 • Gratis sitewide HTTPS och dedikerad SSL
Fördelar
 • Fantastiska hanteringsverktyg
Nackdelar
 • Inte lika bra som Shopify

På många sätt är BigCommerce som Shopify. Men det har inte nästan lika många funktioner. BigCommerce förblir konkurrenskraftigt med Shopify genom att tillhandahålla utmärkta hanteringsverktyg som hjälper dig att hantera analys och rapporter utöver produkter och beställningar.

BigCommerce också fungerar bra med avseende på marknadsföringsverktyg. Om du vill använda kuponger eller öka din SEO, hittar du plugins och tillägg att hjälpa. Användare uppskattar vidare BigCommerces skalbarhet. När ditt företag växer har du inga problem att ta upp din webbplats för att möta din trafik och försäljning.

Inte lika enkelt som Shopify

Ändå är BigCommerce inte perfekt. Det är ingenstans nära så lätt att använda som Shopify. Du känner dig flera gånger som om du behöver en utvecklare som arbetar med dig när du skapar din webbplats. Dessutom finns det ingen mobilapp. Om du inte tillbringar mycket tid vid skrivbordet kan det vara en stor nackdel.

En annan nackdel med att använda BigCommerce är att du bara har sju gratis mallar att välja mellan. Naturligtvis behöver du bara en, men om du verkligen vill att din webbplats ska stå ut från mängden kommer du att ha svårigheter.

Var och en av dessa gratis mallar liknar de andra. Du kan köpa en mall, men dessa är relativt kostsamma och kör mellan $ 150 och $ 250. Månadsavgifterna kan också vara dyra. De börjar på bara $ 29,95 men höjer till $ 249,95 snabbt. BigCommerces prissättningssystem baseras på försäljningsbeloppet. Så länge din försäljning är mindre än 150 000 USD per år kan du hålla dina kostnader nere, men du får också mager support.

FAQ för e-handel plattformar

Vilken e-handelsplattform ska jag använda för mina småföretag?

Shopify är den bästa övergripande e-handelsplattformen. Det är lätt att använda, har robusta funktioner och är skalbar för tillväxt. För mer information om detta, läs min guide till bästa värd för småföretag.

Är det möjligt att skapa en onlinebutik gratis?

Wix handlar om den enda plattformen som låter dig skapa en anständig webbutik utan att medföra några kostnader. Du får ett attraktivt tema och tillräcklig funktionalitet för att sälja en handfull produkter. Det kan vara nödvändigt att byta plattformar om ditt företag expanderar eftersom Wix inte är särskilt skalbar.

Om du letar efter den fria rutten är kanske billig webbhotell något att undersöka.

Vilken e-handelsplattform är bäst för WordPress?

Om du har en WordPress-webbplats är WooCommerce det naturliga valet för din butiks plattform. WooCommerce är helt integrerad med WordPress kapacitet och fungerar på ungefär samma sätt, vilket gör en enkel övergång.

För några andra praktiska alternativ, kolla in huvudguiden till de 10 bästa australiska webbhotellarna.

Vilken e-handelsplattform erbjuder bästa SEO?

WooCommerce är den plattform som är tydligast optimerad för SEO eftersom den körs på WordPress. Alternativ som Shopify och BigCommerce har många plugins som hjälper till med SEO.

Vi gör vårt bästa för att självständigt undersöka produkter för att bättre hjälpa våra läsare att fatta beslut. Som sagt, vi vill också höra dina åsikter. Vi accepterar enskilda recensioner som är informativa och inte marknadsförande. Fyll i formuläret nedan så publicerar vi din recension. Kampanjrecensioner från företag själva kommer inte att publiceras. Tack!

Genom att klicka på knappen nedan erkänner jag att jag har läst och accepterat Villkor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map